Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bąbelek :)

Ile kasy daje się teraz w prezencie ślubnym ?

Polecane posty

Gość gośćolka
Ja bylam we wrześniu na weselu koleżanki i dalismy 500zł u nas to takie minimum jakie ludzie dają w kopercie.

Gość gość
Jestem w szoku , tak duzo niektorzy dostaja, co prawda ja bralam slub 9 lat temu i dostalismy po 100-200zl od rodzicow po tysiacu i tyle....3 lata temu dalam 200zl jak bylam na slubie ludzi ktorych slabo znam...w zyciu bym 500 zl :/

Gość gość
U nas sie daje 400 standardowo. Ale uwazam, ze to duzo. Raz mielismy sytuacje, ze w ciagu 2 mcy mielismy 4 wesela. 1600 poszlo w koperty, plus wina, kasa na dojazd, nocleg w hotelu. Razem ok 2500 wydalismy, a z 2 wesel wyszlismy glodni... na jednym nie bylo poprawin i wracalismy glodni, o tym ze spragnieni nie musze pisac. Jak dopadlismy pierwszej lepszej stacji to nikt by nie uwierzyl, ze my z wesela wracamy. Dlatego teraz chodze na wesela tylko i wylacznie z bliskiej rodziny gdzie nawet bez wesela dalabym tyle w prezencie.

Gość gość
Ja nie wiem ile trzeba zarabiać żeby znajomym dawać po 700 zł w kopercie... Bez jaj. Zaprosili mnie żebym im sponsorowała kredyt albo remont? Czy po to żeby wesele świętować... Dla mnie gadanie "bo inni dają tyle, wiec tak wypada" to jest jakaś pomyłka. Sorry, ale jesteśmy młodym małżeństwem i byliśmy w tym roku na 4 weselach. Każdemu miałam dać co najmniej 500 zł? A skąd mam to brać? 500 zł to jedna trzecia mojej wypłaty, a mam dwójkę dzieci. To, że jakaś ciotka dala 1000 zł bo ma dobrą posadę, a dzieci już na swoim i ją stać to nie oznacza, że ja mam zacisnąć pasa bo na wesele trzeba dać. Tak samo z tym zwracaniem za talerzyk i nocleg... No bez jaj. To może od razu niech młoda para bilety sprzedaje przed wejściem? Haha śmieszne. Ja od swoich gości nie oczekiwałam grubej koperty tylko obecności. A jak ktoś mnie obgada, bo dałam 200 zł, a nie 500 to lepiej żeby mnie nie zapraszał w ogóle :-)

Gość gość
Zgazam sie z Pnia uwazam ze obciach to danie pustej koperty, a reszta? kazdy daje tyle ile uwaza za sluszne.Mi sie wesele nie zwrocilo, ale tez nie taki byl zamysl.Chcielismy zrobic przyjemnosc rodzinie, a nie zarobic na wlasnym slubie.Ja ide do kogos to daje tyle ile moge.Jesli ktos tego nie rozumie jego problem.

Gość gość
Syn kuzyna robil wesele i z mezem dalismy 500 zł.

Gość gość
my teraz mielismy wesele i dostalismy tak mniej wiecej 300 za pare od znajomych i dalszej rodziny, 500-800 para z rodziny bliższej, chrzestni 1000-2000zł.

Cześć, aktualne informacje ile obecnie wypada przeznaczyć na prezent lub ile włożyć do koperty znajdziecie na www.ilenaprezent.pl

Gość gość
ja uważam, że obecnie 500 zł to od pory jest okej. 400 to minimum minimum.

Gość hebre
Tyle na ile Cię stać. Czasami 600, czasami 400. A nawet ostatnim razem kupowaliśmy w Prezent Marzeń naszym znajomym wyjazd do spa. I co można? Znajomych moim zdaniem nie powinno się zapraszać dla pieniędzy.

Gość gość
tak poczytałam, mam zaproszenie od kolezanki na lipiec...ale chyba nie pójde. Szkoda mi wywalić tyle kasy na jedną noc...wolę dołozyć na wyjazd na urlop.