Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamierzam oszczedzac

sposoby na oszczedzanie:)

Polecane posty

Gość takitaaaa
nie kupuj bzdur, które nie są Ci potrzebne. Przekąsek codziennie również nie kupuj. Zrób sobie jadłospis na cały tydzień, nawet na kolację i kup tylko te produkty, które znalazły się na tej liście.

Gość Pawel429
Cześć, dla chcących poważniej podejść do tematu oszczędzania polecam ten artykuł - http://biznes.interia.pl/gieldy/news/kowalski-inwestuje-gdzie-warto-ulokowac-oszczednosci,1934838,1844?fb_action_ids=683146301701191&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582 Można się sporo dowiedzieć o dostępnych dla każdego metodach pomnażania oszczędności, tak z punktu widzenia statystycznego Kowalskiego. Pozdrawiam!

Gość gość
da się oszczędzać nawet jak zarabia się grosze. Mam znajomą, która zarabia około 1000 zł (czynsz za mieszkanie płaci około 600 zł, pali fajki, do pracy jeździ samochodem i często go używa, normalnie je, codziennie kupuje cole soki)- pracuje jakieś pięć miesięcy a ma odłożone na jakieś 5 miesięcy życia bez pracy dobra jest nie

Gość gość
bellabellabe Resztki szynki można mrozić i jak się uzbiera to albo do bigosu, albo - podsmażasz na oleju z cebulą i podajesz z musztardą i keczupem xxxxxxxxxxxxxxxx zjedz gówno spod siebie - będzie jeszcze taniej!!!

Gość gość
da się oszczędzać nawet jak zarabia się grosze. Mam znajomą, która zarabia około 1000 zł (czynsz za mieszkanie płaci około 600 zł, pali fajki, do pracy jeździ samochodem i często go używa, normalnie je, codziennie kupuje cole soki)- pracuje jakieś pięć miesięcy a ma odłożone na jakieś 5 miesięcy życia bez pracy dobra jest nie xxxxxxxxxxxxxxx weź kalkulator i policz - i przestań już dziecko fantazjować zapewne dorabia tyłkiem po nocach!

Gość gość
znalam babcie ktora pila herbate parzona tydzien a fuj.czego jak czego to herbaty takiej bym sie nie napila,ciuchy owszem w sklepach z odzieza zamiast fajek kupic maszynke tyton robic samemu,gotowac zupy,zamrazac.mozna . przez dwa tydodnie wydawalam po15 zl na obiady i kanapki dla 2 osob mezczyzn i powiem ze smaczniejsze lepsze rzeczy robilam i wtedy jak moge kupic co chce.pierogi z ziemniakow smaczne.kasza gryczana z bialym serem jest fajna strona z przepisami nie przesol smaczne i niedrogie

Gość gość
ja teraz gotuje zamrazam.i gotuje na kilka dni np.rosol zawsze kupuje jedzenie tam gdzie taniej,weszlo mi to w krew.i chodzac po sklepach porownuje ceny tych samych indentycznych produktow,i nie kupuje tam gzie widze roznice chociaz na 1 zl.bo przez miesiac sie uzbiera. mam czs poniewaz jestem osoba niepracujaca zawodowo, swoja prace wykonuje w domu

Gość anetulka
Kupuję ubrania w sh, jedzenie tam gdzie mają taniej. W samochodzie mam monitoring pojazdu (http://monitoring-gps.net/Sklep.aspx) dzięki czemu mogę kontrolować wydatki na paliwo. W domu staram się oszczędzać prąd i wodę. Jak się ktoś postara to można całkiem sporo zaoszczędzić

Gość Marek1989
Polecam wymienić wszystkie żarówki na LED, ewentualnie energooszczędne, chociaż LED'owe można już kupić bardzo tanio np. na allegro żarówka LED LEDARE 4.3W za 14-15zł/szt. Oszczędności sięgają do 50% (w zależności od ilości punktów świetlnych, użycia innych przedmiotów zasilanych energią elektryczną itd.), ale wydatek zwraca się max. po 3 miesiącach, a same żarówki mają wytrzymałość wg. producenta do 20 000h co daje prawie 2,5 roku ciągłego świecenia, więc całkiem sporo.

Gość Mistiw
Oszczędzanie to moje postanowienie na Nowy Rok. Tylko jak zacząć?

Gość gość
proste-odkladaj co miesiac najlepiej po 1000zł

Gość gość
Odkładaj 10% swojego wynagrodzenia, nie wazne czy to duzo czy mało

Gość gość
Jestem doradcą finansowym w międzynarodowej firmie. Chętnie pomgę tym co wogóle chcą zacząć oszczędzać. Wiem, iż w obecnych czasach nie ma co liczyć na Państwo, więc samemu trzeba coś zacząć robić np: zacząć oszczędzać. To nie muszą być ogromne kwoty. Warto zacząć od najmniejszej ale zacząć. Mój nr.tel 508078987 Warszawa i okolice

Gość gość
A ja bardzo chętnie skonsultowała bym z kimś swoje oszczędzanie, ale nie wiem z kim...

Gość gość
Ta oferta dla kobiet jest super:)

Gość Elerkat
Czyli korzystałaś z niej? Czym się wyróżnia?

Gość gość
Nie nie korzystałam ale wygląda super chyba skorzystam, bo nie ukrywam, że z przydała by mi się porada w tej sprawie

Gość Elerkat
Daj znać jak poszło :)

Gość gość
Ok , ale nie wiem kiedy znajdę na to czas:)

Gość Zarabianiew
Ja znam dobry sposób na dobre pieniądze ;) Wystarczy wejść na stronę www.inwestujesz.org i dzięki niej nauczyć się inwestować każdą złotówkę tak, żeby przychodziły do nas tylko zyski. Ty decydujesz o każdej złotówce, która trafia do Twoich rąk ;) Jak na razie najlepszy taki serwis z którym miałem do czynienia ;)

Gość gość
Obrzydliwe, jak ludzie zeżrą właściwie - jak ktoś mądrze napisał - g***o spod siebie, żeby zaoszczędzić. Najtańsza szynka to nie szynka, a wyrób szynkopodobny. Tanie rzeczy mają dobry smak, bo są doprawiane! Ludzie, co wy żrecie! Jesteście jak świnie!

Gość gość
z 1 strony:-D \ przeciery zczawiowe .... \ eeeee....jakie? WTF is "zczaw"?:classic_cool:

Gość izka84
Świetny wątek! Można przeczytać tutaj bardzo praktyczne rady dotyczące tego w jaki sposób oszczędzić pieniądze. To bardzo ważne w czasach, w których żyjemy. Ja też mogę dorzucić coś od siebie... Ostatnio gdy wybierałam się na wakacje długo szukałam kantoru wymiany walut żeby znaleźć taki, który oferuje dobre kursy. Jest serwis - KantorOnline.pl dzięki któremu można wymienić walutę przy minimalnym spreadzie. Banki i kantory stacjonarne żerują na ludziach a kantory internetowe oferują waluty po cenach zbliżonych do tych publikowanych przez NBP, dlatego uważam, że to świetne rozwiązanie do oszczędzania. Polecam! :)

Gość Gabi889
Ja oszczędzam kupując na promocjach. Przeglądam gazetki i widzę co jest taniej. Najczęściej kupuję w Polo, teraz jest chociażby gazetka na święta i jest kilka niezłych ofert. Pzdr!

Gość Drezna
Faktycznie! Jak przeglądałam gazetki na święta to zaoszczędziłam sporo pieniędzy. Mogłam więcej słodyczy dzieciom kupić. Ogólnie byłam w Polo i było OK.

Gość gość
Jesli chodzi o oszczędzania na rachunkach to polecam Wam zmienic dostawcę prądu, jeśli narzekacie na obecnego i na zbyt wysokie rachunki. My mamy umowę z Novum i jesteśmy zadowoleni. rachunki są niższe o te kilkanaście złotych.

Gość gość
moja kolezanka przez rok zaoszczędziła ponad 4 tysiące rezygnując tylko z jednej rzeczy,rzuciła fajki i codziennie wrzucała 12 zł bo tyle kosztowały jej papierosy do słoika przezroczystego!!!ponoć to ze widziała jak tam przybywa ta kasa która poszłaby z dymem jeszcze bardziej ją motywowało i powiem szczerze ,ze ten słoj był tak wypchany 10-tkami i 2 złotówkami ze az chciałoby się go mieć,a teraz wyjechała za te pieniądze z rodziną nad morze...ech niby nic 12 zl a tu proszę jaka sumka

Gość gość
U nas oszczedza się na prądzie, zmieniliśmy dostwce prądu na Novum i to jakieś 20zł do przodu i więcej na koncie. Może w skali miesiąca to nie jest dużo, ale w skali roku to juz jakies konkretniejsze pieniądze.

Gość zycor
Ja skorzystałem z oferty Novum, bo prowadzili system sprzedaży pakietowej. Miałem problem z ustaleniem sobie pakietu, bo dopiero poszedłem "na swoje", ale na podstawie moich rachunków pomogli mi ustalić miesięczne zużycie prądu i ułatwili mi wybór pakietu. No i ucieszyło mnie, że przy każdym pakiecie oferują 36 miesięcy gwarancji ceny