Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

em i en o gie

ZAWZIETE czyli starania po 30tce

Polecane posty

Kefir, trzymaj się! ;) Dziewczyny, ja mam pytanie... hmm... dość może głupawe (??) a może zbyt intymne (?)... anyway: jak to jest z tą częstotliwością przy zawziętych staraniach? ;) Jest pełna gama zdań na ten temat, od - "codziennie jest spoko" przez - "co drugi dzień, - "co kilka dni", do (w krańcowych przypadkach) - " raz przed / w dniu owu po co najmniej tygodniowym okresie postu" Mam wątpliwości... a właściwie to zgłupiałam. Błąkam się między testami owu a objawami które dyktuje mi ciało - śluzami etc; między tym, na co pozwala mi praca a tym, na co mam ochotę... HELP, dziewczyny, dajcie przepis! ;) ;) ;)

dzien deszczowy dobry:) marna pogoda i temperatura slabsza.. kefir wyprowadzilas sie do hydraulika, ktory nie ma sieci? ;) chcialas odmiany to masz -dary losu:) taka ka a ty robilas prolaktyne? fun czy przeziebienie wiaze sie ze zwolnieniem lekarskim i horyzontalna obecnoscia w domu?hmm :) poczulam ze jestem zmeczona mysla o ciazy:/ogolne jakies takie zwatpienie :/..

nie robiłam prolaktyny i zastanawiam sie nad zrobieniem tego badania, ogólnie chyba nad zrobieniem kilku...zobaczymy co do starań to ja nie patrzę czy dzien płodny czy nie, kochamy sie gdy mamy na to ochotę, nawet codziennie, choc faktycznie czytałam różne opinie na ten temat ;) Em...ja od kilku dni jestem troche "zrezygnowana" jesli chodzi o ciążę

Dzien dobry! Fun jeden z lekarzy do ktorych chodzilam mowil o wspolzyciu co 3 dni i powiem to tam probowalismy a wlasciwie nie mielismy wyboru bo M jechal z niemiec na owu i przez 8 miesiecy nic w tym ostatnim kochalismy sie jak nam sie chcialo i zaszlam nie daj sie zwariowac samo zastanawianie sie czy moge zabija spontanicznosc i robi blokade bo "musisz sie starac teraz wrzuc na luz nie mysl o tym bo nie wychodzi wiem ze swojego doswiadczenia robilam wszystko mierzylam temperatura codziennie o 6 rano wpisywalam w wykres robilam testy owu lezalam z nogami w gorze a zaszlam spontanicznie lezac po seksie na brzuchu bo lubie i tyle.Gdyby wam byla potrzebna jakakolwiek pomoc przy obserwacji cyklu piszcie cos tam wiem na ten temat:D

Eterno, dzięki za głos rozsądku - złota zasada to chyba faktycznie nie dać się zwariować. Widzisz, już mi lepiej :) Dzięki kochana :) MUA! P.S. Wykresy temperatury robiłam jakieś pół roku, ale tak mnie to zestresowało, że przestałam :P

fun.. przepis na co? po przepis na ciaze powinnas sie wpisac w jakis topic rodzin wielodzietnych.. nie wiem jak to jest w zawzietych staraniach.poprzednio stwierdzilam ze juz czas i mniej wiecej wstrzeliwywalam sie w dni okolo owu.co nie znaczy ze przed i po byla abstynencja. no i bylo ok. w lipcu przeczuwajac ze pewna fixacja zaistnieje uzbroilam sie w testy.i w ten sposob zeszly cykl mi przeszedl kolo nosa.pisalam wam, testy co innego, cialo co innego.zglupialam. staralam sie powstrzymac w okresie miedzy @ a owu.. tak ,dotarla do mnie teoria silniejszych plemnkow po kilkudniowym poscie:) fun wlasciwie nie wiem co ci napisac.sama jestem rozkojarzona.to nowosc dla mnie ,jakas taka dezorientacja sie wkradla w moje myslenie :/ taka ka, jak nie masz wynikow na prl to po co sie wkrecasz w castagnus?bez sensu, ziolowy i slaby wprawdzie ale to lek. jesli czujesz z e cos nie tak zrob badania,bedziesz miala spokoj w umysle i konkret na papierze:) bardzo slaby dzien mam dzis, slaby emocjonalnie.

Gość hattie
Macie racje,nie ma co wariować,tylko współzyc kiedy ma się ochotę;) Kefirka wracaj szybko! Fun ale super ten fotel,sama chce taki! Em mi lekarz nic nie mowil o braniu na czczo :( No i 2 tabsy dziennie .. zaczne chyba brac na czczo!

Em, co do L4 to zaświtała mi taka myśl :P Na razie nie czuję się jeszcze mega źle, ale jak jutro będzie gorzej to nie będę się przemęczać :)

ahaha:) nie uwierzycie. wyskoczyla mi reklamowka obliczania biorytmow, obliczylam.. emocjonalnie jestem dzis na -100% ;) nie mam pojecia skad biora te liczby i na czym to polega ale poczulam sie sama przed soba usprawiedliwiona ze sie czuje do d..:)

Em, no właśnie chyba niekoniecznie na topik dla rodzin wielodzietnych, bo - jak mniemam - te nie mają kłopotu z "produkcją"... Ja właśnie nigdy nie wiem na przykład, czy należy się powstrzymywać przed owu czy nie (dokładnie ta teoria o której mówisz - bo np na badanie nasienia M dostał prikaz żeby nie współżyć 4-7 dni, żeby plemniki były silniejsze = ?) Ale Taka k i Eterno mają rację - pewnie nie należy się napinać... Słabe dni się zdarzają, taki lajf... Jutro będzie lepiej:)

tak od jutra zapowiedzieli w biorytmie tendencje wzrostowa:) czyli siegnelam dzis dna ;)..chyba sobie link do tego w ulubione wsadze :).. pewnie postawa musowa niewiele daje, moja przyjaciolka stwierdzila z e w zachodzeniu w ciaze jest cos magicznego, tak tez chyba jest..ba nawet zaooferowala pozyczenie figurki jakiegos bozka plodnosci z laosu :) sama sie z tego smieje:)

siedze w pracy i chcę do domu...bolą mnie piersi i brzuch a do @ jeszcze jakieś 9 dni, jem ciagle choc nie jestem głodna...zrobie sobie herbatke zieloną

hEJ. Zrobiłam dzisiaj prolaktynę... min. 0,33 max 27,33... mój wynik 32.00 Żyć kuuurwa nie umierać...

witam kicie, ale tu cisza.wszystkie sie pochowaly w kocach i zatopily w refleksji? joanna spokojnie ,to nie jest jeszcze tragedia.wynik nie katastroficzny:) ja mialam przy max ilosci 600 -700 jednostek:) pewnie gin ci zaleci castagnus-witaj w gronie:)i sanatorium:P wdech i wydech .skroc nerwa :)

hej ho w ten paskudny dzien, ja w pracy ostro mialam ale rpzeszłam i tym to sposobem zajmuje sie sklepm internetowym,spoko lubie nowe wyzwannia , nawet jestm zadoolona:D widziłam ze podjety temat kiedy , jak czesto itp... szczerze kiedys probowłam ze wszytkim co popadnie jakbym mila drzazek zawisłabym jak nietoperz na pare godzin :D ale z biegiem czasu odpusciłam bo to i tak nie dawało za to duzo sie naczytałam ze jak odpuszczasz -co z reguły graniczy z cudem bo przeciez zawsze jest iskierka nadzieji- to wtedy były piekne 2 kreseczki dziewczyny niektore z was zaszły w ciaze jak to jest czy rzeczywscie przestalyscie myśłec o tym i bec udało sie? jak sie od tego odciaic niby człwoiek luzuje ale........................ nadzijea jest zawsze a gdzie niegdzie dzieci jak mrowek w domach a my tu czekamy i czekamy az sie doczekamy :D

Joanna idze zlapac nerwa ale nerqwy z tego co czytałam podwyzszaja porlaktyne takze w miare mozliwosci zpauzuj ile si eda:D sa leki ktore pomoga ci uregulowac :D

Ja tam siedzę pod kołderką ! ;) Od dziś na L4, przeziębienie się rozkręciło niestety, ALE - timing działa na moją na korzyść w innych sferach ;) hiehiehie... Dzięki temu jestem OOOOOOONNNN!!! :) Joanna, Twój wynik jest jeszcze spoko - więc główka do góry:)

dobry wieczor nikomu, widze ze ciszy cd:) u mnie 13 dc..zobaczymy czy cos wskoram. tym razem:) fun wyzdrowialas? nie wiedzialam czy zyczyc ci powrotu do zdrowia..czy raczej ciezkiej choroby skutkujacej zwolnieniem i obecnoscia w domu:) kefir nadal pomieszkuje u hydraulika. joanna poznaje techniki relaxacyjne. a reszta gdzie? czy ktoras otarla sie moze o monitoring cyklu? sciskam

Gość hattie
Joanna pocieszę Cię-ja mam dwa razy większy wynik :D Nie panikuj,Em ma racje,pewnie castagnusik Cię czeka :) Fun ja też trzymam kciukaski!!!!!!Em za Ciebie rownież :P Dziewczyny co u Was?wszystkie działają?

ja rozumiem cieply kocyk, cieply facet i herbata z lipy.. ale zeby nawet nie skrobnac kilku linijek arialem?przywoluje was do porzadku:) dysponuje dzis watpliwym nastrojem, watpliwa iloscia sil fizycznych i najwieksza moja watpliwoscia czyli owulacja-przed owulacja lub wlasnie po owulacja:) testy owulacyjne wyrzucam do smietnika-uroczyscie oglaszam.jest to kompletna pomylka, lepiej bylo kupic lody na patyku niz te skrawki papieru zapakowane nieekologicznie kazdy w osobna folie ,ktora bedzie sie rozkladac nawet wtedy kiedy mnie i moich -wersja optymistyczna-dzieci nie bedzie juz na swiecie.. dzis piatek .fajnie:)

Em, kurczę, ja właśnie dziś zamówiłam 50 szt. tych papierków i przy tym zamawianiu też mnie naszła taka refleksja, że pakowanie każdego osobno to przesada :( ale zamówiłam... spróbuję. Ja dziś 12 dc, objawów owu ani widu ani słychu... dziwne to jak na mnie - może w związku z przeziębieniem coś się poprzestawiało? Miłego weekendu! MUA! :)

Gość hattie
Cześc Zawziętusy!! Em rozśmieszyłaś mnie tym monologiem o ekologii;) Jasne,masz rację,w 100% się z Tobą zgadzam! Ja nie wiem czy w ogóle miałam w tym miesiącu owulkę,bo NIC o tym nie swiadczyło,żadnego bólu,a więc czekam cierpliwie do @@@! cóż taki lajf.. Taka k..wyjeżdzasz gdzieś??

Gość hattie
Fun to jedziema na tym samym wozie-ja też w tym cyklu tylko 2 dni śluzu dobrego dla żołnierzy,potem susza...ahhh czemu tak nasze ciała fiksuja?? Em śmiać mi się chce do teraz z Twego wywodu...hahahaha :D:D Nasza Ty Śmieszko!

pragne przeprosic pana czing zhou czanga z chin, producenta ultra czulych testow owu! wlasnie zrobilam sikanca,w drodze do smietnika-szlam je wywalic- musze przejsc kolo toalety:P..no i mam go! go czyli pik czyli wyrzut lh czyli owulacja game start:) 14 dc ..podrecznikowo..pan sluz tez jest. zatem milego weekendu kicie.przede mna ciezka i zmudna praca fizyczna:) i macie trzymac kciuki!! naturalnie zajrze w miedzyczasie co porabiacie. miau