Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co się dzieje

Dziwny smak w ustach w czasie diety

Polecane posty

kiedyś jadłam ciagle wszystko, co niezdrowe, a od ok.2 miesięcy staram się jeść zdrowo, nie jem słodyczy, chleba, nie piję coli itp. Kiedy odzywiałam się bardzo niezdrowo nie miałam żadnych kłopotów ze smakiem i zapachem z ust, ale od kiedy staram się jeść i żyć zdrowo codziennie budzę się ze straszym smakiem w ustach i czuję, ze nie pachnie to miło :-O Dlaczego? Co się dzieje? To dziwne uczucie w ustach utrzymuje się cąły dzień i jest bardzo męczące :-O mam ochotę wrócić do dawnych nawyków byle tylko tego dziadostwa się pozbyć.... czy ktoś wie o co może chodzić?

Gość nitka358
wiesz sama się nad tym zastanawiam, bo też tak mam. Niby jestem na zdrowej diecie śródziemnomorskiej (od jakichś paru tygodni), ale ten smak (i zapach też) w ustach jest nieciekawy. Wymyśliłam sobie ostatnio, że to może być kwestia tego, że organizm na początku przestawia się i oczyszcza, no i wydaje mi się, że na diecie mam taką dziwną suchość w ustach (mniej śliny po prostu), zauważyłam też, że jak piję dużo wody i czerwoną herbatę to jest dużo lepiej, a jak wypiję przynajmniej jedną kawę to przez cały dzień mam trampka w buzi (pomimo szorowania języka i zębów) i bez gumy do żucia się nie obejdzie. Gdy żuję gumę też się to wszystko stabilizuje. _______________________________________ moje diety http://www.kuracjeodchudzajace.com.pl

Gość metaliczny smak
???????????

Gość oliwka_bambino
to normalne, kiedys słyszałam wypowiedz lekarza na ten temat w tv i chodzi o to ze podczas diety zaczynaja być usuwane toksyny z organizmu i to sie objawia takze nieświeżym oddechem, jedyna rada to czesciej myc zęby gdyz mozemy odczuwać nieprzyjemny zapach oraz wyczuwalny nalot na zębach, powodzenia ;)

acha dziękuję Wam bardzo, no to znaczy, ze trzeba się cieszyć, bo organizm się oczyszcza, tak? :-D ciekawe tylko ile czasu mu to zabierze, bo szczerze mówiąc mam powoli tego dość :-O

Gość nitka358
@nie wiem co sie dzieje - wierzę ci, że masz dość bo to paskudne uczucie jest, postanowiłam zainteresować się tematem i jak znajdę jakieś info to tu wrzucę ps. też mam dość, rano to jest prawdziwa masakra :-)