Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teczowa1718

maluchy urodzone maj, czerwiec, lipiec 2010, pokój 256

Polecane posty

a mój mały dzisiaj bardzo mało zjadł:(to aż do niego nie podobne próbowałam zajrzeć do buzi może ząbka bym wymacała ale jak tylko wkładam mu palec żeby coś zobaczyć to on zaczyna go ssać i ciućkać i nie da rady zasłąnia dziąsełko językiem i dupa nic nie widać tez taki bez wyrazu jest mam nadzieje ze to moze przez skok a nie nić innego balbinka ja tez mam cyfrę jesteśmy zadowolni bardziej jak z polsatu płacimy 49.90 z canal+ rany jak mnie rozbolała głowa masakrycznie:(

hej hej Moja Lady śpi więc ja szybko na Kafe. Mamanatalki idź jutro do lekarza i oby to nie było zapalenie ucha bo też słyszałam że to bolesne. trzymam kciuki. katka masz napewno czyściej jak ja w domu bo u mnie koty się już ganiają po podłodze.. Choinki dalej nie ubrałam, bo była brudna a teraz schnie, czekamy aż dzieci pójdą spać bo jak sie Adi dorwie do tych bombek to chyba nie bedzie co zawieszać ;-) Ja mam widok na konie sąsiada :-) Akurat mają wybieg naprzeciwko. Nawet mam zdjęcie w komórce jak jeden się wspina na górkę ziemi :-) Najlepszy efekt jest latem jak 10 koni zapierdziela jeden za drugim i słychać tętent kopyt :-) A troch gorzej jak 10 koni mu spierdzieli i zasuwaja po asfalcie hehe

Rannnny!!! Jak nie urok to s.... Emilka dziś zrobiła już 3 razy bardzo dziwną kupkę, pierwszy raz coś takiego widzę!!Pełno białych kawałków i mnóstwo śluzu co oznacza biała kupka? Sorry za porównanie ale to wygląda jak serek wiejski.

Balbinka, moja Lenka od początku ma takie grudki w kupce, ale śluz to chyba nie jest nic dobrego, ale spokojnie może to reakcja na jakieś jedzonko. Dawałaś dzisiaj cos nowego?

balbinka nie chcę cie straszyć poczytaj jeszcze w necie ale to jakieś problemy z wątrobą mogą być ja tak czytałam właśnie a do tego teń śluz...

Może się zdarzyć, że zawartość pieluchy będzie odbiegać od norm. Sprawdź, co może być powodem do niepokoju. Pamiętaj, że na zabarwienie kupki ma wpływ dieta, np.: po buraczkach kupka może być czerwona, po jagodach czarna a po marchewce pomarańczowa. Pojedynczy przejściowy incydent w zabarwieniu czy konsystencji kupki nie jest powodem do zmartwień. Zielona kupka Może świadczyć ze jakiś składnik Twojej diety nie posłużył maluszkowi lub mleko modyfikowane jest nieodpowiednio dobrane. Jeżeli kolejne kupki będą miały zielone zabarwienie, warto skonsultować się z pediatrą. Czarna kupka Na takie zabarwienie może mieć wpływ przyjmowanie niektórych leków, obecność w stolcu krwi a u starszego niemowlaka jedzenie, które zjada np. jagody. Zdarza się, że krew widać w postaci strzępków, nitek lub plamek. Jeżeli zabarwienie kupki nie ma nic wspólnego z dietą czy lekami, koniecznie skonsultuj się z pediatrą. Biaława kupa To poważne ostrzeżenie organizmu o nieprawidłowościach związanych z wątrobą lub drogami żółciowymi, koniecznie skonsultuj się z pediatrą. Śluz w kupie Może wystąpić w okresie rozszerzania diety dziecka jako objaw przejściowy. Może być także objawem stanu zapalnego lub alergii, jeżeli śluzu jest dużo i pojawia się często to koniecznie skonsultuj się z pediatrą. Zapach kupki Powodem do niepokoju jest bardzo kwaśna lub bardzo cuchnąca woń dobiegająca z pieluchy. Biegunka O takim rodzaju kupki mówimy, gdy dziecko zrobi w przeciągu 12h więcej niż trzy płynne kupki, koniecznie udaj się z dzieckiem do lekarza. Pamiętaj jednak, że jeżeli takiemu wypróżnieniu towarzyszy gorączka lub/i wymioty, konieczna jest natychmiastowa pomoc lekarska. U niemowląt jest niezwykle łatwo o odwodnienie, co jest bardzo niebezpieczne dla zdrowia dziecka. Zaparcia Jako zaparcia stolca traktuje się utrudnione, wymagające wysiłku oddawanie kupki oraz wydalanie go w odstępach większych niż 3 dni. Nie podawaj dziecku żadnych środków przeczyszczających czy innych lekarstw na zaparcia, skonsultuj się z lekarzem.

W diecie Emi nie było żadnych nowości. Zastanawiam się, czy to nie po antybiotykoterapi, dałam jej Lacidofil w szpitalu przyjmowała to dwa razy dziennie i z kupkami było oki, lekarz prowadząca zaleciła żeby w razie takich akcji podawać małej ten lek, zobaczymy...

A ja znowu na chwile . Doris ja również odradzam firme chiko . LEneczkowa mama , chyba ten sam program ogladałyśmy .On kiedyś byl emitowany , jak dziecko wypadło przez szybe . Tam gdzie podesłaąłm link w rubryce testy i rankingi http://fotelik.info/pl/testy/ .Tu mozna poszukać .alete foteliki sadużo drozsze, z tym ze ja chce kupić od 9-36kg, i żeby mozna bylo go delikatnie pochylić .wiec chyba warto drozej zapłacić . Dziewcyzny moj Kamil ostatnio od kilku dni ma zatwardzenie i nie wiem od czego tym bardziej ze nic nowego mu nie wprowadzałam .Zawsze robiło po 2kupki dziennie , no terazwysila sie i robi twarde i zbite . Co to mozr byc???? My w sroe mamy szczepienie , a dizś znowu zaczelismy rehabilitacje( jak Kamil chorwał to przerwalismy) A ja zajrze jescze na galerie i coś nowego sama wrzuce:):) Poczta u mnei nei działa wiec jak znajde chwile to moze wieczorkiem zajrze . Całuski

aaaaq moze mało pije???daj mu czopka glicerynowego raz nie zawsze a pomoze mu sie wypróznic i moze ten "zastój"co sie w jelitkach zrobił pusci i juz bedzie ok

witajcie :) znalazłam chwilke wiec jestem :) Aqqq- u nas tez było roznie z kupkami, ja dawałam na czczo wode do picia, a kilka dni temu ze słoiczka śliwki- pomogło i narazie jest ok:) miałam tez takie rurki doodbytnicze Windi bo termometrem majstrowac chyba sie nie powinno. Na sloiczkach hippa jest napisane jak działają na stolec- moze dawaj te bardziej rozluźniające... Smaruje maluchom dentoxem dziasła i jest troche lepiej ale zabków nie widać nadal :( w srode mam wizyte u pediatry, czwartek rehabilitacja wiec mam co robić w tym tygodniu. Jeszcze zakupy trzeba zrobic przed swietami a wszedzie tyle ludzi ze szok, nie lubie tego zamieszania

Balbinko nie denerwuj się, z tego co jest napisane w tekście Ani należy wnioskować, ze trzeba poczekać i obserwować. Napewno Ty boisz się czekać, ale zobacz jeszcze jutro może się wszytsko uspokoi. Izka , jak Igorek, lepiej coś? Aaaq mogę Ci oddać trochę kupek. Lenka dzisiaj na szczęście tylko 5 zrobiła ;) po wczorajszych 7 :) Aż jej dałam dzisiaj jagody. Nie za bardzo jej smakowały, ale zobaczymy czy pomoże. Ja jak zwykle proponuje podawać jabłko, na Lenke działa kupopędnie:) Katka, muszę spróbować to jabłuszko :) Jeszcze prośba do Was, bo mamy z M odmienne zdania. Lenka dostała trochę kaski na prezenty, my dokładamy i chcemy jej kupić wypasiony fotelik, tylko nie wiemy , który kolor- doradzcie niebieski czy zielony ? : http://allegro.pl/nowosc-maxxx-wyposaz-krzeselka-do-karmienia-i1354193084.html Oki, dziecię śpi a ja się udaję do wanny z książką, bo już dawno nie czytałam a zapowiada się bardzo fajnie. Nareczka :)

leneczkowa weźcie taki żeby pasował do kuchni hehe ;P a krzesełko świene;D jest gdyby samo obiadki gotowało dla małych i dużych hehe ;D Że też takiego nie znalazłam jak nasze kupowaliśmy. Tylko u mnie Hania to by w życiu nie leżała w nim ;P ide zrobić herbatkę i biore się za prasowanie...ale mam cichą nadzieje, że jak zajrze tam do pokoju to już się samo wszystko wyprasowało :D

Wrzuciłam jeszcze zdjęcia Lenki jak ładnie otwiera buźkę do jedzeinie, jak próbuje pełzać i jej wielką miłość - owieczkę a może baranka ? ;) Coś szwankuje serwer wp. za chwilę spróbuje znowu wysłać.

Katka, no własnie wcześniej ich nie było. Teraz sie pokazały. Mnie bardziej zależy na pozycji półleżącej i pomyślałam, że ten regulowany podnóżek to fajna sprawa, bo dla maluszków można go do góry podnieść. A do kuchni mi oba pasują, chciaż może zielony bardziej , bo taką mam jedną ścianę ;)

leneczkowa niby zielony bardziej uniwersalny bo i dla chłopca i dla dziewczynki:)ale mnie się bardziej niebieskie podoba

Emisia wykąpana, zasypia strasznie się kręci. Cały dzień dzisiaj marudziła, może przez te kupki brzuszek ją bolał ehh ciągle coś nie tak.Myślałam, że jak małej wyjdą dolne jedynki to przez jakiś czas będzie spokój, a tu ciąg dalszy ciągle się ślini, szoruje grzechotkami po ząbkach męczy się okropnie, ciekawe które ząbki teraz się pokażą. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej!! Leneczkowa mnie się podoba bardziej niebieski.

ty ale to twoje też ma kółka nie zauważyłam:(kółk fajna sprawa ja mam bez i z michalkiem ciężkie jest bardzo:)

Leneczkowa mama no miwjwypróznial sieidealnie. JAbłuszko je codziennie jak tylko skonczyl 4 msc , zastanawiam sie czy tonie od mieska , moze jeszcze go nie trawi dobrze??? Chociaz kolor jest takijak powinien byc a zbita :/:/ iza a czy sliwki( pestkowce) dobrze na brzuszek wpływaja??? Bo ja myslalam ze jego wlasnie bedzie bolal??? Czy jestem w błędzie??? doriś pic pije normalnie( tak misie wydaje) 2 butelki dziennie po 120 ml .:( w srode bedziemy na szczepieniu to popytam ........ hmmm w sumeiKAmil do każdego posilku dostaje kleik ..... a mlekasamego nie pije ??? kurde sama nie wiem , ale wczensije tez tak jadli nie bylo problemu , a teraz widze ze sie meczy. A samego mleka nie ma szans zze zje.....

Hej! Leneczkowa - zielone :D My po pierwszej porcji glutenu - jak zwykle wszystko się zjadło bez szemrania :D Ale ona jest fajna pod tym względem! Jutro przychodzi pierwsza kandydatka na nianie - jak myślicie, o co powinnam ja spytac? Balbinka - taka kupka to jest ponoć charakterystyczna dla zespołow złego wchłaniania, ale jak najbardziej moze byc tez po antybiotykoterapii - nawet po paru dniach od otaniej dawki. Dawaj małej jakiś Lakcid lub coś w tym stylu i na pewno bedzie OK juz za parę dni.

Balbinka my też mamy takie krzesełko. Ale mała niepewnie w nim siedziała no i generalnie twarde było, więc kupiliśmy drugie. ALe to na pewno się przyda jak będzie siedziała z nami w pokoju i będzie sobie tam malowała czy coś. :) Dziewczyny a ja sie zastanawiam z tą kaszą. Bo ja małej daje troszkę kleiku do słoiczka. ale nie wiem czy mam jej dawać normalnie kleik zrobimy np. rano i dawać jej łyżeczką.Czy jak ona ciągle na moim mleku to nie musze dawać kleiku? Czy takie rzeczy to z pediatrą musze skonsultować?

Tęczowa bo ty chyba też długo piersią karmiłaś. JAk to z tym glutenem jest? A to mała musi zaakceptować nianie ;D ona będzie wybierała czy się nadaje. hehe ;P

teczowa po piersze to co by zrobiłą w przypadku gdyby dziecko np się zakrztusiło??? po drugie iloma dziecmi się już opiekowała-referencje mile widziane:) po trzecie powinnas jej się wypytać o pielegnacje i zywienie dziecka czy jej wiedza jest na porównywalnym poziomie co twoja a skąd masz te nianie???

lenka leneczkowa ale Twoja niunia urocza , jak misia objeła:) Moj nauczyl sie zasypiac z misiem. A jak ta zabaweczka???? Widać ze jedzonko jej smakowało . Ale widze ze włoskisie wycieraja na główce .Mojemu KAmilowi toz tylu prawie wszystkie sie wytarły to lekarka reh. powiedziala ze od tego zeza dużo na pleckach leży . KAtkaziom ja nie mogę jak Hania ślicznie siedzi .No nie mogę sie napatrzeć . ślicznośi maleńskie .No i jak światecznie .A my mozemy tylko pomarzyć bo czeka nas przeprowadza na stancje przed switami , wkurzona jestem na maksa...... ( ciąglemieszkania nie mozemy odebrac) meisie śliczna sukieneczka , Twoja córcia bedzie wygladała jak królewna .Co ja piszejuz tak wyglada:) Chyba ma niebieskie oczka .... mamonatalki ja nie chce nic mowić ale Twoja Natalka wyglada na taka panniceze ho ho . Jak dla mnie to ona naprawde rośnie jakna drożdzach ,CoWy jej podsypujecie;););) Tęczowa ile ty masz lat?? ( o ile moge zaptyac) bardzo mlodo wygladasz patusiowa czyzby Twoja córeczka próbowała przewrócić sie z brzuszka na plecki??? Ale ona ma oczka niewinne :):) jagódka cudne zdjecia Zreszta wszystkie maleństwa sa urocze . Brak słów . Az chciałoby sie ich schrupać . aleja tez wstawiam foteczki :)

Znajoma ma sąsiadkę, która opiekuje sie maluchem ale dojazd zajmuje jej godzine w jedna strone i chcialaby troche blizej. A obie mieszkają dosłownie 200m ode mnie :)

do lenka leneczkowa ale Twoja niunia urocza , jak misia objeła:) Moj nauczyl sie zasypiac z misiem. A jak ta zabaweczka???? Widać ze jedzonko jej smakowało . Ale widze ze włoskisie wycieraja na główce .Mojemu KAmilowi toz tylu prawie wszystkie sie wytarły to lekarka reh. powiedziala ze od tego zeza dużo na pleckach leży . KAtkaziom ja nie mogę jak Hania ślicznie siedzi .No nie mogę sie napatrzeć . ślicznośi maleńskie .No i jak światecznie .A my mozemy tylko pomarzyć bo czeka nas przeprowadza na stancje przed switami , wkurzona jestem na maksa...... ( ciąglemieszkania nie mozemy odebrac) meisie śliczna sukieneczka , Twoja córcia bedzie wygladała jak królewna .Co ja piszejuz tak wyglada:) Chyba ma niebieskie oczka .... mamonatalki ja nie chce nic mowić ale Twoja Natalka wyglada na taka panniceze ho ho . Jak dla mnie to ona naprawde rośnie jakna drożdzach ,CoWy jej podsypujecie;););)