Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama A. po 30-stce

mamy tylko jedno dziecko...

Polecane posty

Myśle, że argument z tym, że powinno się mieć więcej dzieci, bo jedno może umrzeć jest i dobry i trochę słaby. Trudne pytanie. Ja mam brata, z którym miałam dobry kontakt, dopóki się nie ożenił. Potem jego żona skutecznie odizolowała go od wszystkich i przez pare lat prawie kontaktu nie było. Teraz się pomału poprawia, nie ukrywam, że brakuje mi tego, żeby sobie z nim pogadać, ale cóż życie. Ale wracają c do tematu, mój mąż jest jedynakiem i nie ukrywam, że jak się zaczęliśmy spotykać to się tego obawiałam trochę, że będzie egoistą i tak dalej. A nie jest i w praktycznie trudno mi się w nim tego jedynactwa dopatrzeć. Tyle, że jak teraz jego mama choruje, to wyłącznie my jesteśmy odpowiedzialni, żeby się nią zająć, bo drugiego dziecka nie ma. Ale nie jest powiedziane, że w przy rodzeństwie to i tak nie spadnie na jedno, a reszta umyje ręce - wydaje mi, że najczęściej tak właśnie jest. Ale powiem Wam ciekawostkę, mój mąż jedynak, chce mieć jedno dziecko tylko. Bo twierdzi, że on był jeden i krzywda mu się nie stała i jest dobrze wychowany, więc dziecko też dobrze wychowamy. Ja się waham, ale na razie to jestem dopiero w ciąży z pierwszym, więc się wstrzymuje od głosu, bo nie wiem jak mi będzie szło z tym jednym. Zobaczymy, może go namówię, jak mi za bardzo nie da w kość.

Gość mama A. po 30-stce
Dziewczyny-Wasze opinie są tu bardzo pomocne,mozna to wszystko sobie przemyslec-kazda z nas i tak sama tę decyzje podejmuje.Prosze tylko o to,zeby na tym topiku mojego autorstwa były jakies ciekawe opinie i przemyślenia na ten temat,a nie kłótnie...

Gość nie dziwota...
przecież ja tak specjalnie napisałam 'dziwota' :O nawet często pisze mata,chceta,dajta :D lubie wiejski język,jest bekowy!

Gość Asia.**
"Mama A" mam tak samo tylko,że mój syn ma 4 lata i też jest naszym oczkiem w głowie.:-) Chciałabym dla niego rodzeństwo tylko,żeby ktoś za mnie w ciąży chodził i urodził za mnie ;-) To straszne,ale przywykłam do wygody i znowu pieluchy ..? Waham się, mąż bardzo chce.

Gość do baba babie wilkiem
to ty nie won tylko wyp ieR dalaj z tego tematu buahaha :D

Gość do baba babie wilkiem
to ty nie won tylko wyp-ier-dalaj z tego tematu buahaha :D takie słownictwo do ciebie dociera,bo inaczej nie można haha

Abstrahując od tematu, naprawdę nie znacie takiego słowa jak dziwota? No nie dziwota... - jest powszechnie stosowane przecież... A co do posiadania jednego dziecka, czy drużyny piłkarskiej, to jest indywidualna sprawa rodziców. Mam dwuletnią córkę i jeszcze nikt się mnie nie spytał, kiedy następne. No ale może mam w otoczeniu dobrze wychowane osoby, po prostu.

Gość podjęłam decyzję
Słuchajcie jeżeli chcecie mieć dziecko, to się nie wachajcie. Da Bóg urodzić, da i wychować. A jak maz nie chce to odstawić tabletki, kondoma nakłuć i brać sprawy w swoje ręce.

Gość do podjęłam decyzję
bardzo dojrzałe przemyślenia:D:O

Gość podjęłam decyzję
A co w tym złego??

Gość do podjęłam decyzję
Chyba to powinna być dojrzała decyzja OBOJGA partnerów i jeśli facet powie, że odchodzi w takiej sytuacji nie należy mu się dziwić to raz, a dwa jak Bóg da to i wychować da, pieniądze na dziecko i całe zabezpieczenie finansowe też Ci Bóg da??? Co za tępe kobiety chodzą po tym świecie:O

Może akurat nie Bóg, a MOPS, im więcej członków rodziny, tym mniejszy dochód na osobę i szansa na wszelkiego rodzaju zasiłki.

Gość jedynaczka1...1
a my w ogóle nie chcieliśmy dziecka,mąż też nie chciał i no ja nie widziałam siebie w roli matki. No i zaliczyliśmy wpadkę. Mimo tego oboje cieszyliśmy się bardzo że zostaniemy rodzicami. Chociaż po porodzie sielanki nie było,ja wpadłam w depresja,do męża też nie dochodziło,że życie nam się obróciło,ale to się zaczęło zmieniać z chwilą kiedy dziecko zaczęło się do nas po raz pierwszy uśmiechać.... I ten uśmiech przełamał wszystko:). Nie wyobobrażam sobie życia bez synka i dostrzegam ile mogłam stracić. Jestem w 8tc i mam nadzieję,że tym razem będzie dziewczynka:)

Gość do jedynaczka1...1
ja tez nie chcialam... a teraz mam 3 i jestem szczesliwa :-D

Gość _maly_geniusz_
http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-polskie-litery-i1272108722.html Pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym Mam do zaoferowania zestaw edukacyjny składający się z 32 liter o wysokości 10,5 cm., w pięciu żywych kolorach: czerwony wpływa stymulująco i energetycznie, niebieski działa kojąco i wyciszająco pomarańczowy pobudza, motywuje do działania, zielony działa uspakajająco, odstresowująco żółty ma działanie antydepresyjne, stymuluje na układ nerwowy, rozwesela. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. W zestawie znajdują się polskie litery!!!!!!! Do sprzedania posiadam również cyferki oraz zestawy o wysokości 19,5 pytania na maila maly.geniusz@wp.pl http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-i1272108956.html

Gość moje dziecko jest szczesliwee
mam jedno i to juz duże i jesteśmy szczęśliwi, dziwię się tym kobietom co rodzą po kilkoro, do tego nie mając warunków, finansów na ich wychowanie. Dla mnie to takie osoby są chore psychicznie, bo zdrowa psychicznie matka nie rodzi dzieci po to tylko, że ma taki kaprys.