Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama radzia

o ktorej kładziecie swoje dzieci spac- w jakim wieku

Polecane posty

Gość Mamiiii
17 miesiecy-idzie spac 20.30-21.30 wstaje o 7 spi w dzien jeszcze ok 2 godzin

Gość ps-nim
Ja kładę spać niemowlę około 23-ciej bo wtedy wypada ostatni posiłek. Śpi wówczas do 9 rano. Gdyby się budziło wcześniej (kładzione wcześniej spać) to chyba bym się załamała po paru dniach. Wczesne wstawanie nie jest dla mnie.

Jak czytam niektóre wypowiedzi to zazdroszczę ;) Mój w okresie niemowlęcym tak jak większość dzieci które znam szedł spać późno,często nieregularnie,wstawał wcześnie i w dodatku budził się parę razy w nocy :) I tak praktycznie było do 2 lat. Potem do 4 lat kiedy nie poszedł do przedszkola to spał już ok 20.I wstawał 5-6 rano.Później kładłam spać latem kiedy dzień dłuższy i później przychodziło się do domu czy też weekendy.Ale on już tak ma że i tak wstaje po 5 ;) Teraz ma 5 lat.W okresie przedszkolnym kładę spać ok 20 i czasami budzi się o 5-6,czasami muszę jego o 7 budzić bo na 8 musi być w przedszkolu.Natomiast teraz kiedy ma wakacje idzie spać 21-21:30,czasami później i wstaje po 6.Ale od tygodnia co mnie cieszy wstaje po 7-ok 8 :D A co sytuacji "opieprzania" sytuacji autorki topiku to jest dla kmnie dziwne.Jednym śłowem trzeba ostro powiedzieć że to Twoje dziecko i to Ty wyznaczasz zasady ;)

moj spi od jakiegos miesiaca tylko raz w dzien i to 3omin czasem godzine. konczy drzemke ok 13tej.wiec nie raz do 19tej poprostu juz nie wytrzyma. a jak by mi przespal pozniej jeszcze chocby 15 minut drzemki to do 22giej go nie poloze. zdarzylo mi sie juz ze o 18tej na dywanie zasnol bez kolacji ,bez kapania... chcial i poszedl spac.Ja tez spiochem jestem wiec moze to przez to

Gość rocki balboa
ja swojego syna 16 letniego kłade o 23 spać gnojek musi wracać o 22

Gość oliwka2000
dzieci 9 lat i dwoje 7-letnich dzieci zasypiają 21:50 wstają 6:45 CHYBA MOJE DZIECI SĄ TU TROCHĘ ZA STARE!!!!!!

mój chodzi spać ok 21 22 i spi do 6 max 7. Nie przesypia nocy w całości. Czasami się zdarza, ale wiecej nie niż tak.

Moja ma 10,5 miesiąca i najczęsciej zasypia o 21:00 budzi się o 6.00-6.30 w dzień ma jedną drzemkę dwu godzinną...jak dla mnie 18:30 to stanowczo za wczesnie zwlaszcza teraz w lato, ale skoro dziecko chce już spać na noc o tej porze to nie widzę w tym problemu, a krytyką innych się nie przejmuj.