Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zonka i mamka

czego was nauczylo maciezynstwo??????????????????

Polecane posty

Gość zonka i mamka

powiedzcie czego nauczylo was macierzynstwo i malzenstwo?? Mnie bycie mama nauczylo na pewno cierpliwosci, stalam sie duzo bardziej zorganizowana, bardziej obowiazkowa. A malzenstwo nauczylo mnie rozmawiac o uczuciach(to znaczy maz mnie tego nauczyl, kiedys bylam bardzo skryta w tych sprawach) umiejetnosci rozmowy, kompromisu...nauczylo mnie troski o druga osobe. A jak jest u was??

Gość a czy biorac pod uwage
plusy i minusy, trudy i radosci maciezynstwa wychodzi na plus?

Gość smiechh
ortografii--macieRZynstwo :)

Gość do smiechh
a mnie nauczylo myslenia - jak widze, ze w tytule jest "z" a w tresci juz prawidlowo "rz", dalszych pomylek nie ma, to wnioski nasuwaja sie same... idz lepiej ugotuj obiad i do niego dolej jadu, za pomoca ktorego sie tu dowartosciowujesz :)

Gość smiechh
podziel sie tymi "wnioskami" napewno beda fenomenalne:)

Gość do smiechh
Na pewno piszemy OSOBNO To jedyny pewny wniosek dotyczacy Ciebie. Jesli masz problem z mysleniem logicznym, to nie bede Ci sprawy ulatwiac. Popros kogos doroslego o pomoc :)

Gość tego że się do tego nie
nadaję!

Gość smiechh
z tym "napewno"sprawdzam twoja czujnosc..a gdzie wnioski?czekam

Gość do smiechh
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasne spadaj dziecko do nauki, zanim zaczniesz kogokolwiek pouczac, zalosna istotko ;)

Gość mama-mama
malzenstwo to mnie raczej niczego nowego nie nauczylo bo bylismy ponad 9 lat ze soba wiec lepiej niz Stare dobre malzenstwo :) a macierzynstwo? na razie ucze sie ze dzidzius w brzuchu jest wazniejszy niz ja :) jego zdrowie szczegolnie :)

Gość hiasdfohfia
Temat całkiem ciekawy i jak zwykle pojawiły się złośliwe komentarze. Małżeństwo nie nauczyło mnie niczego, potwierdziło jedynie znane przysłowie - umiesz liczyć, licz na siebie. Mimo to nadal jestem mężatką i układa mi się całkiem nieźle. Macierzyństwo nauczyło mnie planowania, myślenia naprzód. Cierpliwości nadal się uczę.

Gość mama rocznego synusia
Malezenstwo nie nauczylo mnie nic. Jak bylam uparta, tak jestem i dziekuje kazdeho dnia Bogu, ze znalazlam tak cudownego mezczyzne, ktory znosi taka zolze juz 10 lat i nadal tworzy z nia bardzo udane malzenstwo. Macierzynstwo nauczylo mnie, podobnie jak inne dziewczyny, cierpliwosci, pokory i nawet, o dziwo, utemperowalo moj choleryczny charakter. Dzieki ci synusiu, bo juz czasami nie wytrzymywalam sama ze soba :D

Gość autobiografia1
Mnie nauczyło tego, ze nie wolno poswiecic sie tylko i wylacznie dziecku. Kocham je nad zycie, ale szlag mnie trafia siedzac w domu. Wiem, ze musze zukac pracy, miec zajecia i swoje pieniadze. Cierpliwosci niestety mnie nie nauczylo nad czym ubolewam.

Autorko ciekawy temat :) daje do myślenia mnie małżeństwo też raczej nic nie nauczyło, bo zanim się pobraliśmy mieszkaliśmy razem 4 lata, więc od ślubu nic nowego... tyle że jestem żoną i mam męża :) macierzyństwo wciąż uczy mnie cierpliwości, a nauczyło tego że nie ja jestem najważniejsza - potrzeby mojej córci są najważniejsze, tak jak już ktoś pisał- organizacji, odpowiedzialności za drugiego człowieka, a przede wszytskim moja córcia nauczyła mnie beztroskiego patrzenia na świat, cieszenia się z takich drobiazgów jak miałczący kotek :) wogóle to kocham ją nad życie, i już nie wyobrażam sobie mojego życia bez niej :)