Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teczowa1718

maluchy urodzone maj, czerwiec, lipiec 2010, pokój 256

Polecane posty

mamanatalki fajnie ze juz sie spakowaliscie bo ja jeszcze nawet nie zaczełam. Jutro bedzie ciezki dzien pakowanie, prasowanie itd. Katka wszystkiego najnajnaj dla Hanulki! Buziaczki :) Natalka juz spi ale coś się wierci więc ja też się chyba położe. Nie wiem czy bede mogła pisać od rodziców ale jutro jeszcze się odezwe.

sto lat dla Hani:) moja juz spi od godzinki, dzxisiaj poniej ja kladlismy bo wstala przed 19:D mam nadzieje ze pospi do rana, moze troche dluzej niz zwykle;) aaa zapomnialam wam powiedziec. z moja praleczka juz ok;) pieknie cichutko wiruje, az po praniu pytalam M. czy pralka juz skonczyla prac czy jeszcze pierze;) lece do lozka, spokojnej nocki mamusie:)

Dziewczyny, doczytałam Was, ale napisałyście... :) 3 strony :) Ja jeszcze mam kupę roboty , bo wyjeżdzmy we czwartek a jutro jeszcze do babci, we czwartek rano do pracy na Wigilię. Nie wiem jak się wyrobię :( Mamonatalki my tez wyjeżdzamy , ale tylko 250 km, ale ciuszków teżmasę muszę zabrać . Katka , ale się uśmiałam :) Najlepszego dla Hani. Patusiowa , to juz nie wklejam tej piramidy, ok, bo musiałabym szukać? Nie napisałaś co z ząbkiem. Wyszedł ? Wrzucam sałatki Doris :) 1. surówka z białej kapusty -biała kapusta1/4 główki -marchewka 1 -jabłko1 -pół cebuli -natka pietruszki -sól,pieprz -cukier i olej 2.surówka z białej lub pekińskiej kapusty -biała lub pekińska -kukurydza konserwowa -papryka -por -majonez -sól -pieprz 3.na ostro z pora -por -sól -pieprz -śmietana albo majonez (z tym i ztym smakuje super ) 4.słodko-kwaśna -ogórek kiszony starty na tarce -marchewka starta na tarce -por pokrojony -olej -sól,pieprz,cukier 5.z kiszonej kapusty -kiszona kapusta moze być z marchewką -jabłko -cebula -sól.pieprz,cukier -olej 6.buraczki -ugotowane buraczki zetrzec na tarce -dodać cebulkę w kostkę -sól cukier kwasek cytrynowy -troszkę oleju 7.marchewkowa -marchewka starta na tarce -pokrojony w kostkę ananas -sól,cukier,olej,kwasek cytr lubsok z cytryny(troszkę) Kończę , bo robota czeka :( Buziaki dla Was :)

hej Katka ale się uśmiałam ale ja mam chusteczki w szafie na jednej pólce a na drugiej chemię i dobrze że pisałaś to bede zwracać baczniej uwagę co biorę ;-) Patusiowa teraz bedziesz codziennie prała :-) No właśnie Mamanatalki bedziesz miała dostęp do neta żeby pisać? Tak samo Natali i Leneczkowa? Dawno się Jagódka nie odzywała, nie? Katka sto lat dla Haneczki :-) A moja mała jeszcze nie śpi....znowu ciężka noc przed nami. ALe jutro od rana ruszamy na zakupy, spożywcze i ostatnie prezenty :-) No i muszę sobie coś kupić na cztery literki na Święta ;-)

hej:) my dopiero wstalysmy, alez sie wyspalam, teraz mala bawi sie pszczolka;) leneczkowa wiesz ze nawet ostatnio malej nie zagladalam do buzki, nie za bardzo da sobie tam zajrzec, caly czas jezyk wypycha i nic nie widze. ale przez 3 dni budzila sie wieczorem z rykiem, od 2 dni jest spokoj i nie budzi sie wcale, w dzien tez nie placze a plakala , wiec moze zabek sie przebil? nie wiem, kiedys musze ja jakos sposobem wziac i podejrzec do buzki co sie tam kryje:)

Hej hej ;) Dziękuje za życzenia w imieniu Hani ;D u nas znowu ciężka noc. JA nie wiem co jej jest. Bo to mi na skok już nie wygląda. Budzi się prawie dokładnie co godzinę z płaczem. Dostanie cyca i po sekundzie już śpi i tak w kółko. Ja już nie wiem czy opłaca mi się w ogóle zasypiać. DOdatkowo to katarek dostała i jak w nocy jadła to tylko słychać było jak te smarki w nosku ma. Leneczkowa dzięki za przepisy ;) W ogóle to Hania ma 6 miesięcy a jeszcze sama się nie obraca a plecków na brzuszek i odwrotnie. Na boczku w ogóle nie lubi leżeć. Ale na bok się obróci po zabawkę ale to tyle. I jeszcze tą maść co dostałyśmy na plamy to w ulotce jest, że to jest na plamy niealergiczne, czyli chyba bardziej w to skazę łojotokową idzie. My na zakupy po 11 pojedzimy po drzemce co bym wiedziała co do wózka pakuje ;P Aniu to udanych zakupów ;D

hej ja bede miala dostep do neta chyba ze komp rodziców odmowi posluszenstwa bo jest stary jak swiat :) tylko nie wiem czy bedzie czas bo napewno rodzinka bedzie chciala przyjsc zobaczyc małą itd ale postaram się pisać. dzisiaj bedzie ciężki dzień. Mała jeszcze spi, ja jem szybkie śniadanko, kawka i musze sie wziać za prasowanie ubranek Natalki i pakowanie. A na dodatek dostałam okresu i brzuch mnie nap.... później się odezwe

katka moja Pati tez dlugo sie nie obracala, nawet nie probowala bo nie lubila lezec na brzuchu i sie martwilismy a jednego dnia zaskoczyla, i caly czas by mogla na brzuszku lezec:) wczoraj sie przekaturlala pare razy, az bylam w szoku:) a poza tym wczoraj probowala raczkowac. ale to juz nie tak jak niedawno, tylko podkulila cakiem nogi pod siebie oparla sie lekko na rekach, i sie kawalek przemiescila:) ale bylismy w szoku. umie sie tez przeczolgac kawalek np do jakiejs zabawki..

Cześć ranna pora!Patusiowa ja małej badam palce,oczywiście najpierw dobrze umyc ręce i wtedy miżna dokłdniej zajrzeć.w polsce doste do internetu mam,ale komputer u teściów nie działa.Mam nadzieję,że da sie podłączyc nasz.Juz maż sie ze mnie śmiał,że uschnę z tęsknoty.Wyjezdzamy w czwartek o.k13. i musze dojechać do M pracy ,spory kawałek.Tak jest lepiej i szybciej,dlatego dzisiaj trzeba zapakować juz wzsystkie torby.Natali ja zawsze sonie rozkładam pakowanie na kilka dni,bo inaczej bym zwariowała.

Patusiowa u naszej Natalki jest tak samo,czołga sie i bardzo smiesznie to wyglada.Umie eksteralnie podnieść pupe do góry,ale z rączkami nie daje rady.Jeszcze są za słabe.

o matko, dowiedzialam sie ze siostrzenica ma ospe, a wczoraj u nas byla i widzialy sie ostatnio ok 2 tyg temu. powiedzce mi czy u takich naszych maluszkow ospa jest grozna? mam nadzieje ze Pati sie nie zarazila

dzieki, z tego co widze to akurat mala mogla moja zarazic, ale poczytalam w necie troche i nie wyglada na to zeby bylo to grozne a w razie czego maluszki przechodza ja lagodniej niz starsze dzieci. jeszcze siostra spyta nasza pediatre o to jak pojdzie do niej.

Cześć dziewczyny, u nas nocka w miarę , jedzienie o 24 i 5 rano, ale potem do 7 pospałyśmy. Patusiowa włóż paluszek owinięty pieluszką i zabacz tego ząbka, bo mnie ciekawi :) Patusiowa z tego co pamiętam to ospą sie można zarazić jak jeszcze nie ma zmian na skórze, ale poczytaj lepiej. Katka a może Hania się już Twoim mlekiem nie najada? Próbowałaś kiedyś podać butlę? Może spróbuj na noc. Aniu udanych zakupów, coś nie kapuje z tymi 4 literkami:( Coś nie doczytałam? My, dostęp do netu będziemy miały, zabieram laptopa, nie opuszczę Was w Święta :) Ja dzisiaj muszę karkówke upiec, do fryzjera iść , popakować nas, do babci na obiad i jeszcze 1 centrum handlowe chciałabym zaliczyć :) Nie wiem jak się wyrobię. A i jeszcze Lence zupki do słoiczków zrobić, bo ekologiczne jarzynki mam.

witam was kochane ja tylko na chwilkę się przywiatać i zameldować:)bo też jak leneczkowa mam mnóstwo spraw dzisiaj ale karkóweczkę piekę jutro dzis ją zamarynuje:)też mam dzis fryzjera ale do domu przychodzi także luzik ale mam tyle rzeczy do kupienia ze nie wiem ile mi zejdzie bo tyle ludzi w sklepach ze szok:) miłego dzionka dla was:)

my też sie wybieramy na zakupy.Na razie mała dokazuje w koszyczku.Aniu kup sobie coś wystzałowego! ja na całe szczęście mieszcze sie w sukienki sprzed ciąży,tak więc nie szaleję z zakupami.

Patusiowa pewna nie jestem ale nie wiem czy ospa zaraża jeszcze przed pojawieniem się krostek. I na pewno dzieciaczki ją łagodniej przechodzą. Mo M miał ospę w wieku 27 lat. Krosty wszędzie od palca u stopy po czubek nosa, mega gorączka i drgawki w nocy. Masakra to była. A nikt nie wiedział, że nie miał ospy i tam gdzie był u znajomych troje dzieci miało ospę. Leneczkowa no właśnie też tak myślałam, ale ona w ciągu dnia je co 3-4 godziny. A w nocy tylko cyca ciumka nic nie ciągnie. Może z raz czy dwa razy je w nocy. Może to zęby jej wychodzą? A Wasze dzieciaczki też mają na dole tam gdzie kły będą wychodzić aż takie białe ślady? Wczoraj jej masowałam tą szczoteczką dziąsełka to jak ja wyciągałam z buziaka to sama buzie otwierała i wpychała moje palce sobie do buzi.

Katka a spróbuj raz czy dwa podać mleko, no chyba że zdecydowanie nie chcesz jeszcze dawać. Lena jak ja karmiłam mieszanie, to też cyca ciumkała bez końca a dopiero jak dostawała po cycu butle to porządnie jadła i padała. U mnie nie ma jeszcze białych plamek. Ale najpierw chyba jedynki i dwójki wychodzą.

ja ju ż po zakupach ale wszystkiego nie kupiłam jutro musze jeszcze w jedno miejsce skoczyć i bedzie git:) w kalendarzu co dostałam od położnej mam rozpisane jakie zabki wychodza i kiedy: 1.cztery siekacze dolne(4.-12.miesiąc) 2.czrery siekacze górne(8.-12.miesiąc) 3.dolne pierwsze trzonowe(12.-16.miesiąc) 4.górne pierwsze trzonowe(12.-16.miesiąc) 5.dolne kły(15.-24.miesiąc) 6.górne kły(15.-24.miesiąc) 7.dolne drugie trzonowe(21.-31.miesiąc) 8.górne drugie trzonowe(21.-31.miesiąc)

Doris no ja właśnie też patrzyłam, że kły późno wychodzą a ona w miejscach gdzie kły są w dziąśle to ma białe całe. A tak przy okazji to masz jakiś ciekawy przepisik na pierś z kurczaka. Bo nie wykorzystałam wszystkiego do sałatki i tak kombinuje co tu można z niej zrobić.

Cześć dziewczyny, ja tez jeszcze nie wyrobiona. Zaraz będę robiła szynkę konserwową nadziewaną masą chrzanową i zalewaną galaretką, na Wigilię do byłej pracy. Katka z piersi to albo risotto, albo chińszczyzna albo obtocz z 2 łyżkach majonezu+2 łyżki mąki ziemniaczanej + 2 jaja i pokroić w paseczki i na olej. Można jeść na obiad i na zimno do sosów np czosnkowego-pycha. Lecę dalej zapierniczać, jeszcze pakowanie :( a M. pojechał sobie po prezent aż do Częstochowy - to 80 km od nas :( jakiś kinekt do konsoli, ze ciałem gra się w gry- nie wiem o co chodzi nawet.Faceci są zajeb....ści Dla mnie oczywiście nic nie ma , bo sobie na wybrałam :(

Leneczkowa to mój M. właśnie przejeżdza przez częstochowe i jedzie do Łasku ;P może się gdzieś spotkają. A to o czym mówisz to całkiem sprytna sprawa bo to całą rodzinką można w to grać ;D A Hanula katarku dostała ;( nie wiem po czym. Fridą ciągnę jej glutki ale na szczęście przeźroczyste są także to nic groźnego. Cieplutką ma piżamkę i śpi pod kołderką. A ja ide też dalej pichcić.