Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

spark84

STARACZKI:)

Polecane posty

spark84, witaj sasiadeczko! Mieszkamy nawet blizej niz Ci sie wydaje, bo ja mam do Danii jakies 40km, jaki ten swiat maly hahahaha :D i jak Ci sie podoba Skandynawia?

Vikka mieszkasz w Malmo? hehehe ja w kopenhadze czesto bywam, generalnie mieszkamy na innej wyspie, ale w stolicy bywamy:)))))

co do ziól ojca klimuszki czy sroki moja znajmoma piła 2 miesace a wczesniej starali sie z męzem rok o dzidzie i mówi za na 100% ziola jej pomogly noi mąz brał salfazin a ja tam do konca w to nie wierze jednym pomaga drugim nie ja biore juz 2 cykl olej z wiesiołka i musze powiedzec ze mi pomaga czuje duza poprawę jakosci sluzu

a co do skandynawii... hehe jezyk KOSMICZNY... Smieszny, ucze sie dunskiego:) jest wesolo.. na kazdej wyspie inny dialekt ale trzeba jakos funkcjonowac:) Dania jest ladna, zielono, duzo wody:) tylko nie ma gor:) moze kiedys sie spotkamy z naszymi pociechami w legolandzie:))))) BYLOBY SUPER:)

a jak Tobie sie podoba Szwecja?? znasz szwedzki? czy po angielsku sie dogadujesz??

ixi4a to normalka zawsze tak jest jak czytam takie chore posty to zygac sie chce tu kobieta sie stara i stara o dziecko i nic a takie jeszcze maja jakies pretensje kkiedys byl taki wątek ze lassce sie nie podobalo ze bedzie miala córke bo o na chcial miec chlopca:/ to mądre chyba nie jest nie wazne jaka płec wazne zeby bylo zdrowe nie rozumiem takich lasek powinny docenic to co maja bo takie jak mysie staramy i nie mamy

Gość ixi4
Ano właśnie... Zdrowie najważniejsze... Jak tak patrzę jakie są okrutne, nieuleczalne choróbska i dziecko się męczy i rodzice patrzą i cierpią to aż coś się robi, wtedy dochodzę do wniosku, że jak mam mieć tak bardzo chore dziecko i cierpieć z nim przez całe życie to wolę w ogóle go nie mieć... Tak samo jeśli chodzi o poronienie... już chciałąbym dlużej poczekać i zajść w ciążę ze szczęśliwym i zdrowym przebiebiem do końca, niż zajść szybko, poronić i cierpieć... starać się od nową i myśleć czy się nie powtórzy niepowodzenie... Ale mnie myśli naszły... Ale chcieć to sobie można... Co ma być to będzie, a my specja;nego wpływu na to nie mamy...

ok dziewczynki:) uciekam do kapieli:) ciesze sie ze waz znalazlam:) NIE JESTEM SAMA:) pozdrawiam Was buzka!! do Vikkka '' VI sis i morgen haveen godt nat!!'' hehe bazuje natym ze dunski i szwedzki to to samo w pisowni:) buzka:) do jutra:)

Gość przechodziłam przypadkiem
problem mnie nie dotyczy zupełnie, więc przeciwnie:). Lekarz mi nagadał bzdur, że ja problemy będę miała, bo tyłozgięcie itp. itd. Dziecka nie chciałam jeszcze więc po tylu zapewnieniach poszłam po bandzie i zero antykoncepcji, wpadka od pierwszego wystrzału!! Mój brat starał się o dziecko 4 lata. Namówiłam go na wspólny urlop z rodzinami i co?? Zmienił klimat i dzidziusia dziś mają!! Polecam!! Zmiana klimatu i otoczenia i co więcej dużo moich znajomych tak ma!! Życzę Wam powodzenia!!

spark84, ja mieszkam w Landskronie, do Malm tez blisko :) na legoland z pociechami pisze sie jak najbardziej! Szwecja jest ogolnie ok, opiekuncze panstwo jak to sie mowi... z jezykiem radze sobie dobrze, zreszta moj jest Szwedem wiec okazji do nauki mi nie brakuje ;) ...i ze szwedami tez pracuje, no ale poczatki nie byly takie rozowe, moze i ze staraniami tak samo jest? A wy dlugo juz siedzicie w Danii? malineczka, spark84 no to popijamy ziolka!!! Tez sie naczytalam pozytywnych komentarzy, wiec sprobowac warto. Gotowe mieszanki widzialam na allegro :)

przechodzilam przypadkiem, no cos w tym jest, nawet lekarz mi zalecal zmiane klimatu i wyjazd na urlop... cale szczescie urlop juz niedlugo, za dwa tygodnie ruszamy i kto wie, moze to cos da :)

hehe w danii rok, ale sie tu zadomowimy, tak mysle:) raczej do ojczyzny nie wroce:) Farvel:) Hilsen:)bede jutro:)

Gość ixi4
Dobranoc Dziewczynki. Powodzenia!:)

Czesc dziewczynki:) jestescie?? upragniony weekend, ale tez wiecej czasu do rozmyslan, niestety... czasem czuje ze popadam w paranoje:(

hej hej! Ja wlasnie z pracy wrocilam, dla mnie weekend pracujacy...niestety, bo nie powiem zeby mnie do pracy ciagnelo specjalnie, szczegolnie kiedy moj jest w domu... ale z drugiej strony to cale szczescie, ze pracuje, bo tak jak mowisz spark84 duuuzo czasu na myslenie jest i na paranoje :) A paranoje u mnie na topie teraz, bo termin @ mam na niedziele... Ja juz od wtorku czuje skurcze takie na @ wiec raczej nic z tego...ale i tak mam cicha nadzieje... chociaz jak skurcze to wiadomo, ze nie ciaza... ehhh i tak w kolko... spark84, a u Ciebie kiedy sadny dzien? :)

witajcie ano weekend mamy! a u mnie te dni chodz nie mysle jakos otym bo i tak wiem ze za kazdym razem @ przychodzi dzis maial super ciagnacy sie sluz rana wiec owulacjia tuz tuz ale w przyszlym tygdoniu sie wszystko wyjasni mylse albo niema m owulacji a bóle owulacyjne sa ,sluz tez jest ,i regularne miesaczki nie wiem juz sama albo mój maz ma slabe nasienie az za slabe ze nie dochodzi to zaplodnienia

Gość atramencik123
Witajcie staraczki :) Trzymam kciuki za Was wszystkie, bo wiem co to znaczy bardzo chcieć mieć dziecko. Mam do Was pytanko, bo myślę, że na pewno macie na ten temat jakąś wiedzę (ja niby ją mam ale już szaleję, więc wolę się poradzić). Otóż czy jeśli współżyliśmy w ostatnim dniu dni płodnych i jeśli zaszłam w ciążę to po tych kilku dniach nie dostanę okres? Cykle mam dość regularne co 28-29 dni. Dziś jest 33 dzień i okresu nie ma więc tak sę zastanawiam czy może za 9 miesięcy będę mamusią? :)

no to trzymam kciuki za nowe starania malineczko! a jak tam, kupujesz ziolka? bo ja wlasnie moje sacze :)

CZEEESC WSZYSTKIM:) atramencik123 test rozwieje watpliwosci:) Vikkka ja okres mam dostac 17.08 wiec jeszcze poczekam i PMS jeszcze nie mam, a co do bolu jak na okres PONOC dziewczyny w ciazy tez tak czuja, ze nadejdzie ''dziadowa'' a nie nadchodzi...mam nadzieje ze Wam sie uda...

vikkka wstrzymam sie z tym do przyszlego tygodnia zobaczymy jak badania wyjdą mam nadzieje ze bedzie dobrze chodz nie jestem tego taka pewna:/2 lata staran musi byc cos na rzeczy a co do tych dni to ani sie nie nastawiam bo i tka zawsze przychodzi @

malineczkaa NIE PODDAWAJ SIE. w koncu sie uda, MUSI!! tak to jest ze jak sa warunki to nie ma dzidzi, a w patologicznych rodzinach po 8 dzieci i tragedie:( ale jestem pewna ze wszystkim nam sie uda, tylko kwestia czasu:) ja daje sobie i mezowi czas do grudnia, pozniej badania i zobaczymy??

Gość myszkaaa_29
spark84----> zacznij jeść więcej produktów, które zawierają witaminę E, np.migdały,szparagi,szpinak,brokuły,orzechy włoskie, to ponoć pomaga,spróbuj, może będą niedługo rezultaty :)

dzieki myszkaaa_29, dziekuje za odpowiedz:) szpinak uwielbiam mlody i jem w salatkach, niestety nie moge orzechow bo mam straszna alergie na nie, ale sporbuje z brokulami i wiecej szpinaku:) jak papaj:D