Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwester22

Dieta Dukana - zaczynam od 17.08.2010, kto ze mną??

Polecane posty

w trzecim dniu samych białek z przyzwyczajenia wypiłam marchwiowy sok marwitu ;/ mam nadzieje ze nie bedzie miało to znaczacego wplywu na przebieg diety, milego wieczoru proteinki :*

czy Wy dziewczyny tez przeważnie ważycie sie rano naczczo? mi w trakcie dnia waga zawsze dodaje z kilogram albo lepiej ;/ wiec bede wazyla sie tylko rano ....

Hej. Dzionek minął bardzo dobrze. Z rodzinką :) Pogoda w miare ładna była, słoneczko świeciło (wreszcie!). Jutro chyba wycieczka do Zoo hehe :) Dzisiaj usmażyłam sobie pokrojoną pierś z kurczaka z przyprawami (na patelni teflonowej) i jajko sadzone, korniszonki do tego- mniam. Dwa razy to dzisiaj sobie robiłam :) A co u Was? Odezwę się jutro:*

Gość anitka 1203
jajuz koncze zta dieta:P nie wazylam sie nie wiem ile schudlam dzis jest 16 dzien mam dostac okres. zimno pada ciagle a ja jeszcze sie katuje z jedzeniem :/ do tego dochodzi od pazdzienrika zycie studenckie i nie bedzie czasu na pieczenie ryby :) pozdrawiam i zycze powodzenia wytrwalym :)

Gość krystek 13
Witam dziewczeta :) widze ze kazdy zabiegany, nie ma czasu na chwilke refleksji ;) u mnie dzis : dzien 14, faza II, bialka :) czuje sie swietnie; narzekam jedynie na widok slodyczy ;) wczoraj wybralam sie na zakupy, drobiazgi dla dzieci i mala wyprawke dla corci siostry, ktora sie niebawem urodzi. zmeczylam sie; a wieczorem kawka u znajomych( i 3 rogaliki domowego wypieku, ach joj) waga nie chce sie ruszac, ale wytrzymam. jeszcze 4 kg a potem faza III- BARDZO NA NIA LICZE; w sumie w ostatnim miesiacu schudlam 5 kg i nie chce tego spowrotem a co u was? klementynkaAch a ty sie wazylas ostatnio?

Hej dziewczyny. Anitka- szkoda, no ale Twój wybór. Szkoda tylko tych zmarnowanych dni:) Krystek- tak, ważyłam się dzisiaj. 2 kg mniej!!! W sumie 5,5 mniej. Waga ruszyła! :) Miłego dnia!:)

Gość anitka 1203
mam zamiar jesc wszytsko to co niedozowlone w mniejszych ilosciach i nie uzywac tluszczow itd jestem tylko ciekawa ile schudlam ale to zwaze sie z a kilka dni ;)

super KlementynkaAh- gratulacje. doczytalam sie na innych forach, ze u wielu dziewczyn waga stoi w poczatku drugiej fazy, bo organizm walczy, aby wiecej nie chudnac :) a potem...leci w dol waga, hehe. docelowo trwam na IIfazie do wrzesnia konca :) oby te 4 kg zeszly :)

dzisiaj miałam mieć ostatni dzień z samymi białkami ale skusiłam sie na sałatke z warzywami i kurczakiem ... waga stoi jak zaklęta a czasami pokazuje sie nawet 30 deko wiecej , buziaki dla Was kobitki :)))

krystek- dziękuję:* Ja dzisiaj trochę grzeszyłam, ale zrobiłam to świadomie i po przemyśleniu za i przeciw hehe. Raz można:P Taka mała nagroda za tyle dni diety :) A ja jutro jeszcze same proteiny-potem 7 dni P+W. Dobranoc:)

dzien dobry kobietki :) dawno mnie nie bylo, no ale pare problemow mam i wlasnie z przyczyn osobistych jestem zmuszona zaprzestac stosowania diety :( wiec koncze z waga 60.5 kg i zobacze czy nie pojdzie do gory- moze za jakis czas znowu sprobuje chudnac z Dukanem :) trzymam za was kciuki- powodzenia :*

Isiaczek- szkoda. Już 3 z nas się wykruszyły. Jak tak dalej pójdzie to topik zniknie.. No ale cóż- życzę Ci rozwiązania wszystkich problemów:*

Hej! Ja nadal trwam przy diecie i idzie mi calkiem dobrze...nawet sie statnio zastanawialam czy aby nie za dobrze...Czytam rozne fora i tam kobiety nie chudna tak szybko...a ja sie teraz waze co 4 dni i zawsze pokazuje ok -1, 5 kg w porywach do 2kg...Zostalo mi jeszcze 5, 5 kg do wymarzonej wagi...I mam problem wielki bo musze pojechac kupic nowa garderobe...plaszcz na jesien i kurtka wisza ....i to juz tak niefajnie wyglada..powinnam sie cieszyc ale ostatnio to same klopoty przez to mam:) Zaganiana jestem strasznie...wrzesien..nie mam czasu regularnie pisac chocby slowo ale codziennie...postaram sie ..faktycznie topic umiera i w takim tempie do konca wrzesnia pewnie jzu go nie bedzie...MAM NADZIEJE ZE TAK SIE NIE STANIE i to tylko moje pesymistyczne oblicze daje znac o sobie:) Ja ostatnio jem najprostsze dania...na szybko...byle cos zjec ...mam nadzieje ze niedlugo sie to zmieni i bede jadla juz troche lepiej i bardziej przemyslanie:) Pozdrawiam

Cześć dziewczyny:* Little Secrettt- wow, gratulacje! Widać,że u Ciebie konsekwencja i nie odstępowanie od diety popłaca!! Super!!!!!!!! :) Ja sobie czasem zjem owoca i waga mi tak nie leci wszybko w dół.. Ale ubrania-masakra. Bluzki rozmiar M. Gdzie wcześniej wyglądałam jak parówka w takim rozmiarze. Więc moja waga do wyglądu ma się nijak- dziwne;) Może woda zatrzymana w organizmie. Mam nadzieję, że topik nie zniknie.. Ja będę codziennie choć słówko pisała w miarę możliwości. Dziewczyny, powiedźcie mi, czy Wy też schudłyście najbardziej w górnej części ciała? Twarz, ramiona...? Bo ja właśnie najwięcej w tych miejscach. Brzuch też, ale nie tak jak góra. Miłego dnia:*

ja tez walcze dalej :) waga stoi, pewnie przez te kilka pokus... ale moj maz zaczal dzis razem ze mna( on swoj poczatek a ja IIfaze bialka); mowi, ze chce sprobowac, chociaz nie ma nadwagi ( 85 kg przy 175, miesniak ;) ) mysle, ze on chce mnie zdopingowac, bo juz mu marudzilam, ze mam dosc :) bede takze tu zagladala, mam nadzieje, ze razem nam sie uda wytrwac; gratulacje Little Secret i Klementynka Ah

Witam! Dzisiaj humorek dopsuje bo wkoncu po dlugim czasie zaswiecilo slonce i jest tak przyjemnie...Dzisiaj robie na obiad pulpety z piersi indyka z koperkiem....na sniadania STANDARD serek wiejski i jogurt. Zrobilam sobie badania by zobaczyc czy wszystko gra i jest wszystko tak jak byc powinno...wiec dieta nie mi nie szkodzi:) Dzisiaj chyba skusze sie na jakis sernik...tylko ktos by mogl by mi go upiec..;))a moze zrobie na zimno....bo tez bardzo lubie:) Malo cos nas...odzew tez znikomy ale mam nadzieje ze sie ponownie rozkrecimy:)

Cześć dziewczyny:* U mnie też słonko. Byłam dzisiaj u fryzjera- humor od razu lepszy:) Ja dzisiaj jem na obiad smażoną pierś z kurczaka i surówki (buraczki i marchewka). Odezwę się później:)

KlementynkaAh - heh tez wczoraj bylam u fryzjera i wyszlam z zupelnie innym kolorem niz weszlam i inna fryzura...moj maz mnie nie poznal haha...widzial ze samochod raczej moj ale jakas kobieta mu macha zza szyby tylko nie wyglada jak jego zona...:)To sie zgralysmy...no ale jestem bardzo zadowolona bo wszystko sie zmienia...waga leci to i trzeba sie troche zminiec;))A ty co robilas z wlosami? Po obidzie juz jestem...ale jakos malo zjadlam..nie wiem jem bardzo malo a mnie wydaje sie ze jem tony...skurczylam juz bardzo swoj zoladek...Sernik sobie odpuszczam..... Kolezanka namawia mnie abym zapisala sie z nia na pilates..czy ktoras z was uczeszczala na takie zajecia?Ponoc jest bardzo fajnie tylko nie wiem czy bedzie chcialo mi sie zmina do 21 cwiczyc..Jesli ktos ma jakies doswiadczenie prosilabym o jakies opinie..moze sie zdecyduje.:))

Little Secrettt- ja farbowałam (odrosty i po całości) i podcinałam troszkę :) Zmiany dużej nie ma ,bo jestem zadowolona z koloru i cięcia, nie chciałam tego zmieniać. A co do pilates nie mam żadnego doświadczenia i wiedzy na ten temat, także Ci nie pomogę. Ale może inne dziewczyny coś napiszą.. :> :)

Tak sobie czytam o tym pilates i wydaje sie byc interesujace to wszystko...nigdy sie w to za bardzo nie zaglebialam...:)Tylko czy czasu wystarczy i checi;)) Ostatnio wymodzilam taka dziwna ssalatke..moj maz jak spojrzal to tylko sie wzdrygnal...ale moze nie wygladala najlepiej ale byla smaczna:) Tunczyk w wodzie plus jajka na pol twardo , pomidory i przyprawy a na koniec troche sosu sojowego...Wszystko wymieszlalam i bylo naprawde ok:)Nastepnym razem dodam jeszcze korniszonki male moze bedzie ok..:)

hejka dziewczeta u mnie juz dzien 16, szok, ale ten czas gna. wcinam bialka :) przed chwila gotowana piers z kury w rosolku :) Little Secret ja tez robie salatke z tunczyka, ostatnio dodalam sos: 3 lyzki jogurtu nat plus musztardy troche ; super bylo( z korniszonem i cebula )

Gość Stefan z okolic.....
dieta dukana to kolejne oszustwo

krystek- u mnie waga się waha, czasem +1kg, czasem -2kg..zależnie od dnia. Ja też jestem kilka dni przed okresem,więc nawet się nie ważę;) W ten weekend wesele.. alkoholu nie ruszę, ale na pewno coś tam zjem. W miarę możliwości wybiorę same warzywa i wysokobiałkowe potrawy:)