Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aszika85

przyszłe mamy POZNAŃ

Polecane posty

Witam przyszłe oraz świeżo upieczone :) Mamy z Poznania. Mam termin na pażdziernik a od kilku tygodni jestem "skazana" na pobyt w domu w związku z czym mam dużo wolnego czasu:) proponuję poznać się i powymieniać swoimi doświadczeniami na temat stanu odmiennego:) mam nadzieję, że jest Was na forum choć kilka z Poznania:) pozdrawiam:)

Witam. :) Z checia sie dołącze. :D Jestem mama 4 miesięcznego synka Piotrusia. I jestem z Poznania. :) Wiele razy próbowałam założyć topik z mamami z Poznania ale nigdy nie wychodziło mam nadzieje ze ten wyjdzie. :)

też mam taką nadzieję:) jeśli mogę się spytać to gdzie rodziłaś? no i z jakiej dzielnicy jesteś?::)

No w Poznaniu to mieszkam dopiero 3 miesiące i rodziłam w Słupcy. Wiec raczej w wyborze szpitala Ci nie pomogę. A mieszkam w Strzeszynie. :) A ile masz lat? :)

No ja jestem bardzo młoda bo w październiku kończę dopiero 18 lat. No ale trudno. Malego wychowuje sama bo ojciec dziecka to dupek nie wiem po co wogole z nim bylam, ehh... No ale nigdy bym ciazy nie usunęła. :)

koniecznie napisz jak mała ma na imię:) i jak spędzacie czas wolny bo ja z nudów gotuje wszystkie po kolei przepisy z książki kucharskiej;)

Gość luiza 23
Witam również :) tez jestem z Poznania, jestem w 8 miesiacu ciąży :P boje sie porodu straaasznie :o

Gość antypatologia
Jestem w 9 m-cu, rowniez z Poznania.

oj ja też:) dlatego dopiero teraz zaczynam o tym mysleć:) na razie jestem przekonana za Polną, chodzę tam na badania i póki co bardzo mi odpowiada jakość obsługi- bardzo miłe panie pielęgniarki i lekarz:) z tym że to prawdziwa "fabryka bobasów" i to największy zarzut jaki słyszę od innych:) a jak u Ciebie, wybrałaś już?

Gość luiza 23
Mnie by interesowało gdzie zamierzacie rodzić? Mi wszyscy mówią że na Polnej powinnam, bo to w końcu szpital położniczy więc najbardziej zorientowany w temacie, a i lekarze tam pracujący to najlepsi specjalisci. Ale z drugiej strony czasami chyba lepiej jest gdzies na małym przytulnym oddziale a nie w molochu. tylko jaka jest alternatywa?

Gość luiza 23
aha, spóźniłam sie z pytaniem :P a mozna wiedziec jaki lekarz?

Gość luiza 23
Obiło mi się o uszy to nazwisko, ale nie znam. Ja chodze do dr Opali. Tak strasznie się bojęęę :o Namiętnie oglądam filmy na you tubie, gdzie pokazane jest nacinanie krocza itp :o a potem nie moge spać :o ale nie moge sie tez powstrzymac by ich nie ogladac :P

alternatywy dla Polne masz trzy: Raszeja, Lutycka i Św. Rodziny. Mój lekarz nie wskazywał mi konkretnego miejsca, powiedział żeby samemu zdecydować bo wszędzie zależy na jaką"ekipę" się trafi a wiadomo, że ta często się zmienia:) na pewno jednak w razie jakichkolwiek komplikacji najlepiej na Polnej...

Gość antypatologia
witajcie. U mnie Raszeja, albo w ogole jakies male miasto. Nie lubie duzych szpitali.

Gość antypatologia
Ja ogladalam filmiki z nacinania, ale najbardziej boje sie chamskich poloznych i braku pomocy przy dziecku (mam 2 lewe rece, nie chodzilam do szkoly rodzenia). Dlatego min. nie bede rodzic na Polnej, bo tam jest duzy przemial i z tego, co slyszalam, nie maja czasu sie z toba cackac. Nie mam kasy na swoja polozna.

ja właśnie szukam szkoły rodzenia... jakbyście znały dobrą z wolnymi terminami to piszcie....

pytałam się lekarza o swoją położną na polnej ale powiedział że to zbyteczne.... mam nadzieję, iż nie żartował:)

Gość antypatologia
to zalezy, w jakiej dzielnicy mieszkasz. Wiem, ze jest jakas dobra szkola na Bukowskiej, ale nie znam ceny i nie wiem, czy maja wolne terminy. Przy Raszei oglasza sie jakas szkola rodzenia, wystarczy wejsc na of. strone szpitala i wybrac oddzial, to wskoczy wiecej informacji. Pewnie na stronie Polnej tez maja jakies ogloszenia, ale tam moze byc gorzej z terminami.

Gość luiza 23
ja chodze do szkoły rodzenia. poleciła mi ja zona kuzyna i musze powiedziec ze jestem zadowolona. zona kuzyna twierdzi, ze dzieki niej wiedziała czego sie spodziewac i jak reagowac na polecenia lekarza. podobno jak sie umie odpowiednio oddychac duzo mniej boli. oby pomogło :o

Gość luiza 23
a wolne miejsca chyba sa, ja przyszłam tam "z marszu". siedzibe maja na piłsudskiego 100 albo 101, ale jest billboard takze łatwo trafic.

hej:) Córeczka ma na imię Sonia. Za wiele tego wolnego czasu nie mam bo mała jest bardzo towarzyska i wręcz domaga się tego towarzystwa. Jak byłam w ciąży to w zasadzie umierałam z nudów, a pracowałam do 8 mca. A, że była zima to wielkiego wyboru nie miałam. Bałam się sama chodzić, bo wiadomo o upadek zimą nie trudno. No to czytałam, serfowałam w necie, oglądałam filmy i takie różne. Odwiedzałam też czasem moje miejsce pracy:)

Hej! jestem w 6 tygodniu ciazy mam juz dwoch synow i mieszkam pod poznaniem (3o lat mieszkalam na piatkowie:)) widze ze jedna z was chodzi do dr Rzymskiego ja w sobote mam u niego pierwsza wizyte powiedz mi jaki jes wrazenie mam bardzo dobre(ale rozmawialismy tylko przez telefon)czekam na info :)pozdrawiam i mam nadzieje ze mnie przygarniecie

Eterno ja jestem doktorem zachwycona zresztą mój mąż też:) miły profesjonalny rzeczowy wszystko tłumaczy nawet jak robi usg to wszystko pokazuje i mówi co jest co:)