Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kitka123456789

silne stłuczenie- prosze o rady

Polecane posty

Gość kitka123456789

Wczoraj bardzo mocno stłukłam sobie piszczel. Na początku wyskoczyła mi twarda gula o średnicy ok 2.5 cm. wiec szybko przyłożyłam zimną puszkę z napojem, po kilku minutach opuchlizna się znacznie rozszerzyła. po powrocie do domu, przyłożyłam lód i dzisiaj tez go przykładam. ale opuchlizna ma powierzchnię ok 11 cm x12cm. Siniak się jeszcze nie pojawił (czyli przez jakieś 20 godzin).Istnieje szansa ze już się nie pojawi? Jest to dla mnie bardzo ważne ponieważ mam jutro bardzo ważny dzień i muszę być w sukience. Może znacie jakieś sposoby na okłady(poza lodem oczywiście) by zmniejszyć do jutra tą opuchliznę??

Gość nie starajcie się
Roztłuczony liść kapusty zmniejsza opuchliznę i ból.

Gość marynazwawki
ja przede wszystkim gorąco polecam wizytę u lekarza. mogłaś sobie uszkodzić kość! a na opuchliznę jak już ktoś napisał- liście kapusty. do tego mocz to sobie w chłodnej wodzie a siniak na pewno pojawi się, jeśli jest to tak mocne uderzenie, jak mówisz :( podejrzewam, że jutro lub pojutrze. a jak bedzie siniak to dawaj trochę podkładu na to, rozsmaruj i może trochę zatuszuje:p

Gość kitka123456789
Powiem wam że nie musiałam tego wcale niczym maskować, opuchlizna nie zeszła do dnia dzisiejszego i nadal boli ale siniaka na razie ni widu ni słychu ;)