Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona paprotkaa

sa tu mamy pracujace w systemie 12-godzinnym???

Polecane posty

Gość zielona paprotkaa

chodzi mi o system pracy: trzy dni pracujace po 12h, potem dwa dni wolne. ja mam wlasnie taka prace. niedlugo do niej wracam. martwi mnie bardzo, ze 3 dni nie bede widziec mojego dziecka. chcialabym, zeby wypowiedziala sie jakas mama, ktora tak wlasnie pracuje. dodala mi otuchy i napisala jak sobie radzi.

to zależy w jakim wieku masz dziecko...ja po macierzyńskim zostałam zwolniona i pomimo tego, że były to dla mnie ciężkie chwile to cieszyłam się że zostaje z dzieckiem. Nie wyobrażałam sobie, że będę go zostawiać na 8 godzin i wiele nieprzespanych nocy z tego powodu miałam. Teraz dziecko ma rok i pracuję jeden dzień 12h i drugi wolny - jest nieźle, tęskni mi się za nim i cieszę się na ten drugi wolny dzień, ale jeste to też pewna odskocznia, wyrwanie się z domowej rutyny...

Gość ja pracuje 12 godzin dziennie
dziecko ma 2 lata.Jest szczesliwy,ze chodzi do dzieci,ale ja nie jestem,bo tesknie za nim i padam na pysk jak wchodze do domu.Maz pracuje do 15,wiec on go odbiera,ale syn i tak jest do mnie bardziej przywiazany

Witam Ja pracuje właśnie tak jak opisałaś po 12 h i np 2-3 dni z rzędu , a potem tak samo mam wolne . Córeczka zostaje z teściową . Jak mam wolne nadrabiam : sprzątam , gotuje dla nas i dla córki na zapas (obiadki mrożę , by mała miała obiadek gdy ja jestem w pracy) Myślałam ,że będzie gorzej ... Jasne ,że tęsknię za córką , ale za siedzenie w domu kasy się nie dostaje. W sumie już się przyzwyczaiłam ( do pracy wróciłam 2 miesiące temu ) Nie jest żle. Będzie dobrze , uszy do góry przede wszystkim to nie daj sie zwariować . Przed powrotem wysprzątaj dom, zrób zakupy , porób zapasy obiadów .. to taka praktyczna rada i koniecznie nos przy sobie zdjęcie dzieciątka to dodaje otuchy :)

Gość fahroh chamidło
ja pierdole ale dałyście się zagnać do roboty na tyle godzin. a wasi męzowie nie umieja zarobić więcej? Współczuje wam. To wy zamiast męzów zaradnych macie leniwych wałkoni

fahroh chamidło - my poprostu nie jesteśmy takimi leniwymi krowami jak Ty, która tylko siedzi w domu i czeka aż mąż zarobi na jej zachcianki :)

Gość fahroh chamidło
małe dziecko powinno być z matką w domu. A wy się powinnyście wstydzić ,że macie mężów nieudaczników. Bo prawdziwy mężczyzna nie wyrzuci kobiety na 12 godzin do pracy! Tylko wałkoń tak zrobi