Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwester22

Dieta Dukana - zaczynam od 17.08.2010, kto ze mną??

Polecane posty

czesc dziewczynki :) Piękny,słoneczny dzień jest u mnie.Obiadek pyszny zjadłam kurczaka w cieście z pieczarkami.Wczoraj zajadałam sie pomidorami.Daawno mi tak nie smakowały jak po przerwie.Zobaczymy czy będe wogóle coś chudnac na PW.Gratuluje wszystkim spadków wagi :)Sylwester22 gdzie sie podziewasz?

U mnie okropnie pada, i na dodatkek mam problem... jestem głodna i jestem w pracy! Automat z batonami i pizza na telefon kuszą! Zjadłam wszytsko co miałam! Ale chyba nie wytrzymam na kawie do 19 :(:(

Gość krystek 13
to kopsnij sie po jogurt nat do spozywczaka :)

Gość anitka 1203
a ja wlasnie sobie zrobilam ptasie mleczko i zcina mi sie w lodowce ;) mniam

Witam wszystkie kobitki:) Rozpoczęłam swoją przygodę z dietą dukana od czwartku;) Jak na razie jestem na Ifazie, ale dzisiejszy dzień to już ostatni dzień I fazy:) Od jutra będzie już z górki:) Z chęcią pogadam z Wami w tym jakże trudnym czasie;) Mogę sie przyłączyć?:)

Gość anitka 1203
witamy :) widze ze masz wzrost i wage taka jak ja no i cel podobny ja chce 58 albo 55 zobacze jak bedzie szlo :D

krystek 13 - dziekuje za rade ale jest nie do wykonania :) po pierwsze nie moge opuszczać swojego stanowiska pracy :P a po drugie i wązniejsze nie mam nigdzie spozywczaka :( teraz "jem" zielona herbatę :D może jakoś wytrzymam te 3 godzinki :)

:) Najgorsze jest to, że ja nie mogę z nikim pogadać o diecie!! każdy twierdzi, ze waże tak jak powinnam i że powinnam przytyć a nie odchudzać się! Po prostu tego nie rozumieją, że ja o wiele lepiej się czuje jak jestem taka lżejsza:) Dziewczyny a jak sobie radzicie z opróżnianiem? U mnie te otręby tak nie za bardzo działają, myślicie, ze moge kupic xenne?

Gość anitka 1203
mozesz ja mialam zaparcia ale w II fazie przechodza dzieki warzywom ;)

Gość anitka 1203
z przepisu na stronie dukanowej ;D - 1litr chudego mleka - żelatyna (trochę więcej niż każą dać na litr płynu) - aromat migdałowy, rumowy lub jaki kto lubi - trochę barwnika spożywczego( jeśli nie macie to mleczko będzie białe) - słodzik Mleko zagotować z aromatem i barwnikiem.Żelatynę wymieszać w odrobinie gorącego mleka i dodać do reszty mleka(nie gotować). Na koniec dodać słodzik.Ostudzić.Nie dużą blaszkę wyłożyć folią aluminiową i wlać zimne mleko z żelatyna. Wstawić na kilka godzin do lodówki aż się dobrze zetnie. Wyjąć z blaszki,zdjąć folię i pokroić na kawałeczki.

Fajny przepis muszę go zrobić, myśle że moznaby było dodać do mleka trochę serka waniliowego będzie bardziej waniliowe. Miałąm jogurt w pracy ale pracuję z narzeczonym i mi podjadł :) ja musiałam zjeść "Słodka chwilę" ryż z cynamonem i do tego dodałam otręby. Wolałam zjeść to niż byc głodna. Wychodzimy dziś wieczorem na "randkę" i musiałam się jakoś zapchać żeby w knajpie nie rzucić się na wielką tłustą karkówkę z mega porcja frytek :)

Gość poziomka_bb
Dzisiaj pierwszy dzień fazy 2 :) Krystek 13 :* nie wiem dokładnie ile schudłam , jutro napisze jak sie zwaze:) ale ganeralnie nie jestem zadowolona z efektów;/ wiec bede na tej diecie tak długo jak bedzie trzeba :) pozdrowienia dla Was dziewczyny :*

witajcie dziewczeta u mnie dzis dzien 3 fazy II coz, przyznaje, sobota na mniusie a wczoraj jeszcze zjadlam sernik poimprezowy i karpatke :( :) dzis na wadze 60 kg zatem 3 porcje bialka i 2 warzyw, start od sniadanka z jajek :) kawka z mleczkiem suroweczka( dodam szynke z indyka) kurczaczek suroweczka( z szyneczka ) powodzenia wszystkim poziomka_bb i jak u ciebie?

Dzie4n dobry:) U mnie wszystko szło zgodnie z planem ale...pojechałam do siostry i zjadłam w pierwszej fazie sałatki i wypiłam 2 lampki winka, więc muszę dodatkowo jeszcze dzisiaj zrobić dzień samych proteinek:( a miało być tak pięknie...

Cześć. U mnie waga drgnęła tylko 0.5 kg w dół. WIem chyba, gdzie przyczyna. Piję za mało wody. Niby kupuję 1,5 l,ale to starcza mi na dwa dni, poza tym w ciągu dnia jedna herbata i może kawa.To zdecydowanie za mało, pewnie ten kwas mocz.zatrzymuje się w organizmie, stąd ta stojąca waga. Nie piszcie tylko, że to przez owoce, bo wazyłam się 4 dnia 1 fazy i od tamtej pory nic nie ruszyło (do dzisiaj), tak więc jeszcze było 6 dni kiedy nie jadłam ani warzyw ani owoców(a waga nadal stała). Ciuchy luźne, spodnie, które niedawno kupiłam do oddania zaraz będą, bo mi spadają z tyłka i wyglądam jak hip-hopowiec :o Widzę, że wiele z Was popełnia trochę grzeszków. Hm, grunt to nie przerywać diety:) Ja dzisiaj ostatni dzień P+W, od jutra 7 dni samych proteinek :) Miłego dnia.

Dzień 2 fazy 2:) na śniadanko wyborna owsianka :) popołudniu zważe sie i napisze jak wyglada obecna sytuacja :) buziaczki!!

Dzień dobry.Dzisiaj dzień 3 fazy II.Na obiadek przepyszny dietetyczny bigosik :)Wczoraj kotlecik w pieczarkach.Uwielbiam tą diete same smakołyki.Dzisiaj waga znów w dól poleciała ale następne warzenie 19 wrzesnia i niech się dzieje co ma się dziac:) A jak samopoczucie dziewczynek??:) proteinka zrób sobie stopke.

Wyniki macie ekstra:) Tylko pozazdrościć;) ja jakoś nie widzę tak piorunujących efektów:) ale wszystko pewnie przyjdzie z czasem:) (mam taką nadzieje)

witam dzielne proteinki:* ważyłam ssie dzisiaj, jednakże na wadze oszustce, która pokazała mi 3 kilo wiecej niz przed dieta ;/ ;/

witam dzielne proteinki:* ważyłam ssie dzisiaj, jednakże na wadze oszustce, która pokazała mi 3 kilo wiecej niz przed dieta ;/ ;/

Gość malibu85..
hej, dziewczyny, cale zycie jestem na diecie:) hihi. teraz startuje z waga 75kg wzrost 175. od dzis zaczelam diete dr dukana. czy nie zjadlam za duzo? sniadanie: jajko na twardo obiad: kawalek fileta z kurczaka usmazony na wodzie kubek kefiru 0% kolacja 3 plasterki chudej szynki jajecznica z 1 jajka na wodzie?

poziomka_bb- a czemu tak? Ważyłaś się na innej wadze, czy ta świra dostała?:> Wiecie co. Miałam ochotę na coś słodkiego. Wzięłam serek wiejski zwykły Pilosa z lidla (mój ulubiony, ale nie light), dodałam słodzika w płynie kilka kropel i dużo cynamonu- pyyychaaa! :) Przed dietą zajadałam się takim serkiem wiejskim też z Lidla, ale z pieczonym jabłkiem i cynamonem (jakoś tak). A teraz mam taki substytut tego troszkę :) Pozdrawiam

malibu 85- witaj:) Nie, nie zjadłaś za dużo .Powiedziałabym, że może za mało:) W tej diecie chodzi o to, aby białka jeść jak najwięcej, tak by spalał tłuszcz:)

Gość malibu85..
dzieki. szczerze to watpie w skutecznosc tej diety, nie wiem ale jakos mnie nie przekonuje:)