Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dżesa

byłam u psychologa - powiedział, że mam depresję :( co dalej?

Polecane posty

Gość do Dżesa
Wiem, moje też. Dlatego wdałam się w dyskusję. Nawet zostałam Judaszem(to chyba było do mnie). Depresja zmienia sposób myślenia o sobie, pewnie czytałaś i znasz zestaw objawów. Właśnie dlatego prosiłam Cię o namiary, żeby uniknąć niemiłych komentarzy. Swoich nie podałam, bo też wszystkiego się boję.

Musimy zapłacić za każdy grzech. Płacimy naszym spokojem sumienia, naszym wewnętrznym pokojem, naszym zdrowiem... A gdy jesteśmy wiernymi, stałymi klientami w supermarkecie szatana i kupujemy tylko w jego sklepie, na końcu on sam nas zainkasuje. Stajemy się jego własnością. Sprzedaliśmy mu swoją duszę. Największym kłamstwem, największą sztuczką diabla jest to, że szerzy bajki, jakoby go w ogóle nie było. i dla tego bóg stworzył spowiedź Te grzechy wciągają więc nas w głąb, w dół, do ojca kłamstwa. Ale gdy my, nieudacznicy, przynosimy Bogu nasze grzechy w sakramencie pokuty i pojednania, wtedy to On płaci cenę. On zapłacił ją na Krzyżu Swoją własną Krwią i życiem. I On ponownie płaci za każdym razem, gdy grzeszymy. Zniósł dla nas potworne męki, które sobie sami zgotowaliśmy i które były zobowiązaniem wobec właściciela grzechów szatana. Zostaliśmy odkupieni przez Jezusa Chrystusa. Mamy więc prawo do Jego Królestwa, Jego życia, gdyż uczynił nas dziećmi Bożymi. Jedynie przez kapłana możemy na przykład otrzymać sakrament pokuty i pojednania. Jedynie przez kapłana otrzymujemy przebaczenie naszych win. Wiecie, czym jest konfesjonał? To wanna, kąpiel dla duszy. Nie kąpiel z mydłem i wodą, a z Krwią Chrystusa. Gdy dusza jakiegoś człowieka stała się wskutek grzechu brudna i czarna, może on ją umyć Krwią Chrystusa podczas spowiedzi. Ponadto zrywane są pęta, którymi szatan związał nas ze sobą. Jest zatem logiczne, że diabeł najbardziej nienawidzi kapłanów i chce ich doprowadzić do upadku. Nawet ci kapłani, którzy sami są wielkimi grzesznikami, mają moc odpuszczania grzechów jak i ważnego szafowania każdym sakramentem. Pan ukazał mi, jak to się dzieje. A dzieje się to w Ranie Jego Serca. Są rzeczy, które przekraczają ludzkie pojęcie, ale to duchowa rzeczywistość. Przez tę Ranę Pana dusza wznosi się do Boskiego wymiaru, wznosi się do Miłosierdzia Bożego, do bram Bożego Miłosierdzia; dusza wznosi się i oczyszczana jest w Sercu Wiecznego Arcykapłana, Jezus z Krzyża oczyszcza ją Najświętszą Krwią w Swoim wiecznym teraz. Widziałam, jak moja dusza została oczyszczona dzięki wyznaniu grzechów. Przy każdym grzechu, za który szczerze żałowałam i wyznawałam go, Pan rozwiązywał pęta, które mnie mocno trzymały przy szatanie. Jaka szkoda, że oddaliłam się od sakramentu pokuty i pojednania. Wszystko to jest dla nas możliwe tylko dzięki kapłanowi. Tak samo w przypadku pozostałych sakramentów: przyjmujemy je dzięki kapłanowi. Dlatego mamy obowiązek modlić się za księży, aby Bóg strzegł ich, oświecał i prowadził. Teraz można pojąć, dlaczego diabeł nienawidzi Kościoła i kapłanów, bo święty kapłan ma moc wyrwania szatanowi wielu dusz. http://voxdomini.com.pl/sw/gloria_polo.htm

do merkaba: proszę abyś juz nie wypowiadał się w ten dyskusji - Twoje wypowiedzi są odrażające. Mój nr gg 7242905

czy wierzysz czy nie ale niestety taka jest prawda lucyfera to nie obchodzi i tak mu zapłacisz chyba ze pójdziesz do spowiedzi

Gość sprobuj tutaj
Poradnia Zdrowia Psychicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Podwale 13, Wrocław 71 355 63 61 Centrum Ikar. NZOZ. Poradnia zdrowia psychicznego Bulwar Ikara 30, Wrocław 71 791 61 63

Gość egzorcyst!!!!!!
hahahaha czy to nie przypadkiem SŁUZEBNICA JANIA pod innym nickiem powyzej daje wykłąd

Gość sprobuj tutaj
sluzebnice janie to ktos powiniem dobrze przeleciec moze wtedy byloby z nia lepiej:p

Jak to na NFZ trzeba czekać? A wiesz, że teraz do specjalistów nie ma rejonizacji? Może poszukaj dalej niż w Twojej dzielnicy? Ja jak dostałam schizy, to z miejsca się dostałam do psychiatry, z ostrego mnie wzięli. Ale może dlatego, że były objawy fizyczne, że tak powiem czyli dragwki i duszności...

na podwale już dzwoniłam, rejestracja jest dopiero na połowę listopada. Dzięki za numer na Bulwar Ikara

Gość taa niedobra pupa
Ja tez biorę antydepresanty.... A ile ci kazali czekać na psychiatrę? Pytałaś o różnych? Bo w Poznaniu to zawsze znajdzie się jakiś termin za tydzień. Ja chodziłam najpierw prywatnie do takiego, co przyjmował za mała kasę - ok. 40 zł, tyle że wizyta 15 minut, pierwsza tylko dłuższa...

Gość taa niedobra pupa
Jeśli się czujesz bardzo źle, to możesz nawet jutro iść do lekarza rodzinnego! Oni tez moga wypisać antydepresanty, zwłaszcza jak jest taka paląca sytuacja... Tylko jest jeszcze kwestia, żeby trafić w odpowiedni....

Dopiero zadzwoniłam do jednego miejsca, znalazłam jeszcze 3 inne i w poniedziałek będę wiedziała co i jak. Mnie Pani doktor proponowała wizytę w tej przychodni, w której byłam u psychologa za 80 zł :( dramat... Ale jak tak dalej pójdzie i w tym tygodniu nie uda mi się zarejestrować na jakiś normalny termin to chyba się wybiorę nawet za 80 zł...

Gość taa niedobra pupa
Za samo wypisywanie recepty to nie chciałoby mi się nic płacić. Chyba że w ramach wizyty jest psychoterapia. Warto przed zapisaniem sprawdzić co pisza o danym lekarzu, sa takie strony, np. www. znanylekarz.pl

Gość taa niedobra pupa
Dobre leki na depresję też kosztują - ok. 40- 100 mc.

a w dupę cię dobrze kopnąć to ci deprecha przejdzie, tak na serio zajmij się czymś, łatwo powiedzieć... wyjdż do ludzi po poprostu

To wspaniale :D Już sama myśl o wydatkach wpędza mnie w depresję... Właściwie rzeczywiście za wpisanie recepty bez sensu płacić, ale z drugiej strony nie mogę już wytrzymać, siedzę sama w domu i martwię się, że po prostu kiedyś się obudzę i nie wyjdę rano do pracy, albo że sobie coś zrobię. Jakość życia jest naprawdę marna... Kiedyś byłam dużo bardziej aktywna, teraz jak czegoś nie muszę zrobić na gwałt to nie robię :(

Lenka, wczoraj wyszłam z ludź mi na miasto, dzisiaj siedzę w domu i mam dość :(

Gość taa niedobra pupa
lenka - depresja sama przejdzie podobnie jak rak wątroby... Skończ już z tymi głupotami, to zaburzenia chemiczne w mózgu i nie przejdą same

matko ,szkoda mi ciebie. wiem że potrzebujesz czasu. ja też siedziałam w domu z deprechą,tak mi się wydawało, ale znalazłam pracę jako taką ,,,barmanka ale dobre i to przynajminiej z ludzmi pamiętaj ... najlepsze lekarstwo na twoje problemy to problemy innych ludzi

Też się wczoraj zdziwiłam na biforze u mnie na chacie jak przyszli znajomi, ile było we mnie energii i chęci do życia. Dzisiaj kompletna klapa :(

a czy można Twardababo :) zapytać gdzie chodzisz? Bo ja w poniedziałek zadzwonię na Grabiszyńską, Bulwar Ikara i Aleję Armii Krajowej... Chcę skorzystać z ubezpieczenia, bo dochodzą do tego jeszcze koszty leków... masakra...

Gość antydepresant74
czes Dzesa, Sluchaj,masz depresje,to jest choroba,nie lekcewaz tego,bo konsekwencje moga byc tragiczne,Musisz brac leki.

kiedys chodzilam na Podwale, teraz korzystam z lekarza w swojej przychodni mysle ze jak tak bardzo zle sie czujesz powinnas pierwsza wizyte moze jednak zaplacic, natomiast na nastepne juz sie zapisywac z wyprzedzeniem do lekow jest dofinansowanie

Gość malwinkkkkkaaa
Dżesa, do psychiatry Ciebie wysłała bo jako psycholog nie ma możliwości zapisania leków. Depresja leczona jest farmakologicznie przez blokowanie wychwytu zwrotnego serotoniny, bo najprawdopodobniej stąd pochodzi problem. Więc po tym jak zaczniesz brać leki i będzie lepiej zajmij się swoim drugim imieniem - poczucie winy i zmień je na KOBIETA SZCZĘŚLIWA Powodzenia

Gość antydepresant74
Ja po raz pierwszy zachorowalam 8 lat temu,mialam okropne mysli samobojcze,zero motywacji,brak sily,problemy z pamiecia itd.Bralam leki przez ponad rok.Dzieki temu poszlam do swojej ukochanej szkoly pielegniarskie,i ukonczylam ja z wyroznieniem.Nie mysl o pieniadzach,Twoje zdrowie jest najwazniejasze,Ty jestes najwazniejsza,walcz o siebie slonko.Ja ostatnio znowu zachorowalam ale teraz wiem ze moge sie wyleczyc i robie to.

Gość antydepresant74
A TY MERKABO NAPEWNO POJDZIESZ DO PIEKLA,ZA WKURZANIE BLIZNICH.I PRZESTAN WZYWAC IMIE PANA BOGA NADAREMNO,IDZ DO LEKARZA BO SCHIZOFRENIA PARANOIDALNA TO NAPRAWDE CIEZKIE SCHORZENIE