Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

edzia...

czy 10 dni przed @ test ciazowy moze dac pozytywny wynik??

Polecane posty

Gość mam podobnieee
My się nawet nie staramy :D, po prostu się nie zabezpieczamy. Oj nie ma zasady, 20 latki miewają problemy, a czasem i pod 40 kobiety nie mają problemów, czasem ciąża przebiega wzorcowo, a nagle w 6, 7 miesiącu coś idzie nie tak...to niestety trochę loteria...

Gość mam podobnieee
Powiem Ci, że lepiej według mnie mieć wcześniej dziecko, tzn. właśnie tak w Twoim wieku, ale różnie się układa w życiu, nie każdy jest w tym wieku w stałym związku plus inne okoliczności...

masz racje my tez sie w sumie nie staramy po prostu jestesmy z tego zalozenia ze JAK BEDZIE TO BEDZIEMY SIE BARDZO CIESZYC ale i tak bardzo pragne miec dzidzie i przede wszystkim zeby byla zdrowa

wiem ja na szczescie mam kochanego meza i nie zamienilabym go za nic na swiecie w sumie to 10 kwietna tego roku wzielismy slub :)

Gość mam podobnieee
U mnie w rodzinie jest wcześniak urodzony w 24 tygodniu ciąży...matka zdrowa, wszystko ok, ale nagle dostała zakażenia dróg moczowych, no i nie była ratunku, na szczęście była w bardzo dobrym szpitalu.

rozne przypadki chodza po ludziach ja mam bardzo czesto zapalenie pecherza sikam kerwia :(

Gość mam podobnieee
od czego masz tak często to zapalenie? do tego matka tego dziecka bardzo się oszczędzała, a tu nagle takie coś...a inne np. ciężko pracują w ciąży i jest ok, dlatego piszę że to trochę loteria...

Gość mam podobnieee
moja sąsiadka urodziła swoje pierwsze dziecko w wieku 40 lat, co prawda coś tam się trochę leczyła, ale to nie trwało długo, bo dopiero w wieku jakiś 38 lat wyszła za mąż i wiem, że wcześniej nie planowała...dziecko zdrowe, dobrze się rozwijające.

od czego mam te zapalenia sama nie wiem na szcescie teraz nie mam zaczlam sie cieplej ubierac duzo pic iczesto chodzic do toalety mam nadzieje ze to juz ustalo na dobre jak narazie to nie mialam po wylyzeczkowaniu ale w czasie ciazy milam zle wyniki moczu

Gość mam podobnieee
No to powinno być dobrze :), musisz uważać, bo to niebezpieczne jest, sama nie myślałam, że aż tak.

czy ktos wie jaka moze byc wydzielina z pochwy przed okresem a w czasie ciazy??

Gość mam podobnieee
edzia a jaką mam wydzielinę? Czytałam sporo postów, gdzie kobiety piszą, że mialy dużo mlecznej wydzieliny...

ja tez o tym duzo cztalam i w sumie mozna powiedziec ze niczym sie nie rozni ta wydzielina przed okresem a ta w czasie ciazy przy najmniej w tych pierwszych tygodniach. ja aktualnie mam biala nie lepka wydzieline i dzisiaj zaczelo jej sie pojawiac coraz wiecej

Gość mam podonieee
no właśnie z tym, to różnie, u mnie teraz jest sucho, czyli jak standardowo przed okresem, tylko czuję jajniki...

to znaczy co bola cie jajniki?? ja to najchetniej juz dzisiaj zrobilabym test ale postanowilam ze jeszcze nie musze poczekac przynajmniej do 4 sirpnia :(

Gość mam podobnieee
hej! dziś mnie jajniki nie bolą, trochę czuję jakby w podbrzuszu coś się tam działo, ale jestem 7 dni przed okresem, czasem coś takiego czuje przed okresem. A Ty jak tam? :)

Gość mam podobnieee
Nie rób jeszcze testu, to nie ma sensu, tylko się nakręcisz niepotrzebnie.

wiem a mam taka ochotke na ten test ale i tak iem ze pewnie wyjdzie negatywny bo jest za wczesnie czy tobie okres ma przyjsc 5 sierpnia?? oby nie przyszedl rzecz jasna

teraz sie odezwalas a ja musze isc do pracy ale przyjde za godzinke wiesz taka mam prace :) a czuje sie dobrze nawet bardzo dobrze ale spac bym poszla

Gość mam podobnieee
tak ok. 4, 5 sierpnia...zawsze przychodzi o czasie...Ty też masz bardzo regularne od początku?

Gość mam podobnieee
ok, raczej będę ;)

Gość gość
10dni przed @ test nie będzie wiarygodny, wiele kobiet nawet w dniu @ lub kilka po niej nadal ma wynik testu negatywny :) najlepiej to zrobić test z krwi jeśli chce się mieć 100% pewność :) od chwili zapłodnienia komórka jajowa wędruje ok. 7-10dni zanim się zagnieździ w macicy i to raczej od tego momentu jest wydzielany hormon ciążowy :) chociaż może wcześniej też jest, ale w mniejszych ilościach, wszystko zależy również od czułości testu na necie są od 10mlU, a w aptekach od 20-25mlU :) Trochę z netu:http://testciazowy.com/artykul/zasady-dzialania-testow-ciazowych/Do zapłodnienia komórki jajowej dochodzi w miejscu zwanym bańką jajowodu. Zapłodniona komórka przemieszcza się wzdłuż jajowodu. Około 7 dnia po zapłodnieniu docierając do jamy macicy, jest już zbiorem komórek gotowych do zagnieżdżenia się w endometrium. Część z tych komórek tworzy tzw. węzeł zarodkowy, z którego powstaje właściwy zarodek, a pozostałe budują tzw. trofoblast, z którego docelowo powstaje łożysko. Komórki trofoblastu, a na kolejnych etapach rozwoju komórki łożyska, produkują hormon gonadotropinę kosmówkową (HCG - human chorionic gonadotropin). Poziom HCG we krwi kobiety jest wykrywalny już od 7-8 dnia od poczęcia i niewiele później również w moczu. Fakt ten został wykorzystany w diagnostyce wczesnej ciąży, najpierw w warunkach laboratoryjnych a z biegiem czasu również w prostych testach ciążowych przeznaczonych do powszechnego użytku. Domowe testy ciążowe, które można kupić w aptece, wykrywają obecność gonadotropiny kosmówkowej w określonym stężeniu, w zależności od czułości testu, która powinna być podana na opakowaniu - im większa, tym wcześniej można wykryć ciążę. Przeciętna czułość takich testów wynosi około 25mlU/m. Pozwala to na wykrycie ciąży, gdy test jest wykonywany mniej więcej w terminie spodziewanej miesiączki.

Gość mam podobnieee
latte---> A Ty byłaś już w ciąży? ;)

Gość gość
Można powiedzieć, że jestem hehe :) ale bardziej z "przypadku" :)

Gość mama podobnieee
O to gratuluje :). A powiesz coś więcej, jak to się stało, w którym dniu cyklu i jak się zorientowałaś, ze jesteś w ciąży? ;)

Gość gość
No więc @ mam regularne co do dnia co 30dni :) wg kalkulatora jak później wyliczyłam owulacja powinna przypadać między 25/26kwietnia - wiadomo, że strona stronie nie równa :D jakiś tydzień przed nią chorowałam na zapalenie pęcherza, dlatego wcześniej nic nie było (i nie było mnie w domu byłam u rodziny) jak przyjechałam to wiedziałam, że mam dni płodne, że lepiej nic nie robić.. no i do czegoś doszło może 1-3dni po domniemanej owulacji :) a że byłam chora to owulka mogła się przesunąć np. o 1/2dni.. Nic nie przypuszczałam, bo to było w nocy.. więc nawet o tym fakcie zapomniałam szczerze mówiąc, coś mi nie pasowało jak czekałam na @, bo z reguły jak dostawałam ją danego miesiąca rano, to kolejnego też była rano, jak wieczorem to wieczorem itd. no i nie dostałam, ani rano, ani popołudniu itp. mój przyszedł z pracy to dla jaj powiedział "o będę tatusiem" i przytulił się do brzucha.. no to wykrakał.. u mnie to wszystko odbyło się bezobjawowo i nigdy od tamtego momentu nie krwawiłam, chociaż po 2-3tyg. od terminu @ dopadła mnie silna zgaga wymiotowałam ok. 1 mieś. nic nie mogłam jeść przez nią tak mnie piekł przełyk i żołądek.

Gość gość
Mam podobnie a Ty chcesz być w ciąży?