Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedynka dwójka trójka

moi baaaardzo nieodpowiedzialni rodzice

Polecane posty

dzieci nie zostawie same sobie to jest pewne. Matce w czsie ciąży nie pozwole pić, to tez jest pewne (niestety to będzie trudne, juz raz to przechodziłam i wiem czym to pachnie) hmm.. poszukam na forach lekarskich kogos kto mógłby sie tym zająć..

Gość Pijanapowietrzem
ta wiemy,ze to jej rodzeństwo,ale z jakiej racji ma ponosic konsekwencje swoich nieodpowiedzialnych rodzicow? Cale życie ma być skazana na te fatum?

Gość
jedyne wyjscie jakie widze to do sadu ubezwlasnowolnienie i sterylizacja...

moi rodzice nie są jak menelstwo spo monopolowego, w miare są zadbani ale chlanie to ich ulubione zajęcie. a jak wpadna w cug to juz całkiem porażka, zero kontaktu z nimi. Jednak co wiem na 100% to to ze matka nie kurwi sie. Nie jest całkiem z marginesu.

Gość yoox
za co oni piją ? pracują?

Pijanapowietrzem ----> Mieszkam na dosyc nowym i ładnym osiedlu ale niestety przez ulice mamy dwa przedwojenne bloki z patologią - sceny jak u balcerków: tv przez okna leca półgołe baby po klatkach i darcie mordy do białego rana. No i "dzieci ulicy" które całe dnie szlajaja się brudne po podwórku i sępia kase na chlanie dla starych. Policja nie przyjeźdża do nich na interwencje bo by chyba musieli tam na stałe rozbic obóz. I tak sobie patrze jak najstarsze pokolenie zdychja a najmłodsze po kilku latach zastepują ich miejsce na ławce. Co bardziej udani konczą szkołe i ślad po nich niknie bo kto by chciał życ z taka "rodziną"

matka jest na rencie a ojciec dorabia czasami na budowach przy tynkach...

Gość yoox
dostajesz kasę za to że jesteś rodzina zastępcza?

tak dostaje noi zaczna sie komentarze ze robie to dla kasy. Otóż chciałam powiedziec ze to sa marne grosze, za te pieniądze opłacam nianie małego (trzeba dołozyć i tak z pensji) bo oboje pracujemy.

Ciężka sprawa, na menopauzę matki nie masz co liczyć, bo zanim nastąpi to podrzucą ci jeszcze trochę dzieci. Może regularnie podawaj ojcu brom? A czy na tego dzieciaka którego wychowujesz twoi rodzice nie powinni płacić jakichś alimentów?

Gość Pijanapowietrzem
Biskup ciemności czytając twoja wypowiedź wyobrażam sobie część mojego miasta, dzieci ulicy powielajace błędy rodziców,smutne to

Gość Pijanapowietrzem
i Niedziel zawital...

Gość yoox
wcale nie uważam że dla kasy , tak zapytałam , ciekawa byłam czy za to dostaje sie kase i ile. podziwiam cie że to robisz ....ja bym nigdy tego nie zrobiła... na twoim miejscu zerwała bym wszelkie kontakty tym bardziej że mieszkasz daleko od starych

wiesz nie wiem czy musza płacić. Nigdy sie interesowałam tym bo choćby nawet musieli to i tak by tego nie robili. Pozatym nie chce od nich jakichkolwiek pieniędzy.

Gość ja się wypowiem ja
współczuje ci dziewczyno. Przestań im pomagać. Oni Tobie nie pomogli musiałaś się sama ustawić w życiu. Twój facet jak ktoś tu już napisał nie wytzyma kiedyś tego.

Gość pot
znam rodzine stary lubi wychlać stara też i zrobili sobie 5 dzieciaków wszystkie na coś chore cukrzyca,niedorozwój, problemy z załatwianiem się Więc twoi starzy jeszcze se 2 szczelą zobaczyysz

Gość Pijanapowietrzem
ona nie pomaga rodzicom tylko dzieciom

Gość pot
Oni sobie urzadzają orgie pijackie a ty masz wychowywać ich dzieci? To chore. Przestań im pomagać

ja nie pomagam rodzicą tylko rodzeństwu. co dzieci winne nieodpowiedzialności dorosłych? maja prawo do godnego zycia

Ogólnie u mnie na osiedlu nie ma zbyt wiele menelstwa ale akurat do tych dwóch starych bloków miasto wysyła patologiczne i niezaradne zyciowo rodziny. Wiadomo jak jest skupisko patologii to oni sie świetnie ze soba integrują. Razech chlaja, dymaja sie, sępia a i nie raz po ryju sobie dadza a za chwile "naleweczkie" na zgode. A dzieci konczą tak samo jak rodzice - gimnazjum skonczone to juz w ich mniemaniu "uczony" :D

Gość pot
Bo ona im pomaga wychowując ich kolejne dzieci tępa pało

Gość pot
biskup to pewnie jakieś socjalne bloki co? U mnie w mieście też jest jeden taki. To co się tam dzieje to w głowie się nie miesci. Chlanie policja dzień w dzień , 4 latek który klnie jak szewc i jest atrakcją osiedla baby dajace dupy za nalewe

Tez uważam, że ona bardziej pomaga swoim rodzicom niz rodzeństwu. Dzieciakom by było bez różnicy gdzie sie wychowają. Gdyby wychowywali sie z rodzicami to by nie narzelaki bo poprostu innego życia by nie znali więc by im bylo może nie tyle dobrze co normalnie. A starzy widza że moga bezkarnie produkowac bachory bo jest taka jedna głupia co ich i tak wyreczy w wychowywaniu. Niestety ale taka prawda. A soro Ty wyszłas z patologii to znaczy, że mozna i jak rodzeństwo bedzie chciało to tez wyjdzie a jak nie to ich wybór

właśnie zeby unikć niedorozwoju dziecka chce zabrać z tamtąd matke na okras ciąży (sama mam cukrzyce). Za późno zeby starac sie o umieszczenie w specjalnym ośrodku (za długo by to trwało) więć zabieram ja siłą. Ogłnie to oni by mi nie powiedzieli o ciąży, pozatym nie mam z nimi stałego kontaktu ale moja znajoma (mieszka obok nich, a jej matka lubi wypic z moją) powiedziała mi o tym.

Gość pot
podziwiam Cię dziewczyno,że dałaś rade wyjsc z tego rynsztoku.

nie pomagam im bo oni i tak zrzekli by sie praw do dzieci, a jeśli nawet nie to sąd by ich pozbawił.

Gość Malgośka mówia mi...
jeżeli chodzi o sterylizację w Polsce to jest karalna , ale w przypadku zagrożenia życia kolejną ciążą matki -mozliwa. Niestety u twojej matki nie da sie nic zrobić:(. Podaj matkę do opieki , niech jej zabierają dzieci a ty odwiedzaj, skoro matka taka płodna nie dasz rady wszystkich wychować, a poza tym nie wiesz co z nich wyrośnie,czasem swoje własne potrafią bardzo zawieść.

Chyba nie chcesz mi wmówić, że wychowywanie nie swoich dzieci, żeby fabrykanci noworodków mogli beztrosko chlac i kopulowac dalej nie jest inna forma patologii?

nie ma co podziwiac. znam pare ludzi z patologicznych rodzin, którzy wyszli na ludzi. Wystarczy tylko chciać. dla mnie przelomem było poznamie chłopaka z normalnej rodziny bo zobaczyłam że mażna życ inaczej.