Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

urzekajacakafeterianka

Ściskam i zgrzytam zębami, jak sie z tym uporac???

Polecane posty

pisze z pewnym problemem, od kilku lat jest nim to, ze w nocy bardzo mocno ściskam szczęki i dodatkowo zgrzytam zębami co moze doprowadzic moje zeby do ruiny bo juz mnie codziennie rano bolą dziąsła nie do wytrzymania,a co na to mój dentysta?? "taki pani urok ";/ a ja niechce pozniej miec uroku bezzebnego :/ czym to moze byc spowodowane? i jak z tym walczyc? Teraz tym bardziej sie obawiam o moją jame ustną poniewaz jestem w ciazy i wiadomo wszystko jest oslabione, a wtym zeby a ja je tak torturuje

Gość przeszukaj tutaj
żaden" pani urok" :O, co za baran Ci to powiedział :O szczękościsk trzeba leczyć przede wszystkim zgłos sie do lekarza rodzinnego a i byc moze do psychiatry, bo to wszystko bierze sie ze stresu, nerwicy. po drugie, mozna zamówić u dentysty takie specjalne nakładki na zęby, które zakłada sie na noc podczas snu sa trochę kosztowne i w zależnosci od tego jak duzy jest u Ciebie problem ze zgrzytaniem zębami, starczaja na krótko ale i tak o wiele lepiej wydac troche kasy na nakładki, niz fundować sobie co chwile wizyty u dentysty a nie daj boże szufladę :O także zmien dentyste i czym prędzej do lekarza :)

Gość dokładnie zmień dentystę
ja ci powiem, że miałam ten problem, do tego stopnia, że jeden ząb był tak ruszony, że obumarł i musiałam mieć kanałowe leczenie przeprowadzone :O miałam wtedy 18 lat i dentystka patrząc na moje zęby powiedziała, ze są starte jak u 30-latki co najmniej. ja brałam tylko leki ziołowe uspakajające, u mnie stresy się skończyły to i problem ustąpił. ale nie lekceważ tego, bo to nie jest "taka uroda"

Gość dokładnie zmień dentystę
kiedys jak patrzylam, to te szyny to kolo 300-400 zł kosztowały, wiec tanie moze nie sa, ale tez az taka kosmiczna cena to to nie jest

Ja tez brałam tabletki na uspokojenie, ale w ciazy mi juz nie wolno, a tym bardziej teraz zrobilam sie nerwowa ;/ ja tam mam starte zęby i bardzo mnie bolą.. Poszlabym do prywatnego dentysty, ale kurcze w mojej okolicy trzeba miesiac czekac.

Gość nie znam zadnego takiego
to w innym niedalekim miescie. zadzwon, umow sie, wizyty sa na kilka dni do przodu raptem, i przyjedz