Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

em i en o gie

ZAWZIETE czyli starania po 30tce

Polecane posty

Witam ZAWZIETE!!!!! Dziewczyny czy wierzycie w voodoo ( laleczki, powtykane szpileczki), mysle ze w tym roku ktos znienawidzil moja rodzine i sie zabawia, rok zaczol sie od mojego zapalenia pochwy 6 msc katorgi, potem padlo na mojego M najpierw bark czyli stozek rotatorow 2 msc rehabilitacji teraz dysk a wczoraj pekla rura w kuchni pobudka byla na basenie, co najgorsze trudno nam sie dogadac atmosfera wampirska tak to jest jak brakuje rownowagi juz sama nie wiem gdzie szukac optymizmu wiem ze sa gorsze rzeczy ala ta ciaglosc mnie zaczyna dobijac.. Andziula super ze cystka znikla teraz to kto cie powstrzyma jak ruszysz po tylu miesiacach do dopiero bedzie zadyma. Jak tam koka dalas rade po orbitku zwalic sie z wyrka? Andziula kawal baby z Ciebie 180 wzrostu super ja mam 168 kurdupel przy Tobie. Em jestes okazem zdrowia jak robilas prolaktyne w 23 dc i jest OK to plamienia sa pewnie Twoja fizjologiczna sprawa. Laski teraz niechcialabym rozdrapywac ran ale skoro ciaze liczy sie od 1 dnia ostatniej @ prawda, to jezeli poroni sie wczesnie tzn 35, 40 dc, moze sie zdazyc nawet nieswiadomie z naszej strony i jak mozna przypuszczac ze zaistnialo poronienie? Co u reszty jak tam zapowiada sie dzionek?

dzien doberek u nas kolejny piekny dzien:D be zporblemu z łóżeczka wstałam, ale oddycham jak satry parowóz, przezibeienie zbliza sie do fazy apogeum Em musze cie skonsultowac z moim M bo moje zachicank must have przy twoich to pryszcz ihhihihi Eterno a ty jak dzionek zaczełas? Fun w trasie? Joanna a ty gdzie? Kefriko no fakt jak juz przejde te misiace z tabsami to bedzie sie dizało:D a teraz ja przystoi wypije kawke i sprawdze poranne widomosci:D

Fun w trasie od dziś po południu, TAK JEST!!! :) Kefirka, z tego co mówią lekarze to właśnie tak jest, że wręcz często spóźniony kilka dni okres bywa samoistnym poronieniem - i kobiety w ogóle o tym nie wiedzą, a potem normalnie zachodzą w ciążę. Żeby się o tym dowiedzieć trzeba by było robić betę - ja bym pędziła z obłędem w oczach do laboratorium chyba co miesiąc przy moich rozregulowanych cyklach ;) Kiepską passą się nie przejmuj - zdarza się wszystkim, ja np swoją odbębniłam w zeszłym roku (z M się nie układało, pracowałam w jakiejś czarnej dupie, a wisienką na torcie było wstępne rozpoznanie czerniaka (po kilku tygodniach okazało się, że jednak nie)) - ale potem było już tylko lepiej! Więc i u Ciebie tak będzie, tylko mocniej zaciśnij teraz zęby :) Andzia-Kilerka gratulacje! Dr Hattie, co słychać? Em, niedźwiedź wymiata :D Można by było go ustawić w drzwiach wejściowych żeby gości witał - niezapomniane wrażenia murowane ! ;) Em, Eterno - nie złamały Was takie doświadczenie, chylę czoła przed Wami...

Już wiem, co mi przypomina ten niedźwiedź - leniwca z Epoki Lodowcowej :D

kEFIRKO MY TO juz jestesmy poniekad specjalistakmi w trudnosciach zyciowych, zawsze jaks ie wali to wszytko naraz ale ja jak mam tkaie sytuacje to pociueszma sie tym ze jak juz jestem na dnie to zaraz sie od niego odbije i pojde do góry:D i z refuły tak jest takze głowa do góy ja jestem 3 dzien w przeriw 7 dniowej w tabsach czy nie pwonnam miec juz@???????????? kurde mineły te czasy ze mialm to opanowane:D\

No i tez tak laski probuje sobie przetlumaczyc bo by juz dawno chlopaki w bialych fartuchach za mna ganiali. No coz dzisiaj jak narazie spokoj z moim nie gadam ale lepiej odetchne sobie. czekam na hydraulika i mam nadzieje ze bedzie przystojny. Musze podszkolic moj english bo niedlugo z Wami sie nie dogadam .

dzien taki sobie dobry. slonce ale jakas taka jestem .. kefir nie wiem w co wierze ,moze w sinusoidalny rozwoj wypadkow, po kilku calkiem sympatycznych latach mam ten rok tak totalnie do ... pod kazdym wzgledem.wiec szlocham albo rzygam ogniem przemiennie.:) a co do poronien w nieswiadomosci, cale szczescie,ze dzieje sie to bezbolesnie.nigdy nie bede latala robic bety przed @ jak wiele starajacych sie.kaftan bylby murowany. fun ty sie starasz od roku zawsze z dala od pylku kwiatowego?czy to teraz jakos tak sie zlozylo? hattie sie nie pojawia bo oczy meczy obserwacja wiecie czego ;) usciski dla calej grupy >Z30<

Los Kefirka ciagnie sie na nieustepujacych go porazkach, czy odwiedzajacy go hydraulik o godz. 13 zmieni bieg rzeczy? Czy da rade przetrwac koleine niepowodzenia? C.D.N

Gość hattie
Ale tu debaty się toczą;)) Ja uważam,że każda kobieta jest inna,może oczywiście pojawiać się inny śluz itp,ale chodzi o to,że cyklicznie powtarzające się rzeczy,pewne powiazane ze sobą wyznaczniki(trzeba się tego uczyć latami na kursach napro),świadczą o pewnych schorzeniach,bakteriach,drożdżakach,zmianach hormonalnych.. Nie jestem specjalistą,a bardzo bym chciała zrobić taki kurs,bo to strasznie interesujące;) Wczoraj zaczęliśmy działać,nie nastawiam się zbytnio,bo dopiero teraz gromadząc dokumenty z 2005 r z laoroskopii -przetlumaczylam sobie z laciny,ze mialam mnostwo zrostow w miednicy mniejszej i torbiela endometrialnego na lewym jajniku.Wszystko usuniete,ale jaką mam pewność,że nie powrocilo i znow nie blokuje zajscia w ciażę? Andziula ale super,że cysta Ci zniknęła!! Fun co to za tak wspaniała praca?Ciągle podrózujesz:) Eterno aż do grudnia off? to sporo,ale lepiej może rzeczywiscie porobić badanka! Em plamienia nie tylko oznaczaja hormony,ale podobno wraz z innymi dodatkowymi wskaźnikami(nie wiem jakimi??)swiadcza o torbielach,polipach lub endometriozie. Strasznie bym chciala ten kurs naprotechnologiczny zrobic i sama sie badac:D Kefirko mówiłaś coś o zapaleniu ,nadal Cię trzyma?Co jest wynikiem u Ciebie tak częstych zapalen? taka Kobietko już lepiej się czujesz?? Dziewuszki co u Was? kefirko mow jak z hydraulikiem sprawa,odmienil los? :P

hattie ww przez ciebie choroby to wykrywalne na usg sa? moze zyje w nieswiadomosci dzikiej hodowli wewnetrznej.. kefir.. hydraulik amant?! w zyciu! basta!:)nie wiem jak musialoby byc zle zebym sie rzucila na pana od wezyka:) juz predzej mechanik samochodowy:D

C.D " Fatalny los kefirka" Kefirka nie pokladala nadzieji, ze wizyta hydraulika moze odmienic jej los, ale przyjela go pelna wiary. Spostrzegla od razu jego ogromny brzuch pokrywajacy krocze i gapila sie na niego nieodwracajac wzroku z litoscia, zszokowana. Hydraulik wydawal sie nieugietym twardzielem w opisie strat wywolanych przez korozje rur i nawet blagalny wyraz twarzy kefirka nie robil na nim wrazenia kontynulujac wyliczanie kosztorysu. Kefirka zbladla obserwujac krople potu sciekajace z czola owego,od razu wiedziala, ze jest cos nie tak. Po czym hydraulik podal kosztorys z szarmanckim uklonem ignorujac uwalniajacy sie z pod koszulki na swiatlo dzienne stan jego nadwagi. Kefirka przyjela kosztorys dzielnie, podziekowala i zerknela odwaznie na jego dzielo koncowe i stwierdzila ,ze tylko cud moze odmienic jej los. ***********************************THE END****************************************

Hattie doprawdy nie wiem gdzie sa korzenie tej wiecznie powracajacej grzybicy, chociaz w mojej rodzinie jest czestym gosciem ale nie ma to nic do tego. Mysle ze moje pierwsze zakazenie wiaze sie z tabsami, czestymi zmianami klimatow,dlugimi podrozami co wiaze sie z uzytkiem lazienek publicznych etc, ale to okolo 12 lat temu w ktorych to powrocila ona z 5 razy ostatnio 3 lata mialam spokoj, dopuki nie musialam wziac antybiotyku. Z tego co wytlumaczyla mi ginek. grzybica produkuje zarodniki i wlasnie one sa odpowiedzialne za to cale swinstwo ,wydaje ci sie ze wyleczysz grzybice a to tylko zarodniki sie zamkna, wstapia w sluzowki i czychaja az twoj organizm sie oslabi zeby sie otworzyc i ponownie rozmnazac, moje ostatnio 6 msc leczenie polegalo wlasnie na wytepieniu zarodnikow ale nikt ci nie zagwarantuje ze juz ich nie ma z tego moja panika za kazdym razem. Hattie mysle ze poinformowalas instruktorke o Twoich przejsciach, co ona na to?

:D:D:D:D:D:D Nawet gdybym obudzial sie placzac to po tym co tu dzisiaj przeczytalam nie mam szans na smutek Kefirka chyle czola przed twoja proza:D Co do trybu off do grudnia badania wiecie co ja sie boje bo ciagle cos badajac nie dojde ze soba do ladu ale jak bedzie trzeba zrobie napewno zrobimy jeszcze raz badanie nasienia po kuracji witaminowej pewnie bedzie lepsze choc bylo calkiem ok.Odzywajcie sie tez wieczorem bo zwykle zostaje sama...Buziaki dla wszystkich!!!

Gość hattie
Andziulka aby stwierdzić jakiekolwiek choroby trzeba się obserwować kilka miesięcy!!Nie jest tak,że masz plamienia i to na pewno coś więcej niż hormony,do tego muszą dojść inne wskaźniki-jakie??-za malo mam wiedzy na ten temat! Kefirko instruktorka działa w połączeniu z lekarzem !!Sama nic nie zrobi,jak i lekarz sam,to rowniez za malo. Ja powiedziałam lekarzowi jedynie o torbielu,on kazal mi przyniesc wypis,no i po latach wzielam ten wypis i odczytalam to po lacinie,przetlumaczylam sobie i sie przerazilam! U mnie zle-zanik sluzu!! Zly objaw,ale to stwierdzi ostatecznie lekarz i instruktorka,ale wiem,ze 2 dni sluzu to za malo :(

Gość hattie
Kefirka masz talent dziewczyno!:D Świetnie napisane..

:) no wlasnie hydraulicy sa albo grubi albo spoceni czasami wystepuje tez odmiana bezzebna:) zastanawiam sie co oni robia z tymi wszystkimi pieniedzmi ktore zarabiaja , bo przeciez kazda ich mila wizyta slono kosztuje:).. teraz ide na csi las vegas, do kompletu mam piwo ukrainskie pszeniczne.ot czwartkowy wieczor.zajrze po

Na spacerze mama(M) z córką(C) idąc obok ogrodzenia. C: - Mamusiu co to? M: - Słupek kochanie. C: - Mamusiu co to? M: - To też słupek. C: - Mamusiu co to? M: - To jest słupek. C: - Mamusiu co to? M: (lekko zdenerwowana) - Gówno! C: - A nie bo słupek.

witajcie :) wczoraj mnie nie było, miałam sporo załatwień, humor mam taki sobie szczerze mówiąc bo mój facet "bzikuje", ciąży nadal brak

witam w piatkowy piekny poranek:D ja dalej kicham psikam a do mnei dołaczył moj syn takze lezymy sobie w łóżeczku jak łanie:D brakuje nam tylko obsługi dziewcyznyny jeszcz 3 dni i musze zaczac opkaownaie tabsow a tu @ nie ma ?! chyba sied dzis wybiore do miasta mimo przezeiebeinia babka cor obiła por_ekt kanalizacji nie dobeira odemnie tel!!!!!! a ju pwoinnismy miec papiery w rece!!! szlag mnei trafi po ponieniadze(zaliczke) umiala przyjechac a teraz babki nie ma nawet jej pisłam smsma zeby odpisąl i cisza!!!!!!!!!!!!!!1 strasznei mnei wpieprza i dzis znwo nie odbiera oj wybiore sie dzis do niej nieodppowiedizlane babsko

Hejka lasecje Andziula jak ja cie rozumie nie masz nawet pojecia ja to sobie z glowy wlosy rwalam na tych samych nie od slowa frajerow trafialam, musisz dorwac babsko a to maja na wszystko nalane a potem glupkowato sie tlumacza.... Taka K. co ten Twoj tam za kaszane odstawia ja to zawsze mowilam ze wiekszosc mezczyzn powinna byc w polowie ubeswlasnowolniona, moj tez jak mu odwali to nie wiadomo w ktora strone sie odwrocic az mi go szkoda. Eterno nie martw sie ja Ci dotrzymie towarzystwa, moja kampanie badan otwieram oficjalnie 1 pazdziernika, fakt ze podchodze do niej przygotowana oto moje teksty na transparenty: JAJOWODY NIE PRZEPUSZCZAJA BO ZA MALO MIEJSCA MAJA! HORMONY SZALEJA JAJNIKI GLUPIEJA! NASIENIE WOLNIUTKIE W ILOSCI SLABIUTKIE A DROGA DALEKA JAK DOJDZIE KALEKA! PECHERZYKI NIE PEKAJA BO TO WSZYSTKO W DU.IE MAJA! MACICA NIE PRZYJMUJE BO JEST SAMA I STRAJKUJE! Ole!!! Co u reszty....buziaki

Mój od czasu do czasu miewa jakieś skoki nerwowe ( jak dla mnie zbyt często ), normalnie ręce mi opadają, stwarza jakieś dziwne problemy, których tak naprawdę nie ma ale cóż ja mogę, niektórzy faceci zachowują się jak przed miesiączką ;) kurcze kefirku dzis nie kupiłam :D

Wiesz Taka K. ile razy ja myslalam jakie to moje zycie byloby bezbolesne bez faceta, ale co mam tego oszoloma i jest mi z nim dobrze jast wiecej za niz ni. Andziula i co wezmiesz tabsy nawet jak ci nie przyjdzie @ ja nie pamietam jak to kurcze funkcjonuje wiem ze w przeciagu 7 dni musi sie pojawic.

Oj ja też mieszkałam z mężem sama przez pierwszy rok małżeństwa :) więc wiem jak to jest i uwierz mi mi też tylek ciągnie na swoje :) Ja wam powiem grypsa nie z tej ziemi :) Taka Kobieta napisałaś że masz macice w tyłozgięciu, się nie przejmuj bo mi jeden lekarz napisał w papierach, że mam tyłozgięcie a drugi że mam przodozgięcie! Jestem powyginana na wszystkie strony! :D A odkryłam to w tym tygodniu... nie zły szok :D

Hej Joanna ty tez dolaczasz do mojej kampani prawda za nie dlugo badania no brakuje mi tekstu z ta macica powykrecana hihihi

no poważnie... 29 idę do swojego gin wyjasnię tę sytuację. A wiecie, dziwne jest, że lekarze w szpitalu wystawiają takie skrajne opisy