Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość groteskowo mi

Moj Mąż wrócił właśnie z basenu i...

Polecane posty

Śmieszycie mnie :) Jesteśmy tylko zwierzątkami, nie ma znaczenia, że uważamy siebie za jakoś wyjątkowo cywilizowanych. I cóż, że karmi piersią w miejscu publicznym? Co w piersi jest obrzydliwego czy obleśnego, to przecież część ludzkiego ciała? Mam wrażenie, że w Polsce ludzie naprawdę nie mają czym się przejmować - denerwują ich karmiące matki, biegające dzieci, szczekające psy, brzydka pogoda... Ludzie, zajmijcie się czymś pożytecznym zamiast rozprawiać na tematy o czymś tak naturalnym jak karmienie piersią.

Gość no tak,alee
przeciez jak taka kobieta robi to na centralnym widoku w miejscu publicznym,to cos jest nie halo!

Gość do wyżej........
karminie dziecka to jest nie halo,a paradowanie z gołą dupą i cyckami to halo?????? Bardzo musiało tego ciołka interesować ta karmiąca skoro ślepie wytrzeszczał,zamiast patrzeć w inną strone.A może był głodny jołop.???

Gość taunus
Jestem ciekawa dlaczego nie ma tutaj tematow na temat, jak to faceci sikaja w miejscach publicznych. Ze w parku, na ulicy widzi sie kolesia, ktory nie idzie w ustronne miejsce, ale wyciaga interes i sika. Mnie to cholernie denerwuje. Skoro wszystkich tak denerwuje karmienie piersia i widok piersi lub jak tu niektorzy nazywaja "wymiona" to dlaczego nikogo nie zniesmacza widok czyjegos penisa??? SAma karmilam piersia i jakos nigdy moj biust nie byl na zewnatrz-zawsze byl przykryty bluzka lub pieluszka. Jak juz cos sie pojawilo to byla to sekunda i byl to przypadek. Widze pelno matek karmiacych i jakos nie widze tej piersi, tych wymion na widoku. Widze natomiast male dziecko przy piersi-czyli widze glowke dziecka praktycznie pod bluzka, pieluszka, kocykiem, itp. Chyba, ze ktos albo mial pecha i zobaczyl ten moment wyjmowania piersi lub wkladania, lub moze sutek wypadl dziecku, albo stal i wypatrywal tego momentu, gdzie cos sie moze pokazac. I wtedy oczywiscie wielkie halo. Moze za malo bywam, ale naprawde nie widze obnazonych piersi co chwile. Byly u mnie mamy karmiace i tez nie widzialam golego biustu. Ludzie opamietajcie sie. Widze, ze brzydzi was chyba sama mysl o karmieniu, lub widok dziecka przy matce. Ale dlaczego nie brzydzi Was nic innego?? Gdzie te matki maja karmic? NIe kazda ma auto, meza przy sobie, nie zawsze jest pokoj do karmienia, a toalety to juz przesada. Ach zreszta, mowcie co chcecie-jak ktos chce znalesc wade to znajdzie ja wszedzie.

Gość maaaalena
Chyba zgodzicie się z faktem, że żyjemy w społeczeństwie, gdzie piersi są zasłaniane... Kobiety nie chodzą z odłoniętymi piersiami, tak jak w Afryce, wiec jeżeli, ktoś życie w takim społeczeństwie, to godzi się na takie normy i cycków nie wywala na wierzch przy innych ludziach. Jak któraś chce, to niech wyjedzie do Afryki, tam nikt się nie dziwi takiemu widokowi, bo tam jest inna kultura. U nas piersi się zakrywa i tyle. Kobiety, które się dziwią, że kogoś razi odłonięty cyc, są jakieś ogranioczone umysłowo... kojarzcie fakty! Jeśli żyjecie wśród ludzi, gdzie nie wystawia sie piersi na widok publiczny, to tego nie róbcie! Tyle w temacie. :)

DO Taanus dokładnie. Tez karmię piersią już półtora roku prawie i może zdarzyło mi się 3 x że musiałam nakarmić w miejscu publicznym ale oczywiście robiłam to dyskretnie. Mam kilka kolezanek karmiących i też robią to dyskretnie. Wy zobaczycie jakąś jedną głupią i robicie wielkie halo i wrzucacie wszystkie karmiące do jednego wora:-o Obraża mnie to że ktoś nazwał kobiety karmiące maciorami:-o Dla mnie to wielkie szczęście że mogę tak karmić swoje dziecko i nie uważam się za osobę pozbawioną taktu i wstydu. temat do kitu. Czy jak ja zobaczę np jednego czy dwóch mężczyzn pijanego to wszystkich mężczyzn nazywam pijakami??? Autorko gdyby twój mąż zobaczył super laskę której akurat niby przez przypadek staniczek został pod wodą (albo która namiętnie poprawia sobie biust ala Doda) to sądzę że nawet by ci o tym nie powiedział a byłby zadowolony z wizyty na basenie;-) Sęk w tym że był a to kobieta nieatrakcyjna:-P Nie znasz facetów autorko.

do poprzedniczki to i ty się do nich zaliczasz: do tych które straciły rozum:-) Witaj w klubie. ...No bo skoro interesują cię tematy z Ciąż, macierzyństwa....:-)

Gość wrrrrotka
Nie wiem, o co wielka dyskusja. Nikt nie mówi, że baba ma sie schować ze swoim cyckiem i dzieckiem do bunkra - ale wystarczyło sie obrócić w miejscu o 180 stopni i stać plecami do widzów. Już by ani sie nikt nie oburzał, ani nikt nie zagladał. Niektóre to by chciały, żeby one swoje cycki wyrzucały tak jak stoją, a inni maja byc taktowni, mają sie odwracac, a wcześniej jeszcze uprzejmie i z aprobatą usmiechać. Jestem w ciaży, jakby kto pytał. Nie wiem, moze mi hormony jebną, ale mam w planie ostroznie obchodzić sie ze swoimi cyckami podczas karmienia. Bo by mi po prostu było wstyd pokazywac je obcym. Nigdy tego nie robiłam i nie mam zamiaru teraz takiego obyczaju nabywać, to nadal są moje miejsca intymne

Gość głupia baba i tyle
jestem matką 2 dzieci i w żadnym wypadku nie machałam cyckami przed ludźmi a i nawet przed rodzina na czas karmienia wychodziłam do innego pokoju i przysłaniałam pierś . Było to dla mnie krępujące, że teść i 5 szwagrów zobaczy moje piersi. Przecież to tylko dla meża jest . Gdyby tak nie było to po co na codzień - poza okresem karmienia zakrywać piersi. Niech chodzą tylko w majtkach. Pytam???? Uważam to za brak kultury. Karmienie jest rzecza naturalna i w to nie wątpię ale należy się odwrócic lekko i nie pokazywać wszystkim piersi. Moja szwagierka właśnie tak robiła jak opisana sytuacja przez autorkę. Masakra. W domu goscie - odpust był a ta cyc na wierzch a potem biegała za synkiem , żeby go przystawic. I najgorsze to to że wszystkie ciotki i wujki , które widziała pierwszy raz (była pół roku po ślubie) ogladały jej cyce :O Totalny brak kultury. WIEŚ!!!! po prostu Na to nie ma wytłumaczenia. Mnie byłoby wstyd po prostu.

Jestem ciekawa dlaczego nie ma tutaj tematow na temat, jak to faceci sikaja w miejscach publicznych. Ze w parku, na ulicy widzi sie kolesia, ktory nie idzie w ustronne miejsce, ale wyciaga interes i sika. Mnie to cholernie denerwuje. Skoro wszystkich tak denerwuje karmienie piersia i widok piersi lub jak tu niektorzy nazywaja "wymiona" to dlaczego nikogo nie zniesmacza widok czyjegos penisa??? Jakos nie znam osoby ktorej nie zniesmaczaloby lanie przy widzach :o A tak na marginesie, widzialam babke karmiaca w tramwaju w godzinach szczytu - oczywiscie biustu niczym nie zaslaniala

Gość wrrrrotka
No właśnie normalny człowiek by sie spalił ze wstydu, jakby z gołymi cyckami paradował przed osobami, ktore do jego cycków nic nie mają. To nie jest tak, ze kazda karmiąca taka jest. Takich przypadków jest chyba mało, mnie się tylko raz cos takiego zdarzyło - mianowicie przy stole. Kobita najpierw podniosła sweter, tak ze cycka można bylo podziwiać w całej okazałosci, a potem zaczęła wydobywac dziecko z jego siedziska. Przy stole, gdzie stół ma mniej wiecej wymiary metr na dwa i w takiej odległosci siedzi iles tam osob. Ci, co siedzieli dokładnie naprzeciw, nie wiedzieli, co zrobić, bo musieli sie gapić gdzieś na boki, totalnie nieanatomicznie, bo ileż można gapić sie na boki. Głowa dziecka, owszem, zasłaniała cycek, ale nie cały, dużą jego cześc mozna było widziec cały czas. Jak dziecko wypluło brodawkę, to mielismy przyjenosć jeszcze podziwiać, jak cieknie z cycka mleko. Nosz kurwa super. Laska była u siebie w domu, ok, może robić, co chce. Ale ja ją juz na zawsze zapamietałam jako madonnę z wielkim cycem, pierdolniętą, nawiedzoną karmiącą, której sie wydaje, że jak jej hormony świat przysłoniły, to wszystkim innym tak samo.

Gość głupia baba i tyle
mnie też się to wydaje krępujace dla mnie samej a dla ludzi w otoczeniu tym bardziej. Nasi goscie też nie wiedzieli jak się zachować, gdzie oczy podziać??? Żałosne to. Uważam , że to intymna sprawa i nie trzeba tego robić na forum. Ktoś by powiedział , że narodziny to cos pięknego. Pytam to dlaczego do porodu nie zwołuja całej rodziny ojców , teściów, szwagrów , braci? Przecież dziecko się rodzi!! Pewnie powiedziałaby (rodzaca), że nie życzy sobie zeby jej picze wszyscy w rodzinie oglądali. I to samo dotyczy piersi. Ale to moje zdanie :)

autorko ja to bym swojego mężusia odrazu po ryju jak by mi przyszedł z basenu( sam na basenie,po co tam polazł) i powiedział o gołym cycu!!! Szlak by mnie trafił. Ja pierwszego syna karmiłam prawie dwa lata a drugiego karmię do tej pory ale nigdy,przenigdy nie nakarmiłam w centrum,na ławce czy gdziekolwiek w publicznym miejscu ale też nie uwarzam to za coś złego. Zresztą kiedyś będziesz miała dzieci to zrozumiesz jak Ci się dziecko zacznie drzec bez opamiętania to na środku ulicy wywalisz cyca aby tylko nic się małemu nie stało!!!

Gość Alka__-
noz kuzwa ja tez nie wiem gdzie juz mam oczy zawiesic jak moja kuzynka na rodzinnych uroczystosciach wywala swoje cyce. Jestem kobieta ale ten widok jest dla mnie po prostu krepujacy.

Gość grrrrr
kurcze a ja w życiu nie widziałam matki karmiącej w sposób ostentacyjny. Owszem czasem na ławeczce w parku siedziała sobie mama z dzidzią, ale dziecko przy piesi zasłonięte połówką rozpinanego sweterka albo pieluszką i można się było tylko domyślać że taka mama karmi. A takich obrazków, że kobieta "wywala cyca" i biega przez 5 minut z brodawką na wierzchu to nigdy nie miałam okazji zobaczyć. Nawet jak byłam u jakiś kuzynek z malutkimi dziećmi u nich w domu to przystawianie dziecka do piersi szło bardzo szybko, że żeby zobaczyć sutek to trzeba by się chamsko gapić i czatować na moment jak wypadł dziecku z ust, przy czym mówimy o karmieniu na luzie w domu w rodzinnym gronie, gdzie owa mama nie musiała i nawet nie starała się być szczególnie dyskretna. Bo jak gdzieś poza domem to odpowiedni stanik + rozpinana bluzeczka, czy właśnie pieluszka i nic nie widać.

"groteskowo mi" tak na przyszlosc to proponuje ludzkosci nie robic krzywdy i zostan bezdzietna baba przy zaslinialym facecie. Skoro dla Ciebie karmienie dziecka jest czyms bleee to niech Cie same poradniki i telenowele zaspokoja. Meza gratuluje- isc nakarmic dziecko do toalety- jadasz w kiblu?? to smacznego. Chwala takiej kobiecie ze dziecku daje najlepsze nie krepujac sie przy tym(choc oczywiste by robic to w sposob nie rzucajacy sie za bardzo w oczy). Domyslam sie ze maz doszukiwal sie czego innego niz samego karmienia skoro tak go to zbulwersowalo. Bo oczywiscie jego zdaniem to jest normalne ze po basenie chodza baby w bikini wazace ponad 100 kg i dzieci musza na to patrzec, ze kobiety opalaja sie toples a faceci sie slinia...No ale nic dziwnego, baba w domu maz na basen poszedl poogladac "sarenki" a nie karmiace kobiety wiec wybaczcie mu...

Gość do sratatata
ale ty musisz byc glupia osoba.

Gość groteskowo mi
Dorota i inne! KAŻDEGO faceta widok babska z ogromnymi cycami,która karmi publicznie,delikatnie mówiąc onieśmiela!!!Ale żaden Wam może tego nie powie. Po wtóre Mąż nie wypatrywał tego babsztyla,a najzwyczajniej w świecie zakładał buty-szykując się do wyjścia,gdzie było również mnóstwo innych osób,a jak później wspomniał inni mężczyźni -jak i On-odwracali wzrok,dziwnie na siebie spoglądając.. Po trzecie-w gwoli wyjaśnienia-Mąż nie "ślini się"jak to pięknie slangiem określiłyście! Doprawdy nie musi,bo ma Żonę na którą częstokroć inni "się ślinią".Ponadto stwierdził,iż nawet jeśli to ja bym tak cycka wyjęła(co jest wątpliwe,gdyż uważam to za sprawę nader intymną) to nie byłoby aż tak gorszące,bo piękna kobieta tak by nie odstraszała! Niemniej jednak Mąż nie szukał tego widoku,a ów widok sam mu się ukazał. Po czwarte podobno na basenie są świetne,duże i dobrze wyposażone szatnie,z czego wynika,że nie jednokrotnie można by dziecko nakarmić gdzie indziej,aniżeli pośród tłumów.

Gość groteskowo mi
Sratata do diaska przeraziłam się Twoją kulturą,bądź jak wolisz liberalizmem:):) W każdym razie nie zamartwiaj się o mnie-na pewno nie stracę figury,gdyż akurat ciąża może pomogłaby mi wyjść z mojej chronicznej niedowagi(173cm,51kg). Niestety,ale wisok cycka w miejscu publicznym nie jest normalnym widokiem,choć nie mówię,że tępie takie osoby,bo mam to gdzieś..Jednak można by się nieco opamiętać i choć odwrócić -jak ktoś tu dobrze okreslił-o 180 stopni do widzów.

Ale sobie słodzisz "Ponadto stwierdził,iż nawet jeśli to ja bym tak cycka wyjęła(co jest wątpliwe,gdyż uważam to za sprawę nader intymną) to nie byłoby aż tak gorszące,bo piękna kobieta tak by nie odstraszała!"Nie uważasz że to sprawa gustu?. Tutaj nie chodzi o to czy cyc ma być rozmiaru B czy D, sterczący czy zwisający tylko że MATKA KARMIŁA DZIECKO!! No ale skoro męża bardziej by zadowolił widok zgrabniejszej, jędrniejszej piersi to mógł wybrać klub go-go a nie basen A propo- tak się ślinią inni na Twój widok że mąż woli zostawiać Cię w domu- buhahaha

ale kobito Ty się masz za niewiadomo kogo piszesz,że jakbyś Ty wywaliła cyca to by nie było takie wstydu bo jesteś "piękna" odezwij się jak będziesz po porodzie czy będzie Ci tak wesoło w dziubku. Nie bądz taka pewna,że nie przytyjesz dużo na wadze,obyś się nie ździwiła

Odwrócić się o 180 stopni na basenie gdzie ludzi multum dookoła- od razu widać że nie bywasz w takich miejscach

Gość groteskowo mi
Mąż chodzi na basen sam,bo ja nie przepadam za tego typu rozrywką.Za to ja sama chodzę biegać-no to jesteśmy kwita:) Opatrznie to troszkę zrozumiałyście Drogie Panie.Nie chodzi już nawet kto,jaki cyc itp,a doprawdy nie spotyka się atrakcyjnych Pań robiących tego typu przedstawienie.Zgodzicie się chyba ze mną????

Gość alejandrooooooooo
Co z tego że wystawiła cycka i karmiła? Boże kochany my polacy to taki dziwny naród! :/ co Cie tym dziwi? ja niestety nie karmiłam piersią zbyt długo ale gdybym karmiła i byłabym na basenie na pewno bym sie nie krępowała przecież to jest normalna rzecz ludzie!! tym bardziej na basenach nie ma zbyt ustronnych miejsc:/ gdzie ma iść do zgrzybiałego kibla z maleństwem gdzie nie wiadomo jakie bakterie są? brak słów.. ;|

Gość alejandrooooooooo
Nie masz jeszcze dziecka wiec nie wiesz jakie to uczucie ze wszystko masz w d**** i liczy sie dla Ciebie tylko to zeby dziecko sie najadlo a nie wzrok ludzi! ;/ urodzisz i pojdziesz na basen to sie przekonasz czy jest ustronne miejsce! nienawidze takiej gadki ! wrrrrrrrr.. 3majcie mnieeeeeee!!

No właśnie nie zgodzimy się bo "atrakcyjny, ładny" to pojęcie względne. Jednemu sie podobają panie w rozmiarze 34 innemu 44. Pewnie mieszkasz na jakiejś wsi gdzie każdy każdego obgada, basen to zapewne wielki staw- bo u Nas spotkasz wiele matek karmiących w parku, na ryneczku itp i jakoś nikogo to nie dziwi. Tak poza tym to Twój mąż musi być niezłym histerykiem jak go przeraził i takie oburzenie wywołał jeden niczemu sobie niewinny cycuś pełen pokarmu- bo nie wierzę żeby ta kobieta zdjęła biustonosz!!

po co ona ma tam bywac jak mężuś szaleje za siebie i za nią i ogląda gołe cyce :) śliniąc się na ich widok a żonce powiedział jaka to maciora była....

Gość alejandrooooooooo
Dorota86 najbardziej Cię popieram :) szlak mnie trafia jak słyszę taką gadke.. niektórzy zachowują się jakby nigdy piersi nie widzieli haha masakra juz widzę jakim sztywnym jesteście małżeństwem skoro widok karmiącej matki was przeraża ;)

Gość groteskowo mi
Odwracacie kota ogonem.. Zbaczając jednak z tematu, wielokrotnie zauważyłam jakie kobiety po urodzeniu dzieci stają się opryskliwe,krnąbrne i zawistne. Calkiem nie rozumiem tego typu zachowań, wyrażam tylko ogromną nadzieję,że mi tak się nie poprzestawia po urodzeniu:O:O