Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spotkalam nawidzona matke

Mialam dzisiaj starcie z nawiedzona mloda matka na spacerze !!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość pa paranoja
ja jak widzę, że mój pies chce na kogoś naszczekać czy ze złości czy z miłości, robię mu siad i czekamy aż ktoś przejdzie - zwykle nie ma problemów, pies milczy

Gość pa paranoja
tyle, że ja mam psa dosyć sporego, żadne 15 kg, rasy której ludzie się bezpodstawnie boją, staram się rozumieć ten strach, nie każdy kocha psy

No ja z reguły też, ciągnę smycz, mowie noga i mu się kolczatka wbija, to zapiszczy i siedzi - ale jak widzi kota to nie ma zmiłuj ;) Choćby mu miała kolczatka gardło przeorać :P

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
przeczytalam tylko pierwsza wypowiedz: ja bym sie wkurzyla bo moje dziecko boi sie psow. Skoro pies szczeka nie jest dobrze wychowany. Powinnas zwrocic na to uwage. Pies nie moze szczekac na czlowieka!!

No skąd, nie może, a jak Ci będzie ktoś mieszkanie po ciuchu opierdalał to pies ma sie chować za miotłą albo łasić do włamywacza :o No weź :o Mój to właśnie takie 15kg chucherko pinczerowate, jeszcze chude strasznie bo dopiero rok ma, i nie moge go podtuczyc na niczym, ma adhd normalnie i wszystko spala co zje :D

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
bellabella.......... a kolczatka jest zabroniona. Czy w Polsce jeszcze nie? Zreszta Polacy nie umieja wychowywac psow. Maja je dla szpanu, zwykle SNOBY!!! Stad co chwile mowia w wiadomosciach o pogryzieniu lub zagryzieniu czlowieka. Dla przykladu: mialam kiedys psa, chodzil do szkoly. Na spacery chodzilismy do parku dla psow. Nigdy sie nie balam , ze zaatakuje go jakis inny pies. W Polsce to jest nie mozliwe, bo pies zawsze rzuci sie z atakiem.

Gość widzisz i nie grzmisz
ja bym sie wkurzyla bo moje dziecko boi sie psow. Skoro pies szczeka nie jest dobrze wychowany. Powinnas zwrocic na to uwage. Pies nie moze szczekac na czlowieka!! O kur**, padłam haha

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
Juliusz z byle powodu, na dziecko... lub innego przechodnia- TAK- jest zle wychowany.

Pies ma mordę do szczekania. Wedlug takich BAB (nie kobiet, a BAB) najlepiej trzymać psiaki w wielkich metalowych kagańcach, tak żeby nawet pyska nie otworzyl na pół metrowej smyczy i, żeby caly zcas pies patrzył w Ziemię. Tia! A one niech hasają i dra mordy na kogo popadnie, bo przecież są święte, no nie? Ludzie zrozumcie, że psiak tez ma uczucia, też czuje i też ma swoje potrzeby. Człowiek ma usta, to gada, pies ma pyszczek, to szczeka. I po to ma spacer,żeby się wybiegał, wygonił i wyszalał. takie babska powinno się na smyczy prowadzać. i to najlepiej w kagańcu. Skoro nic się nie dzialo, to paniena była przewrażliwiona, a tym, którzy tak mówią, że psa do odstrzału, czy do gazu pieprzowego, to gratuluję inteligĘcji (która jest pewnie tylko na Kafe..)

Gość pa paranoja
miałam kiedyś pinczera średniego, toż to psy, które nikomu krzywdy nie zrobią :) może czasami są hałaśliwe, ale swojego mogłam zabierać wszędzie, nie zwracał uwagi na inne psy, jak dorósł to na obcych też, czasami coś go wkurzało, ale to był strachliwy z natury typ:)

Gość makita1
Tutaj jak widac prawie sami nawiedzeni ludzie sie wypowiadaja:O Jak mozna miec pretensje do kogos o psa,jesli ten ktos go trzyma na smyczy,co innego gdyby biegal luzem! Ludzie zamilczcie bo zenujace sa te wasze wpisy. Ja pier**ole w jakim kraju my zyjemy-sami zawistni ,nawiedzeni i pierdol**ci ludzie!!. Boze drogi..bo pies szczeknal na dzieciaka afere robic,leczcie sie co niektorzy tutaj:O

Gość hhhhhhmmmmmmmmmmmmmmmm
a ja jestem przeszczesliwa jak moje 2 wielkie owczarki niemieckie szczekaja, bo wiem ze zadna szuja do mnie nie podlezie a nawiedzona baba, ktorej sie cos nie podoba nie przekrzyczy moich pieskow:)

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmwertg
w jakim kraju? W zacofanej, snobistycznej Polsce zyjesz :D Nie ma sie czym szczycic to chociaz psem poszpanuje hehehehe. A juz z yorkow to mam polewke, co drugi ma tego psa hahahaha. A najlepsze bylo jak mewa nad morzem porwala yorka hehehe- smacznego powiedzialam :D

Gość pa paranoja
bellabellabe ja swojego nie mogłam podtuczyć do końca jego dni :) ludzie zawsze pytali co on taki chudy, że może głodzony, chory itp :) ten typ tak ma:) jak ma dopiero rok możesz wstawić go na karmę orijen (z dodatkiem-przewagą- tej którą dajesz aktualnie, orijen ma dużo białka) pies będzie wyglądał jak młody bóg :)

hmmmm Nie jest zabroniona, bo wtedy nie byłoby jej w obrocie :) A ja kupowałam może 1,5 miesiąca temu - nie dlatego że się rzucał na ludzi czy dzieci czy zwierzęta, ale dlatego że niemiłosiernie ciągnął na spacerach, i żadna metoda przez pół roku nie pomogła :) Teraz chcę żeby ponosił chwilę i wrócę do normalnej obroży jak już się nauczy :) paranoja - mój nie pinczer, ale kundelek - tylko mi się wydaje że go pinczer robił, bo wygląda dokładnie jak pinczer, łącznie z uszami i postawą, tylko ma sierść białą - w sumie wszyscy go za rasowego biorą i się mnie pytają co to za rasa jest :D Ogólnie to nie zwraca uwagi na nic tylko na siebie i koty, chyba że poczuje do kogoś mięte i chce żeby go koniecznie ta osoba pogłaskała - wtedy szczeka w stronę tej osoby co chwilę patrząc na mnie czy go podprowadzę ;) Nie agresywnie szczeka, broń boże :) Ani pół zęba nie pokazuje wtedy ;)

Ja teraz go karmię albo eukanubą, albo puriną, przy czym kręci nosem strasznie na suche, jak widzi mięso, szynkę to się ślini biedak - to poszłam na ustępstwo i kupuję mu serdelki drobiowe, dostaje 1 dziennie ;)

Gość glupia babo
widac,ze nie lubisz dzieci i zzera cie nie narzekaj na rozwalone pieluchy,tylko sprzataj te gowna psie co leza wszedzie i milcz

Gość Psiara i co z tego
Nie chce mi się czytać całego wątku. Według mnie dzieci powinno uczyć się żyć ze zwierzętami od małego ! Co dziecku zrobi taki mały pies ? Ale jeżeli dziecko ma kontakt z psem raz na rok - bo przewrażliwione matki, babcie trzymają je daleko od psów - a potem to dziecko nie wiedząc jak się zachować wobec psa bije go, kopie, ciągnie, wkłada palce do oczu itp. a pies warknie to niech sie nie dziwią te matki, babcie itd. !! Mam psa przez większość życia, traktuję każdego, którego miałam jak członka rodziny, nie znoszę gdy ktoś robi krzywdę psom czy innym zwierzętom i chciałabym, aby moje dzieci wychowywały się z psem w rodzinie, aby pies był dla nich naturalnością bo to świetne zwierzaki.

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmwertg
bellabella.......... wiec pies jest zle wychowany skoro ciagnie. A do tej ponizej- pies jak rodzina- poyebaje doszczetnie . pies to pies- nie rodzina. Pewnie jestes swiadkiem jechowy, co??:D puknij sie w kolo w czolo:O

Gość kldjfgnjksfdghdfghdtgjkhyjk
sama mam psa, ale nie pozwalam mu szczekać na ludzi, wyrywać się do nich itp. Chciałabym tutaj zauważyć, że rozwrzeszczany bachor nie stanowi zagrożenia dla ludzi, pies - jaki by nie był - stanowi. Więc nie porównujcie krzyczących dzieci do szczekających psów :O

Już nie ciągnie :classic_cool: A co do rodziny - to ja się zgodzę z psiarą. Mając psa kilkanaście lat pod swoim dachem można traktować go jak członka rodziny. Jak rozumiem niektórym mamusie nie pozwalały na zwierzęta, stąd taki jazgot. Ja tam zresztą wychodzę z założenia że zwierzak nierzadko jest lepszy od niektórych ludzi 🖐️ Zresztą jak to mówią - po tym jaki kto ma stosunek do zwierząt, można poznać jakim jest człowiekiem :) Mój pies = członek mojej rodziny. Jeżeli ktoś zrobi coś mojemu psu, może spodziewać się rewanżu na członku swojej rodziny (otwartego bądź zakamuflowanego) :)

Chciałabym tutaj zauważyć, że rozwrzeszczany bachor nie stanowi zagrożenia dla ludzi Tu sie mylisz. Jak wczesniej wspomnialam, tydzien temu malo co nie wskoczyl na mnie na glowe gowniarz na basenie. Wyladowal tuz przy mnie, plynelam kraulem. Bylam w szoku i musial obcy facet pomagac mi wychodzic z wody!!!!! Po drugie jezdze czesto samochodem.Przez centrum miasta, przy duzym ruchu jade nawet 20 km/h...nieraz wybiegl bachor na ulice z zaulka albo wyjechal rowerem a matki ani widac na ulicy albo stoi krowa i gada przez komorke!!!!!!!!!!! Gdybym jechala szybciej, to moglabym zabic takie dziecko!!! Jezeli spuszcze mego psa ,jezeli moj pies skoczy na dziecko -to poniose tego konsekwencje, przeprosze matke i pokornie spsuzcze glowe i odejde. Ale jezeli jakas wydrze na mnie jape gdy bede miala psa na smyczy, bede stala w sporej odleglosci i bede sie wycofywala to osmiesze taka babe na cala ulice.... Niektore matki sa normalne. Kiedys szlam z mym psem i widze biegnie do niego dziecko.Mowie do niego: nie podchodz do pieska....A on do mnie: dlaczego? Ja: bo moze cie przwrocic albo zrobic kuku Matka tego dziecka zwyczajnie bierze dziecko za reke i mowi: slyszales pania? piesek moze byc be wiec nie podchodzimy...Normalnym tonem ,spokojnie.. A inna krowa????????? lapie dziecko na reke, zaczyna prychac, komentowac.Kieds jakas pizda szla chodniekim z dzickiem i do mnie: ale prosze tego psa schowac:P:P:P tonem rozpieszczonej gwiazdy ,mozg wielkosci 1 grosza

Jak pies ciagnie, szczeka to jest niewychowany? No ktos mnie teraz oslabil:P mam psa gonczego, jak wyczuje, zobaczy zajaca to zawsze ciagnie i szczeka wnieboglosy bo taka jego natura!!!!!!!!!!!! jest lowca!!!! a jak zobaczy kota to tez szczeka.....szczeka tez na cpunow i pijakow czyli mam niewychowanego psa:P ja mu moze jednak zakleje pysk plastrem haha

Chcesz miec dziecko to pamietaj ze nie masz prawa spuscic z niego oka , nie mozesz mu pozwalac zaklocac innym jedzenia, plywania..czegokolwiek!!!!! Musisz nauczyc go milosci do zwierzat aby potem nie byc swiadkiem jak twoje slodkie bebe wiesza z kolega szczeniaka na galezi. Masz powtarzac setki razy ze nie podchodzi sie do obcego psa ani do obcych osob. Nie masz prawa rozmawiac przez telefon, poprawiac makijazu,plotkowac z kolezankami kiedy twoje dziecko biega po bardzo ruchliwym terenie jako matka nie jestes swieta krowa ktorej wszystko wolno....sa jeszcze psiarze, ludzie starsi, kalecy...i twoje dziecko ma ich szanowac

Gość malza sliskaaaaaaaa
nenawidze smierdzacych srajacych psow bleee :O

Gość martynnaa__24
hmmmmmmmmmmmmmmmwertg ale durnym ograniczonym babskiem jesteś....oczywiście że pies jest członnkiem rodziny i tak powinien być traktowany. Nie jest zabawką, nie jest cyborgiem do szkolenia, jest żywą istotą z uczuciami. Ma prawo wybiegać się, wyszczekać wytarzać w trawce. Co dla ciebie znaczy wychowanie psa??? Zakazywanie mu wszystkiego?? agresję psychiczną? Pokazywanie kto tu rządzi?? Przykre.... Udowodniono że dzieci wychowujące się ze zwierzęciem czy to psem czy kotkiem są o wiele bardziej odpowiedzialne i świadome od dzieci wychowujących się bez zwierzęcia. Pies jest wspaniałym przyjacielem, kompanem, również dla malucha....separowanie dziecka jest czymś złym i zazwyczaj kończy sie jak słusznie ktoś zauważył nieumięjętnością obcowania z psem. A podczoszenie wrzawy i paniki podczas spaceru jest głupotą durnych, przewrażliwionych kobiet. W takiej sytuacji boi sie i zwierze i dziecko...A uogólnianie że w Polsce ludzie mają psy " dla szpanu" świadczy o płytkości myślenia...nieładnie wpychac wszystkich do jednego worka....poza tym o tym jakim ktoś jest człowiekiem nie zależy od miejsca jego urodzenia.

hjeheh no moze super glue kupie:) wydarłaś ryja na bogu ducha winna kobiete ! Trzeba było sie drzeć jak cie pieprznął ten na basenie, a nie po ptokach ryja to ta baba na mnie wydarla