Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiolcia84

termin czerwiec 2011

Polecane posty

hej dziewczyny, ja tradycyjnie w nocy o 3.30 pobudka i wlacza mi sie rozmyslanie. Rowniez regularnie budza mnie ruchy dziecka :) arkadiaaa- jesli chodzi o sny to tez mi sie glupoty snia :) bea - to w koncu dzidzia sie ujawnila! Gratuluje dziewczynki! hanka- cos mi po glowie chodzi, ze dodaje sie troche wody gazowanej, ale moze poszukaj na necie. Ja ide na latwizne i kupie paczki w sklepie. W zeszlym roku tak sie zlozylo, ze wszyscy klienci w ten dzien przyniesli nam paczki i na koniec dnia to juz nie moglysmy na nie patrzec...

o matko ale ktoś ma nasrane!!! Nie wchodzcie w tego linka:O jakiś trol wrzucił to a teraz pewnie siedzi i rajcują go nasze reakcje a tak w ogóle to witam!:) ja również przymierzam się do jutrzejszych wypieków i po cichu liczę na rzepis palusi:P

no martolinka jestem przerażona!!!! co to jest? :( a co do paczkow to bede miala takie swojskie-sasiadka mi upiecze. i oczywiscie te ze sklepu-daleko nie mam tylko kilka schodkow:) ale moj Mariusz to uwielbia faworki i kilka mu zrobie:)

Ja za chwilę z małym wychodzę na spacer bo marudzi mi w domu..potem znowu na urodzinki:) dzisiaj z kolei ma moj brat wiec trzeba jechać... Mały go uwielbia... "MOwi że kwatek bedzie?"ach te dzieci...

Gość mam pytanko...
martolinka fajna ta karuzela w kształcie dziecka w macicy :-) albo mi net coś szwankuje :-)

Gość mam pytanko...
po reakcji dziewczyn , już wiem że mi net nie szwankuje . jeśli to nie martolinka to , to komuś się nudzi . też idę na łatwiznę i mężuś przywiezie mi nad ranem pączki prosto z patelni świeżutkie , tyle że o 4 rano . ale co tam .

Witajcie dziewczyny !!! ja jestem po badaniach iusg jb okazało się że kamieni nie mam liczne złogi i piasek mam dużo pić i będzie dobrze a tak się martwiłam . Już lepiej się czuje wczoraj nawet udało mi się przespać całą noc beż tych bóli kolkowych . Wiecie co już nie potrafie się połapać w którym tygodniu jestem według mojego gina zaczęłam dziś 26 według ordynatora ze szpitala 24 a dziś przy badaniu lekarz który mi robił usg mówi no to niedługo poród a ja na to co ... jak to nie rozumię a on na moje to już 28 tc. no i ja sama nie wiem ajjjjjjjjjjj. Najważniejsze że mój synuś zdrowy pięknie się rozwija waga super choć boje się że ogromny będzie . Teraz tylko czekać do porodu , co do wyprawki martwie się bo mam tylko wózek ,łóżeczko , kilka ciuszków no i chyba muszę już działać . Co do tłudtego czwartku ja sobie odpuszczam smarzenie pączków okropnie pyszne były już dziś w biedrące i jutro z rańca podjadę i kupie z20 za to będe mieć czas przygotować pyszną kolacje . A dziś na obiad spagetti robie mój synuś kocha a i mnie coś naszło . Pozdrawiam gorąco i udanego pięknego dnia życzę !!!

Gość qska
co rok obiecuję sobie, że zrobie kiedyś faworki :) Ale jutro też nie zrobię pewnie, bo pracuję, a wieczorami w czwartki chodzimy z młodą na basen... Przydałaby się mama albo teściowa na miejscu heheh Dzięki kochane za opinie nt moich typów imion, bardzo to będzie pomocne jak już zaczniemy z mężem poważnie rozmyślać martika - wczoraj nie wysłałam linka do kołyski, bardzo przepraszam, po pracy padłam na kanapę i tak zostałam do wieczora a potem zapomniałam. Ogólnie w domu kompa nie odpalam, mam obrzydzenie od kiedy pracuję przy kompie 8h dziennie. cmok

Gość martika:)
Jezu, aż mnie zmroziło jak otworzyłam linka, kto wkleja martwe dziecko????? szok!!!! Stell, super że jest już lepiej, to chyba dlatego że trzymamy kciuki za Ciebie, wiesz, dziś rano o Tobie myślałam, że się nie odzywasz nic, martwiłam się że może znów jesteś w szpitalu, pozdrawiam cieplutko.

Gość PodwójnaMamuśka
Hej! Dawno sie nie odzywalam, bo nawet nie mam kiedy Was nadrobic. Musze Wam cos opowiedziec, bo normalnie az do tej pory chce mi sie ryczec. Strasznie sie pochorowalam w weekend. Samopoczucie straszne, okropny kaszel, mega kichanie, goraczka do 38,5 - ogolnie nie mialam sily,zeby nawet wstawac do lazienki. Kazdy ruch byl ogromnym wysilkiem. Na domiar zlego nie moglam isc do lekarza, bo bylismy u tesciow w malej miescinie i nikt tam nie przyjmuje w weekendy. W poniedzialek wrocilismy do domu. Po poludniu pojechalam do swojej przychodni. Niestety nie bylo mojego rodzinnego i babki z recepcji powiedzialy,zebym zapytala innej lekarki, czy mnie przyjmie, mimo,l ze nie bylam zarejestrowana. I wiecie co?? Weszlam do lekarki, wysluchala mnie i mowi: czy moglaby sie Pani wstrzymac ze swoim problemem do jutra? Prosze zobaczyc, ilu mam pacjentow. Poryczalam sie przy niej, bardzo podziekowalam za pomoc i wyszlam. Wyobrazacie to sobie??? Co za znieczulica!! Od tego kichania i kaszlenia strasznie mi brzuch twardnial i bardzo sie balam o malenstwo. Na szczescie sama sobie pomoglam domowymi sposobami, ale bylo mi okropnie przykro :( :(

Gość qska
I Boże.... Ja się pochorowałam w styczniu i poszłam "na Krzysia" do lekarza, mimo, że lista byla na ful, przychodnia czynna do 19stej a doktorka jak się dowiedziała, że jestem w ciąży przyjęła mnie na końcu, grubo po 19stej uśmiechając się, że nie szkodzi, "przecież w ciąży tak pani nie zostawię"

Gość qska
O Boże miało być (a nie I Boże) :)

PodwójnaMamuska, współczuję, widzisz tak to unas jest, jak człowiek nie zapłaci to często zostanie odesłany z kwitkiem, mało jest lekarzy z powołania, dobrze że sobie poradziłaś, zdrówka życzę. Qska, nic się nie stało, rozumiem Cię doskonale. Dziewczyny ja też się ostatnio już gubiłam z tymi tygodniami ciąży aż znalazłam ten kalkulator, sam przelicza i wszystko opisuje według terminu, może Wam też pomoże: http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79337.html .

Podwojna Mamuska- ale ten lekarz mmial chyba znieczulice... jak tak mozna potraktowac kobiete w ciazy? przeciez nie jestes sama , tylko z malenstwem pod serduszkiem... grr.. Tlusty czwartek..mniam.. juz sie nie mogę doczekać:) Choc ja raczej piec nie umiem pączków :( ma ktos jakiś fajny przepis?:)

Jakaś kiszka a taki fajny kalkulator, ale ja to rozpracuję za chwilkę:)

Zula, wpisz poprostu "KALENDARZ CIĄŻY EDZIECKO" i sam znajdzie, bo tego linka nie chce w całości podświetlać nie wiem czemu tak. Wpisujesz tylko planowany dzień porodu i sam oblicza.

Gość qska
mi nie działa

Qska, w wyszukiwarce wpisz KALENDARZ CIĄŻY EDZIECKO

Gość qska
mam, fajne, napisali, że w moim tygodniu ciąży czyli 25tym macica ma rozmiar piłki nożnej - WOW

martika Faktycznie fajny ten kalendarz:) przydatne informacje zawiera:)

trzeba skopiować linka, wkleić w pasek i pozbyć sie spacji przed przecinkiem na tym forum sa są takie dziwne zabezpieczenia, dlatego tak czasem wychodzi ja biorę prenatal, brałam go też w pierszej ciąży wtedy i teraz mam dobrą morfologię może dzięki witaminkom a moze nie....kto to wie.....

Luciola, dobra jesteś a ja się tu pocę hihi Cieszę się dziewczyny że Wam się spodobał ten kalendarz, a co Ty Qska połknęłaś piłkę? hihi, żartuję, ja to chyba nie nożną a lekarską:)

Martika dziękuje kochana za pamięć !!! postaram sie częściej pisać . Jest lepiej może to sprawka tej ślicznej pogody ha ha .

Pogoda faktycznie śliczna, ja zaraz jadę z mężem po komodę dla niuńki mojej kochanej, wyczailiśmy wczoraj z mężem taką fajną same szuflady zaniecałe 250 zł, dokupię przebieralnik - ok 50 zł i już, a w sklepach widziałam komplet czyli komoda z przwijakiem nie schodzi poniżej 600zł, tak więc będę miała jeszcze kasiurkę na kołyskę:) bardzo się cieszę

to super i dobra cena ja też szukam komody mój starszy synek do tej pory ma i to bardzo praktyczny mebel przewijak na górę i jest . No to udanych zakupów całusy