Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

em i en o gie

ZAWZIETE czyli starania po 30tce

Polecane posty

Gość hattie
16-28 dzien w nawiasie-nie wilgoc,a mokrosc mialo byc,bo wilgotno moze oczywiscie byc :) Kochane ja ide zaraz pobiegac..BUZIAKI

Hej! Jestem mężatka na dorobku :) czyli u moich rodziców, uważam, że urodzenie dziecka teraz kiedy mieszkam z rodzicami jest dla mnie sytuacja najbardziej komfortowa, bo zawsze miałabym mame koło siebie która była by nieocenioną pomocą przy noworodku. Mąż też napewno będzie pomagał ale co kobieta to kobieta chociazby przez doświadczenie.Po za tym co ja wam będę dużo mówić, moi rodzice sa naprawdę w pożądku, mamy własny pokój z łazienką w willi prawie jak w hotelu :) nie ma grzebania, wtrącania się, a nawet jak talerze latają to oni po prostu nie wnikają, nie pytają a mój tato się cieszy że ma zięcia w domu i z kim piwa się na pić bo miał całe życie 3 baby w domu :) Mamy zamiar zakupic mieszkanie ale to jeszcze nie teraz. Wykupiliśmy mieszkanie babci mojego męża, więc już sa poczyniane inwestycje na przyszłość :) 28-09 robie prolaktynę tak na wszelki. 29-09 ide do mojego gina i ustalimy "plan działania"

Hmmm... Hattie, ciekawe z tym śluzem... może się pokuszę o pogapienie się na swój, choć jakoś zawsze brak mi do tego cierpliwości... Em - hehe, uwielbiam "Trawkę" ! - niedawno machnęliśmy ją z moim love prawie ciurkiem wszystkie dostępne sezony :D W ogóle "serialowe" z nas bestie :D

A propos inwentaryzacji - to ja owszem, gdyby z "dostawą" to miałabym szanse w październiku, ale jako że to nierealne, to pas. Następne podejście w listopadzie, na koniec listopada kolejne badanie prolaktyny (będzie to po 5 opakowaniach Bromergonu), a w razie dalszego braku zaciążenia - na koniec grudnia badanie drożności jajowodów. Taka_kobieta - nie dołuj, błagam, z tym zamykaniem warsztatu... jesteś młoda i masz dwójkę cudnych dzieci, ciesz się tym! :) KISS :)

rany! wydrukuje i powiesze na drzwiach toalety:) ..w poszukiwaniu blyszczacego sluzu w figach:)..brzmi rozkosznie:) ja nie wiem kto ma takie ksiazkowe okresy u mnie przed ciaza to mozaika 25 30 dni a zaszlam w miesiacu w ktorym stwierdzilam ,ze chce.. teraz 2 x bylo 28 dni a ostatni 27..i to na castagnusie.chyba zloze zazalenie do producenta!;) a tak zapytam co jest zlego w plamieniach przed okresem, takich zapowiadajacych wejscie smoka?

Ale sie usmialam dziewczyny jestescie niemozliwe:D Bety nie zrobilam za to machnelam test ciazowy i coz nadal jestem w ciazy hormonalnie oczywiscie:( test taki srednio wybarwiony mniej wiecej jak w terminie @ zrobie bete za pare dni i skonsultuje zlekarzem i co tydzien do wyniku ZERO a potem pomyslimy kiedy co i jak mamy plan powtorzyc badanie nasienia i powalczyc o ciaze w tabelce to ja jestem do grudnia off:( wiec moze nie bede sie wpisywac:(:(:(

hattie co do sluzu u mnie tak bywa do 19dc nie liczac tego cyklu bo z nerwami we wszystko diabel strzelil po czym mam sluz bialy i wodnisty na co ginek. ze jast on normalny swiadczy o dniach w ktorych progresteron jest podwyzszony i niektore kobietki tak maja. badz madry i pisz wiersze ,jednak jestem zdania zeby miec takie idealne cykle trzebaby wykluczyc wszystkie faktory zew. tj stres, zmeczenie, klimat etc . em z tego co mi wiadomo plamienia krwiste typu 3 dniowe jezeli sa sporadyczne to licza sie faktory tjw, natomiast powtarzajace sie co miesiac swiadcza o krotkiej fazie lutealnej czyli niski progresteron czy cos w tym stylu, plamienia brunatne 1,2 dni przed to pozostalosci poprzedniego cyklu. Andziulka kiedy do pracy? Joanna wykozystaj ta optymalna sytuacje do bolu, jeszcze na swoim pomieszkasz, super ta atmosfera domowa. Eterno to jednak myslisz ze beta jeszcze wysoka?

wiesz co wysoka to moze nie taka jak na poczatku nie wiem kolo 100 moze mniej test wyszedl jak ten robiony w dniu spodziewanej@ wiec bez szalenstwa:)

witam witma ile mialm do poczytania huhu tak z rana przy kawce lektura:D Witam serdecznie Jedyna K. :) ja dzis pedze do gina na usg , obadamy co sie dzije z cysta, ale jak mówi Hatie wiekszosc pobolewan w ciagu cyklu cos oznacza, a ja włsni ostatnei 3 dni sie borykam z bólami wieszymi lub mneijszymi jedne sa jakby mnei ktos ukuł(chyba tak sie to pisze :D) a drugie jakbym miala okres dostac ale oczywiscie wszytko jest zlokalizowane koło jjanika jeli chodzi o bóle.i tak tez dzis pedze bo mi sie to nie pododba a moj jajnik osttani i nei zostawie go na kolejne 2 miesiace i potem bedzie zonk Hatie z twojego wykresy wyniki ze u mnei to nietety nie bardzo halo w cyklu bo wilgotnosc wieksza lub mniejsza mam prawie cały miesac ale wiem ze to ta cysta wytwarza takie rzeczy zbeira mnei przeziebienie :(

juz nie spie:) no tak, tylko mi krotkiej fazy lutealnej brakuje.. robilam progesteron ostatnio byl w normie, tzn w okresie owu/po owu byl w normie jak po owu.nie ze jakos mialam go wybitnie duzo ale prawie 15 nmol/l przy normach typu faza folikularna 0,6 - 4,7 faza owulacyjna 2,4 - 9,4 faza lutealna 5,3 - 86 ..wiec niezbednym minimum chyba dysponuje.. eterno jak mialas zabieg to chyba 3 miesiace to taki standard w przerwie na nowe..pociesze cie ,ze szybko mija.mnie od czerwca czas uplynal blyskawicznie. w slabszych chwilach jak pomysle z e mialabym teraz brzuch jak pilka i nie od zarcia ptasiego mleczka..to wiecie..nerw mi skacze, prolaktyna rosnie!.. taka ka-ja tez mam nagly spadek wesolosci, jesien nawet jak sloneczna nastraja mnie czasami melancholijnie. jakos nie moge sie do niczego zmobilizowac.kurcze nie wiem o co chodzi:/ kawy !!

_________________________________________________________ _ ZAWZIETA.................OSTATNIA@............. .....STATUS ON\OFF _________________________________________________________ _KEFIRKA.....................07.09.10....................... ..OFF............... ANDZIULA...................30.0810...........................OFF................

andzia mi jak siostry syjamskie w tej samej minucie:).. gdzies czytalam ,ze kobiety dziela sie na na 2 typy , te co sluz maja tylko w TE dni i takie co caly czas..nijak sie ma to do teorii napro cos tam dr hattie..ale..moze jest w tym troche prawdy?

ja mam powód spadku nastroju, jakos inaczej zaplanowałam wczorajszy wieczór a wyszło jak zwykle inaczej, szkoda gadać, fajnie, ze sie pojawiłyście :)

EM siostro no cholercia wie jak to z tym sluzem ale genrlanie DR hatie moze miec racje , oczywiscie nie mozna zaliczyc wszytkich rpozypadków ale wiekszosc Eterno do grunia to aj tez zapewne bede na OFF ale łudze sie ze szybko zleci i potem jak to oztsało napisane wjescie smoka :D Fun a ty tym razem gdzie krazysz po Polsce? Joanna fajnei z rodzicami owszem, ale ja che byc juz na swoim jeszcze pare meisicy i z cał przyjemnascia sie bede pakowaqac mimo tego ze tesciowie nie sa zli ale co na swoim to na swoim, wczesneij mieskzlaismy juz smai to moze dlatego tak mnie ciagnie:) Kefriko do pracy w poniedizalek ale i nie nie wiem, w pracy ponoc ciezka atmosfera kolega dzwonił wczoraj do mnei i ma obadac co w ogole planuja ze mna poczac.... kontunuje picie kawki:D

taka k nei przejmuj sie u mnei wszytko co zpalnuje genralnei lega w gruzach, naztepnym razme pewno sie uda aa zakupiłam wczorja orbitreka ma zmair ciwczyc koachen i zrzucic dobrych pare klio:D obym wytrwala a z tym to gorzej

dzięki za pocieszenie...ale jakoś fatalnie mi z tym a ja chyba musze przybrać parę kilo aaaa zrobie sobie drugą kawkę ;)

taka k oddam z miła checia moje kilogramy:D zawsze byłam chudzina w od 3 lat przybyło mi sporo kilogramów o tyle ze mam 180 wzrostu to nie wygladam jak pulpet ale tak czy siak zel sie czuje:( wiem ze czasem pcieszenia kiepsko mi wychodza:)

oj nie kiepsko :* po prostu siedze i myslę, że wczoraj niepotrzebny zgrzyt wyszedł to ja sie pisze na Twoje kilogramy :D

oj przeziebienie u mnie w ataku gówa peka , i wszystkie inne objawy pokolei dołanczaja :( na budwoie byłam naptrzyłam sie na nase gniazdko pootwierłam okeinnice i znow leze w łóżeczku zaraz bede sie zberac do miasta na wizyte do gina a wy jak spedzacie dzis dzionek?

PUSTKI TU PUSTKI pewno z racji pogody i tego ze pracujecie:D ja po wizycie i wiecie co??!! nie mam cycty jupi jupi jupi:D strasznei sei ciesze ze franc a znikła mam lekki stan zapalny i tyle za 1,5 miesiaca mam sie zglsoic zeby okreslic ile mam brac tabsy anty:) uhhh 1.5 miesiaca szybko zleci i potem mam nadzije ze bede on:D:D:D:D alez sie ciesze , tak byłam podekscytowan zanikiem cysty ze zapomnialam zapytac o napro:D ale nic straconego nastepnym razem wykupiła drugie opakownaie tabsow skoro pomoc maja trzeba je jesc o ironio a jeszcze pare dobrych lat temu jadłam tabsy zeby nie zajsc , a teraz jem zeby potem zajsc mozna dostac do łba

Ja jestem andziula:) wiem cos otym braniu tabsow moja siostra przed in vitro brala anty chociaz byla nieplodna taki zart od zycia.

Eterno strasznei jestesmy skomplikowane ale jak ma pomóc to bede brac, jestem po 10 minutach na orbitreku padam to malo poiedziane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gdzies przeczytałam ze po 30 min i wiecej jada na tym matko z córka przeca mozna ducha wyzionac:D

bediesz robic i 30 dopiero zaczelas nie przeforsuj sie bo jutro nie wstaniesz przez zakwasy ja tak kiedys robilam brzuszki trzy dni nie moglam sie ruszac bo przeciez jakmi tak dobrze szlo to zrobilam 200 na pierwszy raz masakra nigdy wiecej:)mnie sie schudlo po poronieniu oponka zniknela a i z jedzeniem teraz tez jestem na bakier:(

eterno nei che nawet myłsec jakie to ciezkie przezycie poronienie, kiedys zrobiła test przed miesiaczka iw yszedl pozytywny a potem przyszła @ wtedy jzu mi było ciezko a co dopiero kiedy wiesz juz ze jestes w takiej ciazy ciazy i nagle wszytko sie zawala.... poniekada kiedys pomyślalam ,że moze lepiej nie zachodzic w ciaze jak moze sie potem ja stracic wiesz w tych ciezkich chiwlach człwoiek nei myłsi racjonalnie i zastanwai sie nad tym co gorsze a co lepsze a tak naprawde to tylko szukamy pocieszenia jakiegokolwiek... mas przynjamneij zanse ze dochodzi do zaplodnienia u mnie nei bardzo z tym ,ale musimy wierzyc ze keidys sie uda urodzic zdrowego maluszka:D

Nie wierzylam ze mnie to spotkalo tydzien mam wyjety z zyciorysu pamieyam tylko bol nic wiecej powoli dochodze do siebie mam nadzieje ze i mnie I Tobie i nam wszystkim sie uda juz wiem dlaczego malenstwo umarlo komorki zle sie podzielily byly zwyrodnienia w kosmkach nie bylo szans na zdrowe lozysko lekarz mowi ze nie widzi w tym zadnych problemow na pozniej a ja boje sie ale bede walczyc do konca...

eterno doskonale cie rozumiem.ja mam uczucie wyjetych 5 miesiecy z zycia :3 miesiace ciazy i 2 miesiace kwasu, ze tak sie to skonczylo.malo tego mam tez idiotyczne przeczucie,ze dopoki nie zajde w ciaze kolejna z happy endem to bedzie sie ow kwasny klimat ciagnal niczym plodny sluz,w stezeniu nizszym wprawdzie ale .. andzia gratki! ukatrupilas cyste:)teraz mozesz spreparowac trofeum i wypchane postawic na kominku:) grzebalam dzis w necie w poszukiwaniu niewiadomo czego, znalazlam cos co kupie dziecku jak je bede miala:)http://karestyle.pl/KARE_design__Deco_Eisbar-895.html przyznajcie sie kazda z was marzyla zeby miec180 cm-owego polarnego niedzwiedzia z idiotyczna mina:) to takie moje must have:P