Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magggiii

Magne B6 - czy mogę brać bez konsultacji z ginekologiem?

Polecane posty

Gość magggiii

Jestem w 3 miesiącu, aptekarka poleciła mi go na nerwowośc w ciąży. Kupiłam, leży przede mną i nie wiem, czy brać....??

Gość miiillla
przeczytaj ulotkę.

Gość magggiii
Na ulotce pisze właśnie, zeby konsultować z lekarzem... aptekarce mówiłam, że jestem w ciąży, więc raczej lek jest bezpieczny??

Ja bralam cala ciaze magnez B6 z polecenia lekarza bo tez mialm kurcze nocne lydek.

Gość magggiii
ok, wzięłam 1 tabletkę. Chyba więcej pomoże niż zaszkodzi, no nie?

1 tabletka ci nic nie da. A w ciąży WSZYSTKIE leki powinno się brać po konsultacji z lekarzem.

Gość taaaaa eheee
magnez nie zaszkodzi , bo lekarze go przepisują Ja sie bardziej zastanawiam jak to jest z tą vit B6 , czy ją mozna tez przyjmowac ?

Magne B6 też mi polecił ginekolog przy pierwszej wizycie- mówił że jak będę miała skurcze czy napięcie brzucha to żebym brała. Przy pierwszych podejrzanych objawach kupiłam. Niestety, nie dopytałam od razu o dawkę. Na ulotce jest napisane żeby brać 6-8 tabletek, wydawało mi się to dużo, brałam 4-5. Przy kolejnej wizycie zapytałam lekarza, powiedział że i tyle nie trzeba, żeby brać 3xdziennie po 1 tabletce. Oprócz tego biorę na razie jeszcze Folik, Magne B6 brałam też w poprzedniej ciąży przy witaminach. Nie wiem jak sprawa wygląda jeśli bierzesz jakieś dodatkowe leki.

Gość Hagneta
Miałam skurcze łudek i brałam magnez w ciązy bez konsultacji z lekarzem. Na wizycie oczywiście zgłosiłam problem i rozwiązanie i pani powiedziała,ze prawidłowo zrobiłam

Gość wefwef
Ten preparat to już kategoria "lek" a nie "suplement" ze względu na szczegółowy skład. Też kupiłam a gdy poczytałam to obawiałam się to brać. Lepiej skonsultuj się z lekarzem!

Gość na skurcze łydek to lepiej
ASPARGIN, bo ten zawiera również POTAS

Gość tajasne
mozna przyjmowac i magnez i witaminę B6. a jedna tabletka to Ci nic nie da.