Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczera dziewczyna

pytania dotyczace odbywania stazu z urzedu pracy? dziekuje!

Polecane posty

Gość w PZU właśnie
Najlepiej będzie jak się dopytasz w swoim PUP. Jak widzisz ludzie różnie tu piszą, różnie jest.

Gość dziewczynka z caffe
obawiam sie, że będę musiała wybrać praca na 8 msc czy staż, którego i tak jeszcze nie mam:( co byście wybrały: pewna praca 8msc czy niepewny staż? praca da mi zarobek pewny, ale staż da mi doświadczenie, którego nie da mi praca. jestem w kropce:(

Gość w PZU właśnie
Dlaczego jesteś tak przekonana, że staż na pewno da ci doświadczenie? Możesz trafić w takie miejsce, gdzie będziesz tylko przewalać papierki. Nie rozumiem skąd ta pewność u ciebie. A pracując zawsze zdobędziesz doświadczenie.

Gość dziewczynka z caffe
ale staż lepiej będzie wyglądał w oczach potencjalnego pracodawcy, a praca nie jest związana z moim wykształceniem, zainteresowaniami zawodowymi, to jest praca dla studenta, lekka, z dziećmi... musze być min rok bezrobotna? hmm, jestem miesiąc... więc staż odpada? a w maju będę mieć 25 urodziny, przekichane

Gość a ja nie 111
A ja mam 35 lat i mam staż. Dostaję 890 złoty brutto czyli 765 złoty netto i mam zwrot kosztów dojazdu. A i od ukończenia studiów minęło mi dwa lata. W UP jestem zapisana od kwietnia 2009, we wrześniu 2009 byłam na szkoleniu. W marcu tego roku zapisałam się na staż i po półtora miesiąca dostałam staż. Jestem prawie jak pracownik w tym miejscu pracy, choć nie mam dostępu do komputera w miejscu pracy, ale i tak wiele się nauczyłam. Niestety nie mam szansy na przedłużenie stażu, bo mnie przysługuje tylko pół roku. Po stażu nie mam na razie szans na zatrudnienie, ale może później. Uważam, że warto mieć staż. Chociaż teraz za bardzo się nie przepracowuję.

Gość dziewczynka z caffe
znalazłam coś takiego: "Osoba bezrobotna do 25 roku życia oraz osoba, która w okresie 12 miesięcy od ukończenia szkoły wyższej nie ukończyła 27 roku życia może być skierowana na staż trwający od 3 do 12 miesięcy". więc jest nadzieja dla mnie mimo tej pracy na staż:P

Gość Proszę o radę
Witam drogie panie outsz spędza mi sen z powiek pewna sprawa dotycząca stażu pracy.Niedawno zarejestrowałem się do UP jako bezrobotny do tej pory nigdzie nie pracowałem ponieważ uczyłem się,a dokładniej w Uzupełniającym liceum dla dorosłych(zaocznie).Nie mam żadnego doświadczenia zawodowego.Właśnie wczoraj dostałem skierowanie na staż jako Robotnik gospodarczy udałem się na miejsce i dowiedziałem się na czym ma ten staż polegać.Niestety przez moje warunki fizyczne gdyż jestem bardzo szczupły będę musiał zrezygnować.Kierowniczka Zakładu była miła widząc jak wyglądam dała mi czas na zastanowienie się.I tu moje pytanie do pań czy przez tą rezygnację mogę zostać wyrejestrowany z UP?

Gość otóż nie otusz
To jest podobnie jak z nie przyjęciem pracy. Stracisz status bezrobotnego. Jeśli to pierwsza odmowa to na okres trzech miesięcy.

Gość Proszę o radę
Czyli będę musiał rejestrować się jeszcze i dostarczać ponownie kopie świadectw?

Gość otóż nie otusz
Jeśli będziesz chciał zarejestrować się ponownie to musisz wziąć tylko dowód i wypełnić kartę. Kopię świadectw będą mieć w Twoich dokumentach.

Gość Proszę o radę
Przepraszam zgubiłem słowo (raz)

Gość Proszę o radę
No to mam problem.Dziękuję ślicznie za poświęcenie mi czasu