Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Siasiaaa

czy wy naprawde uzywacie jeszcze tych kosmetykow z AVONU ????

Polecane posty

bijacz bo tu się dzielą na takich co nie maja na chleb i na tych co maja wszystko:D:D:D jak jest temat o no perfumach za 500zł to wysyp wypowiedzi że one tylko takie preferują to samo z ciuchami a jak ktoś założy temat ,,mam 200zł i muszę za to przeżyć miesiąc'' to znowu po 1000wypowiedzi ,,mam to samo''. Więc albo na kafe jest podział wyżej przeze mnie opisany albo po prostu ludzie maja wybujała fantazję;)

Gość a ja powiem tak........
avon jest slabej jakosci firma to fakt ale jednak udalo mi sie trafic na cos z czego jestem bardzo zadowolona np. serum na koncowki co prawda nie robi tego co powinien ale ja mam np bardzo suche wlosy a to serum super mi je nawilza i wygladza a do tego nie tluszczy mi wlosow co robia wiekszosc takich kosmetykow :), perelki brazujace tez jak dla mnie super, ladny nadaja kolor i nie wyglada on za sztucznie a kupilam kiedys tez jakies perelki za ok 70zl ktore byly do niczego a za te avonowe dalam 29.90 w promocji i jestem zadowolona :) poczworne cienie do powiek i sypkie tez fajne. kiedys byly jeszcze ladne plyny do kapieli ale teraz sa same smierdzace. kupilam kiedys szampon po ktorym dostalam lupiezu i lecze sie z niego do dzis, po kosmetykach na tradzik dopiero bardziej mnie obsyfilo, pomadki wysuszaja usta i kolor calkiem inny niz w katalogu, podklady tez liche, takze niestety ale naprawde marny jest avon ale jednak jeszcze cos dla siebie w nim znalazlam :) uf ale sie rozpisalam :P

miła zauważyłam to, tak samo jak to, że każdy jest ekspertem w kazdej dziedzinie, wszyscy wszystko znają z własnych doświadczeń i nie waż się kłócić. czasami zastanawiam się co ja tu robie, chyba pośmiać sie lubie z niektorych wypowiedzi :D

pierwsze słysze zeby jakas pomadka nawilżająca wysuszała usta, chyba troche przesadzasz, zebys nawet kupiła jakis chłam za złotowke to jesli nie nawilży to napewno nie wysuszy :P

Gość a ja powiem tak........
no niestety ale mi avonowe pomadki strasznie wysuszaja usta i nie przesadzam, ale zapomnialam dodac ze lubie jeszcze niektore perfumy avonu

Ja nie kupuję w ogóle wysyłkowo, dla mnie i avon i oriflame to niestety shit, jeden wielki :) Kolorówka całkiem przekłamana, a pielęgnacja - zero efektów. Kupiłam z jednej i z drugiej firmy kilka rzeczy i nigdy więcej - jednak muszę zobaczyć tester, wypróbować na sobie, powąchać i tak dalej ;) Ot, pierwsze kosmetyki dla podnieconych nastolatek :) Dziwię się Reese, że reklamuje badziew :o A konsultantki jednego i drugiego za nachalność bym po prostu odstrzeliła pod ścianą :)

Gość a ja nie wiem juz
czy sie smiac czy co, teraz klotnie jedna powie ze do dupy to druga ja zjedzie ze sa zajebiste :D zal mi was a ten wasz avon jest GÓWNEM ale jarajcie sie dalej :D

Ja lubię balsamy do ciała z serii Naturals, bo łatwo się wchłaniają. Ale kremy, lakiery do paznokci itp. nie są za dobre. Mimo wszystko Avon to rewelka w porównaniu z Oriflame.

Nie wiem jak można kupować kosmetyki z Avonu Przecież w tej samej cenie kupisz sprawdzone i świetne jakościowo produkty L'Oreal, Maybelline, Revlon, Rimmel, Astor i tego typu. Są to bardzo dobre firmy, kosmetyki L'Oreala są używane do robienia makijażu modelką na wybiegach największych projektantów świata . Cienie do oczu tej firmy kosztują już od 20 zł,czyli tyle ile w Avonie. A masz gwarancje ,że są o wiele bardziej trwałe wydajne i mają lepszy skład. W ogóle nie wolicie iść do drogerii i mieć ten kosmetyk w ręce, przeczytać jego skład? Użyć testera? I macie go od razu a nie czekacie miesiąc.... Avon cieszy się taką popularnością , bo jest to firma głównie dla kur domowych, dostanie taka katalog do domu, zacznie go oglądać raz ,drugi i w końcu chcąc nie chcąc coś wybierze. Nawet jak tego nie potrzebuje. W sklepie nie zwróciłaby na to aż takiej uwagi. No a firma oszczędza bo nie musi otwierać sklepów i zatrudniać ekspedientek. A te "perfumy" z Avonu, boże te zapachy wyczuje na 100 metrów, wszystkie baby tym się psikają, szczególnie te po 40 roku życia. Za te pieniądze kupisz sobie swój oryginalny zapach w drogerii.

Gość szukam kobiety ...
Wiśnią czy wiśniówką ? :classic_cool:

Gość marlut
he,he, a j aużywam od l'at wielu balsamu ujedrniającego,taki w duzej niebieskiej butel'''''''ce i p'owi'em' więcej-'ciał'o m'am' sup'er,cellulit mi znik'ba''''''''l'sam 'i''deal'ny' ''n'a o''pa''rz'e'n'ia' 'sło'n'eczne''''''''''''''''''''''''.dod''''''''''am jeszcze ,'że uzywam ziai,wichy czasem dostaj'ę,''''''la roche bp'osay 't'e'ż

Gość marlut
klawiatura mi szwnkuje ,sorki.chodziło mi o niebieski balsam z avonu

Gość marlut
co do apteznych to vichy jak dla mnie totalna porażka,oprócz fluidów.la roche tez.takze nie wiem czym się tu podniecac.co do avonu,tak jak pisałam -balsam,czasami tusze do rzes,ale to już z sentymentu,ich jakośc pogorszyła się.aha,kupuje perfumy z avonu.pomimo prób z różnymi firmami ,tymi z górnej półki też ,to avonoskie sa jedynymi,które się na mnie trzymaja.także nie cały avon to szajs.

Gość marlut
aha i płyny do kąpieli wysuszają skóre,żele pod prysznic też.

Marlut - ja swoje J.Lo 'Glow' czuje na sobie od rana do wieczora - i są to jedyne długodystansowe perfumy jakie znam :) Wypróbuj ;)

Gość marlut
ja jestem jakiś ewenement,nie trzyma sie na mnie chanel 5,ani allure,ani wszelkie adidasy ani oriflamy,jedynie avon i jakis szajs z biedry,którym psiknęłam się bedąc tam z bartem.

Gość ojj zgadzam sie
jak mozna tego avonu uzywac?! moze i kosmetyki ladnie pachna maja ladne opakowania ale nic poza tym, nie lepiej isc do drogerii i kupic cos lepszego??

Gość avonka22
Są słabe kosmetyki Avonu, ale dużo jest fajnych. Nie łudźcie się, że płacąc 100zł macie coś lepszego. Płacicie za marke czyli napis np DIOR. rozprowadzam kosmetyki AVON w Warszawie na Bemowie i w okolicy. Przy większym zamówieniu mogę dojechać w każde miejsce w Warszawie. Jeśli któraś z was będzie zainteresowana zapraszam serdecznie.warszawa-avon@wp.pl

Gość weterankato jest
od ponad roku nie kupuje kosmetyków które mają w skłądzie najmniej składników. Tym sposobem - mam zdrowe lśniące włosy - szampony tylkoz dolnej półki (czyli seria "babuni", polskie firmy - joanna, szampon z czarną rzepą). Pozbyłam się trądziku zielonym kremem z oliwką z ziaji za 3 zł i kremem bambino dla dzieci za 5 zł. Jedyna rzecz, na którą wydaje wiecej to balsam do ciała - bo uzywam brązujących i tusz do rzes. Nawet puder, który uzywam mieszam sobie z mąką ziemniaczaną zeby po 2 godzinach mi sie twarz nie swieciła i zeby wieczorem nie wyskoczyły pryszcze. tez kiedys uzywałam vichy na 'niedoskonałości" i jeden wielki choooj z tego, tylko tanie tłuse kremy załatwiły sprawę. Oczywiscie nie obecuje, ze tak bedzie u kazdej osoby. Ale ja tez zostałam do tego namówiona - tyle ze dopiero po kilku latach dałam sie namówic, sama nie wierzyłam, ze tanie kosmetyki moga byc dobre.

Gość weterankato jest
tzn pierwsze zdanie jest źle - kupuje kosmetyki, które mają najmniej skladników

Gość SlodziutkaCzekoladka
Uzywam kosmetyków z AVONu. Sa to przewaznie tusze,aczkolwiek uzywalam innych i tanszysz i drozszych i byly lepsze, cienie do powiek sa trwale i fajne. Mialam korektor z ColorTrend w sztyfcie i byl do du.py, zdaje sie,ze gdzies sie poniewiera, mam i mialam juz korektor rozswietlajacy- jestem zadowolona z niego. Mialam tez olejek do ciała w sprayu i z tej samej gamy balsam nawilzajacy bylam rowniez zadowolona. Pudrr praowany natomiast od trzech lat gdzies sie poniewiera,ale to bylo akurat tanie badziewie. Nie pamiętam wszystkich kosmetyków. Cera mi sie jakos specjalnie nie zmienila. No nie uzywam kosmetykow z AVONU na cala twarz. Podkład wole kupic z Maybelline,Rimmela lub L'Oreal'a, bo akurat na taki kosmetyk warto wydać troszke wiecej. Wracając do AVONU. Mam z reguły bezproblemową cerę, wydaje mi się,że trądzik, jakieś zmiany skórne mogą być wywołane uczuleniem na jakieś składniki, lub skóra jest zbyt wrażliwa. Wiadomo jak to jest z kosmetykami- dla jednych będą rewelacyjne, dla innych nie,ale są rzeczy,które są fajne i pewnie jeszcze nie raz coś zamówie. I może nie raz się sparzę,ale nóż może coś mi przypadnie do gustu;) pozdrawiam:)

He, he Bambino kosztuje 1,30;);)

Najlepszym kosmetykiem który ciągle używam są perełki brązujące. Mialam z innej firmy i...wyrzuciłam. Wróciłam do tych z Avonu i nie raz wrócę:) Mnie skora nie wysuszala sie przez balsamy. A... przypombialam sobie,ze mialam jeszcze krem do twarzy. . Chyba jakis brzoskwiniowy i szampon i bylam rownież zadowolona.

Gość Calineczka....
Witam Widzę, że dyskusja trwa :-) Jak w każdej firmie są hity i buble :-) Zgadzam się, że serum na końcówki włosów jest świetne. Teraz w promocji za 9.90! Perełki brązujące są bardzo fajne. Pomadki też ok. Wcale nie wysuszają ust. Błyszczyki też są niezłe. Poza tym Seria Planet Spa jest bardzo fajna. Dla mnie świetna jest seria z białą herbatą! Można jej używać do wrażliwej cery :-) Maseczka błotna jest the best! Żele pod prysznic są w porządku. Używam pudru prasowanego "Idealna gładkość'. Dla mnie ok. Natomiast szampony i lakiery do paznokci - odpadają :-( Jeśli chodzi o podkłady to wybór padł na Sorayę. Szampony - nasze polskie. A za kremy Vichy dałam dużo kasy, a efektów zero :-(

Gość kjigft
każda seria ma w sobie inne składniki! seria anew jest bardziej dla osob dojrzałych i ma sporo drogich składników . solutions jest dla osob ubozszych ale tez jest dobra. seria naturals jest poprostu zwyklym kremem nawet nie nawilza itp seria care to proste kremy rodzinne kazdy moze uzywac wzmacniaja troche cere i regeneruja!

Gość chcę je zwrócić
Hej, ma pytanie chcę zwrócić trzy maseczki z Avonu bo się zawiodłam. Użyłam ich trzy razy. Nie będą robić problemów?

Gość wwwwwwwwwfffffffffffffffffffff
Avon to firma ze średniej półki cenowej, z tendencją do niższej Sama nawet zapisałam się do Avonu jako konsultantka by miec taniej kosmetyki i powiem tak.Rację mają osobu piszące że nie jest to rewelacja. Avon ma w swoim katalogu przeciętne bardzo rzecz. Zdarzają się prawdziwe buble i kosmetyki na takim sobie poziomie. Trochę przetestowałam ich i powiem trak, nie trafiłam na żaden naprawdę godny polecenia.Owszem są takie których można czasem używać, ale rewelacji tam nie ma. To są kosmetyki dla nastlatek, młodych dziewczyn, osób które za dużo pieniędzy nia mają a chcą miec dużo. Już teraz nie zamawiam tych kosmetyków, bo poprostu wolę dać jednak trochę wiećej i mieć coś z czego jestem zadowolona niż coś co albo jest złe albo w najlepszym wypadku poprawne. Perfumy to tez dla mnie zapachowa porażka, ale przyznam że to już jest kwestia gustu i niektórym osobom się bardzo podobają.

Gość dallilla
Z AVONU to jedynie woda perfumowana Celebre uwielbiam i stosuje od 7 lat rewelka:)