Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki jedennnnnnnnnnnn

do tych co glosowali na PO

Polecane posty

Gość wieczór jak ten
jesteście beznadziejni:O w tych pyskówkach i obrażaniu Kaczyńskiego. Jak by mi to osoba w towarzystwie powiedziała to dostałaby w pysk. Zresztą w pisaniu każdy jest dobry:D za Kaczyńskiego jakoś się tak nie denerwowałam zmianami :O rzeczywiście od poczatku wiedziałam że jak PO się dostanie do władzy to oskubią nie zamożnych i śr zamożnych do reszty:O pamiętam jak tu na kafe pisali że gówno wiem. Ja wiem co wiem a wasze opinie wyssane z palca mam gdzieś. Jesteście łatwowierni, zwłaszcza studenciki, którzy głosują na PO bo to trendi:O jestem wsciekła, że panstwo ma czelność odbierać mi część mojej pensji. Jak kradną niech ze swojej pensji łatają dziurę budżetową, chamy z PO <wsciekły> ale obiecałam sobie się nie przejmować, już i tak nic nie zmienimy. Ale chude czasy idą:O

Gość chude czasy już są
idą jeszcze chudsze:o

Gość Szoszon...
Rozsmieszają mnie takie posty,w których ktoś próbuje dowieść,że podwyżka vat wynika z unijnych dyrektyw i przewidzianego przez nie minimalnie 5%. Co za idioci. Porównaj sobie człowieku stawkę minimum z obecną obowiązującą w Polsce a dopiero później takie głupoty wypisuj. Sprawdź sobie jak wygląda vat w poszczególnych krajach. Mamy przez te ekscesy szansę stanąć w czołówce tyle,że nam to w odróżnieniu od krajów skandynawskich na zdrowie nie wyjdzie. Następny żołnierzyk o nicku niconico-który tu głupoty wypisuje,że ta niepopularna decyzja uratuje budżet PiS. Człowieku byś się nie ośmieszał już z tymi głupotami. Wszędzie Cię pełno i coraz większe durnoty piszesz. Jaki budżet pis. Człowieku ogarnij się....przestudiuj najpierw czym w ogóle jest budżet i jaka jest jego struktura. Od 3 lat to platforma kieruje budżetem. I na koniec to tego mądrali co tu pisał, że"Kaczor jakby był to by nie było lepiej."Otóż osoba,którą tak głupowato określasz zawetowała by każdą tego typu inicjatywę jak taka podwyżka jeśli byłaby ona wniesiona w drodze ustawy. Koniec kropka. Nie ma co tu w bawełnę owijać. Nie radzą sobie z dyscypliną budżetową i programem oszczędności to jadą z tym i tyle.

Gość wieczór jak ten
trzeba podwinąć rękawy i nie dać się. Pieprze rząd, jak im za mało żarła to prosze bardzo niech mnie skubią. Ale i tak, samej sobie przede wszystkim, udowodnie, że dam sobie radę. i nie mam zamiaru już słuchać o ich kolejnych genialnych pomysłach, bo to tylko krew mi psuje:O

Gość Stanislaw Stasio
gdyby prezio L.Kaczyński dla zasady nie wetował wszystkich projektów jak np: naprawa finansów panstwa moze nie było tych podwyzek vatu alenie imie jakiejs tam pisowskiej ideologii wetował by dopalic konkurentowi

Gość wieczór jak ten
"Kaczor jakby był to by nie było lepiej."Otóż osoba,którą tak głupowato określasz zawetowała by każdą tego typu inicjatywę jak taka podwyżka jeśli byłaby ona wniesiona w drodze ustawy. własnie dlatego w 2 turze głowoswałam na Kaczynskiego, wiedziałam ze on takie irracjonalne ustawy zawetuje. wogóle zawsze wydawało mi się że on myśli o wszystkich, o całym narodzie. Tusk i jego ziom Komorowski podzielą kraj, na wypasionych obywateli i zapier... na nich biedaków.

Gość Szoszon...
O czym ty pieprzysz? O jakie naprawie finansów publicznych. Nie było takiego veta w ogóle. To o czym ty piszesz istnieje nadal w planach ludzi którym naprawdę zależy by żyło się lepiej. Tu chodzi o zmianę doktryny makroekonomicznej dla której podstawą jest obniżenie podatków i rozruch małej i średniej przedsiębiorczości.

Gość fdjsfjhf
wezcie lepiej spojrzcie prawdzie w occzy w polsce ceny są prawie jak na zachodzie, a zarabiamy 4 razy mniej. Ten rzad nic nie robi

Gość Szoszon...
WSI zostały zlikwidowane, ale posowiecki układ przetrwał, a wraz z otwarciem szampana przez Dukaczewskiego na wieść o zwycięstwie w wyborach Komorowskiego powrócił do dawnej aktywności. W walce o władzę Tusk będzie posuwał się coraz dalej, aż do chwili, gdy sprowadzi na Polskę potop.

Gość Szoszon...
Mecze z udziałem najważniejszych osób w państwie odbywają się średnio dwa razy w tygodniu. Rywalizacja trwa zazwyczaj około dwóch godzin, a samo dopuszczenie do rozgrywek uważane jest w łonie PO za wielki zaszczyt i dowód zaufania lidera partii. Jednak zanim jeszcze zawodnicy wybiegną na murawę, teren oblatuje policyjny helikopter Sokół. Godzina pracy maszyny kosztuje ok. 4 tys. zł. Jak łatwo więc policzyć, jedno prywatne spotkanie premiera i jego kolegów „przy piłce kosztuje podatników - bagatela - 8 tys. zł. Biorąc pod uwagę, że spotkania odbywają się w każdy wtorek i czwartek, łatwo policzyć, że tygodniowo Donald Tusk na swoją przyjemność wydaje 16 tys. zł z państwowej kasy. Jest to szczególnie oburzające, jeśli wziąć pod uwagę fakt, że Platforma Obywatelska stała się dość niespodziewanie dla wyborców orędownikiem wyższych podatków i zwolennikiem zaciskania pasa. Postulowana wyższa składka VAT oznacza, że podrożeje wszystko. Także żywność wzrosną bowiem koszty jej produkcji, transportu, a i sklepikarz zapłaci więcej za swoją comiesięczną działalność. To z kolei odbije się niemal wyłącznie na odbiorcach końcowych, czyli konsumentach. Więc na wszystkich obywatelach. Tymczasem władza jednak bawi się w najlepsze nie tylko kopiąc piłkę za 16 tys. zł tygodniowo, ale także zatrudniając 40 tys. (słownie: czterdzieści tysięcy) nowych urzędników w przeciągu zaledwie roku! Wyborcom trudno uwierzyć, że wszystko to robi ugrupowanie, które w 2007 r. wygrało wybory, głosząc hasło „Taniego Państwa, racjonalizacji wydatków na administrację, niskich podatków. I wyborcy nadal nie wierzą. Słuchają przemówień swojego premiera, który stara się przekonać ich, kolejny już raz, że „to wszystko wina PiS. Ludzie przecierają oczy i zastanawiają się, czy Tusk mówi prawdę. Trudno bowiem zwalić wszystko na głównego politycznego oponenta, gdy helikopter nadal lata, ubezpieczając piłkarskie wyczyny premiera. (wg, piechula.jogger..pl, "Forbes", se.pl)

Gość wieczór jak ten
nie słyszałam o tym... no i znów się zdenerwowałam:O

Gość Szoszon...
Te dwa posty 22:36 nie są moimi postami. Generalnie nie zajmuje się wklejaniem czegokolwiek na forum choć znam tu wielu jacy robią to nagminnie. Niezależnie od tego czy się zgadzam czy nie zgadzam z ich treścią nie są moje. Generalnie to jest dyskusja o sensowności decyzji w sprawie prawa podatkowego a nie jakichś meandrów politycznych wyższego stopnia z jakich wynika raz wszystko a raz nic. Podszywie wymyśl sobie nicka;)

Tusk doprowadzi ten kraj do ruiny. Przez podniesienie podatków w Polsce będzie jeszcze większy kryzys. To bardzo proste: wzrost podatku VAT -> spadek popytu -> wzrost podaży -> ograniczenie produkcji -> spadek zysków firm i przedsiębiorstw -> zwolnienia Tego uczą na każdych studiach ekonomicznych, to prosty mechanizm kryzysu!!! W Polsce będzie teraz jeszcze gorzej, bo kiedy wzrosną podatki, to ludzie automatycznie będą kupować mniej, zrezygnują z dóbr luksusowych, na rzecz ich tańszych substytutów, a w niektórych przypadkach w ogóle przestaną dany towar kupować. To tylko pogłębi kryzys. Wiem co mówię, bo jestem ekonomistką.

Gość Szoszon..
Choć przyznam,że o tych meczach to nie wiedziałem.:D Nie no to już się robi farsa jakaś:O Mogliby zbastować trochę z organizowaniem sobie tych rozrywek....:O Ten helikopter też mógłby się w tym czasie przydać do ciut poważniejszych spraw.:O

Gość a powodzianom po 4 tys

Gość Szoszon...
Ambi pur-bingo! Właśnie o to chodzi. O fachową wykładnię pewnych zależności a nie o dorabianie ideologii w mediach i jakieś panelowe dyskusję o tym za kogo byłoby lepiej a za kogo gorzej. Takie są fakty i oparcie mają nie w jakichś liczbach statystycznych tylko w klasycznym naukowym dorobku. To jest wyłącznie i prawdopodobnie chaotyczna odpowiedź na rosnące zadłużenie a wielu tu się upaja jakimiś danymi o okresowym wzroście gospodarczym i napływie inwestycji lub co więcej napływie środków z funduszy choć to rygory prawa traktatów ue a nie jakaś zbawcza strategia gospodarcza. W Polsce sytuacja wymaga dyskusji a nie stawiania wszystkich przed faktami dokonanymi. No cóż zobaczymy jak to będzie.

Gość wieczór jak ten
a to kosztem podatnika jak im nie wstyd pokazywać swoje twarze w tv. strasznie nimi gardzę. ale i tak moim hitem, numerem jeden, w tych wyborach był Lepper:o, ja wysiadam Polsko. dobrej nocy.

a w czasach PiS podatki zostaly obnizone z 30 do 18%, z 40 do 32% dla najbogatszych, wycofanie podatku od darowizny przy darowiznach w obrebie najblizszej rodziny, do tego skladki rentowe obnizone z 13% do 6% (przy jednoczesnym wzroscie kondycji ZUS), przy tym wynagrodzenia statystycznego Polaka wzrosly o 18,5% (uwzgledniajac inflacje 15%), a co wiecej, byla coroczna rewalorywacja emerytur, przyznane 1000 zl becikowego,przy tym dziura budzetowa zmniejszyla sie o kilkanascie miliardow PLN - to byly konkrety. niestety w 2007 roku PiS stracil wladze. Teraz w kampanii PO obiecalo 30% dla nauczycieli, a z tego zrobili 7% (i to w czasie gdy inflacja juz wiekszosc zrownowazy), chca podniesc VAT, przy niewydolnym systemie administracji finansowej. w czasie rzadow PO deficyt budzetowy wzrosl z 16 mld zl do prognozowanych 52 mld zl na koniec 2010 roku (wedlug ministerstwa finansow), dlug publiczny wedlug szacunkow metoda memorialowa przekracza 200% PKB (oficjalnie 55% ale to sa szacunki za pomoca metody kasowej), do tego zapewne bedziemy mieli w pelni legalne GMO (komorowski juz w marcu uczestniczyl w konferencji promujacej GMO) i nasz kraj bedzie coraz bardziej uzalezniony od zagranicznych instytucji. a tajemnice smolenska prawdopodobnie poznamy po kilkudziesieciu latach, tak samo jak bylo z pierwszym katyniem. Ale polacy sa niczym woly, ktore same sobie lby w chomota pchaja. Zreszta maja argument - jak to powiedzialo wielu z rozmowcow, z ktorymi mialem okazje debatowac na temat wyborow: "glosuje na komorowskiego, dlaczego? a nie wiem, tak jakos"

Gość jabny tuskol
sam wpierdalaj chooju GMo

Gość jabny tuskol
PIs jest za polska wolna od GMo :) tuskol jebany wziął łapówkę od Monsanto!!!!!!!!!!!! jebane cwele!!!!!!!!!!!!

najprawdopodniej wzieli za to duze pieniadze; ) takie dzialanie na szkode wlasnego kraju raczej nie odbywa sie bezinteresownie

Gość jabny tuskol
w europie tez brali łapówki!!!!! szacuje się rząd USA wziął 500 mln dolarów łapówki !! ten kraj jest liderem w GMO!!! mądry z Cibie chłop :)

Gość jabny tuskol
było głosowanie ostatnio PSL, SLD ,PIS było za zaostrzeniem GMO z POlsce ale obawiam jak dostanie Pawlak łapówkę to znów przeforsują Nawet media sa przekupione!!!!!!!!! aby nie informować społeczeństwa!!!!!!!!! Nawet 12 lat pozbawienia wolności i 250 tys. zł grzywny będzie groziło osobie, która złamie zakaz wysiewania lub obrotu nasionami roślin modyfikowanych genetycznie. To działanie wbrew założeniom projektu ustawy o GMO, który jest procedowany w Sejmie. Platforma Obywatelska przegrała głosowanie w sejmowej podkomisji zajmującej się ustawą Prawo o organizmach genetycznie zmodyfikowanych. Opozycja wraz z Polskim Stronnictwem Ludowym dokonała kilku istotnych zmian w projekcie przedstawionym przez rząd. Wśród posłów przeważał pogląd, że dokument, który firmował gabinet Donalda Tuska, jest zbyt łagodny i niezgodny z interesami naszego rolnictwa i gospodarki. Jak wyjaśnia prof. Jan Szyszko, minister środowiska w rządzie Jarosława Kaczyńskiego, poseł PiS, projekt ustawy był "bardzo niechlujnie przygotowany" i umożliwiał wprowadzanie do obrotu organizmów genetycznie modyfikowanych, a ponadto "zezwalał na uprawę roślin genetycznie zmodyfikowanych oraz dopuszczał bezkarne uwalnianie genetycznie modyfikowanych organizmów w celach doświadczalnych". Posłowie PiS zaproponowali więc kilka istotnych zmian do projektu, które zyskały poparcie nie tylko posłów z lewicowej opozycji, ale także z koalicyjnego PSL. W jakim kierunku poszły poprawki PiS? Przede wszystkim wpisano do ustawy zakaz obrotu organizmami zmodyfikowanymi genetycznie i zakaz uprawy na terenie Polski roślin genetycznie zmodyfikowanych. Poprawki przewidują ponadto, że GMO będzie można wysiewać w celach doświadczalnych, ale będzie się to odbywało pod ścisłym nadzorem, tak aby nie doszło do uwolnienia GMO do środowiska. Posłowie zaostrzyli natomiast, i to znacznie, kary za złamanie przepisów zapisanych w ustawie. Mają one być porównywalne, jak podkreśla prof. Szyszko, z tymi, jakie są stosowane w krajach starej Piętnastki, czyli za łamanie prawa będzie można otrzymać karę grzywny, a nawet więzienia. Maksymalnie kara może wynieść 12 lat pozbawienia wolności i 250 tys. zł grzywny. Jeśli te przepisy zostaną przegłosowane, wówczas rzeczywiście takie kary byłyby bardzo dotkliwe np. dla rolników, którzy wysiewaliby na swoich polach GMO. Projekt zaostrzony przez posłów już spotkał się z krytyką tych firm i organizacji rolniczych, które bronią prawa do niczym nieobwarowanego stosowania organizmów zmodyfikowanych w rolnictwie. I trudno się temu dziwić, ponieważ intencją posłów było akurat to, aby Polska była krajem całkowicie wolnym od GMO. Oczywiście przegłosowanie poprawek przez podkomisję to dopiero pierwszy etap prac legislacyjnych. Projekt będzie jeszcze omawiany przez komisje sejmowe, m.in. rolnictwa i ochrony środowiska, a potem trafi pod obrady plenarne izby. Swoje zdanie będzie miał także Senat. Jednak zwolennicy zaostrzenia przepisów przeciwko GMO mają nadzieję, że parlamentarzyści choćby w trosce o głosy wyborców także zagłosują za poprawkami, gdyż zdecydowana większość Polaków jest przeciwna uprawom GMO. Proponowane przez podkomisję regulacje nie powinny kolidować z prawem unijnym, zwłaszcza że Komisja Europejska chciałaby przekazać krajom członkowskim prawo do podejmowania decyzji w sprawie obrotu nasionami i uprawy roślin genetycznie zmodyfikowanych. KL

z Ciebie tez:D niestety Polska coraz bardziej idzie w strone USA, coraz czesciej mozna na ulicach zauwazyc osoby z tzw. amerykanska otyloscia, na dluzsza mete bedzie to prowadzic do strasznych chorob. no i jeszcze te skrajnie niekorzystne decyzje finansowe - gaz lupkowy dla amerykanow za 1% albo w ogole nie wydobywac (no w koncu Prof. fizyki B. Komunista znany rowniez ze znaczacych odkryc w dziedzinie hydrostatyki powiedzial, ze kopalnia odkrywkowa zepsuje krajobraz) i uzaleznic sie od dyktatu ZSRS na kilkadziesiat lat

to ja jestem :) w Polsce jest ciemnogród!!!!!! miejmy nadziej ze PIS wygra za rok !!!! Jednak media to silna władza!!!! w USA bardzo sa duże protesty społeczeństwa!!!!! tam GMO jest od początku...lata 90' Usa najbardziej schorowany kraj na świecie CO kasa potrafi zrobić z ludzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Idę spać :) Więcej takich rozgarniętych Ludzi jak TY Player1111111 :) Dobranoc :) Ps. w mediach cisza o GMO..... czy to nie jest podejrzane..... Apokalipsa św. Jana się sprawdza :) skażenie środowiska mamy duże....

; ) a wiesz, ci co glosuja za PO to mysla ze oni tacy postepowi sa a jezeli chodzi o media u nas to trzeba umiec z nich korzystac , a nie wierzyc we wszystko co mowia. Ludzie dla pieniedzy potrafia wiele rzeczy zrobic, to jest prawda .

Gość alizzzza
i macie za swoje... zachcialo wam sie komora