Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna z lipa

wyrodna matka, złośliwa baba i paskudna żona- i dobrze mi z tym!!!

Polecane posty

Gość ta od gwizdków
mi mała nie ojciec dzieci tylko mój ojciec i nie po nocce w pracy tylko po całonocnej imprezce mocno zakrapianej, kiedy to wraca o 6 rano, trzaska drzwiami, albo sobie kluczy zapomina i wydzwania dzwonkiem jak głupi i nas budzi, postanawia sobie śniadanie robić i nastawia jajka po czym idzie spać a nas budzą opary czarnego dymu spalenizny z kuchni i mogłabym tak jeszcze wymieniać i wymieniać. I mam w nosie co siebie myślisz. On to robi nam specjalnie. Planuje kupić trąbki jak tylko dzieci będą miały więcej siły żeby móc trąbić.

Gość ta od gwizdków
a wyrzucić go nie wyrzucę bo dom jest i mój i jego. Matka mi swoją część zapisała, a on ma swoją połowę wiec nie mam zamiaru się wynosić ze swojego, żeby alkoholik zniszczył. To tak jakby ktoś miał ochotę pisać o wyprowadzkach.

Gość uważam że picie i palenie
w ciązy to przesada bo można zaszkodzić dziecku, ale wypicie lampki wina przy dzieciach - no problem, palić nigdy nie paliłam... w ogóle z wieloma rzeczami się zgadzam np - wychodzę do znajomych z dziećmi na piwko czy winko (z umiarem oczywiście) ale często wracamy grubo po północy :P dzieciaki tam zasypiają i nic im się nie dzieje, nie musza być codziennie kąpane! -też wszystkiego nie prasuję, dla dzieci mam dużo rzeczy z polaru które się nie gniotą, a maż sam sobie nie raz koszule do pracy prasuje :D - nie gotuję codziennie - często jadamy na mieście, lub zamawiamy do domu - młodsze dziecko ma 1,5 roku i normalnie jada z nami w restauracjach - dzieciaki tez uwielbiają naturalne zabawki, typu kartony, przybory kuchenne, puste butelki - dla mnie to jest całkiem naturalne i ani myslę im zabraniać - wielokrotnie załatwiałam rozmaite sprawy z dzieckiem na ręku- byłam w banku, urzędach, z dziećmi chodzę po sklepach, jak nie mam auta to jeżedża autobusem z wózkiem nawet w godzinach szczytu, ba nawet na spotkaniu z wojewodą z dzieckiem bo nie miałam z kim zostawić :P nie będę jakiegoś "halo" robiła wkoło tego że mam małe dziecko i angażowała połowy rodziny do opieki - normalna sprawa że różne rzeczy robię z dzieckiem. - wielokrotnie kochałam się z mężem obok śpiącego dziecka -nie czuję się wyrodna matką, ale też nigdy nie słyszałam o sobie takiej opinii, raczej ludzie podziwiają, że dobrze sobie radzę majac tyle obowiązków (oprócz opieki nad dziećmi prowadzę portal w internecie i sklep ) ze wszystkim sobie radzę.

Gość uważam że picie i palenie
ps my do dzieci mówimy, "szkodniku" "łobuzie" "gadzie mały" - oczywiście żartobliwym tonem.... starszy syn już chodzi do szkoły i jakoś nie zaburzyło to jego poczucia wartości :D ja nie cierpię przesłodzonych określeń, niby dlaczego miałabym na siłę tak mówić do dzieci i uczyć ich tego czego nie cierpie?

Gość stary temat ale sie odezwę
bo mnie to bardzo poruszyło. Nie wiem, czym się tak cieszysz i z czego jesteś dumna. Z tego, że jesteś leniem, który nie dba o dziecko? Współczuję mu takiej matki, niektórzy nie powinni mieć dzieci!

"Nie wiem, czym się tak cieszysz i z czego jesteś dumna. Z tego, że jesteś leniem, który nie dba o dziecko?" nie dba o dziecko bo?... bo mu czasami nie gotuje? bo mu nie prasuje obrań? :D grunt że je kocha. to jest istota macierzyństwa i więzi z dzieckiem.

Gość Niuńka 78
Dr. House sezon 06

no sorry, nie czuję się złą matką! A że inni próbują tak twierdzić- ich problem. o jest złego w Krokodylu zamiast Misia? Albo w żartobliwym Łobuzie? Macie problem, że kobieta woli się przespać zamiast ganiać ze szczotką, a później jest wyspana i wesoła i radośnie wygłupia się z dzieckiem, zamiast niemrawo siedzieć koło dziecka (i narzekać, że ma niespożytą energię)?! A słyszałyście, że dzieci dzielą się na czyste i szczęśliwe, a przegrzewanie jest bardziej niezdrowe niż ubranie zbyt cienkie?

A propos przegrzewania, wczoraj było u nas ponad 20 C. Moje dziecko miało ubrane body, na to cienką bluzkę i dżinsy - a i tak się zgrzała. Po drodze minęłam dwie bardzo młode mamy, z dziećmi ok rocznymi, z czego jedno było w grubym polarowym kombinezonie i czapce... Wole być wyrodną, ale nie narażać dziecko na ugotowanie się.

w planie mam jebanie "hahah, a co powiecie na to 1-w ciąży piłam i paliłam 2-nadal piję i palę, również przy dziecku 3-dziecko może się drzeć, ale nie zajmę się nim, bo np. mam świeżo pomalowane paznokcie 4-o ile dzieci są cicho, mogą się bawić czym chcą -kablem, paczką po fajkach, opakowaniem po prezerwatywie... 5-czasem daję starszemu dziecku suchy chleb, bo nie chce mi się robić kanapek itp Autorka nie stała nawet obok wyrodnej matki Ale mi też z tym dobrze " Ooo ludzie:O jestem w szoku, że takie babska mają dzieci.

Moj krokodylek inaczej zwany gadem ,ropuchą lub misiem(zamiennie) ma 1,5roku.Do 11 miesiaca zycia dostawał piers a jak zaczął mocno mnie gryzc to go odstawiłam od cycka.Nie prasuje bo nie widze takiej potrzeby,dziecko czasem dostaje słoiczki.Mam w domu 2koty,które synek uwielbia ganiac a takze doga niemieckiego.Młody pije napoje niesłodzone,co oburza moją teściową.Pieluchy kupuję w Lidlu lub fioletowe Gaga z Tesco.Synek jest radosnym rozrabiakiem.

Co do palenia-specjalnie nie woze młodego do babci(tesciowej) bo jak widze ją z petem w gebie i moim dzieckiem na reku to mnie rzuca ....Wszedzie zabieram dziecko,bo nie mam go z kim zostawic.

Gość Tośka 82
hehe, fajnie, że nie jestem jedyna wyrodna. Chociaż mi też tak mówią i to z podobnych powodów ;P

Ha! Mam coś w temacie! Na dworze 23 stopnie, idę do sklepu (spory dyskont spożywczy). Syn w wózku: kaftanik na body, starszy zdjął bluzę i gania w krótkim rękawku. A tu mija nas kobieta (młoda laska, sama w sukieneczce) z dzieckiem w czapce ciepłej i owiniętym w koc w wózku. I do mnie, że dziec mi sie rozchorują. A jej dzieciak cały czerwony, mokry i nie mogący oddychać. Nic to, idę do sklepu. Starszy w sklepie grzeczny, chodzi koło mnie a wózek zawsze stawiam tak, żeby nikomu nie przeszkadzał. Baba jakaś zostawiła swój wózek sklepowy na środku, że przejść się nie da, to ja jej kulturalnie i grzecznie: przepraszam. A ona z mordą, że nie trzeba było sobie bachorów robić, to bym przeszła. Nic to, olałam bo nie wiedziałam o co jej chodzi, starszemu tylko wyjaśniłam, że pani jest bardzo niekulturalna i idę dalej. Wózek odstawiłam na bok, a jakiś koleś: "ej, z wózkiem się nie trzeba pchać". A wózek nijak mu nie mógł przeszkadza. To się pytam, o co chodzi, a on, że nie życzy sobie między wózkami łazić i ryków wysłuchiwać. Wiec tłumacze mu, że dziecko się nie odzywa, a wózek stoi z boku. A on znowu swoje, bo on ma prawo, a ja powinnam w domu siedzieć. To mnie mój starszy wziął za rękę i mówi: "chodź mama, nie kłóć się z palantem". Myślałam, że padnę trupem ze śmiechu. Nie wiem, u kogo podsłyszał taki tekst, ale był genialny!