Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaktusowata

mamuski i przyszłe mamuski z Łodzi i okolic :)

Polecane posty

Paty to spotykamy się w tej piaskownicy? na razie pogoda ładna! mam nadzieję, że się rozpoznamy hi hi

to może i ja dołączę do rozmowy :) witałam się na początku rozmów, ale jakoś później nie mogłam. ja jestem poznanianką, ale od kilku lat mieszkam w łodzi, tzn mieszkałam na studiach, a teraz od kilku miesięcy mieszkam w Strykowie. co do szpitali to ja przed porodem leżałam w Madurowiczu i bardzo mi sie podobało. niestety był pożar i zostałam ewakuowana do zgierskiego szpitala. ogólnie nie polecam! omijać szerokim łukiem. tyle mogę powiedzieć! położne na noworodkowym fajne,ale lekarze do bani. ciekawe czy jest jakaś mama z tych okolic?

No ja się wybieram z dzieciakami. Na dzisiaj deszczu nie zapowiadali, więc jest szansa, że się spotkamy. :)

Byłam w piaskownicy około 18, ale nie rozpoznałam nikogo :( byłam obok. nie wchodziłam do środka, bo nie widziałam blond dzieciaczków z kędziorkami :( Nie wiem chyba musimy umówić się w innym miejscu, a potem iść do piaskownicy, bo tak się chyba nigdy nie spotkamy :(

witajcie no trzeba umówić się w konkretnym miejscu o konkretnej godzinie :) np pod kościołem w parku :)

Olinia o tym samym myślałam! znaczy, żeby sie umówić pod wejsciem do kościoła i iść do piaskownicy :)

a ja dzisiaj prawdopodobnie bede w waszych rejonach - uskuteczniem plan przyzwyczajania adiego do innych :) tylko ze na piaskownice ciupik za mały jeszcze a i nawet nie wiem czy na spacer sie wybiore bo moze sie okazac ze poł godzinki u tesciowej i do domku bedziemy wracac szkoda ze zadna mamuska z naszego topiku nie mieszka kolo mnie , czasami chodze z tym wózkiem po osiedlu bez wiekszego celu i strasznie sie nudze a takto pogadac by było z kim:) na osiedlu tez znam tylko jedna kolezanke która i tak nie ma jeszcze dziecia a poza tym wiecznie pracuje :(

Jezuuuuuuuuu ale odwaliłam maniane ;) Paty nie wiem czemu ubzdurało mi się, że Twoja córka ma 12 lat!!! no i szukałam mamy z dwuletnim synkiem i 12-nasto letnią córcią :o mogłam sobie szukać ;) kaktusowa na Bałutach czasem bywam, bo mam tam sporo znajomych (chodziłam tam do liceum) i czasem na jakiś spacerek się wybieramy :) najczęściej bywam w okolicach basenu promienistych (tak się chyba nazywa ;) )

a my na razie siedzimy w domu dopiero co lekarz od nas wyszedł mały ma jakąś infekcje wirusową :(

Gawit - no to mogłaś sobie szukać. My byliśmy w piaskownicy od 17.00 prawie do 19.00. Cały czas się rozglądałam, ale nie widziałam, żadnego szaro-żółtego wózka. :( Chyba, że byłaś sama bez malucha. No chyba faktycznie lepiej się umówić jakoś konkretnie. Dzisiaj maluchy idą na spacer z dziadkiem, więc ja mam chwilę odpoczynku. ;)

Paty byłam z wózkiem :) z małą ;) eh może w przyszłym tyg w końcu uda nam się spotkać! tylko faktycznie umówmy się pod kościołem ;)

hej dziewczyny:) mam do was pytanie. Wy już macie porody za sobą i pewnie się orientujecie jak to jest w łodzi. Będę rodziła w ICZMP w czwartek mam termin porodu i się zastanawiam czy w czwartek mam się zgłosić na izbę przyjęć? zabardzo nie wiem bo mój lekarz jest na urlopie i ostatnio na wizycie byłam 10 sierpnia.

karolla mi mówili, że jeżeli nic wcześniej nie zacznie się dziać to w dniu terminu porodu mam jechać do szpitala i powiedzieć, że na dziś miałam termin. powinni Cię zbadać i albo odeślą do domu albo już zostawią w szpitalu! POWODZENIA!

gawit_79 witam mój maluch się rozchorował :( więc jakoś na przyszły tydz można by się było umówić co ty na to?

Gość teofilanka24
Cześć Dziewczyny, ja z racji tego, że dopiero w ciąży, więc na spacery jeszcze się nie umawiam, ale za to chciałabym zapytać się o Wasze usg połówkowe. Chciałam je robić w mojej przychodni do której cały czas chodzę, ale w tym czasie kiedy powinnam je mieć robione wszyscy lekarze na złość poszli na urlopy. Czy macie jakiegoś dobrego lekarza do polecenia?

teofilanka24 ja robiłam w diasonie u dr kozarzewskiego - ponoc jeden z najlepszych lekarzy w całej łodzi a i sprzet maja tam bardzo dobry ale trzeba zapłacic domyslam sie ze mieszkasz na teofilowie ;) moge zapytac dokładniej w którym miejscu?

Jak chodzi o USG to zdecydowanie polecam dr Dudarewicza. Przyjeżdżają do niego pacjentki z całej Polski. Super specjalista. Bardzo sympatyczny i przede wszystkim profesjonalny. Dokładnie wszystko sprawdza i tlumaczy. Mi powiedział płeć dziecka już w 14 tc i w obu przypadkach się sprawdziło. Tu znajdziesz kontakt do Niego: http://www.usg-3d.pl/

Ja się melduję. Nie piszę, bo nie mam czasu. Szukam pracy, więc cały czas siedzę i wysyłam CV. Byłam dzisiaj na jednej rozmowie, ale chyba nic z tego nie wyjdzie, bo mieli oddzwonić przed 16.00, a tu już po 15.00 a tel. milczy. :( No nic w piątek mam jeszcze jedną rozmowę, zobaczymy, może tam mi się poszczęści...

Gość teofilanka24
dzięki dziewczyny za porady - zapisałam się do Kozarzewskiego w Diasonie, bo do tego Dudarewicza w ogóle nie mogłam się dodzwonić. Już nie mogę doczekać się wizyty, bo jeśli tylko dzidziuś dobrze się ułoży dowiemy się wreszcie czy spodziewamy się chłopca czy dziewczynki;-) Kaktusowata - mieszkam pomiędzy Żabieńcem a Traktorową. Teraz jesteśmy na etapie zmiany mieszkania (z kawalerki na pewnie ciut większe), ale chcemy zostać w tym samym rejonie.

teofilanka24 to w sumie mieszkamy blisko siebie w miare :) ja mieszkam przy mc donaldzie róg włókniarzy a lutomierskiej , wiesz gdzie to jest? w którym ty tygodniu ciązy jestes bo nie moge znalezc :( he he moze przeprowadzisz sie jeszcze blizej mnie - bedziemy razem na spacerki chodzic ;)

Gość gryczka
A ja byłam dziś w Koperniku, zrobić rekonesans. Podoba mi się, jest kameralnie, gadałam z miłą położną. Podczas całego porodu można korzystać z prysznica, worków sako, piłek, spacerować. Większa część fazy II również w wybranej przez kobietę pozycji, tylko na ostatnie 2-3 skurcze wchodzi się na fotel, dla łatwiejszego dostępu położnej. Niestety oddział malutki i może się zdarzyć, że nie będzie miejsc. No, zobaczymy... Może na początku grudnia nie będzie aż tylu porodów ;-)

Gość teofilanka24
Kaktusowata - na usg udało mi się umówić na 15 września, teraz jestem w 18/ 19 tyg więc powinnam być wtedy tuż za połówką. Co do przeprowadzki to póki co szykuje się mieszkanie koło Żabieńca. Ale że w Twoje rejony lubimy bardzo z narzeczonym spacerować to pewnie będzie nie raz okazja do spotkania się;-)

Hejka! Byłam odcięta od świata (czytaj nie miałam internetu hi hi) Co do spotkania to ja nadal jestem chętna! jutro i wtorek odpada, ale od środy będę już mogła, więc jak to nadal aktualne to bardzo bardzo chętnie sie zobaczę z Wami! <stopka>🌻 🌻 🌻 "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat. Janusz Korczak " 🌻 🌻 🌻 Małe rączki potrafią ulepić kwiatek z plasteliny, Narysują słońce roześmiane, Zbudują domek z klocków, Małe rączki potrafią napisać mama, i przynoszą mi jabłko czerwone, ocierają łzy i splatają się tuż nad szyją. W małych rączkach mieści się cała miłość. Szczęśliwa mamusia Martynki, urodzonej 6.11.2009 godzina 10.42 ❤️ Miejsce zamieszkania - Łódź Aniołki - 10.03.2006 i 23.03.2007 - NIGDY NIE ZAPOMNIMY!</stopka>

Witajcie Dziewczyny :) Czy któraś z Was miała kiedykolwiek styczność z prof. Bogdanem Kałużewskim bądź zna jakieś opinie na jego temat....Przyjmuje m.in w GENOSIE na Sterlinga.... Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź....