Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie isc do pracy

MAM FOBIE I BOJE SIE ISC DO PRACY

Polecane posty

Gość 1234KERI
to nie fobia to lenistwo

Gość asieńkaaaaaaa.....
to zrób sobie pierogi

Gość nie ma chętnych
nie musisz wychodzić z domu,żeby pracować,wejdź na poniższą stronkę i już masz prace!!! Kliknij w poniższy link, ZAREJESTRUJ SIĘ I ZARABIAJ ! NIECH CI PŁACĄ ZA TO ,CO NA CODZIEŃ ROBISZ ZA DARMO ! ;) Będzie Ci się tylko wyświetlać małe okienko z reklamami,które zupełnie w niczym nie przeszkadza.W reklamy nie musisz w ogóle klikać.Przez cały czas nabijają Ci się punkty wymienne na gotówkę- np. ,gdy pracujesz na komputerze,gdy przeglądasz zdjęcia na Naszej Klasie,gdy grasz w ulubione gry! Więc od dziś za przebywanie na komputerze będziesz miał/a za to płacone!:) Zachęcam Wszystkich do rejestracji,bo to po prostu się bardzo opłaca!!! Oto link do polskiego surfbaru: http://www.surfbar.pl/ref=2248

Gość nie ma chętnych
zbieram na usunięcie stulejki, bo ciasna już ta skóra... :(

Gość nie ma chętnych
co to jest stulejka?

Gość elusialew1
zajrzyj w gacie :D

ALE JA POWAZNIE .... MAM DOLA Z TEGO POWODU ... BO SIE WSTYDZE ZE NIE UMIEM SIE DOBRZRE WYSLOWIC W STRESIE A STRESUJA MNIE LUDZIE ... MYSLE ZE SIE ZE MNIE PRZEZ TO SMIEJA I LATAJA MI RECE DO TAKIEGO STOPNIA ZE WSZYSTKO MI WYLATUJE

Gość idz na sprzataczke to ze
smieciami nie musisz gadac

Gość leczysz się?

Gość aette11111
idź do psychologa może pomoże. Poza tym staraj się nie nakręcać aż tak bardzo. Każdy w jakimś stopniu boi się zmian, nowej pracy itd. Spróbuj chociaż podjąć jakąś pracę. Jak nie dasz rady to zawsze możesz zrezygnować.

Gość cgfxdfzxd
To jest fobia spoleczna a nie jakies tam lenistwo. Rozumiem Cie bo tez troche tak mam. Najgorsze jest toze takie pacany jak ten poyzej wyzywaja Cie od leniuchow. Idz lepiej do psychologa. To nie zaden wstyd. Na pewno masz tak ze jak jestes sama to wszystko Ci wychodzi i masz komfort psychiczny. Gdy znajdujesz sie wsrod ludzi zaczynasz sie stresowac, wszystko Ci sie miesza i zaczyna nie wychodzic.

DOKŁADNIE NIC MI NIE WYCHODZI JAK PATRZĄ MI NA RECE .... :(((

Gość cgfxdfzxd
kiejs pracy w domu, albo na stanowisku gdzi nei ebdziesz maila takiego kontaktu z ludzmi. Ja tak wlasnei mam. Zawsze stronilem od obcych ludzi szczegolnie duzej ilosci. Meczy mnei to poprostu i stresuje.

BYŁAM JUZ U PSYCHOLOGA U PSYCHIATRY ... I NIC TYLKO DAWALI MI LEKI PO KTORYCH DO TEJ PORY MAM JESZCZE BARDZIEJ ZJECHANĄ PSYCHIKĘ ... BO MIALAM WW NOCY OMAMY I JESZCZE BARDZIEJ SIE TRZESLAM ... ZNAJOMI MYSLELI ZE COŚ BIORĘ BO ZRENICE MIALAM WIELKIE I NIE KONTAKTOWALAM CZESTO TAK OPOZNIONA REAKCJA ZE AZ WSTYD ... DLATEGO NIE CHCE BRAC TYCH LEKOW ... W DODATKU ZNISZCZYLY MI ZALADEK DO TEGO STOPNIA ZE WIELE ZECZY TERAZ NIE MOGE JESC .

Gość cgfxdfzxd
Wiesz co jestnajlepsze. Ze tak naprawde to oni nie zwracaja uwagi na to o czym Ty myslisz. Wiekszosc tego czym sie stresujemy jest w naszej glowie. Tylko ze ciezko sobie to wybic. Z reguly zaczyna sie od jaiegos drobiazgu a pozniej zaczynasz sie nakrecac i coraz bardziej stresowac. Mam racje?

Gość cgfxdfzxd
:( rozumiem Cie. Wiesz moze znajdz sobie wlasnei jakas praca. Taka o ktorej pisalem wyzej. Nie kazdy musi przebojowy. Widocznie my tacy nei jestesmy.

cgfxdfzxd TYLKO DO CZEGO JA MOGĘ SIĘ NADAĆ .... MAM ŚREDNIE WYKSZTAŁCENIE ... W POŁOWIE SZKOŁY DOPADŁA MNIE TA FOBIA I NIE MIAŁAM ODWAGI PODEJŚĆ DO MATURY .. CZY UCZYC SIE NA JAKIMŚ STUDIUM .. PRACOWAŁAM RAZ NA PRODUKCJI ALE PÓŁ ROKU I NIE WYTRZYMAŁAM ... PATRZENIE NA RECE ... CO CHWILE OPIERNICZ ZE ZLE ZEBY SZYBKO ... CZLOWIEK SIE STARAŁ JAK MOGŁ A CO CHWILE OPIERNICZ ... I SIE ZWOLNIŁAM ... PRACA NIE BYŁA CIEZKA ALE STRES ZE ZARAZ LEKKO SIE POTKNE I POIERNICZ MNIE WYKANCZAŁ ... JAK PRZYCHODZILI PATRZEC TO W GŁOWIE MI SIE KRECILO A TRZESLAM SIE TAK MOCNO ZE WYGLADALO TO NA PADACZKE ... W DODATKU ZE STRESU DOSTAŁAŁAM PLAMY NA SZYJI I DEKOLDZIE ... SIEDZE W DOMU OD PONAD POL ROKU ... NIE MOGE TAK ... MUSZE COŚ ZACZĄC ... GDZIEŚ ZARABIAĆ ... ALE SAMA MYŚL WYWOŁUJE STRACH I MOCNE BICIE SERCA :( CZUJE ZE DO NICZEGO SIE NIE NADAJĘ .. NO BO DO JAKIEJ JA PRACY PÓJDĘ ...

cgfxdfzxd U MNIE TA CHOROBA TRWA JUŻ CHYBA Z 4 LATA .... CODZIENNE SPRAWY MI JUŹ PRZESZKADZAJĄ ... TYPU ZAŁATWIENIE COŚ W URZĘDACH GDZIE TRZEBA COŚ PODPISAĆ ... NIEDLUGO BOJE SIE ZE CAŁKIEM Z DOMU NIE WYJDĘ ... MIAŁAM JUZ TYLE RAZY MYŚLI SAMOBÓJCZE ... BO CZUJE ZE DO NICZEGO SIE NIE NADAJE

Gość cgfxdfzxd
Skad ja to znam. Ty sie stresujesz, a ktos jeszcze Cie opiernicza ze za wolno cos robisz i nie za dobrze i jeszcze bardziej nakreca Cie. Patrzy na kazdy Twoj ruch i nie wie ze przez to jeszcze bardziej tylko szkodzi. Pozniej po takim dniu masz dola i czujesz sie jak gowno. Myslsiz sobei ze do ncizego sie nie nadajesz. Tez mialem okazje zaznac jak to jest, a w domu siedzialem jeszcze dlzuej niz Ty. Podobno kazda fobie da sie wylczyc. Moze trafilas na zlych lekarzy? Naprawde nie wiem co Ci poradzic. A jakie masz wyjsztalcenie?

Gość cgfxdfzxd
he lepiej z tym wszystkim. Wyjsc wyjde, zalatwic zaltwie cos. Ale jesli mam sporo rzeczy do zrobienia, za duzo kontaktu z ludzmi to zaczyna sie to wszystko we mnei kumulowac i wtedy coraz bardziej sie denerwuje i coraz mneij wszystko mi wychodzi.

Gość cgfxdfzxd
Kiedys maielm zupelnie podobnie tak jak Ty. To bylo w liceum. Od tego momentu postanowilem cos z Tym zrobic. I dzis juz lepiej radze sobei z tym wszystkim. Moze drobnymi kroczkami tez Ci sie uda. U mnei to poskutkowalo i teraz jakos tak swobodniej sie czuje wsrod ludzi niz dawniej.

BYŁAM JUŻ U 3CH PSYCHOLOGÓW I 2CH PSYCHIATRÓW .... DUZO BY PISAĆ CO MOWILI ITP. ALE W SKOOCIE NIC CO BY MI POMOGŁO. CODZIENNIE SIE BUDZE I MAM MOCNE PALPITACJE SERCA ... NAJLEPIEJ SIE CZUJE W NOCY GDY JEST CIEMNO ... WTEDY MAM OCHOTE DUZO ROBIC ... GDZIES WYJSC .. W DZIEŚ JESTEM JAKAS ZAMULONA. ALE JAKĄ JA MOGĘ SZUKAĆ TERAZ PRACĘ DO KTOREJ BYM SIE NADAWAŁA. MIESZKAM W MAŁYM MIEŚCIE ... KAZDY SIE ZNA A DOZO OSOB BYM NIE CHCIALA WIDZIEĆ ... OFERTY TEZ NIE ZACIEKAWE TYPU KASIER , SPRZEDAWCA ... KONSULTANT ... CZYLI TO CO MNIE PRZERAZA I ODPYCHA ... KONTAKT Z LUDZMI ... ... NAPEWNO BYM NIE PRACOWALA JAKO KASIERKA ... BO BY MI CHYBA PIENIADZE Z REKI WYLATYWAŁY PRZY WYDAWANIU ICH ... A TYM GORZEJ JAKBYM W MARKECIE KOLEJKE ZOBACZYŁA Z MASĄ ZAKUPÓW TO BYM CHBA UMARŁA NA ZAWAŁ ... JAKO KOLSUNKANTKA ... WIADOMO NIE JESTEM WYGADANA .. I TEZ JAK SIE STRESUJE NIE MOGE SLOWA WYDUSIĆ . CZERWIEŃ I GADANIE SZEPTEM ... NIEZROZUMIALE W POŚPIECHU Z NERWAMI. .. TAKZE JESTEM ZAŁAMANA

cgfxdfzxd ALE JAK SOBIE Z TYM RADZISZ .... JA WIEM TYLE ZE MUSZE ZNALESC PRACĘ ... BO RODZICE SIĘ DENERWUJĄ ZE SIEDZE W DOMU. MOJ FACET TEZ WIECZNIE MOWI ZEBYM COŚ POSZUKAŁA ZEBY ODKŁADAĆ COŚ POWOLI NA WŁASNE MIESZKANIE. ....

NO BO GDZIE JA BYM MOGLA SIE NADAWAC

Gość cgfxdfzxd
To nie jest tak hop siup poradzic sobie z tym. Nie da sie tak z dnia na dzien zmienic stosunku do otaczajacej rzeczywistosci. U mnie to trwalo dlugo zanim nabralem zaufania do ludzi, przestalem wmawiac sobie ze oni non stop patrza na moje zachowanie i oceniaja mnie. Bo to najbardziej mnie stresowalo.Chyba pierwszy krok jaki musisz zrobic to uswiadomic sobie ze duzo zalezy od tego jak Ty sie zachowujesz. Jesli ktos z twojego otoczenia zauwazy ze jestes bardzo niesmiala, sztywno reagujesz na rozne sytuacje to ludzie tez beda traktowac Cie troche jak tredowata. Jesli uda Ci sie w jakis sposb chociaz troche nabrac pewnosci siebie, powiedziec sobie, a co mi szkodzi, sprobuje powiedziec cos pewneijszym glosem, pousmiechac sie do innych ludzi to oni odplaca Ci sie z reguly tym samym. Dzieki temu Ty tez nabierzesz wiekszej swobody przebywajac wsrod nich i przestaniesz sie tak stresowac. Wiem ze to moze zabrzmiec banalnie ale u mnei to poskutkowalo. Tearz tez stresuje sie roznymi sytuacjami ale duzo duzo mniej. Poprostu wiem ze wiekszosc zeczy ktore mnie nakrecaly w przeszlosci byly spowodowane, albo moja wyoberaznia, albo zachowaniem ktore nie sklanialo ludzi do tego by reagowali inaczej. Moze tak... Popatrz na siebie oczami innych ludzi. To bardzo pomaga.

WŁAŚNIE GTAK PATRZE .... i myślę ze myślą o mnie jako nieśmiałej sztywnej osobie ...

Gość cgfxdfzxd
Na pocieszenei powiem Ci ze kiedys stresowalo mnie nawet dluzsze spojrzenie inncy hludzi, a teraz potrafie nawet sie na nich wydrzec, wiec na pewno jest o wiele lepiej. Tylko na to potrzeba czasu neistety. Na mnie tez naciskali bliscy, staralem sie im to jakos wytluamczyc, jaka jest sytuacja. Mysle ze nei do konca rozumieli, ale przynajmneij strali sie.Moze porozmawiaj o tym z rodzina, powiedz jak jest.

Gość cgfxdfzxd
Bo tak naprawde zachowujesz sie wlasnie w ten sposob. Sprobuj kiedys, nawet wbrew sobie zmienic to troche. Zobacz jak od razu odmieni sie reakcja innych ludzi, a Ty poczujesz sie troche swobodniej przebywajac z nimi.

Gość cgfxdfzxd
Musisz walczyc z tym kazdego nia i nie cofac sie do miejsca w ktorym juz bylas, a uda Ci sie stopniowo to przezwyciezyc i nabrac pewnosci siebie przebywajac wsrod ludzi.