Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mała hipokrytka z miasta

Czy ustępujcie miejsca?

Polecane posty

Gość starszym tak
Gdyby miala tyle mozgu co wody w bebnie to oparla by sie plecami o rure albo kabine kierowcy, selekcja naturalna nie spi.

Ja bym na jej miejscu szła na piechotę. Przecież wiadomo, że jak autobus zahamuje, może polecieć do przodu. I nie może liczyć na to, że ktoś jes ustąpi, liczyć na innych. Chyba szwankuje u niej myślenie przyczynowo-skutkowe. Może mieć pretensje tylko do siebie

Gość starszym tak
Do tylu nie poleci, autobus to nie bmw i nie ma przyspieszenia , wiec gdyby sie oparla plecami nic by sie nie stalo, ale ciaza jej na dekiel padla to ma pecha.

No widzisz a ja bym woził swoja ciężarną dziewczyne samochodem a jak bym nie mógł to sam bym wsiadł do busa a jej zostawił auto. poza tym po chuj pchac sie w 7 miesiącu do komunikacji? Co ona takiego waznego miała do załatwienia. Nie ustepuje i ustepował nie bede. baby wiedza co to ciąża i jak ona wyglada więc niech potem nie maja pretensji, że ktos im nie ustepuje bo wiedziały w co sie pakuja.

Gość starszym tak
Jak to co, na zakupy jechała, albo to jakas wiesniara do ginekologa ze wsi jechala , mogla bryczka pojechac .

jak jezdzilam autobusami to zawsze ustepowalam, no chyba, ze starsza pani chciala akurat usiasc tam, gdzie ja, a wokol kilka wolnych innych miejsc a o kobiety w ciazy to sie kilka razy poklocilam - jak je przepuszczalam w kolejce i chcialam aby inni to samo zrobili - zenujace jest zachowanie niektorych osob

Gość starszym tak
niech sobie idzie do marketu gdzie jest kasa dla inwalidow i hipopotamów a jak sie nie podoba to niech siedzi w domu, wpierdala biszkopty i oglada m jak milosc.

Gość ciociadobrarada:))
Ja również ustępuję tylko wtedy, kiedy widzę, że ktoś naprawdę chory, albo źle się czuje, albo kobieta w 9 mies. Również pomagam wnosić wózek do autobusu. Kiedy byłam w ciąży również mi ustępowali miejsca, nie musiałam się nikogo prosić. Może trafiałam na tych dobrze wychowanych? Ale też wkurzają mnie te baby, które się pchają i myślą, że wszystko im się należy. Kultura za kulturę. Kiedyś też miałam sytuację, że takie baby zaczęły obgadywać kobietę z dzieckiem w wózku, że za dużo miejsca zajmuje, najlepsze było to, że ja też jechałam z wózkiem, tylko stałam dalej i tyko czekałam, żeby się do mnie odezwały, żeby awanturę zrobić, ale nic nie powiedziały, a tamta dziewczyna taka cichutka, nic się nie odezwała. Albo inna sytuacja byłam u lekarza, faktycznie źle się czułam, gorączka, wszystkie mięśnie i kości mnie bolały, a kolejka oczywiście duża, więc siedzę i czekam grzecznie, a tu przyszedł 1 facet,on tylko coś się zapyta-i władował się do lekarza bez kolejki, siedział z 5 min, potem była moja kolej i wszedł jakiś dres ze złamaną nogą, coś tam się kłócił z pielęgniarką i się szykował, żeby przede mną wejść, to sobie myślę o nie i jakby nigdy nic weszłam, to po wyjściu do mnie z mordą, a jako że ja do spokojnych nie należę, a dresów się nie boję, to wywiązała się awantura i co ciekawe-ludzie w poczekalni najpierw siedzieli cicho, a jak ja zaczęłam się z nim kłócić to też zyskali odwagę i języki i facet musiał iść na koniec kolejki. Ale był wściekły . I dobrze mu tak, gdyby rzeczywiście bardzo go bolała ta noga, nie wydzierał się na pielęgniarki i grzecznie spytał, czy go wpuszczę, to byłabym skłonna to zrobić. Ale takich ludzi nienawidzę.

Ja ZAWSZE! ustepuje miejsca starszym osobom a zwlaszcza ciezarnym. Przewaznie przepuszczam nawet w kolejce przed siebie. Chociaz powiem wam ze jak ja bylam w ciazy to tylko jeden raz dziewczyna w sklepie mnie przepuscila w kolejce i to na dodatek nie Polka :O a ta to zwsze musialam odstac swoje. raz to nawet wepchnal sie przede mnie dorosly , muskularny facet okolo 30-tki ale nic mu nie pwoiedzialm bo uznalam ze to cham i juz sie nie chcialam odzywac do barana. Ale inni ludzie z kolejki g tak zmierzyli oczami :D

Gość starszym tak
Poczytaj sobie książkę 1001 kawałów o teściowej to ci bedzie weselej.

Kurwa teraz każdy zapierdala piątek światek na różne zmiany i kazdy jest zmęczony. co taka stara kurwa ma do załatwiania w godzinach szczytu jak jaet na emeryturze? Niech jebana jeździ jak inni sa w pracy a nie sie pcha w najwiekszy tlok i żada miejsca. stare kurwisko wypoczete na emeryturze - zresztą pokazali ile maja sił i energii ostatnio jak mało księzy i strazników miejskich nie pobili i nie spali po kilkanascie dni pilnując krzyża. Już zadnej starej kurwie nie ustapie nigdy bo one maja wiecej sil ode mnie. A ciężarna sama chciała to ma. Najpierw trzeba sobie stworzyc warunki a potem zachodzic z ciążę jak ktos zmienił kolejnośc i zaczął od dzieci to jego problem. Do marketu z kolejkami tez ciężarna nie musi jeździc jak jest w takim stanie. Podstawowe zakupy może zrobic w osiedlowym pod blokiem a większe zakupy niech zrobi ten co ją wyruchał - ja nie bede sie litował tylko dlatego, że ktos nie myśli

Gość
jak ktos POPROSI to zwykle tak, chyba ze sama sie zle czuje jak mi sie baba na kolana wpycha albo zaczyna sapac o tej dzisiejszej mlodziezy, albo przychodzi z tekstem "to ja ide do sklepu ale stoje przed pania" to niech spada

Gość powiem tak...
niski próg wrażliwości Mam nadzieję, że kiedyś będziesz niedołężniałym, samotnym dziadem, będziesz musiał sam chodzić do sklepu, jeździć do lekarza i załatwiać inne rzeczy i nikt Ci miejsca nie ustąpi, a żony i dzieci nie będziesz miał, gdyż nie zasługujesz, a każda mądra kobieta pozna, że jesteś złym człowiekiem, ale wówczas pewnie przyjmiesz postawę- wszystko mi się należy i będziesz wyzywał młodzież, jaka to niekulturalna. Nie mam w zwyczaju życzyć ludziom źle, ale czytając takie bzdury, człowiek nie wytrzymuje po prostu!

Gość ciężarnym kobietom
z dzieckiem na ręku zawsze ale tym starszym to już niekoniecznie;) pod krzyżem nocami stali znaczy w sile są:D

Gość grrr...........
W 7 (i w 8-ym) miesiacu ciazy to ja jeszcze pracowalam i codziennie komunikacja miejska do pracy dojezdzalam... to tylko tak tytulem wyjasnienia co np "ona w 7 miesiacu w komunikacji robila"...

Gość klikam ile wlezie
place za bilet wiec nigdy nikomu nie ustepuje i nie ustapie

Gość panienka771
starszym nie no chyba ze widac ze to mila starsza pani, wrednym nigdy. kobietom w ciazy tak.

nie ustępuję- udaję że nie widzę :D kiedyś jakaś staruch zrobiła mi awanturę, że ona chce siedzieć akurat na tym miejscu co ja, a tymczasem miejsce dla staruch było wolne. Pojechałam z nią krótko, starucha poszła na skargę do kierowcy, ale ją olał. I słusznie :D Ja pracuję i mam prawo być zmęczona. A te dziady, nic tylko od rana kursują w te i nazad. Żeby stać i pytlować przez godzinę to one mają siły, ale żeby postać 15min w autobusie, to nie ma mowy. W moim autobusie jeździ 80% dziadów - rzygać się chce. Czupaj Czupsa

Ustępuję od najmłodszych lat, bo tak zostałam wychowana, poza tym szanuję starszych ludzi (większość, nie mówię o chamidłach). NIe ustępuję natomiast dzieciom, bo tak jak wspomniałam na początku, jako dziecko ustępowałam starszym lub potrzebującym :classic_cool:

Ja z reguły ustępuję. Jeżeli chodzi o starsze osoby to praktycznie zawsze. Poza tym sama "oceniam" czy dana osoba uchodzi za starą czy nie, bo zdarza się, ze takie 40 i 50 krzyczą, żeby im ustąpić miejsca :o Kobiety w ciąży też staram się zauważać, chyba że od drzwi już sa komentarze, że tylu młodych siedzi :o A co ja kurna na każdym przystanku mam być wpatrzona w drzwi i czekać tylko czy ktoś starszy lub z brzuchem nie wchodzi? :o W lato natomiast, gdy są wysokie temperatury to prawie nigdy nie ustępuję, bo po prostu zdarza mi się mdleć. W te wakacje kilka razy poważnie zasłabłam i mimo że ludzie mnie obserwowali jakis czas, to nikt nie ustąpił mi miejsca, a jak autobus zatrzymał się na przystanku to po prostu z niego wypadłam :o No i jak to w Polsce, nikt się nie zainteresował czy nic mi się nie stało :o

Zawsze to robię i nie obrażam się , gdy ktoś nie chce usiąść :)

czynnik koci - masz rację. Często jest tak,że za dobry uczynek nie otrzyma się nawet słowa dziękuję tylko jakieś narzekanie na zasadzie że przecież i tak długo musiałam/łem stać. Ludzie z natury są niewdzięczni a przecież w taki busie czy trolejbusie każdy z nas płaci za bilet i każdy ma prawo do tego miejsca siedzącego. Ustępowanie świadczy o kulturze i dobrym wychowaniu. Ale jak Ci wejdzie taki moherek i od progu wrzeszczy jacy to ludzie niewychowani są to an złość masz ochotę nie wstać i w dodatku odkręcić głowę w drugą stronę a najlepiej tez włożyć słuchawki w uszy żeby nie słyszeć tego bełkotu.

Ja tam zawsze słyszałam miłe słowa , bo i ja jestem miła ;) -chyba ,że ktoś przekroczy granicę ;)

Gość jhvhgfchfjknmjk
boze ile debili i ciuli w naszym spoleczenstwie zyje, zycze wam by waszej zonie lub wam samym nikt nigdy na starosc czy to w ciazy miejsca nie ustapil, zalosne pokraki

ja miałam słuchajcie taką "zabawną" sytuację w kościele. Mam taki głupi syndrom,że muszę mieć za plecami ścianę bo się źle czuję -duszę się. (wiem,wiem głupie,ale tak mam). Poszłam więc sobie do kościoła i wcisnęłam się w sam róg na ławeczkę,tak żeby mieć ścianę z tyłu i z boku. Jako że msza była popołudniowa - czyli kościół nie był szczególnie oblegany - w miejscach siedzących można było przebierać. Przyszła jakaś kobieta stanęła obok mnie i drepcze,sapie,drepcze i sapie...ja widzę że ma gdzie usiąść więc nie zmieniam swojej pozycji. A ta do mnie "może by się pani przesunęła - przecież chcę usiąść". A ja na to,że przecież cała ławka jest wolna a on "ale ja chce tu". No więc nie mając w zwyczaju dyskutować ze starszymi, przesuwam się o 1 (słownie: jedno) miejsce tak aby ona mogła się tam wbić. Po czym poirytowana opuszczam całkiem kościół ze świadomością,że nawet tam człowiek nie ma spokoju.

jhvhgfchfjknmjk pewnie masz rację,ciuli i debili jest pełno,ale weź pod uwagę,że wiele starszych osób generuje negatywne zachowania swoim postępowaniem. Starość ma swoje prawa, tak samo jak ciąża, która w prawdzie nie jest chorobą jak wielu z Was podkreśla,ale jednak jest stanem odmiennym i wymaga odrobinę innego tratowania. W żadną stronę nie powinno się przeholowywać-ale zawsze trzeba się postawić na miejscu innego człowieka. I nie można do życia podchodzić roszczeniowo bo nie jesteśmy sami tylko żyjemy na tym świecie w społecznościach. A trochę uśmiechu i dobrego słowa nikomu nie zaszkodzi.