Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość one question

czy samobójcy idą do piekła?

Polecane posty

Gość jbdflkjhb
nie musisz wierzyc mi, pisze tylko ze swojego doswiadczenia poczytaj Biblie i o Duchu, o darach Ducha

Gość Gosia :)
jbdflkjhb nie wierzę Ci :D:D:D:D

Gość Gosia :)
Szkoda że niektórzy ludzie popełniają samobójstwa to smutne :(

Gość ciekawe czy bóg ocali
jakąś kobietę bo we wszystkich religiach to zło wcielone :D

Gość jbdflkjhb
a slyszalas o pewnej dziewczynce ktora zostala zgwalcona przez swojich kolegow w szkole? jakis czas temu bylo o tym glosno popelnila samobojstwo, bo zycie stalo sie dla niej pieklem po tym wydarzeniu myslisz ze trafila do piekla? kazdy z nas jest inny, jedna sobie z tym poradzi, inna nie, byloby wielka niesprawiedliwoscia gdyby trafila do piekla

Gość a teraz pytanie czy
bóg jest sprawiedliwy ?

Gość jbdflkjhb
byc moze sie myle, ale jesli dzieci popelniaja samobojstwa, nie chce mi sie wierzyc ze trafiaja do piekla co innego dorosly czlowiek ktory tapla sie we wlasnych winach i one sciagaja na niego dno i czarne mysli,ech, to wszystko dziala na zasadzie lancucha,prawa przyciagania tak w wielkim skrocie ;)

Gość a teraz pytanie czy
nie zgadzam się z tobą np jak dziecko 10 letnie zbije matkę bez przyczyny to jest bez winny ? nie pierdol

Gość jbdflkjhb
nie bede osadzac czy Bog jest sprawiedliwy ja wierze w Boza sprawiedliwosc i w Boze Milosierdzie i w Boza opieke i Milosc

Gość a teraz pytanie czy
* zabije miało być a nie zbije :D

Gość jbdflkjhb
a teraz pytanie-nie rozumiesz mnie ja o niebie a ty o chlebie-nie wmawiaj mi ze cos napisalam, czego nigdzie nie napisalam i racja -nie wierz mi,ani nikomu bo wierzy sie jedynie Bogu modl sie a dostaniesz odpowiedz na swoje pytania, trzeba byc wytrwalym i ufnym

Gość a teraz pytanie czy
nie gadaj mi tu farmazonów i regułek tylko odpowiedz

Gość jbdflkjhb
Chryste... pisalam o samobojstwie dziecka a nie o morderstwie wlasnej mamy :O a tak powaznie co o tym mysle-nie brakuje ludzi bez sumienia... i to mnie przeraza

Gość ula ula
oni maja piekło juz tu na ziemi znam kilku i co/ NIECH SPOCZYWAJĄ...

Gość jbdflkjhb
gdy tak gadamy o tym piekle i niebie to mam zawsze tak mokro na dole :(

Gość jbdflkjhb
mysle jeszcze tak a propo zabojstwa, ze Bog potrafi to wybaczyc, ale ... zasada jest taka, ze czlowiek musi zalowac szczerze tego,co zrobil

Gość jbdflkjhb
ula swędzi mnie na dole zrob coś z tym 👄

Gość jbdflkjhb
zaczynaja sie podszywy bawic :O

Gość ula ula
mój kuzyn sie powiesił wcześniej porobił prezenty znajomym rano po 5 zadzwonił na policję... przyjechali, weszli...nie żył.. zostawił list nie wiem , co w nim było nie miał powodu, kasa była, dzieci pozostawił traumę dzieciom...

Gość jbdflkjhb
no dobra przepraszam .....tak gadacie o tej dobroci i przez was dostałem wyrzuty sumienia ....:(

Gość ula nie ściemniaj
ula ula Nie wymyślaj już bajko pisarko !

Gość pan white
jbdflkjhb to co tłumaczysz to ja wiem, ja to rozumiem, bo ja sam tego doświadczam, ale po prostu chciałem wiedzieć jak ta osoba to odczuła, wstąpienia Ducha Świętego, interesuje mnie ta osoba o której jest mowa. Bóg wybiera komu i jak udzielać Ducha? nie pojmuje, rozumiem jak udziela Ducha to OK, ale komu? myślę że tutaj bardziej leży kwestia tego jak kto się oddaje w prowadzenie dla Boga i jak się otwiera na tą miłość, oraz prawdę Bożych Słów w praktyce. Ufność, wiara oraz chęć prostowania swojego życia to podstawa, wtedy Bóg działa silnie. Człowiek musi szczerze podejść do Boga, nie schematycznie, (czasami też religijnie) normalnie po ludzku, ale szczerze, w tym tkwi sedno, takie jest moje zdanie. Sam z autopsji wiem. Tak z tym zdaniem na końcu muszę się zgodzić :) gdy patrzysz na życie i podejmujesz decyzję i myślisz najpierw o Bogu, a potem o innych lub sobie wtedy jest to doskonałe oddanie się Panu.

Gość ula ula
nie sciemniam o co ci chodzi mam na myśli...oni się nie liczą z cierpieniem bliskich, robią to niekiedy świadomie,żegnają się...

Gość nie bede
nikogo osadzac ale cos takiego normalnym nie jest dzieci,dom,kasa, a COS popchnelo ... ciekawe co

Gość ula ula
znam młodego po próbie samobójczej..rozmowa i powiedział mi,że powieszenie , to najpewniejsza śmierć! zgłupiałam, czyli oni skrupilatnie planują, jedni,żeby rodzine nastraszyć, inni skutecznie odejść...

Gość nie bede
masakra po prostu... i oni sa przekonani ze po drugiej stronie nic nie ma :( straszne to sie nazywa oddzielenie od Boga :( okropnie to smutne

Gość pan white
a czy słyszeliście o czymś takim jak siły wyższe, siły które działają na tym świecie, choć my ich nie widzimy, bo ISTNIEJĄ. jeśli tak. to może powiążcie to z samobójstwem. Moim zdaniem osoba która żyje blisko Boga, tzw. (chodzenie z Bogiem) nie ma myśli samobójczych, ale jeśli zaczyna mieć to bardzo duży udział ma w tym przeciwnik- Zły który chce odnieść zwycięstwo nad taką osobą, niestety wiele razy odnosi.

Gość ula ula
jestem wierząca, praktykująca ale wiedzy w tym temacie ..nie posiadam w mojej parafii młody ks. odebrał sobie życie, matka dzieci, młodzi zakochani/ to mogę zrozumieć/ zawiedziona miłośc/, utrata pracy/załamanie/ jednak, nie mogę objąć...dlaczego robią to rodzinie? małym dzieciom, które ufają rodzicowi? ..dawniej..nie chowano samobójców, dziś normalny pogrzeb katolicki, choroba psychiczna... niestety niektóre samobójstwa wydają się pozbawione przyczyny...

Gość nie bede
wiecie ze diabel ma moc wplywac na nasza podswiadomosc i zmieniac nasze postrzeganie swiadomosci nawet do tego stopnia,ze kolory widzimy bledsze niz inni?

Gość ula ula
wiem o mocy diabelskiej ale wiem, że samobójcy zamykaja sobie bramy do królestwa niebieskiego..