Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aszika85

przyszłe mamy POZNAŃ

Polecane posty

serdecznie witamy nowe poznanskie mamy:) ja wyladowalam u dr P.Rzymskiego i jestem zadowolona przynajmniej narazie ale nie sadze zeby cos sie zmienilo bardzo pozytywny czlowiek:)

Eterno-u ciebie to dopiero poczatek ciazy ale o ile dobrze przeczytalam to trzecia tak?gdzie mieszkasz pod poznaniem?bo ja z lubonia jestem?jak sie czujesz?bo dla mnie te pierwsze tygodnie byly makabryczne...

Gość antypatologia
Hehe, czesc dziewczyny. Ja sie jeszcze kulam w dwupaku, wczoraj siedzialam w Factory z rodzinka i pozniej skonana poszlam spac i spalam az do...nocy. Dzis spalania ciag dalszy. Moj chlop poszedl spac, a ja wyspana po wsze czasy pewnie znow posiedze do switu. Fajna burza byla wczoraj w nocy, lubie burze. Na pytanie, czy ktoras zamierza rodzic na Raszei odpowiadam, ze ja. Ale tak 50/50, bo jak pisalam, moze wybiore szpital w malym miescie. Dziewczyny, jak macie kompletowac wyprawki, to polecam teraz, bo jest troche przecen.

Jagodka ja po drugiej stronie:)przed chludowem:) czuje sie niezle i co dziwne nie mam specjalnie problemow rano ale wieczorem mdli mnie na potege i zoladek mnie skreca dziwnie ze tak nie rano:D jak wiekszosc kobiet a Twoje malenstwo jak jak sobie radzisz? Antypatologia przyjdzie Twoj czas a teraz spij ile wlezie na zapas sie nie da ale to dobrze wplywa na dziecko.

Gość antypatologia
Kiedy mi sie wcale teraz nie chce spac. Pewnie jutro, jak bede miala cos do zrobienia, ogarnie mnie mega sennosc. Maly zrobil sie spokojny w brzuchu i moze to jest jakis znak, bo tak to innych nie mam.

Eterno,nie jest mi latwo,caly dzien sama w domu i to mnie troche przybija a do tego maly chory...ma przepukline pachwinowa i strasznie sie meczy...nie spi prawie wogle z bolu a ja nie moge nic na to poradzic...zabieg jak doczekamy to jak 6 miesiecy bedzie mial...czyli jeszcze 4,5 miesiaca naszej meczarni...starszy synek od wrzesnia do przedszkola wiec mam nadzieje ze bedzie troche latwiej... Antypatologia,ty sie zeczywiscie wyspij puki mozesz...ja tez w ciazy malo spalam a teraz 6 tygodni spie po godzine maks dwie i padam na twarz...

Ale dziewczyny się rozpisałyście, poczytam kiedy indziej. :) Ja mieszkam na obrzeżach Poznania bo w Strzeszynie :) Piotruś ostatnio dostał od swojej prababci spacerówkę i bardzo i mu i mnie się spodobała. Potrafi siedzieć w niej pół godziny i oglądać bajkę, i w tym czas mam czas dla siebie. :)

Cześć dziewczyny. Widzę, że faktycznie nas przybywa, to super :-) Ja dzisiaj czuję się już trochę lepiej. Nawet po zakupy się wyprawiłam do sklepu 100 m. od domu :-O Dwie sąsiadki mi się dzisiaj zapytały, czy będę miała bliźniaki :-D. Zapewniłam, że jest jedna sztuka, ale dziwnie się uśmiechały. Fakt - bęben mam duży. Spokojnej nocki Wam życzę i kolorowych snów 👄

Gość ajdik28
Witam Poznańskie mamusie!!!

Gość ajdik28
Jestem oczywiscie z Poznania.Obecnie jestem w drugiej szczesliwej ciazy,mam juz synka ze stycznia 2009..no a teraz czekamy na corke -termin na 3 listopad(mam nadzieje na porod w pazdzierniku,bo opcja 1 list mnie przeraza) Pewnie bede czasem do was zagladac,bo fajnie sie pisze z mamusiami oczekujacymi...wiem bo jestem na innym topiku ze stycznia 2009 :) Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie.

Gość ajdik28
wyschniety piernik-nie przejmuj sie sasiadkami,ja w pierwszej ciazy przytyłam 23kg i wiekszosc była ulokowana w okolicy brzucha,wiec sie na słuchałam ze hooho..ale niech se ludzie gadaja najwazniejsze,ze dziecko zdrowe...obecnie mam 6kg na plusie i tez gadaja bo mam tendencje do duzych brzuszkow:) Ktoras pytała o lekarza. Ja polecam gorąco Dr Wandelta...przyjmuje tylko prywatnie,ale jest cudownym lekarzem i człowiekiem.Dzieki nie mu mam wspaniałego synka....zwiedziłam kilku lekarzy i zaden nie chciał nie umiał mi pomoc tak jak ten. Nie jest drogi,zawsze dostepny,tylko termin pierwszej wizyty odległy,ale jak sie zadzwoni na komorke to przyjmie wczesniej.

Hejka dziewczęta:) Z tymi brzucholami to mnie za każdym razem stresujecie, bo u mnie go prawie nadal nie widać:) No ale Fasolek aktywny jest, że hoho. Ostatnio obudził mnie o 5 nad ranem. Chyba sobie fikołki ćwiczy. Wczoraj walnął tak mocno, że mój mężulek aż się przestraszył:) Aaa no i chyba jakiś wirus rzeczywiście krąży, bo mam nochala zatkanego i boli mnie gardło. Co takiego można wziąć na gardełko, żeby pomogło a nie zaszkodziło? Pozdrawiam:)

A cóż tu tak cicho i spokojnie?:) Kurczaki byłam dzisiaj u lekarza i się okazało, że mam stan zapalny na migdałkach i przepisali mi Augmentin:( I się trochę denerwuję, no bo to w sumie antybiotyk. No ale cóż, pożyjemy zobaczymy. Mam nadzieję, że wszycho będzie ok:) Pozdrawiam Was serdecznie. Dajcie znać, że żyjecie:)

Gość AnnS
Czesc mamusie :) My w dwupaku z synusiem. Tydzien 30 :) Prowadzi nas doktor Wandelt i chyba wyladujemy na Lutyckiej. Rodzila tam juz ktoras? Buziory

Gość asaser
Dziewczyny może mi któraś pomoże, wystarczy że wygracie grę i się zalogujecie za 1,22 zł. Wtedy będą napływać mi punkty a potem prześlą mi trochę kasy. oto link http://puzz.org.pl/?p=EMpR0gnYtkum Mam 4 miesięcznego synka i każdy grosz się liczy tym bardziej że wychowuje małego sama i obecnie nie mam pracy. Proszę pomóżcie.

a ja znowu mam oczy jak 5 zl. coraz czesciej cierpie na bezsennosc;/

Cześć dziewczyny! Mam do sprzedania za 10 zł witamin K dla dziecka po urodzeniu które karmione są piersią, zużyłam tylko dwie kapsułki i zostało 28. Normalnie kosztuje ta witamina 35 zł, chcę ją sprzedać ponieważ nie mam co z nią zrobić a termin ważności ma do sierpnia 2012 roku, więc sporo. :) Jak któraś jest chętna to niech pisze, najwyżej potem podam numer gg. :)

ojej powoli pustki:) ja powoli kompletuje wyprawkę, wózek przyjdzie jutro.... no i coraz więcej czytam o porodzie i coraz bardziej zaczynam się bać..... a mała kopie jak szalona:)

ja juz dostaje takie becki, ze az mnie narzady wewnetrzne bola. Poza tym strasznie mnie biodra podczas snu zaczynaja bolec... Chyba nam sie zaczyna ten odcinek, gdzie juz zbyt ciezko. Ile przytylyscie od poczatku ciazy? ja jestem w 31 tygodniu i 9kg na plusie

Te kilogramy szybko się gubi, jeśli się karmi piersią. W pierwszej ciąży przytyłam 12 kg, a w ciągu kilku miesięcy po porodzie zgubiłam 18. Teraz przytyłam 10 kg i 3 miesiące po porodzie mam już 13 na minusie :)

Honka: tez tak chceeeeeee :) a w jakim szpitalu bedziecie albo rodzilyscie? slyszalam opinie, ze u nas nie ma gdzie rodzic