Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość penelopa kruz

...:::MAJ 2011 jest już ktoś?:::...

Polecane posty

:) ja śpię w miarę w nocy często się budzę bo cyce bolą;P i z brzucha muszę się na plecy położyć. ogólnie samopoczucie bez zarzutów:) praktycznie nie mam żadnych dolegliwości, gdyby nie biust byłoby git. za to Mój mąż ma się świetnie, nie dosyć, że kierowcę ma kiedy chce, to jeszcze zrobiłam się mniej gadatliwa :P aneta 1cm?o kurczę to już spore dziecię;)

no to mamy duzo wspołnego mamuski............ja tez 5,00 rano i juz nie usne.....do pracy wstaje opo 6,00 rano.............zbieram się i zbieram.........powoli oczywiście...................tak więc ze spaniem ......lipa troche.........

hey mamusie ENI masz termin na dzien, w ktorym ja i moj brat sie urodzilismy, mowie Ci, dzieci z 05.05 sa fajowe :) ja mam straszne mdlosci i wymiotuje i meczy mnie to juz strasznie a jesli chodzi o liczenie wieku ciazy to ja w pierwszej ciazy tez liczylam tak jak wy tzn oby juz dalej :) ale lekarz kazal liczyc mi tak, ze jesli terman mam na np. piatego dia miesiaca to kazdego piatego zaczynam kolejny miesiac, takze np u Ciebie ENI 5 pazdziernika zaczniesz trzeci miesiac mi tak kazali liczyc, a czy jest to prawidlowe to nie wiem ale logiczne jest.

ANY MOMENT....NO CHYBA MASZ RACJE...tylko 13 wrzesnia jak byłam stwierdził mi 7 tydz..............

ja znalam dwa terminy porodu, jeden lekarz wylicza z tego swojego kalendarza ta podstawowa metoda, a drugi to termin , ktory pokazuje usg. nie wiem, ktorego nalezy sie trzymac, czy ktory jest bardziej prawdopodobny, ale ja ponad tydzien ciaze przenosilam i urodzilam duzo pozniej niz oba terminy, pierwsza ciaza zazwyczaj rodzi sie w terminie lub jest przenoszona. ja pierwsza ciaze tez liczylam tak jak wy, a gdy pod koniec z moich obliczen wyszlo, ze zaczynam dziewiaty miesiac to w gruncie rzeczy w ciazy chodzilam jeszcze prawie dwa :)

jest dobrze:) nawet jeszcze nic nie przytyłam, mam nadzieję , że max będzie 6kg na więcej nie mogę sobie pozwolić. staram się jeść bardzo racjonalnie i same zdrowe produkty.a nie opychać czipsami i czekoladą na szczęście nie przepadam za słodkim więc problem z głowy :) za to kocham mięsko:D

penelopa.....ale CI dobrze ze nie przepadasz za słodyczami.............ja bez nich nie moge......największe katusze miałam jak byłam na diecie dukana....koszmar.............ale dałam rade........teraz organizm sie sam domaga......więc.......wcinam........ale rozsadnie........a mięsko tez lubie , a najbardziej............kurczaczek

Witam wszystkie forumki:) dolaczam do Waszego grona. Starania o dzidziusia zaczelismy rok po slubie,miesiac sierpien-urlop w Polsce i...udalo sie za pierwszym razem:)Od 2 tygodni przed poczeciem biore Feminatal 800.Bylam juz na 2 usg, na pierwszym bylo widac tylko kropeczke a drugie (22 wrzesnia) jajeczko mialo juz 2cm, w srodk u dzidzius sie ruszal co dr zinterpretowal jako bijace serduszko.Obliczal ze to byl 6 tydzien i 2 dzien czyli dzis jest juz 7 tydzien i 2 dzien.Termin :19 lipca:) Rzecza ktora najbardziej mnie niepokoi jest to ze jestem za granica, gdzie nie mam ubezpieczenia i mozliwosci chodzenia do panstwowego lekarza(a prywatni sa bardzo drodzy, usg kosztuje 100euro) W zwiazku z tym postanowilam ze jezeli wszystko bedzie dobrze to 1 grudnia wracamy z mezem do Pl,a 1 listopada polece na 3 dni do Pl i zrobie badania(w tym usg).Ma pytanie czy 1 listopada to nie bedzie za pozno?jezeli nie mam narazie rzadnych plamien (jedyne dolegliwosci to:bolace i corazzz wieksze piersi,czasami mdlosci-tylko wtedy gdy mam dluzsza przerwe w jedzeniu,czeste oddawanie moczu no i sennnosc)ie robilam Beta Hcg.Krew,cytologie i hormony robilam kilka dni przed zajscia w ciaze i wszystko bylo dobrze.Tesciowa ktora jest polozna mowi ze spokojnie moge poczekac do 1 listopada ale ja oczywiscie panikuje:)I moje drugie pytanie:zdziwilo mnie to ze ginekolog robil mi usg takie normalne brzuszne...hmm a z tego co czytam powinnam miec "wewnetrzne"?Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie i dziekuje za odpowiedzi:)

WITAM:)))))):* Myślę, że jeśli nie masz żadnych plamień ani dziwnych bóli możesz spokojnie poczekać do listopada, natomiast jakby się coś działo to od razu do lekarza tam gdzie jesteś. co do drugiego pytania ja miałam usg wewn. także nie wiem co mam Ci napisać nawet. myślałam, że w tak wczesnej ciąży inne niż wew. nie wyjdzie, ale może się mylę? Może dr miał jakąś mega dobrą aparaturę? powodzenia:) a samopoczucie jak tam;>

Hmm ja tez bylam zaskoczona..ale wydaje mi sie ze lekarz nie mial innego usg.tylko zewnetrzne.ehhh wogole sektor prywatny sluzby z drowia jest w Hiszpani bardzo slabo rozwniety poniewac jest tu bardzo dobra publiczna.Ciezko znalezc miejsce gdzie robia prywatnie badania anatyczne ehhh nie to co w Polsce. Czuje sie dobrze, do pracy chodze na 7 rano (o 6 pobudka) i ciesze sie ze nie mam narazie wymiotow ani porannych mdlosci.Niestety opiekuje sie dzieckiem i ono zasypia ja spie razem z nim...jestem strasznie senna-moge spac caly dzien:)No i zauwazylam ze jestem strasznie nerwowa,wszystko mnie drazni i latwo mnie wyprowadzic z rownowagi:)

Penelopa a jaki masz sluz?hmm moj jest bialy(towarzyszy temu ciagle uczucie "mokra"hehe) ale jak zaschnie robi sie taki zolty...czy to normalne?:) A odnosnie bolu brzucha....hmm czasami tak mnie zakluje w dolu brzucha lub jajniku,albo takie uczucie "cmienia" w dole brzucha.Mam nadzieje ze to nic niepokojacego ... tlumacze sobie ze macica sie powieksza i jednak cos czasami musimy poczuc:)

Witam nowa mamuske :) Ja tez mam taki sluz.. czy jest w normie bede wiedziala jak odbiore wynik cytologii :) mam nadzieje ze tak:)) Mam bardziej problem ze snem niz wy bo za szybko sie budze :/ wolalabym sobie pospac Czuje sie ok brzuch pobolewa ale to normalne pozdrawiam i spokojnego wieczoru zycze

No wlasnie z tym spokojem jest problem.Jak juz wczesniej pisalam jestem strasznie nerwowa(bardziej niz bylam przed ciaza)glupota potrafi wyprowadzic mnie z rownowagi ... i co najgorsze nie potrafie nad tym zapanowac.Macie jakis sposob na stres?:)

:( u mnie średnio, wczoraj mieliśmy iść na spacer, poszłam jeszcze do WC patrze, a tu jakaś brązowo-czerwona wydzielina :((( oczywiście panika... i od raz tel do Pani dr kazała przyjechać od razu. Przepisała duphaston i no-spe mam L4 do wtorku, mam leżeć i odpoczywać:( mam nadzieje, że będzie dobrze bo się wystraszyłam :(( a co do tego śluzu wcześniej to muszę powiedzieć, że ja nic nie zauważyłam, tzn coś tam było, ale nie mogę stwierdzić co dokładnie (po prostu mokre ;) ) ehhh 3majcie się i uważajcie na siebie

penelopa........a co powiedziała ci lekarka poza tym ze przepisała leki?...ze co to jest ta wydzielina???????

Penelopa odpoczywaj :) musisz uwazac na siebie :-* Ja wlasnie wrocilam z pobrania krwi masakra pierwszy raz w zyciu tak mnie bolalo :( normalnie jak wyszlam z gabinetu az mi lzy polecialy taki bol :( Ja juz w pracy wlasnie jem sniadanie ;)

no ja tez teraz juz w pracy..................a jak przychodza dzwieczyny po świadczenie za urodzenie dziecka.........juz mam sie ochote zapytac gdzie rodziły.....???????????ale nie wypada raczej................własnie zjadłam MOCARZA....ten serek.......jest rewelacyjny...........

witam nowa mame :) penelopa trzymaj sie kochana i uwazaj na siebie jak tylko sie da, dzidzius najwazniejszy teraz, bedzie dobrze.

Trelevinaaaa SEREK mocarz.kochana.......odrazu z delikatna smietanka...........jednak kupujcie w kubeczkach a nie pakowane w papier i hermatycznie pakowane........jest inny smak..................polecam, bo jest lepszy od BIELUCHA........