Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczera dziewczyna

pytania dotyczace odbywania stazu z urzedu pracy? dziekuje!

Polecane posty

1. Czy uwazacie ze to był dobry wybór 2. Jak długo byliscie, i czy w razie jak znajdziesz jakas inna prace przed upływem 2 miesiecy to czy mozna porzucic staz 3. Czy moze po odbyciu stazu przyjeli was w tym miejscu do pracy na pełny etat?

na stazu jestes przynies podaj pozamiataj... a jak masz dobre wyksztalcenie - czytaj lepsze od pan z miejsca gdzie masz staz to dopiero cie tam szmaca... zebys nie czula sie lepsza.. zaadko przedluzaja umowe na stale..zazwyczaj zwodza cie tak do roku czasu - ze moze cie zatrudnia amoze nie .. przychodzi koniec umowy i dowidzenia i co?? biora nastepna osobe ktorej obiecuja i tak w kolko...zastanow sie gdzi eidziesz

Gość nienawidze dobrej duszyczki
hej poszłam na urzad pracy przydzielili mi staż w sklepie z art gosp. domowego Praca lekka i przyjemna kierowniczka pojebana zadłużyła sklep i zamkneli bajzel

Gość Magda :)
Ja właśnie jestem na stażu i muszę powiedzieć że nie żałuję, jest bardzo fajnie, ludzie w porządku, nie wiem czy potem dostanę tu pracę ale staż mam na rok wiec jeszcze o tym nie myśle. i chyba w każdej chwili mozna przerwać staż :)

bo jak pozucisz sama staz to jestes na 3 miesiace wykreslona z ewidencji bezrobotnych i nie masz zandych praw.. tzn nie mozesz przez 3 niesiace starac sie o staz.. chyba ze porzucisz staz z konkretnego powodu w stylu kierownik sie darl czy cos i wykorzystywal ..jak dobrze umotywujesz swoje zwolnienie ze stazu to ..alezy od kierownika urzedu pracy

1.Nie, to wyzysk i strata czasu. 2.pół roku 3.Nie, właściwie to 90% nie przyjmują, wywalają cię, biorą następnego darmowego pracownika (urząd nawet dopłaca pracodawcy za przyjęcie stażysty :o)

wiem ze to wyzysk ale nie mam wyjscia własnie skonczyłam analityke medyczna..w moim miescie pracy w laboraoriach nie ma..ale na staz przyjma... od stycznia otwiera sie szpital prywatny leczenie bezpłodnosci..i tam chce sie strac o prace i sa duze szanse z racji znajomosci ze mnie tam przyjma.. wiec przez te 4 miesiace moge isc na staz zdobyc jakies doswiadczenie zawodowe, zrobic prawko itd.. a z racji ze nie mam kasy teraz....a wole isc dokszatłcac sie w zawodzie niz pracowac w sklepie , czy jako kelnerka mysle, ze bede robic to co kazda paniw labie jak mnie przyjma..w zasadzie juz sie zgodzili..to jak na praktykach..pracowałam jak normalny pracownik labu a w weekendy zawsze moge gdzies na czarno pracowac zeby dorobic

Gość Sami Sami
ikkunaprincessa fajny masz nick

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
czy za staz płaca???????

Gość płacą płacą
chyba coś ponad 700zł

"sa duze szanse z racji znajomosci ze mnie tam przyjma.." Gratuluje przedsiębiorczości co w tym złego pon prostu mam znajoma która tam pracuje ..obecnie tam jest tylko mała klinika a w styczniu ma powstac szpital..nie widze w tym nic złego ze ktos mnie poleci..nawet jakby nie znajomosci to tez by mnie tam przyjeli bo stanełabym na głowie..zreszta to i tak nic pewnego jak jest okazja to trzeba korzystac..nikt mi nigdy nie pomagaał to jak mam okazje to warto skorzystac

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dzieki :) pewnie ze trzeba korzystac ze znajomosci jesli ktos moze pomóc w znalezieniu pracy ;)

Ja byłam na stażu pół roku, a moimi zadaniami było głównie sprzątanie czy pójście po zakupy, takie podaj, przynieś, pozamiataj, myślałam, że na stażu czegoś się nauczę, ale guzik prawda, po stażu mnie nie przyjęli do pracy, a ze stażu można było w dowolnej chwili zrezygnować, ja dostawałam na rękę 740zł 60groszy

ja odbywalam staz w gabinecie kosmetycznym(zaocznie studiuje ten kierunek) a myslalam, ze czego sie naucze, ale sie nie nauczylam, nawet ani razu nie dala mi nic sprobowac:-(

ja mam kilka doswiadczen bo na stazach bylam ponad rok :) raz bylam od noszenia teczek wiec po 3 miesiacach zrezygnowalam bo nie chcialam takiego stazu ..ale w kilku miescach bylam na stazu gdzi epracowalam normalnie jak pracownik:) ale spotkalam sie z tym ze bedac juz na koncowce studiow magisterskich babki trzesly gaciami bo byly po jakis studium i nie dawaly mi nic dotknac w pracy zebym sie nie okazala lepsza... coz .. takie zycie

Gość dziewczynka z caffe
skoro mowa o stazu, to pozwolę sobie zadać pytanie. co byś woleli: iść do pracy nie związanej z waszym wykształceniem/planami na przyszłosć czy staż?? z tym, ze: praca popołudniowa od 16, a staż jest dopiero w mych planach... i nie wiem czy iść do pracy czy szukać stażu na własną rękę...

do pracy ... bo staz moga ci przerwac w kazdej chwili... tak jak mi nie przedluzyli po 3 miesiacach bo nie ma kasy w urzedzie...a poza tym do niczego to ci sie nie wlicza....

Ja odbywałam staż z Urzędu pracy w dziale kadr i płac praca po pół toku gdy staż się skończył dostałam umowę na 3 m-ce potem już stałą :)

Gość vvaleriana
a gdzie szukać pomocy kiedy UP nie chce przydzielić stażu tłumacząc się brakiem pieniędzy?

akurat firma fajna i do każdego działu przyjęli po 2 stażystów z czego po skończeniu stażu w każdym dziale zostawili 1 osobę. Do tej pory prowadzą tam staże i przygotowania zawodowe i czasem najlepszych zostawiają na etacie. Właśnie wszystko zależy od firmy na jaką się trafi Bo niektóre szukają darmowej siły roboczej przez te staże a inne nowych pracowników których mogą najpierw sprawdzić

wtedy nic nie zdzialasz jak nie maja pieniedzy...chodzic i pytac czy wplynely jakie soferty stazy i brac to co jest .. niz samemu szuka ci prosic o wystawienie oferty na nazwisko

Aniu za przeproszeniem nie pierdziel glupot... zycie wyglada inaczej moze jestes z duzego miasta i tak jest... ale w malym miescie to poprostu stazysta jest tania sila robocza.. uciekam. 🖐️