Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgochaeee

ten utwór na pierwszy taniec- PORAZKA??

Polecane posty

Gość malgochaeee

nie ekscytuje sie slubem ale jezeli chodzi o podklad na pierwszy taniec chcialam cos "swojego" co z czyms mi sie kojarzy i mam jakies wspomnienia. taki utwor ktorego jak kiedys poslucham poplyna mi lzy ( blablabla) oryginał: http://www.youtube.com/watch?v=CxzdsEidJxo podkłady ( troche dupne al trwaja poszukiwania): http://www.youtube.com/watch?v=S2gk-IuewSg http://www.youtube.com/watch?v=zJLD0wygSnU&fe ature=related zalezy mi na opinii postronnego niezainteresowanego 'gościa" czy to naprawde porazka??? powiedzieli mi ze to nuta na pogrzeb, chlopak ze on tego nie widzi i nie zatanczy do czegos takiego. jestem zielona w tacu, naprawde nie da sie z tego kiwanka wydusić???

O, nareszcie Nightwish :) Widowiskowy zespół i fantastyczny głos :) A wracając do tematu... To dość specyficzna kapela o bardzo charakterystycznym brzmieniu z wokalistą (niestety już ex-wokalistką) o operowym głosie. W odbiorze faktycznie może to przypominać nieco kościelne obrzędy, ale to ma być Wasz pierwszy taniec i tak naprawdę w jego wyborze nie musicie (i nie powinniście) kierować się upodobaniami innych. Jest jeden "problem": skoro podajesz link do podkładu, to bierzecie pod uwagę wykonanie tej piosenki przez jakąś wokalistkę. Tylko czy znajdziecie równie charyzmatyczną..? Pozdrawiam :)

no nie wiem, na pierwszy taniec chyba nie bardzo hmm, ale to tylko moje zdanie

Uśpione Słońce Pośród milczenia sen zmorzył słońce Raz jedyny w obliczu stulecia. Skąpane w czerwieni wody tęskniące Śpiącemu czułe czynią dotknięcia. Dla moich marzeń toczę swe życie Dla pragnień nocy wypatruję Prawdę leżąca, gdzie czasu granice Utratę wiary zbrodnią mianuję. Chciałabym by mi noc ta Do końca już trwała. Ta ciemność dookoła Wybrzeża słońca mórz Ach, jak bym chciała upaść ze słońcem wraz, Śpiąc Płacząc Z Tobą W rozpaczy serce człowiecze tonące Kiedyś swojego opuści Boga Płynęłam poprzez księżyców tysiące Nigdy nie wiedząc, którędy droga Dwieście dwadzieścia dwa dni świetliste Będą dla nocy źródłem pragnienia Ułamek czasu dano artyście Dopóki jest coś do powiedzenia Chciałabym by mi noc ta... Chciałabym by mi noc ta... Tekst raczej niezbyt o slubnym klimacie

Gość malgochaeee
podałam link z oryginałem bo te podkłady nie za bardzo mi się podobają , szukam lepszego. w grę wchodzi jedynie podkład, melodia albo z płyty albo zagrana przez zespół sama melodia, bo nie wyobrażam sobie, żeby to zespół zaśpiewał wyszłaby komedia ;) a tekst znam i można go różnie interpretować :) bardziej chodzi mi o kwestię czy do tej melodii coś można zatańczyć...?

Gość eureka120
uwielbiam tą piosenkę. uwazam ze do wszystkiego mozna zatanczyc :D zamierzacie korzystac z profesjonalnych lekcji tanca? czy sami sobie cos ukladacie? mysle ze walc by wyszedl piekny do tego utworu, ale walca raczej sami nie ulozycie :D

Gość malgochaeee
eureka120 wielkie dzięki :) wersja na pianinie świetna. Rozważam jeszcze ich 2 utwory i jeżeli nic z tego nie wyjdzie to mogę jedynie zaakceptować walc z nocy i dni piękny i klasyczny :) co do lekcji tańca instruktor jest jeszcze na urlopie ale zamierzamy 3-4 lekcje wziąć bo z nas takie dwa kołki, jakiś uproszczony walc w rytm tej muzyki ( oczywiście jak pzrekonam narzeczonego bo jemy to tez z pogrzebem sie kojarzy) a ja chcę cos spokojnego nostalgicznego coś co bedzie mi sie milo kojarzyć :)

Gość eureka120
z pogrzebem :D bez przesady, to nie jest utwor pogrzebowy. fajna piosenka, moze uda ci sie go namowic. poszukaj jeszcze moze jakichs wersji piano, moze jeszcze ciekawsze znajdziesz. a jak bedziecie miec instruktora to no problem z tancem do tej piosenki, on napewno cos ciekawego wymysli :p

Pośród milczenia sen zmorzył słońce Raz jedyny w obliczu stulecia. Skąpane w czerwieni wody tęskniące Śpiącemu czułe czynią dotknięcia. Dla moich marzeń tocze swe życie Dla pragnień nocy wypatruje Prawde leżąca, gdzie czasu granice Utratę wiary zbrodnią mianuje Chciałabym by mi noc ta Do końca już trwała. Ta ciemność dookoła Wybrzeża słońca mórz Ach, jak bym chciała upaść ze słońcem wraz, Śpiąc Płacząc Z Tobą W rozpaczy serce człowiecze tonące Kiedyś swojego opuści Boga Płynęłam poprzez księżycy tysiące Nigdy nie wiedząc, którędy droga Dwieście dwadzieścia dwa dni świetliste Będą dla nocy źródłem pragnienia Ułamek czasu dano artyście Dopóki jest coś do powiedzenia Chciałabym by mi noc ta... Chciałabym by mi noc ta...

Gość muchomork@
Przesłuchałam tylko orginalną wersję. Ja bym takiego utworu nie chciała na pierwszy taniec. Ale uważam że to osobista sprawa każdej pary młodej, bo to w końcu ich dzień :) Tylko skoro chcecie iść do instruktora na naukę pierwszego tańca to musisz wiedzieć że TO NIE JEST WALC :/

W tej wersji nie jest walcem. Ale dobry muzyk mógłby "przearanżować" tę piosenkę na 3/4 (najlepszy przykład Adam Sztaba, który bawił się muzyką zmieniając metrum i aranżacje). Pozdrawiam :)

Gość muchomork@
Adam Sztaba to na pewno :) on pewnie i z rumby by tango zrobił :D Może jakaś inna wersja będzie walcem. Pytanie tylko czy autorka chce żeby utwór już na weselu leciał z płyty czy żeby grała go orkiestra?

Gość nie polecam
ten utwór znam od dawna i jest jednym z moich ulubionych piosenek Nightwisha, ale odradzam branie go na pierwszy taniec - naprawdę ciężko będzie znaleźć ci wokalistkę, która podoła tej piosence (momentami tarja wyciąga naprawdę wysokie nuty :P, zresztą wokal w pierwszej wersji tego utworu bardziej mi się podoba), a bardzo słabych wykonań angielskich piosenek na weselach widziałam już sporo.

Gość malgochaeee
podniosę temat . do osoby powyżej - na weselu będzie sama melodia nikt nie będzie śpiewał :) a co powiecie na tą: http://www.youtube.com/watch?v=BCr15nt5pXc melodia jest szybsza...? ja jestem zielona w tancu- to jaki taniec byscie widziały w tym podkładzie?

Sama melodia bedzie za monotonna - nie pójdzie z płyty - piekna melodia i bedzie cudnie.

Gość mgiełkaaaaa
Jeśli chodzi o ten ostatni utwór "forever yours" to z tańców towarzyskich to raczej żaden pod to nie podchodzi. Te utwory co wybierasz są bardzo ładne, ale jak dla mnie bardzo smutne, a przecież wesele to jednak dzień radosny :)

Gość zeurzeu
bardzo lubie ta piosenke ale polskie tlumaczenie jest tak beznadziejne, ze az szkoda czytac. mniemam, ze sluchasz metalu skoro wybralas taka piosenke wiec moge ci zaproponowac inna: http://www.youtube.com/watch?v=ifRjyISMxZM i ta akurat mialam ja. albo ta: http://www.youtube.com/watch?v=AVUpIdkCPyI Mialam naprawde duzy problem na ktora sie zdecydowac ale oboje sluchamy metalu wiec oczywiste bylo, ze cos w tych klimatach.

Gość nitka2120
hej. mam prośbę za dwa miesiące mamy wesele i chcielibyśmy mieć pierwszy taniec z niespodzianką jeśli ktoś miałby jakieś podkłady to proszę na maila nitka2120@wp.pl z góry dzięki

Gość fdenrgjhb
odpada. ta piosenka jest zbyt smutna na tak piekny dzien, wybierz cos innego. facet ma racje.