Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakaowekakao

jaki macie sposób - do mam małych dziewczynek

Polecane posty

Gość kakaowekakao

Moja córcia ma 8 tygodni od czterech dni na "cipci" zrobiły jej się krosteczki, których niczym nie idzie zlikwidowac.Stosowałam bepanten, sudocrem,nawet przestałam używać chusteczek nawilżanych,myję ją wodą z mydełkiem.Pieluch używam od początku huggisów, więc chyba niema uczulenia.Poradźcie...

Gość DOBRA SPACERÓWKA
postaraj się jak najczęściej wietrzyć pupę i trzymać mała bez pieluchy, to mi wygląda na krostki od odparzeń, też z małą to przeszłam, pomaga jedynie zasypywanie mąką ziemniaczaną i wietrzenie, za 2-3 dni przejdzie

Gość kakaowekakao
jak bez pieluchy? dodam że nie ma żadnych zaczerwienien tylko takie małe czerwone krostki.

Gość Clotilde
jak sobie leży i fika nogami to pieluche ma otwartą:)

Gość Krynica Krynica,,, ach
Tak ona ma rację - musisz wietrzyć pupę i okolice. Te krosty są od ciągłego kontaktu skóry z wilgocią. Zamiast maści spróbuj użyć talku albo zwykłej mąki ziemniaczanej przy zmianie pieluch.

Gość trzymaj bez pieluszki jak nie
śpi polóz ja na podkladce sa takie z jednej strony takie milusie zeby wchłonely ewentualne siuski z drugieej strony foliowane zeby nie przemoklo:) kupisz takie w rossmanie

Gość co to ma być za określenie
na cipci??? co za żenada tak jej mowisz ze to się nazywa?? nie da się jakos delikatniej np na kasiulce, na pierożku, na psioszce a nei na cipi - ludzie święci co za matka

Gość hhhhkj
do co to ma być za określenie- juz wole cipcie niz kasiulke czy psioszke:D:D

Gość żenada to jest
mówić na kasiulce albo pierożku. Co za określenia.

"cipcia" to normalne określenie. Moja takie ostatnio miała po pieluchach pampers sleep&day. Przeszłam znowu na normalne pampersy i przeszło. Tak najlepiej zostawiać po parę minut bez pieluchy. Z kremów polecam Linomag.