spark84 0 Napisano Sierpień 9, 2010 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tyvbnh Napisano Sierpień 9, 2010 Dziewczyny czy mozecie mi pomoc? Przeczytajcie moj post wyzej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość permona30 Napisano Sierpień 9, 2010 spark........urodzilam 4 lata temu,staralismy sie 12 cykli,cykle nieregularne,a 12 cykl spontan w tym czasie przeprowadzka duzo na glowie i sama nie wiedzialam czy juz powinnam dostac okres czy nie.Bardzo bolal mnie brzuch dokladnie jak na okres i zastanawialam sie czy kupic setny test czy moze podpaski,bo nie mialam juz w domu zadnej i skusilam sie na test i sama nie wiem jak to sie stalo ,bo to byl jeden miesiac gdzie w ogole nie liczylam! nie mialam zadnych plamien inplantacyjnych nic,oprucz boli brzucha zero objawow,dopiero pozniej mnie mdlilo bardzo ,ale nie wymiotywalam!ciaza przebiegala kiepsko tzn .lezenie,zastrzyki,szpital i tak w kółko<oj przeszlam swoje>ale bylo warto i znow chce ,ale znow nie idzie! Wlasnie w tym miesiacu nie staralismy sie,bo mialam wyjazd i tylko dwa razy jak wrocilam w niedziele sie kochalismy we wtorek poszlam do lekarza a on mowi ,ze owu byla najdalej 3 dni maxdo tylu i ludze sie ,ze moze akurat no zobaczymy a cykle tez mam dlugie bo 33,35 dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość permona30 Napisano Sierpień 9, 2010 tyvbnh........mysle,ze powinnas sie wybrac do porzadnego ginekologa,odnosnie wszystkich hormonow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CzarnaONA 0 Napisano Sierpień 9, 2010 Znów muszę się wtrącić. a brałam CASTAGNUS, miałam długie nieregularne cykle, myślałam, ze pomoże, a rozwalił mi wszystko jeszcze gorzej. Zażywałam go razem z wiesiołkiem, bo wiesiołku miałam więcej śluzu. Castagnusa nie polecam. Mimo, że jest to ziołowy lek nie powinno się go brać bez konsultacji z lekarzem, może zaszkodzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vikkka 0 Napisano Sierpień 9, 2010 KOBIETY MAM DWIE KERECHY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D ciagle jakos to do mnie nie dociera! Siedze i gapie sie na ten tescik i dwie krechy jak wol! Nawet dlugo nie musialam czekac, ta ciazowa pojawila sie prawie od razu... Nie wiem co powiedziec, ani napisac, jestem w szoku! Tak sie ciesze!!!!!!!!!!!!! tylko od razu mi sie glupie mysli pojawiaja, czy wszystko bedzie ok, bo wiecie jak to na poczatku, wszystko jest mozliwe. Chyba i tak kupie drugi test :P Buziole wielkie dla was i wam mowie, pijcie ziolka!!!!! Jestem pewna, ze to one pomogly!!!!!!!!!! :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vikkka 0 Napisano Sierpień 9, 2010 ...i sorki, ze tak sie grzebalam, ale balam sie wracac do domu i ten test robic :P lazilam po miescie, ale i tak na niczym sie skoncentrowac nie moglam... w glowie mi sie z tego wszystkiego zaczelo krecic wiec sie wpakowalam do autobusu i oto jestem... dalej mi tak jakos slabo, sama juz nie wiem, moze z wrazenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ixi4 Napisano Sierpień 9, 2010 No to super, GRATULACJE Vikka!!!:) A jak długo te ziółka piłaś i kto Ci je policił? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spark84 0 Napisano Sierpień 9, 2010 VIKKKA GRATULUJE:) ciesze sie, ze Ci sie udalo... mam nadzieje, ze wpadniesz do nas czasem. a jakies objawy? i jak zamawialas te ziola do szwecji??? bo ja nie widzialam przesylki zagranicznej:(( ALE SUPER:)))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katiess83 0 Napisano Sierpień 9, 2010 witam Was wszystkie,przepraszam ,że tak się wtrącam mam jednak pytanie jak to jest -czy jakieś 5-6 dni po okresie są dni płodne? Nie wiem dokładnie kiedy mi się zaczął :( Nie pamiętam -zawsze zapisywałam,pamiętałam ale teraz długi czas nie wspołżyłam z narzeczonym więcodpuściłam sobie-a wczoraj trochę zaszaleliśmy nie wiem teraz czy istnieje ewentualność ciąży (wiem,że zawsze jakaś jest i nigdy nie ma 100% pewności i zabezpieczenia...) W naszym wypadku zabezpieczenia nie było żadnego... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spark84 0 Napisano Sierpień 9, 2010 Ale czułaś PMS normalnie?? czułaś ból jak na @?? i 2 krechy?? to może to ze ja czuje, to nie pies pogrzebany jeszcze?? chociaz nie nakrecam sie, bo i tak na pewno lipa u mnie bedzie :) juz sie przyzwyczailam. heh. moze jednak wczesniej do lekarza? moze nie ma na co czekac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ixi4 Napisano Sierpień 9, 2010 Ryzyko zajścia w ciąże książkowo występuje od 9 do 18 dnia cyklu. Zapisywanie pierwszego dnia okresu to podstawa!!! Ale jak życie pokazuje wszytsko się może zdarzyć i bez liczenia dni płodnych... Organzim organizmowi nie równy, nie wspominając o cyklach... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katiess83 0 Napisano Sierpień 9, 2010 Ok Wielkie dzięki-racja wiele było-i jest nadal przypadków,kiedy kobitki zachodziły w ciążę w dni niepłodne-każdy ma inny organizm i na nic nie ma 100% pewności...Normalnie pewnie bym się cieszyła,ale teraz nie mogę zajśc w ciążę,będe w razie czeka musiała wziąśc tabs 72 h..:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katiess83 0 Napisano Sierpień 9, 2010 * w razie czego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ixi4 Napisano Sierpień 9, 2010 No cóż samo życie... Jedni chcą - i nie mogą, inni nie chcą - a mają... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spark84 0 Napisano Sierpień 9, 2010 katiess83 nie chce być niegrzeczna, ale to forum dla dziewczyn ktore sie staraja zajsc w ciaze a nie dla tych co chca jej uniknac, przejdz prosze do tematu o antykoncepcji. DZIEWCZYNY Z TEGO FORUM CHCA ZAJSC W CIAZE. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vikkka 0 Napisano Sierpień 9, 2010 dzieki Kochane! az mnie glowa rozbolala :P ziolka pilam od poczatku tego cyklu, tak ze niedlugo i niezbyt regularnie, bo wiecie praca i cala reszta, tak ze 2 razy dziennie, czesto po posilku a nie przed... ale w trakcie owulacji zauwazylam duuuza poprawe jakosci i ilosci sluzu, no a teraz jackpot hahha :D zamowilam sobie z apteki internetowej, wysylki robia tez zagraniczne, ale duzo sie placi, a mama akurat byla w polsce wiec mi odebrala i wyslala do szwecji :) a wynalazlam je sobie sama na forum o nieplodnosci oczywiscie... pmsa czulam normalnie jak zwykle, moze mnie tylko szlag trafial bardziej niz zwykle :P bol jak na @ czulam, tylko tak jak pisalam, nie caly czas tylko takie skurcze jakby, czasem dosc mocne, dlatego sie troche niepokoje... dalej mnie pobolewa chwilami, wczoraj mnie bardziej klulo w jajnikach. Za to pierwszy raz zaobserwowalam takie widoczne zylki wokol sutkow. Az prawie wystajace. Piersi mi zawsze puchly ale zylki nigdy tak nie wychodzily... kilka dni temu, jak zwykle przed @ obrzmienie piersi sie zmiejszylo, ale jak pisalam takie sie jakies "ciezkie" zrobily ale bola juz o wiele mniej. Nie wiem czy to dobrze czy nie... jutro chyba do gina sie zapisze, nie moge w to uwierzyc! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spark84 0 Napisano Sierpień 9, 2010 Vikkka a od kiedy miałas te objawy? ile dni temu się zaczelo?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vikkka 0 Napisano Sierpień 9, 2010 spark84, nadzieja jest zawsze, ja tez bylam pewna, ze w tym cyklu nic z tego a tu prosze! Trzymam za Ciebie mocno kciuki i za reszte dziewczynek tez! Wysylam dwukrechowe wibracje hihi :D po tej stronie tez potrzebuje towarzystwa :D normalnie mi ten topik szczescie przyniosl chyba! mam nadzieje, ze i wam przyniesie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ixi4 Napisano Sierpień 9, 2010 Ale Ci fajnie, przyznam szczerze - zazdroszczę!:) Też bym już chciała zajść... i nie martwić się już co może być nie tak, skoro od równo roku nie możemy zajść... mieć z głowy całą ta diagnostykę związaną z szuakniem powodów...ech... Można sobie chcieć... Jeśli to te ziółka to faktycznie by super szybko zadziałały...:) Słyszałam o takim przypadku że dziewczyna (znajoma mojej koelżanki) nie miała okresu ok. roku a po wypiciu tych ziółek dostała okresu bardzo szybko i też była w szoku że tak szybko jej pomogły... Ja nie chce sobie wmawiać, ale w tym cylku dużo jem, mam megaapetyt, wczoraj w kościele słabo się czułam, a terz po wypisciu kawy nie czuję się tez najlepiej. Planowy okres koło soboty/niedzieli. Oj schuzję chyba już... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vikkka 0 Napisano Sierpień 9, 2010 spark84, skurcze mi sie tak od wtorku zaczely i nawet powiedzialam mojemu, ze czuje ze w tym miesiacu to @ wczesniej dostane... a piersi standardowo, zaczely bolec jakies 8-10 dni przed, obzarstwo jeszcze wczesniej :P ...a zylki zobaczylam chyba jakies 6 dni temu, jak jeszcze byly opuchniete do granic mozliwosci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość PERMENA30 Napisano Sierpień 9, 2010 vikkka mOJE GRATULACJE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ixi4 Napisano Sierpień 9, 2010 No schizuję:) zaczęłam sobie sprawdzać czy ja nie mam jakiś widocznych żyłek :D Mąż mi ostatnio mówił, że piersi mi się znacznie powiększyły:O Ale jakoś nie wydaje mi się... No i te bociany... Wdzieliśmy je w tym m-cu... :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vikkka 0 Napisano Sierpień 9, 2010 ixi, ja tez schizowalam, jak zawsze kilka dni przed @. Dlatego zaczelam sobie tu z wami pisac, bo inaczej to ciezko bylo wyrobic tak samemu. Mam nadzieje, ze u Ciebie @ tez sie nie pojawi! Permena30, dziekuje pieknie! :) i witam w naszym gronie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spark84 0 Napisano Sierpień 9, 2010 No mnie wlasnie muli i tez dzisiaj zaczelam czuc brzuch. i tez nie caly czas ale co jakis czas o sobie przypomina. no i tez obzarstwo, ale zawsze tak mam przed @. a jak zanowilas te ziolka do szwecji?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vikkka 0 Napisano Sierpień 9, 2010 wiesz ixi, nie wszyscy maja takie same objawy :) ja zylek szukalam przed miesiacem :P bezskutecznie, a w tym az mi sie same w oczy rzucily... wiecie, oczekiwanie na dwie kreseczki to wielki stres, ale teraz pojawiaja sie za to zupelnie inne mysli... bo to, ze doszlo do zaplodnienia to nie jest zadna gwarancja, ze wszystko bedzie ok, wiem, ze nie ma sie co martwic na zapas... ale tyle sie slyszy o poronieniach w pierwzsym trymestrze :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vikkka 0 Napisano Sierpień 9, 2010 spark84, ziolka zamowilam na polski adres, potem mama mi przeslala do szwecji :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość PERMENA30 Napisano Sierpień 9, 2010 spark84......MNIE DZIS TEZ TAK MULI,ALE TYLKO KILKA SEKUND I KONIEC JAK NA OKRES ,JUZ ZGŁUPIALAM CZY W KAZDYM CYKLU TAK MIALAM,BO DO OKRESU JESZCZE TYDZIEN,SAMA NIE WIEM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spark84 0 Napisano Sierpień 9, 2010 Vikkka nawet tak nie myśl... nie zadreczaj sie BEDZIE DOBRZE, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę...:) NA PRAWDE!! jestes już tak blisko:) za 9mcy bedziesz miała SZKRABA:) no chyba nawet za 8, bo się to liczy od 1 dnia miesiaczki. NA PRAWDĘ SUPER:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spark84 0 Napisano Sierpień 9, 2010 PERMENA30 mnie tez tak mulilo na okres zawsze, ale to chyba w chwili, kiedy go dostawałam- moze to byl efekt tabletek przeciwbólowych? zylek zadnych nie mam:(( znaczy mam ale nie jakies wielkie :( brzuch mnie czasem pobolewa, ale BARDZO delikatnie. No ale jak o mnie chodzi to tez okres za tydzien i normalne cykle 27-28 dni, a do zaplodnienia moglo dojsc tydzien temu, wiec ew. sie zagniezdza, albo sie zagniezdzilo wczoraj czy przedwczoraj. niestety CHYBA na tym etapie NIE MOZNA NIC CZUC. it is JUST MY IMAGINATION:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach