Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamierzam oszczedzac

sposoby na oszczedzanie:)

Polecane posty

Gość gość
Rachunki w naszym kraju są kosmicznie nie proporcjonalne do zarobków ja średnio wydawałem 300 zł, obniżyłem rachunki dzięki wymianie oświetlenia na activejety, teraz jest ok

Gość gość
Zapraszam na prowadzoną przeze mnie grupę na której pokazuję i objaśniam zasady funkcjonowania aplikacji dzięki której można dostać zwrot od 1% - 5% kwoty wydanej w sklepach takich jak Biedronka, Carrefour, TESCO, Zalando, New Balance oraz wiele innych https://web.facebook.com/groups/2133023046916070/

Gość ktogko

Przede wszystkim zrezygnuj z rzeczy, na które niepotrzebnie wydajesz pieniądze! Jak ja to przemyślalam, to się okazało, ze sporo jest takich rzeczy. Albo zastąp to na co wydajesz dużo, tańszą opcją. Ja wynajmowałam mieszkanie o wiele za duże jak na jedną osobe, więc zmieniłam na mniejsze i na tym duuużo oszczędzam. Ale też mniejsze rzeczy. Więcej gotuję sama na kilka dni, zamiast jeść drogo na mieście. Zmieniłam operatora sieci z abonamentu drogiego na zwykłą ofertę na kartę w mobile vikings, bo było o wiele taniej. Zaczęłam kupować wszystko w supermarketach zamiast chodzić po pojedyncze artykuły w drogim sklepiku osiedlowym. Zacznij od przemyślenia jakie wydatki są w Twoim życiu niepotrzebne, albo na co można wydawać mniej 🙂