Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoddaaa mamama

usypianie noworodka

Polecane posty

Gość młoddaaa mamama

witam! mam dziecko 5dniowe, mam taki problem że nie mogę jej uspić.. tzn: jak sie obudzi to placze krzyczy wiec zmieniam pieluszke sprawdzam czy ma sucho, potem daje mleko 40-50ml bo tak zalecily mi w szpitalu daje bebiko 1, bo z piersi nie leci , leci pare kropel mala sie denerwuje i placze przy cyycu , noi jak jej zmienie pampersa, dam mleczko, to znow placzee , nie chce zasnąć, więc bujam ją na rekach w rożku, nosze tez pionowo bez rozka opartą o moje ramie, daje glukoze 20-30ml jak ma czkawkę a ona dalej placze, nie chce zasnac, w lozeczku krzyczy , wiec ją kladę do wozka i bujam tez placze, bujalam w foteliku-nosidelku i tez nie pomaga, co rpobic?????? ratujcie, poradzcie cos,.

Gość kokojambo
Możliwe, że to kolki :o

Gość młoddaaa mamama
ten problem mam już od urodzenia dziecka (od pierwszego dnia zycia) więc w szpitalu wołałam czesto połozne zeby zobaczyly ze nawet nakarmione dziecko przewinięte płacze dalej, że cieżko je uśpić.... powiedzialy że nie ma kolki napewno, ze wg nich to nie kolka, że głod tez nie bo dziecko je co ok, 3 godz 40-50ml mleka bebiko 1 i do tego dwa razy dziennie glukoza z wodą 30ml. dziecko robi normnalną kupkę, siusia tez, jest wykapane zadbane a jak wstanie (jak sie obudzi) to koniec świata, a zreszta gdyby miala kolkę to by nie zasnela.'

a moze potrzebuje więcej bujania, może chce się przytulić i tyle? różne są dzieci i może tobie taka mała przylepka się trafiła? nie odkładaj do łóżeczka, tylko noś, przytulaj, masuj, zabawiaj, na tyle na ile można zabawiać noworodka oczywiście :P po pewnym czasie to sie unormuje :)

Gość kokojambo
Sama sobei zaprzeczasz dziewczyno:o NAjpierw piszesz, że nie chce spać, a później, że chce:o Zdecyduj się, bo motasz i sama nie wiesz co piszesz:o A na jakiej podstawie położne stwierdziły, że to nie kolki? :o MOżliwe też, że mleko nie podchodzi twojemu dziecku i go poprostu brzuch boli albo się nie najada:o

Gość młoddaaa mamama
najada się bo sasmo przestaje ssać w pewnym momeencie i jak jej chce podać dalej i wiecej to zaciska ustka i nie ssa juz, wtedy odkladam butelke, trzymam na rekach, nosze lub woze w wózku w pokoju i krzyczy, jak leze obok niej na łozku tez krzyczy i sie uspokaja tylko jak jej daje do posssania pierś, ale nie moge jej dawac piersi bo z nich nic nie leci (zanikl pokarm).... nie wiem co robic bo to jest męczące jak wstaje w nocy i musze dziecko usypiac okolo2godziny!!!! macie jakies rady??

Gość ja dawałam po roku
Boli je brzuszek po bebiko. Idź do pediatry niech Ci zmieni mleko.

Gość młoddaaa mamama
to dlaczego w szpitalu powiedzieli że dziecko placze nie od tego mleka?? mowili ze to nie od mleka. mowili ze kolka tez nie jest. ze jest nerwowe i am silny odruch ssania;(/// nie wiem co robic, zaraz wstanie znów i zacznie krzyczec;(

Gość sksdklfdkl
faktycznie moj syn tez bebiko nie tolerowal ,przeszlismy na enfamil a pozniej nutramigen i spokój ,mozliwe ze tym bebiko sie nie najada i jest glodne idz do lekarza zmien mleko i bedzie ok

skoro ma silny odruch ssania to smoczek powinien pomóc. a skoro jest nerwowe to Ty musisz być spokojna, nie denerwować się przy nim, pomimo ciągłego płaczu. innej rady nie ma. musisz to przetrwać!

Gość trzydziechaaaaaaaaaaa
mi w szpitalu mówili wiele różnych rzeczy,pamiętaj,że nie zawsze muszą mieć racje,sądze,że wina leży w mleku,a próbowałaś dać smoczek,skoro ma taki odruch ssania? ja robiłam wszystko aby nie nosić(ciągle),nie kołysać,nie bujać(nawet wózek miałam bez możliwości bujania),bo jak raz zaczniesz to cięko będzie zrezygnować,a dziecko ciągle rośnie,ja mojego nakarmiłam,do odbicia,masaż brzuszka,zmiana pieluszki,a potem kładłam do łóżeczka i dawałam smoczek a do policzka przykładałam troszkę pieluszki,taki rąbek,to dziecko wyciszało i sam zasypiał(trwało to do 30 min),tym sposobem od urodzenia spał sam w łóżeczku,a od 7 miesiąca wynieśliśmy się z pokoju,także ja noszenia,bujania i usypiania nie znam,na początku jest rudno wysiedzieć przy łóżeczku ale goroąco polecam,dziecko się nauczy i kolejne miesiące z górki,a na kolkę pomagała suszarka,raczej jej odgłos:)przy odkurzaniu mi sam zasypiał:)a i obowiązkiem był masaż brzuszka tak z 4-5 razy dziennnie,który pomaga uwolnić gazy i tych kolek było może z kilkanaście:)

Gość ja dawałam po roku
młoda mamo, a mi w szpitalu mówiono, ze moje dziecko jest super zdrowe, a kilka godzin po wyjściu ze szpitala wylądowaliśmy z innym. W szpitalu mówią coś żeby mówić. Skąd wiedzą, ze nie od mleka? Jasnowidze? Może skazę białkowa ma i powinien nutramigen dostać. Przestań wierzyć we wszystko tylko zdaj się troszkę na własny rozum i intuicję. Top ty jesteś matką!

Gość trzydziechaaaaaaaaaaa
a tą metodę wychowania noworodka i niemowlęcia odgapiłam od teściowej,która jest osobą niepełnosprawną i chodzi o 2 kulach,a 2 synów sama z mężem wychowała(mąż też o 2 kulach)oboje musieli sobie poradzić:)nawet nie potrafią dziecka wziąć na ręce i ja powiedziałam,że też tak zrobie i dzięki teściowej nie miałam problemów:)

A odbija jej sie zawsze po jedzeniu? Dziecko moze byc niespokojne jak ma gazy w brzuszku, to nie koneicznie musi byc kolka! Moze zamiast dawac wode z glukoza dawaj herbatke koperkowa, sa od 1 tygodnia w aptece, w sumie to wlasnie nie wiem czy powinnas wogole dawac jej wode z glukoza jak nie moze spac. Moja mala pije Bebiko od urodzenia i jest ok, takze nie wiem. Byc moze chodzi o odbicie, a moze jej nie wygodnie jak spi? Moze ma zimno? Za cieplo? A moze wlasnie daj smoka, dzieci czuja potrzebe ssania, wiec sproboj moze to ja uspokoi

Gość ancia822
to nic nie szkodzi ze masz mało pokarmu,im częściej będziesz przykładać dziecko do piersi tym będzie ci przybywało pokarmu tym bardziej że piszesz że przy piersi się uspokaja. :)

Ja postawiła na to, że mleko podajesz nieodpowiednie. Nasza starsza darła się przez pierwszy tydzień niemiłosiernie. Była na Bebilonie Comfort. Zmiana mleka i jak ręką odjął.

Gość Izkawqa
Glukoza didaje energi i,jakos ciezko po niej zasnac. Poza tym glukoza moze,powodowac zgage bóle żołądka Dziecko moze dlatego krzyczeć Co do mleka to rowniez prawda , nie trzymaj sie jednego zmień na inne może pomóc