Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CiagleMamProblem

Ból i spóźniający się okres

Polecane posty

Gość CiagleMamProblem

Witam Was wszystkie. Dręczą mnie 2 wątki... Z góry uprzedzam, że wiem, że powinnam się z tym zgłosić do lekarza, ale już byłam i okazał sie mało pomocny. Więc co mnie dręczy... pierwsze to ból przy stosunku... brałam jakiś krem, ale nie pomógł. Ból pojawił sie przy braniu Regulonu. Lecz to co bardziej mnie dręczy to notoryczny spózniony okres... od jakis paru miesięc spóznia mi sie nawet o tydzień, a teraz nawet o wiecej... i nie jestem w ciązy

Gość a dlaczego od razu spóxnia
jeśli przez ostatnie kilka miesięcy okres spóxnia ci się o tydzień to widocznie nie masz cykli 28 dniowych tylko 35... Zrób badania hormonalne, w tym prolaktyne czynnościową

Gość CiagleMamProblem
Okresy mam róznie 28-34 i co miesiac jest inna liczba dni, na dzien dzisiejszy jest 39...

No nieregularne cykle się zdarzają... przydałoby się wykonać badania hormonalne, ale jeśli miesiączka pojawia się w jakiś odstępach to nie wygląda to groźnie.. Boł przy sotsunku może być związany z: - pęcherzem, np. jakiś zapaleniem, bóle przy siusianiu, częste siusianie może o tym świadczyć, nawet jeśli nie masz objawów warto spróbować jakiś preparat z żurawiną zastosować - nie są drogie, mi pomógł LactoLady, 30szt ok. 12zł, dodatkowo ma dobroczynne bakterie; -dysproporcje w budowie; jeśli jednak miałaś zwykle badanie gineklogiczne mozesz to wykluczyc bo lekarz by zauwazyl cos niepokojacego w budowie - zbyt duzy czlonek -zle nawilzenie, mozna wspomoc sie kremami, zelami itp -infekcje itp... jesli czujesz swiad, zaczerwienie, uplawy itp moze to byc to, wtedy lekarz, albo mozesz samemu sprobowac jakims globulkami sie wyleczyc - w razie czego napisz pomoge cos moze Ja osobiscie mialam ten problem rowniez... nie bylo fajnie, ale wyleczylam sie... Mialam problem z pecherzem wiec zazywalam to LactoLady, samo nie pomoglo, dodatkowo użyłam globulek dopochowych z kwasem hliarunonowym, ktory dobrze wplywa na umocnienie blony sluzowej pochwy; dokladnie stosowalam Apivaginium ok. 17 zł - 5 globulek ktore aplikuje sie na noc, zluzylam 4 a bolu nie ma :) Są rownież inne globulki z kwasem hialuronowym, ale chyba są droższe, możesz poszukać w aptekach interentowych. Lekarze przepisują preparaty z tym kwasem na bolesne stosunki, gdyż wpływa na błone śluzową pochwy.