Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katalana

KWIETNIÓWKI 2011

Polecane posty

Malwiska ja sie tez z Toba zgadzam,nie boj sie zapytac, jezeli lekarz cie opie*****oli to znaczy o braku profesjonalizmu z jego strony. powinien cie wysluchac i wytlumaczyc dlaczego on uwaza ze cesarka jest zbedna lub jakie ona niesie za soba konsekwencje dla Ciebie i malenstwa. Ja jestem jak narazie zdecydowana na porod silami natury bo boje sie cesarki:) moze to dlatego ze mam w rodzinie przypadki ze po cesarce kobiety dlugo dochodzily do siebie niz po porodzie naturalnym.....oczywiscie jezeli dla dziecka bedzie lepsza cesarka nie bede brala zadnej innej opcji pod uwage:) ty masz juz za soba porod wiec wiesz co cie czeka ja natomiast jestem zielona :)

i tak chyba zrobię-niestety wiąże się to z daniem w łapę-a powiem szczerze nie uśmiecha mi się dać tysiaka ... a jak u Ciebie Lolita to Wygląda?

no takie są u nas realia, ale poród naturalny też kosztuje (znieczulenie, położna) więc jeśli naprawdę jesteś zdecydowana na cesarkę, to lepiej zapłacić niż ryzykować zdrowie dziecka i własne

Malwiśka to mam synka w tym samym wieku co twój - tylko że mój Kacper jest z października 2004 :) A co do cc - wal prosto z mostu lekarzowi, masz do tego prawo. Wrzuciłam na galerię zdjęcia wózeczka - słaba jakość bo zdjęcie robione komórką. Muszę się pochwalić że byłam dziś z nim na pierwszym spacerku hehe z tym że oczywiście w wózeczku był Leonek - 2miesięczny synek mojej siostry. Powiem jedno SUPER SIĘ PROWADZI, jest bardzo zwrotny i ta amortyzacja, poprostu bajka. Teraz mogę również stwierdzić że gondolka jest naprawdę spora. Moja Mała dziś jakaś leniwa, może dlatego że cały dzień się poruszam i ją kołyszę. Jutro idę na wizytę do lekarza, mam mieć robione USG więc dam znać co i jak :)

ditta-u nas NIESTETY niema znieczulenia do porodu-nawet płatnego-bo w 100% wolałabym tę opcję-bo 2 porody były dla mnie po prostu traumą-pierwszy 16godz-kleszczowy -przy rozwarciu 7cm-drugi 18godzin przy zanikającej akcji skurczowej i braku rozwarcia-przy 3 kroplówkach z oksytocyny całym szeregu masażu szyjki-zakończony wyciśnięciem malucha który był okręcony -i dzięki temu że odkleiło się łożysko mały nie urodził się martwy-nie piszę by straszyć o nie-bo ze mną leżała kobieta która urodziła w 1,5 godz i dalej była w pełnym makijażu hihi

Malwiska w pełni Cie rozumiem że chcesz cc. Ja panicznie boję sie bólu dlatego pierwszy poród miałam CC. Teraz tez byłam pewna że bedzie cc ale okazalo sie ze u mnie w szpitalu można dostać bezpłatnie dolargan który podaje położna lub zzo podawane przez anestezjologa (co prawda lekarz musi zlecic na prosbe rodzacej ale jak cos to jest). Wiec zdecydowalam ze moge rodzic sn - wazne zeby mnie nie bolało (tzn zeby ból byl zlagodzony).

tak A_B nasze smyki są w równym wieku-mój wrześniowy chłopak. Wózeczek śliczny!!!szkoda ze słodziaka małego nie pokazałaś hihi ja także wrzuciłam nasze 4 koła do galerii. cały czas miałam nadzieję na różowy ale cóż.,..

A_B ja z pierwszym dzieckiem dostałam Dolargan-i powiem szczerze ze zadziałało to tak ze skurcze były rzadsze ale za to dłuższe -i bardzo zwracałam-a dodatkowo czułam się jakby mnie ktoś walnął w łeb!i taka oćpała bylam-skutku łagodzącego niestety nie zaobserwowałam -nawet mój wówczas facet śmiał się już po wszystkim ze po kilku piwkach taka zawalona nie byłam... niestety

dostałam dokładnie-DOLARGAN, DOLCONTRAL I PAPAWERYNE i TRAMAL 5jednostek..... no coment dawki jak dla konia

Moja siostra przy pierwszym porodzie miała podany dolargan i u niej spoko zadziałał - fakt że była na "chaju" i niestety u niej za późno podali (tzn przed podaniem nie sprawdzili rozwarcia), a akurat zaraz dziecko miało się urodzić więc jej synek też był na lekkim odlocie. Ja napewno bede kombinować to zzo - wkłucia w kręgosłup nie boję się bo już to przechodziłam przy cc :) Fakt pozostaje taki - SAM PORÓD WYWOŁUJE U MNIE PRZERAŻENIE - mogę nawet powiedzieć że Natura nieźle nas wrobiła w rodzenie dzieci :P czy nie mogło to by być całkowicie bezbolesne a wręcz przyjemne??

Malwiska - powiedz koniecznie o wszystkim lekarzowi. Trzymam kciuki żeby się udało. U mnie w szpitalu też zlikwidowali płatne znieczulenie, więc nie wiem czy w ogóle coś dostanę. Na pewno chcę swoją położną, jakby się okazało że są problemy (odpukać!) to niech gania za lekarzami żeby zrobili cesarkę.

Taaak, my kobiety to się wycierpimy w życiu. Fajowe wózki, ja zrobię zdjęcie mojego i też wrzucę, ale to jutro bo już leżę w łóżku i się nie ruszam :)

tak jak piszecie kobietki-jak mnie wyrzuci drzwiami-wrócę oknem!!jakby choć pierwsze dziecko rodził facet to by więcej dzieci w związku nie było!!!!

Dziewczynki wózeczki super! Może i ja jutro mój obfotografuje :) Ditta jaki wózio kupiłaś? Bo chyba gdzieś mi to umknęło :/ Muszę Wam napisać, że samego bólu aż tak się nie boję. Boję się tylko jakiś ewentualnych komplikacji :/

chciałabym urodzić jak te kobiety-z ,,ciąża z zaskoczenia"-nawet w godzinkę w domu-to moje marzenie!

My w końcu kupiliśmy Teutonie Cosmo Ja też się boję komplikacji, bólu nie no ale to pierwszy poród, więc pewni dlatego...

ditta to cykaj fotki i pokarz nam to cudo-a ja tym czasem-idę spać-pobudka o 6!!! ale pocieszam się myślą ze jeszcze tylko 5dni i całe 14 będę mogła poleżeć dłużej-a nawet jeśli nie-to i tak nie będę musiała sie ubierac i o 6 lecieć po bułeczki. DOBRANOC KOBIETKI-MIŁYCH SNÓW!!

czesc,poproze o nowe haslo.Jeszcze 3 tygodnie do pracy i w koncu moze cos zamieszcze.Waze 10 kilo wiecej ,a ile w pasie to nie wiem.Musze sie tez w koncu zmierzyc.Pozdrawiam i dobranoc kara80@tlen.pl

Witam Was :) Wdzie, ze dzisiaj jeszcze wszystkie albo w lozkach, albo zabiegane od rana :) Ja jakos nie moglam spac, bo chcialam rano zadzwonic i poznac wyniki z testu obciazenia glukoza 75g. Z 50 g wyszlo mi 170, dlatego musialam powtorzyc... I niestety za ciekawie nie jest - po godzinie mam 143 a po dwoch 212 :( Masakra jednym slowem :( Dzwonilam juz do swojego gin, umowilam sie na dzisiaj popoludnie - ciekawe co bedzie dalej. Bo na ostatniej wizycie wspominal, ze w naszym miescie zlikwidowali od nowego roku poradnie diabetologiczna i nie bardzo wie, co ma ze mna zrobic (gdzie wyslac) :(

dobry dzień! ja też wkleiłam zdjęcie pojazdu naszej Kluseczki, no i postaram się dodać brzuszysko, bo już coraz fajniejszy jest, yyy, tzn kształtniejszy :) Miłego dzionka dla Was! Malwiśka, daj znać jak poszło u Twojej lekarki, powodzenia!

Witajcie :) Ines nie martw sie lekarz na pewno cos wymysli. Juz nieduzo nam zostało, dasz rade! Nikolina pojazd ekstra i jakis taki znajomy ;) Ditta to czekamy na zdjatko :) Zamowilam materac do lozeczka :) Milego dnia kobietki!

cześć dziewczyny:) chwilkę mnie nie było:) ja jutro idę na usg zobaczyć czy wody wzrosły i czy wielowodzie jest już potwierdzone:( w poniedziałek mam egzamin praktyczny na prawko i powiem szczerze ze już się tak denerwuję ze szok:(:( nie wiem co będzie w poniedziałek:( powiedzcie mi czy znieczulenie w kręgosłup bardzo boli???????/ panicznie boję się igieł:(czy znieczulają zanim je sie wkłują???????/

dzień dobry! agneszka a jaki zamówiłaś materac? bo akurat ten zakup mi jeszcze został, podaj może linka mój wózeczek też już przyszedł, zdecydowałam się jednak na tako x jumper i musze powiedzieć, że bardzo ładnie sie prezentuje i mam nadzieje że nie tylko sie prezentuje ale będzie też funkcjonalny ja dzisiaj od rana leże, tak jak większość z nas twardnieje mi mocno brzuch, biorę już nospe, a w czwartek wizyta u lekarza, zobaczymy co powie. Póki co to bardzo mnie denerwuje że siedze w domu, a nie umiem nic zrobić, a okna takie zasyfiałe...

cześć dziewczyny:) chwilkę mnie nie było:) ja jutro idę na usg zobaczyć czy wody wzrosły i czy wielowodzie jest już potwierdzone:( w poniedziałek mam egzamin praktyczny na prawko i powiem szczerze ze już się tak denerwuję ze szok:(:( nie wiem co będzie w poniedziałek:( powiedzcie mi czy znieczulenie w kręgosłup bardzo boli???????/ panicznie boję się igieł:(czy znieczulają zanim je sie wkłują???????/

dzień dobry! agneszka a jaki zamówiłaś materac? bo akurat ten zakup mi jeszcze został, podaj może linka mój wózeczek też już przyszedł, zdecydowałam się jednak na tako x jumper i musze powiedzieć, że bardzo ładnie sie prezentuje i mam nadzieje że nie tylko sie prezentuje ale będzie też funkcjonalny ja dzisiaj od rana leże, tak jak większość z nas twardnieje mi mocno brzuch, biorę już nospe, a w czwartek wizyta u lekarza, zobaczymy co powie. Póki co to bardzo mnie denerwuje że siedze w domu, a nie umiem nic zrobić, a okna takie zasyfiałe...

Gość qqqqQAAA
aga021 tak znieczulają znieczuleniem, żeby podać znieczulenie buehehehhee co za pytanie :D:D:D:D:D a potem sie dziwicie, ze z was się śmieją.:D

Gość klusekomnibusek
AB dolargan Ci na bole nie pomoze niestety, moze jedynie spowodowac lekkie oszolomienie i odpoczynek miedzy skurczami. nie nastawiaj sie na to ze przestanie bolec.

Hej Dziewczyny :) Po przeziębieniu już nie ma śladu. Całe szczęście obyło się bez wizyty u lekarza. Maść majerankowa na katar jest niezastąpiona :) Fajne wózeczki... pojazd mojego Synka jest jeszcze w częściach i w kartonach. Złozymy go dopiero przed samym porodem, bo w całości nie miałabym go gdzie trzymać. Wczoraj przeglądałam ubranka w rozmiarze 56 i 62 i stwierdziłam, że chyba jednak mam ich ciut za mało, więc dzisiaj zamówię jeszcze kilka sztuk. Ines trzymaj się Kochana! Lekarz na pewno doradzi Ci coś mądrego. Dobrze, że masz dzisiaj wizytę. Ja też mam wizytę dziś o 18. Mam nadzieję, że zrobi mi usg, bo chcę wiedzieć, ile mój Maluszek już waży i czy wszystko z Nim ok.