Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

em i en o gie

ZAWZIETE czyli starania po 30tce

Polecane posty

Gość hattie
Co do diet Lusil,a jak to jest w przypadku takiego chudzielca jak ja?To znaczy 173 cm,51 kg? Ruchu mam sporo-biegam 3 razy w tygodniu.. A z tym moczem to się przerazilam,czy to na serio?

Gość hattie
Moniaaaa z tego właśnie samego powodu ja wybrałam klinikę naprotechnologii w Białymstoku! A żąłuję,że tak późno,bo właśnie dowiedzialam się o cudzie od koleżanki,która zaczęła napro,a wcześniej starała się 4 lata... Nikt mi nie powie,że nie jest to skuteczna metoda.Glupia bylam,że do zwykłego ginka wciąż się udawałam :( Tylko kasę zdzierał!

Gość matylda123
Dziewczyny nie pisalam, bo bylam nad morzem trzeba bylo sie odestresowac... Moniaaaaa123 odnosnie tego tsh to chyba powinnas brac, bo w tsh nie chodzi tylko o hamowanie owu, ale tez chyba o jej jakosc i zdolnosc do zaplodnienia. Wiec jesli mialas powyzej 3 to bierz, co Ci zalezy.. Bomba_bomba ja wiem, ze trzeba wyluzowac i staram sie ale mysle ze u nas to chyba nie ten problem...to chyba cos ze sluzem lub z tym tsh z jakoscia mojej owu, jest ale chyba jakas taka marna oo nie slyszalam o tych dodatkowych badaniach, co one pokazuja?? Em i en o gie - problem ze sluzem mialam na mysli, ze mam za malo tego plodnego sluzu, czyli tego co pomaga plemnikow przetrwac w srodku i pomaga „przetransportowac plemniki do jajeczka. Dziewczyny tylko sie nie kloccie! To forum ma nas laczyc, nie dzielic.... Ja czekam na testowanie....jkazdy objaw i symptom obserwuje i znoa jest nadzieja, buuuu!

HEJ HEJ jesli hodzi o prace to kicha byłam wczoraj u cioteczki mojej która ma jakies znjomsci moze mi pomoze ale wiadomo ze na na juz ale starm sie uruchomic wszytkie drogi ja jutro rano pedze do lekarza bo jakos niezbyt sie czuje neich mi da na badnia ogólne, a pozatym moje jjako cos foksuje i mnie pobolewa. Matylda morze napewno dobre zrobi :D Hatie kurde nie moge sie doczekac tej twojej kliniki szkoda ze ten białystok tak daleko :( własnie mnie dyrektor pedzi do pracy buuuuuuuuuuuu

hej a tu nikogo nie ma? a wiec czarne chmury ponownie nademna zawisły:( jajnik jednak bolał nie bez przyczyny, pojawiła sie cysta, zrobiłam badnia od razu na ca-125,CPR,prolaktyne i ogolne morfologie jutro wyniki po 11 jesli podwyzszone lekarz podejmie decyzje co dalje, a jesli w normie to mam brac przez 3-4 miesiecy tabsy anty zeby jajnik uśpic . jesli natomiast beda podwyzszone to laparo ale gin jest daleki od tego, ostatnio tez był i co skonczyło sie na operacji jestem podłamana w pracy kiszka, ze mna kiszka, dobrze ze M jest jak zwykle optymista, a tu rok szkolny tzreba młodego do szkoły przygotwac a oczyscie nic nie mamy , wczoraj dzownil do mnie moj braciszek i dzis mam dac mu odpowiedz czy rezerowowac mi bilet na pazdziernik zebym wyskoczyła do neingo na tydzioen dla relaksu... wczoraj sie zastanwaiłam ale dzis wiem jzu ze jak zadzwoni to niech rezerwuje........... poryczłąbym sobie ale jestem w pracy:(

Gość hattie
Andziula bidulko! Czy ja dobrze rozumiem?Gin podejrzewa endometriozę?Ca-125 to marker na nowotwór jajnika,ale również wykrywa torbiele endometrialne-główny objaw endometriozy.Ja miałam jednego takiego torbiela 5 lat temu,ale od laporoskopii już mi się nie powtórzył,a jajniki w idealnym stanie,a więc Andziulka głowa do góry!!!! rzeczywiście tabsy,to też jedna z metod na torbiele. Ja zawsze powtarzam,że jak się wali,to niestety wszystko:( Ale cóż my mamy innego do zrobienia,jak nie bezsilnie czekać i wierzyć. Ja wczoraj dostałam@,a więc zgodnie z planem. Za 5 dni jadę do Białegostoku-wyprawa życia-całą Polskę muszę przemierzyć,ale mam nadzieję,że nie bez sensu. Dziewczyny co z Wami?

Gość bomba_bomba
Cześc dziewczyny. Matylda ja specjalistką od problemów zajścia w ciążę nie jestem, bo sama nie mam z tym zadnych problemów. Natomiast po drugim poronieniu przeszłam przez prawie wszystkie badania i wiem co może powodować moje problemy. Jeśli chodzi o śluz to z tego co czytałam dziewczyny piją wiesiołek , żeby był dobry, musisz poczytać w necie. Ale wiem , że jeśli to nie poskutkuje, to lekarze proponują inseminację... A jeśli masz problemy z owulacją to może powinnaś przebadać podstawowe hormony: prolatktynę, FSH, LH i estrogeny? TSH też może wpływać na owulację. Pozdrawiam wszystkie staraczki, może kiedyś do Was dołączę...

Hatie nom juz raz przezywałam stres jak mialm podwyzszone ca 125, ale nic czekma do jutra. A Ty kochana jescze 5 dni i fruuuuuu do kliniki napewno tez sie denrwujesz co tma powiedza, ale skoro tylu osobom pomaogła to tobie pewni tez pomoga:D

Gość hattie
No Andziula czasem i już w kliniki nie wierzę,ale cóż mam innego do zrobienia jak nie udać sie do kliniki?NIKT nie potrafi mi pomóc od 4 lat,a mówiąc,że wszystko jest ok,lekarze doprowadzają mnie do histerii. Cieszy mnie to,że tam wizyta potrwa ładnych pare godzin,więc jest nadzieja,że szczegółowo się czegoś dowiem. Andziula trzymam kciuki zatem!

Hatie cigle czekmay an jakies wiadomosci , kurde a noz widelec cos noewgo sie dowiemy :D tylko nie wiem dlaczego musimy miec tak pod górke nie moge sie z tym pogodzic. Eh umarudze sie tu strasznie

witam, wczoraj wieczorem probowalam cos napisac bo wpadlam na sekunde ale..portal mial chyba jakies cudaczne problemy..wiec moj text diabli wzieli..i moja cierpliwosc rowniez:) swoje wojaze po mierzei przyplacilam gigantyczna opryszczka..mam prawie cale usta w pecherzach..sacze napoje przez slomki, mowie niewiele..ech..szkoda gadac:/ hattie twoja klinika naprotechnologiczna brzmi jak miejsce w ktorym zaklada sie kombinezon kosmiczny..ciekawosc mnie zzera co tez cie tam czeka:) andzia nie wiem co napisac, nie martw sie brzmi idiotycznie..oby wyniki byly dobre.ja mialam podwyzszona prolaktyne i od wczoraj dolaczylam do degustatorek castagnusa.. Fun gdzie zniknelas? usciski dla wszystkich

Gość hattie
Em superowo,że wypoczęłaś,ale masz też i pamiątkę niestety w mniej przyjemnej postaci:) Ciekawa jestem czy pogoda Ci dopisała?Opalanko i kąpanko bylo?:) Em zobaczymy co tam się dowiem,powiem tylko tyle,że traktuje klinikę jako ostatnią deskę i jeśli tam już nic nie wyjdzie,to daję spokoj i to definitywnie! Co do opinii na portalu znanylekarz.pl, kobiety twierdzą(liczna część),że na pierwszej wizycie po obadaniu,wywiadzie,wynikach badań przeprowadzonych na miejscu,daje odpowiedź na ile jego zdaniem uda się zajść w ciążę i czy w ogóle jest szansa.Podobno pomógł ogromnej ilości par,nie zaleca leków i operacji w ciemno,zobaczymy!!! Brzmi porządnie,ja nie znoszę lekarzy przepisujących drogie leki ,nic nie objaśniając przy tym.. Nie wiem ,ale skoro mojej znajomej się udało,a Ona była w bardzo beznadziejnej sytuacji(brak owulacji,wrogi śluz,brak śluzu w ogole,bakterie,nieregularne cykle),to może i mi sie uda? W każdym razie ja też tylko marudze i narzekam,więc Andziulka możemy podać sobie ręce:) Kefirka już niedługo wraca,oby odszukała nasz temacik:D DZIEWCZYNY PISZCIE..

Gość matylda123
Dziewczyny dzis w nocy bolaly mnie piersi! Takie jakby mrowienie, jeju moze to dobry znak? Nigdy nie bola mnie piersi po owulacji. Dzis rano temperatura byla 37 stopni, szyli wysoka...wiem, ze to jeszcze o niczym nie swiadczy musi utrzymac sie taka przez 16 dni zeby cos znaczyla, ale jest jakos wyzsza niz zazwyczaj. Testuje w poniedzialek!! Trzymajcie kciuki!! Hattie daj znac jak bylo w klinice, powodzenia!

Gość matylda123
Bomba przykro mi slyszec o Twoich poronieniach :( A moge zapytac czy teraz sie starasz? Dzieki za rady, ale wiesiolka pilam, nic nie pomogl :( Jedna inseminacje tez juz mialam, niestety bez powodzenia. No nic teraz czekac na testowanie, moze tym razem sie uda????

Gość hattie
Matylda chyba Cię pocieszę.Moja koleżanka,mówiła właśnie ,że jej 1 objawem,tuż po owulacji było właśnie mrowienie piersi!!! :D:D

Gość bomba_bomba
Matylda jestem dobrej myśli, może akurat już jesteś w ciąży :) Jeśli chodzi o mnie to bardzo przeżyłam to drugie poronienie.... Bo akurat ta ciąża była planowana i dokładnie już wiedziałam że jestem w ciąży 10 dni przed planowanym dniem @.... Zabieg miałam w grudniu, więc już sporo czasu minęło. Jednak nie jestem gotowa na kolejną ciążę. Po tych przeżyciach trochę się podłamamłam a mój organiżm totalnie się osłabił, co było przyczyną różnych infekcji.... Mam nadzieję, że te infekcje już poszły i nie wrócą... Ale ja i tak nie mam teraz siły na przeżycia związane z ciążą.... Muszę wrócić do siebie. Odłożyłam starania na rok, a później albo wcześniej się zobaczy co życie przyniesie... Pozdrawiam Wszystkie. Życzę przyjemnych starań :P

HEJ Bomba mam nadzije ze czas bedzie twoim sprzymierzencą i pozbierasz sie po tych ciezkich przezyciach :) Matylda no to nas norlamnie pobudziłas czekmay czekamy z niecierpliwoscia:D ja czekam na wyniki dzis po 11 tzrymajcie kciuki kochane mam stresa buziaki piszcie

Gość mooniaaaaaaaaa123
witam, u mnie 5dc, zaczęłam ponownie brać lek na obniżenie TSH i prolaktyny. Wczoraj dowiedziałam się, że moja bratowa nosiła 2 tyg. martwe dziecko i ma mięśniaki, teraz jakaś potężna operacja się szykuje i rok przerwy w staraniach. Jedno poronienie już 2 lata temu miała. (Jakaś moja rodzina fatalna) Hattie, jak zapisałaś się do tej kliniki? Długo czekałaś? Ja dzis postaram się umówić na insemę pierwszą. Mam nadzieję, że już w tym cyklu zadziałamy. Od tego castagnusa cały czas kłują mnie jajniki. Może mi cos tam urosło, już sama nie wiem co brać :-(

Monia jesli kłuja cie jajniki to z róznych powodów, ale jak bedziesz u lekarza to napewno przyjzy ci sie uwazniej:D mowisz ze iui , pewno próbuj próbuj

Gość hattie
Bomba współczuję:( Moja koleżanka 4 lata starała się o dziecko,później zaszła i niestety poroniła:( Powiedziała,że poronienie jest niewyobrażalnie gorsze od samej niemożności zajścia:( Ale w Jej przypadku,to trauma podwójna! Monia nie czekałam długo-miesiąc.Niestety u Nas w kraju leczenie niepłodności NIE JEST REFUNDOWANE,a chcą refundować in vitro! Paranoja:( Ale cóż..muszę z własnej kieszeni płacić,co będzie bolesne dla portfela! Miłego dnia. \Matylda mów czy masz jakieś inne objawy?? No oby oby :)

czesc wszystkim, pogoda slaba, nie dosc ,ze opryszczka, to boli mnie zab i dostane lada chwila okres.wrrr.. a wlasnie sie zbieram na mazury z ukochanym..wyjatkowo romantyczne okolicznosci , prawda?:) monia jestes pewna ,ze bol jajnikow to od castagnusa?hmm mnie nic nie boli..miesniaki chyba nie maja wiele wspolnego z martwa ciaza noszona wewnatrz.. kochane pakuje sie i znikam na tydzien.bawcie sie dobrze, calus mua!

Dziewczyny, nawet nie mam czasu Was podczytać, a co dopiero napisać - jeszcze tydzień tak, a potem się zreaktywuję ! ;) tymczasem pozdrawiam serdecznie Was wszystkie, KISS :)

Gość hattie
Wszysycy wyjeżdzają :(( Ja też wyjeżdżam,ale w mniej miłym celu,ale to dopiero w niedzielę rano. Ale ten czas zleciał! Andziula jak tam u Ciebie?Pokupowałaś synusiowi wyprawkę do szkoły? Swoją drogą jakie te zeszyty/piórniki/tornistry/kredki kolorowe. Sama bym chciała cofnać się w czasie i chodzić znów do szkoły..:) Fun trzymamy za słowo:) dziewczynki pozdrawiam!

Gość matylda123
Dzis dostalam okres :(:( mam okropny humor, wlasciwie to chce mi sie tylko usiasc i plakac :( moze nastepnym razem sie uda...nawet sobie potestowac nie moge, bo plamienie (takie juz okresowe) przychodzi wczesniej...dzis przespalam caly dzien :(

CZESC Hatie czzekam z niecierpliwoscia na newsy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wyprawka to juz w mneijszym stopniu , mojego syna jzu kredki niestety nie interesuja juz i powiedizła z emam mu nie kupowac takich gadzetów!!!!!!! nawet powiedizła ze moze miec plecak z zeszłego roku !!!!!!!!! a zawsze leciąłm po nowy dla misia chyba moje dzisko zaczyna dorastac. em udanego pobytu na pieknych mazurach:D Fun czekamy na reaktywacje! Matylda nom przykro mi ze @ przyszła znam to uczucie niestey jak kazdq z nas:( ja zaczynam poniedizłaek w pracy ale lenia mam giganta:D buziolki

dziewczyny co z wami?????????????? straszen pzustki nie bede przeciez pisac sam z soba hihihihi :D odezwijcie sie

Gość hattie
CZEMU NIC NIE PISZECIE? Ja byłam w poniedziałek w Klinice,spędziłam tam niemal cały dzień.. Porobili mi badania,nauczyłam się obserwacji naprotechnologicznej,następna wizyta za 3 miesiące,mam przyjść z kartą obserwacji itp. Okazało się,że mam policystyczne jajniki-ale nie mam ani 1 objawu tegoż schorzenia!! Dlatego to PCO a nie PCOS..Jest tam jakaś różnica. POnadto podwyższona prolaktyna i ciut zbić muszę tarczycę,mimo iż wydawałoby się,że jest w normie! ŻADEN lekarz tak fachowo i dogłębnie mną się nie zajął!Mąż ma świetne wyniki,a więc to tylko moja wina :( Poryczałam się na koniec dnia,nikt jezszce nigdy nie mówił ,że mam PCO!! W życiu bym nie powidziała,bo jestem chuda,mam ładną cerę,nie mam owłosienia typu męskiego itp... Także zupełnie bezobjawowo. Lekarz powiedział,że co prawda mam owulację(wynika to i z monitoringu i z mierzenia temperatur),ale są one marnej jakości!! Także na razie muszę poobserwować 3 miesiące siebie,wypełniać kartę,w międzyczasie kazał brać castagnus oraz iść po leki do endokrynologa,by zbić tarczycę!! Podobno powinna być ponizej 1,5 ,mimo iż normy są do 4!ja mam 3,4)!!! Matylda przykro mi:( wiem co to oznacza!!:(

Gość hattie
Andziula to rzeczywiście Synuś dorasta :)) Zaczyna mądrze do sprawy podchodzić:) Dziewczyny błagam odezwijcie się,nie chce mi się monologów wygłaszać:) Piszcie co tam u Was! Andziulka w pracy już lepsza atmosfera??

Gość hattie
Jeszcze wracając do mnie. Zaden lekarz nawet nie wpadł,by zrobić mi badanie hormonów,mimo iż wielokrotnie sugerowałam! Dziwne z ta prolaktyną,bo ja mam miesiączki co do dnia i zawsze mnóstwo śluzu w czasie owulacji itp! Nigdy bym nie powiedziała,że mam problemy z hormonami,a tu widzicie-wcale nie muszą być objawy!!!! W sumie lekarz powidział mi tak-"Jak to Pani nie ma objawów?W ciążę Pani nie moze zajść,to przecież wystarczający objaw"...Załatwił mnie na amen..