Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiolcia84

termin czerwiec 2011

Polecane posty

Boże i znowu ta zgaga... zawsze na wieczor mnie złappie... migdały niestety nic nie pomogły:( nie wiem co mam robic... a można cos brac na zgage?

Gość olcia 200
reni na zgagę

hanka wiem, ze mozna Rennie. mam pytanko, luciola,muchy - bez paniki ja tez mam tylko ubranka dla dziecka nic poza tym. Ale poswiece ten miesiac na zakup niezbednych rzeczy, a lozeczko zamowie na Allegro w kwietniu. O sobie pomysle na koncu :)

To ja chyba z wyprawka najdalej, bo ja nie mam NIC:) no oprocz tego kocyka, ktory mama mi kupila. Wszystko dopiero zaczne kompletowac pod koniec marca:D takze mysle ze sie wyrobie:P

Witam :) Tyle napisałyscie ze teraz nie dam rady nadrobic bo weszłam na kompa tylko na chwilke :) Byłam dziś na wizycie więc chce zdać relacje :) poza infekcja jest wszystko w porzadku. Wyniki w normie, mały ruchliwy, szyjka odpowiednia takze sama radosc :) kolejna wizyta 29 marca-i badanie prenatalne :) znow bedziemy mierzyc małego Filipka :) a teraz uciekam bo maz mnie wygania. Buziaki

dziewczyny napiszcie prosze jakie lykacie te witaminy bo w moich nie ma jodu i martwie sie czy jest on tak konieczny w zestawie dla ciezarnych? bo jesli tak to bede musiala zmienic a nie wiem jak sie bede po tych nowych czula i kolo sie zamyka.Bardzo prosze napiszcie co lykacie :*

Gość mam pytanko....
martolinka a jakie to będziesz miała badanie prenatalne? i w którym tygodniu? ja mam falvit mama witaminy

ja biore Femibion. moja Gin mówiła,że to jest wystarczające. Zaczęłąm dziś wyprawkę kompletować :D Byłam w PEPCO. Kupiłam 5 par body (koloru białego- bo nie wiem co nosze w brzuszku) oraz jedną parę pajacyków :) Wyprawkę czas zacząć :)

dziewczyny co oznacza emotikon :-X moje dziecko ma takie zadanie domowe...wrrrr - okreslić znaczenie

muchy ja nie łykam witamin :) w pierwszym trymestrze brałam falvit mama mam pytanko-po 30 tygodniu ciazy robi sie takie samo badanie jak to nasze polowkowe. Sprawdza sie dokladnie wymiary dziecka, mozg, serduszko itd :) czy wszystko w porzadku sie rozwija. 28 marca bede w 32 tygodniu ciazy juz :)

Gość falvittttttttt
po falvit mama rodzą się dzieci z masą ponad 4kg!!! tak więc chytre mamusie życzę wam przyjemnego pękania w kroku

Gość martika:)
Martolinka, to się przejęzyczyłaś, to nie są badania prenatalne.

Gość opal90
cześć dziewczyny! ja też mam termin na czerwiec 2011. ostatnio zrobiłam badania krwi i niestety wyniki wyszły słabo... wizyte u gina mam dopiero 11marca i wtedy się dowiem, co z tym robić. ale podejrzewam, że te słabe wyniki to dlatego, że nie biorę żadnych suplementów dla ciężarnych. czy wy coś łykacie?

Muchy, ja łykam femibion i bardzo dobrze się po nim czuję, robiłam badania wczoraj i wszystko ok, poza tym jak nie jemy zbyt dużo ryb to trzeba brać kwasy omega, dlatego też biorę dodatkowo LINICOMPLEX 60 kapsułek kosztuje ok 12 zł.

Witaj Opal, a jaką masz hemoglobinę?

Gość falvittttttttt
po falvit mama rodzą się dzieci z masą ponad 4kg!!! tak więc chytre mamusie życzę wam przyjemnego pękania w kroku

Gość falvittttttttt

Gość falvittttttttt
po falvit mama rodzą się dzieci z masą ponad 4kg!!! tak więc chytre mamusie życzę wam przyjemnego pękania w kroku po falvit mama rodzą się dzieci z masą ponad 4kg!!! tak więc chytre mamusie życzę wam przyjemnego pękania w kroku po falvit mama rodzą się dzieci z masą ponad 4kg!!! tak więc chytre mamusie życzę wam przyjemnego pękania w kroku

i po co spamujesz? moja siostra lykala falvit i urodzila dziecko 3350 wiec daruj sobie te moraly:o

Idę coś pooglądać i lulu, chyba będą mi się śniły kołyski, tyle ich dziś obejrzałam na allegro, miłych snów dziewczyny, do jutra.

martika z tego co wiem to takie szczególowe badanie USG nalezy do prenatalnych badan nieinwazyjnych :) wykonuje sie je 3 razy: w 12,20 i 30 tygodniu ciazy. ale reki nie dam sobie uciac :P

Martolinka z tymi badaniami prenatalnymi masz racje bo ja mam tak samo. Tez bede miala w okolicach 32 tygodnia 3 raz badania prenatalne. Ja na poczatku ciazy brałam falvit mama ale zle sie po nich czułam i zmienilam na prenatal complex. Ma odpowiednia dawkę jodu a dodatkowo imbir co pomaga przy nudnościach :) Jesli chodzi o wyprawke to ja mam kojec, ubranka, pościel, karuzele do łózeczka no i powolutku kompletujemy resztę :) idziemy spać milusiej nocki :

Gość mam pytanko....
witam . ina linka ktoś pobawił się w klejenie kilku postów ,bo nikt jej nie zauważył :-) ale komentować nie będę. dziś w nocy się obudziłam , i tak myślach mówię "malutka śpisz?" .nie minęła minuta , a tu stuku-puku od środka. chyba mała czyta moje myśli :-) dzięki martolinka za info o badaniach .

Cześć Mamuśki, Ja biorę Pragna plus, wyniki mam dobre. Ja następne usg mam 10 marca, już się nie mogę doczekać, bo mnie jakieś dziwne sny dziś nawiedziły i się zastanawiam czy wszystko ok (poza tym nie mam podstaw żeby coś podejrzewać,ale człowiek głupi i o....) Ja się rozpędziłam z wyprawką, właściwie to mi zostało do kupienia łóżeczko, wózek, wanienka i jakieś kosmetyki dla małego, z ciuszków może jeszcze kilka rzeczy, ale muszę przejrzeć. Mój mąż się dziś w nocy uparł, żeby kaloryfery pozakręcać i się oboje obudziliśmy z bólem gardła, wrrrr!! buziaki

bea zrozumialam:) to się dobrze składa bo uwiebiam lody waniliowe:) a noc jakos minęła spokojnie...ale mój synek chyba się przestraszył i nie chce spać w łóżeczku.chyba juz teraz musze mu kupic lozko:) a w nocy jakies koszmary mialam...masakra,ale to chyba po wczorajszym ekspresie reporterow. A jutro tłusty czwartek..mniam mniam..uwielbiam paczki:) ale sie bede jutro objadac:):P

kochane moj maż sobie wymyślił faworki macie jakis pyszny przepis? ja ostatnio robiłam to mi jakieś twarde wyszły..heheh kucharka za dobra to nie jestem...

hanka mi moje faworki tez wychodza twarde :( ale pamietam ze palusia robila i zachwalala ze pyszne wyszly :P hehe moze wlepi swoj przepis :) necia-ciesze sie ze pogodziłas sie z chłopem :) oby wiecej takie akcje sie nie powtarzały :)