Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

x nic się nie martw będzie dobrze, a co do szpitala to jak będzie trzeba to chyba warto będzie poleżeć te kilka dni i na pewno wyniki się poprawią. Mój T. właśnie pojechał odebrać moje wyniki morfologi i moczu mam nadzieje, że będą w porządku. Jola gratuluje synka:)

X - nie martw się, dadzą ci parę kroplówek i wyjdziesz. Muszą cię podreperować, i nie martw się bo niektóre kobiety przez to przechodzą... agnes71 - ja też tak mam, rano mam mniejszy a wieczorkiem taki napompowany. Wiesz po pierwsze to rano nie jest taki zmęczony a po drugie samo jedzenie nas wypycha...

agnez 71 ja mam dokladnie tak samo rano brzuszek duzo mniejszy a po południu to niezły balon mi sie robi. x kochana czasami warto zostac kilka dni w szpitalu dla dobra babelkow!! dziewczynki napewno zastanawiacie sie jak duze sa dzieciaczki w roznych tygodniach ciazy wiec ja znalazłam na jednym z topików taki mały opisik.czytajac go zastanawialam sie jak te nasze babelki tak szybko rosną! zobaczcie same; tydzień 22 - długość ok. 19 cm. Waga 350g (trzy gruszki) tydzień 23 - długość ok. 20 cm. Waga 450g tydzień 24 - długość ok. 21 cm. Waga 530g tydzień 25 - długość ok. 22 cm. Waga 700g tydzień 26 - długość ok. 23 cm. Waga 850g tydzień 27 - długość ok. 24 cm. Waga 1000g tydzień 28 - długość ok. 25 cm. Waga 1100g tydzień 29 - długość ok. 26 cm (z wyprostowanymi nóżkami, ok. 37 cm). Waga 1250g tydzień 30 - długość ok. 27 cm. Waga 1400g tydzień 31 - długość ok. 28 cm Waga 1600g tydzień 32 - długość ok. 29 cm(z wyprostowanymi nóżkami 41 cm). . Waga 1800g tydzień 33 - długość ok. 30 cm. Waga 2000g tydzień 34 - długość ok. 32 cm. Waga 2250g tydzień 35 - długość ok. 33 cm (z wyprostowanymi nóżkami - 45 cm). Waga 2550g tydzień 36 - długość ok. 33 cm. Waga 2750g tydzień 37 - długość ok. 35 cm (z wyprostowanymi nózkami - 47 cm). Waga 2950g tydzień 38 - długość ok. 35 cm. Waga 3100g tydzień 39 - długość ok. 36 cm. Waga 3250g tydzień 40 - długość z wyprostowanymi nóżkami ok. 48-51 cm. Waga 3500 oby nasze maluszki tez tak szybko rosły

Witajcie :) ...x... trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze Emilia_83 - co do głaskania brzucha - ja kiedyś rozmawiałam z lekarzem i położną i oczywiście nie wolno po może to powodować skurcze - już o tym wcześniej pisałam jaTuśka - w kwestii astmy świetnie Cię rozumiem bo sama mam z nią kłopot, zmiany w organiźmie w ciąży zrobiły swoje i wczesniejsze leki nie zaskoczyły a inne były nie do przyjęcia bo narobiły mi dodatkowych kłopotów ze zdrowiem ale po kilku próbach udało sie tak ustawić leki żeby były bezpieczne i dla mnie i dla dziecka. Teraz biorę je bardzo regularnie, lekarz każe mi robić co 2 mies. spiromerię żeby sprawdzić czy dziecko jest dotlenione i jest ok. Problemy się skończyły mimo że zaczynało się kiepsko bo w ciążę zaszłam akurat jak miałam pogorszenie i nasilenie objawów. Dbaj o siebie w kwestii astmy bo nieleczona w ciąży może narobić kłopotu. Nie można znaleźć jakiś innych leków po których dobrze się czujesz? Wiem że łatwo powiedzieć :) Kropeczka - trzymam kciuki, trzymaj się dzielnie i staraj się myśleć jak najwięcej pozytywnie.

kurcze dziewczynki ale mnie zaskoczylyscie z tym głaskaniem brzucha!pierwszy raz słysze to od was i dobrze bo ja sobie tak odruchowo nieraz głaskałam brzuch i do glowy by mi nie przyszło ze to moze dorowadzic do nieszczescia!ach moje drogie co ja bym bez was zrobila!!

Kropeczka rozumiem twoje obawy i strach. Ja od kilku dni przechodzę podobna nerwówkę, zamartwiam się bo mam wrażenie że brzuch jest za mały(choć wiem doskonale, że to nie ma znaczenia), że nie czuję ruchów a to przecież już 20 tydzień itd. Zazdroszczę ci, że już dzisiaj rozwieją się wszystkie twoje obawy po wizycie. Ja muszę czekać do piątku :( Stokroka witaj!! Emilia co do pryszczy to rzeczywiście wysyp miałam w I trymestrze, potem mi sie na twarzy uspokoiło, natomiast z plecami nie potrafię sobie poradzić ;) Kwestia sexu - libido poniżej 0. Więc nawet nie ma co się rozpisywać :) Ada1982 dzięki za ten link, z pewnością dla wielu będzie bardzo pomocny, dla mnie również. Brzuchol super, który to już tydzień?? 23? Mocno poruszony ostatnio temat wózków sprawił, że spędam godziny w internecie na oglądaniu. Czy orientujecie się może, czy wózek Mutsy Urban Rider ma funkcję obracania spacerówki? Bo zastanawiam się między Mutsy a Maxi C. natalia - śliczny brzuszek, juz taki okrąglutki, no i oczywiście pochwała dla męża za napisy :) Justynka z tym cisnieniem to faktycznie czad!! Musisz uważać przy tak diabelsko niskim... mamuskamaj cudnie, w końcu dla odmiany dziewuszka. jaki wózek zakupiliście?? Już doczytałam jumper x :) Bartolenka widzę, że ty może będziesz potrafiła i odpowiedzieć na temat wózka... czy ma obracana spacerówkę w obie strony?? Co do swędzenia, jeżeli balsamy nie pomogły to dla pewności faktycznie najlepiej będzie jak zrobisz badania. To pewnie nie cholestaza ale lepiej sprawdzić. p.s twój brzuszek z 17 tygodnia już nieaktualny, pochwal się jak urosłaś kochana ;) Jatuśka - niestety hormony robią swoje czyli to na co mają ochotę. waga super tylko 4 kg na +. Koniecznie daj znać po sobotnim badaniu. jola gratuluję!! Nadal przewaga siusiaków :) 416 g - kawał chłopaka. x - kochana nie płacz i nie denerwuj się, bo twoim maluszkom to nie potrzebne. Bądź dobrej myśli, a które wyniki masz kiepskie? Dziewczyny mają rację, w szpitalu podrasują cie troszkę i będzie dobrze. Skoro leki nie pomogły to trzeba pewnie jakoś inaczej temu zaradzić...

dziekuje za pocieszenie. Od wczoraj lzy mi same leca. Ciagle spada mi poziom erytrocytow, wzrasta poziom leukocytow( juz jest poza normami ciazowymi) i hemoglobina spada:( Wiem ze w szpitalu tak jak mowicie mnie podreperuja ale ja mam tak paniczny strach przed szpitalem od czasu poronienia;(

...x... - będzie dobrze, zobaczysz przemęczysz się, ja też nie znoszę szpitali. Może to będzie krótki pobyt, byle tylko dodać ci sił. A może obejdzie się bez takiej konieczności, może doktor będzie cię tylko na kroplóweczki zapraszał. Spokojnie, nie płacz:)

Hej mój t. właśnie przyniósł wyniki i na szczęście mam dobre:)

Cześć Dziewczyny skrobiecie aż cieżko zawami nadązyć z czytaniem. Ja byłam wczoraj na badaniu połówkowym bedzie chłopak teraz myślimy nad imieniem waga 466g serce 150 uderzeń BPD 5,29cm AC 16,59cm FL 3,86cm lekarz mówił ze wszystko dobrze mam taką nadzieje. Najlepszego wszystkim przyszłym mamom w Nowym Roku dobrych wyników krwi i moczu, szczęśliwych i bezbolesnych porodów oraz cierpliwości i miłości swoich mężów(i dla nich również). Pozdrawiam !!! My zastanawiamy sie nad imieniem podobają mi sie Mateusz, Krzysztof, Karol. No ale mamy jeszcze trochę czasu.

milka_k-c gratulacje synka.jak na poczatku była przewaga dziewczynek to teraz chłopcy sie nam pokazuja jeden za drugim.no waga maleństwa tez imponujaca.ja niestety nie wiem ile wazy muj babelek.

ciekawe czy po narodzinach sie wszystkie prognozy potwierdza co do plci?

Kropeczka my dlatego mamy wszystkie ubranka w neutralnych kolorach, oczywiście mamy kilka niebieskich ale właśnie w razie W dziewczynce też ubierzemy niebieskie ubranka.

jejku, staram się w ogóle nie myśleć że moja mała może być chłopcem. Dwóch lekarzy w sumie mi to potwierdziło, ale obawa zawsze jest. No cóż, na coś jednak trzeba się nastawić i oby prognozy się sprawdziły.

kropeczko ja tez mam taka nadzieje ja tez zapelnilam półeczke ale na niebiesko.mam nadzieje ze sie nie zawiode bo tak strasznie chcielismy chlopca!!

justz - z pewnością potwierdzi się chłopiec. Ja przez całe życie marzyłam o córeczce, gdy zaszłam w ciążę jakoś ogarnęła mnie tęsknota za chłopcem. Byłam pewna że właśnie chłopiec tam mieszka. Gdy lekarz na USG powiedział, że dziewczynka to zmarszczyłam czoło ze zdziwienia ale gdy tylko wyszłam z gabinetu miałam wciąż uśmiech na twarzy bo już ją kochałam. I tak śmiałam się do niej wciąż i do dzisiaj mi ten uśmiech został. U mnie wszyscy w okół obstawiali chłopca - hihihi ale ich moja mała rozczarowała.

justz - z pewnością potwierdzi się chłopiec. Ja przez całe życie marzyłam o córeczce, gdy zaszłam w ciążę jakoś ogarnęła mnie tęsknota za chłopcem. Byłam pewna że właśnie chłopiec tam mieszka. Gdy lekarz na USG powiedział, że dziewczynka to zmarszczyłam czoło ze zdziwienia ale gdy tylko wyszłam z gabinetu miałam wciąż uśmiech na twarzy bo już ją kochałam. I tak śmiałam się do niej wciąż i do dzisiaj mi ten uśmiech został. U mnie wszyscy w okół obstawiali chłopca - hihihi ale ich moja mała rozczarowała.

witajcie! Agnes z tego co pamiętam spacerówka w mutsy jest montowana tak i tak. ja się ucieszyłam bo pojawiła się baza pod fotelik mutsy, którą montuje się do auta i na to wpina się sam fotelik. nie trzeba się męćzyc z pasami:) x kochana nie przejmuj się tak proszę... czy to morfologia ci źle wyszła, anemia czy co? wiecie ja nadal biorę duphaston i ostatnio przeczytałam, że moze negatywnie wpływać na płód. czy spotkałyście się z taka opinią. niby u dziewczynek powoduje jakies cechy męskie ale czy jest to możliwe jak to jest hormon żeński?????????????????????? zmartwiło mnie to!!!

ojej kropeczko ale duzo odpowiedzi dziekuje!!ale ci powiem ze mialas to samo co ja w pierwszej ciazy.zawsze z mezem mowilismy ze bendziemy miec pierwsza coreczke.gdy zaszlam w ciaze to wszyscy mowili ze bendzie chlopiec a urodziła sie dziewczynka.cudowna dziewczynka ktora jest strasznie opiekuncza i juz nie moze doczekac sie mlodszego braciszka.fajnie jest miec dziewczynke ale jak sie ma jedna to potem by sie chcialo na odwrot.zwłaszcza tatus teraz zapragnoł synka.

własnie popatrzyłam na pomiar dzidzi JOLi1237 i mimo,że jesteśmy w tym samym tyg to moja dzidzia waży tylko 322 g:( kurcze mało w porównaniu do waszych:(:( BPD 4,70 HC 18,04 AC 14,85 FL 3,09 POMIARY W 20 TYG