Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mari-onetka

ból pochwy w II trymestrze

Polecane posty

Witajcie. Właśnie rozpoczął mi się piąty miesiąc i od kilku dni odczuwam ból wydaje mi się, że w pochwie. Ból jest ciągły, ale jednocześnie pulsujący jeśli chodzi o intensywność. Troszkę się martwię, bo uczucie jest jakby mi się pochwa rozszerzała (wybaczcie opis..).. Dodam, że to na pewno nie podbrzusze, tylko nisko, w okolicach pochwy. Takie rozrywanie. Czy powinnam się martwić? Miał ktoś może podobnie? Może to tylko infekcja? Wizytę u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie..

mari-onetka --> ja czasami tez czuje taki dziwny bol na spojeniu lonowym... nizej niz podbrzusze... wlasnie tak jakby cos sie otwieralo... bylam nawet z tym u lekarza... stwierdzil, ze tak moze bolec... zbadal i z szyjka i macica wszystko bylo w porzadku... z dzidziusiem tez... teraz jestem w 12 tyg, a ten bol odczuwam jakos od 9 tyg... ale tylko czasami...

Ja czułam ostry ból, ale takie jakby ukłucia z uciskiem co jakiś czs a wszystko było dobrze z dzieciaczkami.

dziękuję bardzo za odpowiedź :) zaniepokoiłam sę bo np moja mama miała taki ból prawie w każdej ciąży i w tych tygodniach co jestem musiała być podszywana z powodu rozwarcia.. ale Ona miała prawie dwa razy tyle lat co ja, więc nie martwię się już :)

własnie o takie ukłucia z uciskiem mi chodzi .. z tymże jakby mnie rozwierało jeszcze.. dziękuję za odpowiedzi :)

marionetka, sa rozne opinie...najlepiej jak bys udala sie do lekarza moze szybciej?? moja mama tez takie cos miala i moj brat urodzil sie wczesniakeim... no i ja tez to mialam w ciazy niestety...mialam zle przeczucia ale lekarz mowil ze jest wszystko ok az do 25 tyg. kiedy mialam juz rozwarcie i krotka szyjke do konca ciazy lezalam w szpitalu...

daje temu bólowi trzy dni.. jeśli jutro rano będzie mi wciąż doskwierał, to wtedy pójdę, choć lekarze pewnie mają mnie serdecznie dość, bo a to dziwne bóle brzucha, a to podejrzenie sączenia się wód, trochę bezpodstawne.. ech.. :)

Mnie najczęściej tak bolało jak dzieci się wierciły. Ja też z Mazur:)

też tak mam od 7-8tc momentalny dość mocny ból. Szyjka długa i zamknięta. Lekarka mi powiedziała, że skracająca szyjka nie boli :)