Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamaAnia

BIAŁYSTOK młode mamy i ciężarne - poznajmy się

Polecane posty

Ja w niedzielę będę w Tykocinie!! I będę umierać po weselu ;] ależ mi się nie chce na to wesele... A! Słuchajcie ząb Piotrkowi idzie (mam nadzieję, że tym razem już wyjdzie). Jessssu... koszmar jakiś. A jutro ma z nim niańka siedzieć. Serdecznie jej współczuję ;]

Ojej. Ja w czwartek mam wolne. Mąż pracuje to ja wolne ;] ale czy dam radę się dotelepać te 80km... hm...

hejka czy ktoras mama jeszcze pisze sie na spacer? to jak? czwartek ok 13? Ilonke dzis panie ze zlobka bardzo chwalily ze pieknie je i prawie wcale nie placze w przecwienstwie do dzieci, ktore sa tam dluzej :D

mama Ania -jak Ilonke zapisałaś do żłobka? ile wcześniej trzeba sie zapisac w kolejke?? Czy to prawda, że zaraz po urodzeniu dziecka? Gdzie ten żłobek i dlaczego go wybrałaś? Dużo kosztuje miesięcznie? I czy to jest tylko do 13? czy można na dłużej zostawić malucha np do 15? Pytam, bo u mnie po macierzyńskim będę musiała znaleźć jakąś opiekę, a boję się z nieznaną opiekunką, a póki co z polecenia żadnej nie mam..

sierpniowa najlepiej juz zapisz dziecko do zlobka bo listy oczekujacych sa wielkie.. zlobki zwykle pracuja od 6 do 18 i dziecko mozna zostawic na max 10 godz ale ja mala zostawiam na krocej by sie powoli przyzwyczajala. koszt 160 zl, prywatne sa od 520 zl + wyzywienia i tam przyjma Cie z otwartymi rekami od razu. dziewczyny piszscie co uzywacie na zabkowanie? Ilonka ma juz 2 jedynki dolne, stosuje DentinoxN, mam jakies tabletki z Anglii od przyjaciolki i z 2 razy podalam syrop - ibufen..

ja sie pisze tylko wieczór wczesniej dać znać gdzie i o której i my sie stawimy znając życie ż 5min spuźnieniem ale bedziemy :P a co do ząbków moi rodzice przywieżli mi z anglii taki proszelk(rewelacja)ale jak nam sie skonczył to w aptece poradzili mojemu M jakis na rumianku i ....najprawdopodobniej to na niego zareagował alergicznie z dusznosciami jutro wam napisze jaki Pod koniec miesiaca rodzice jada samochodem na jakies 2 tyg do angli wiec poprosze to przywiozą mi :) chociaż....po ostatnim razie mam strach .Mojemu malutkiemu wyszła dopiero co pierwsza jedyneczka :P i idą jeszcaze 2 lub 3 ząbki - przeswituja ale znajac zycie beda szły znowu xx czasu :) wogóle zastanawiam sie czy go faszerowac ani gorączki ani marudny nie jest tylko widze od czasu do czasu ze mu dokuczaja mój mąż pierwszego zęba dostał jak miał rok hihih

Oj za popzno przeczytylalam o spacerze.... Na zabkowanie, pewnie dla Patryski nawwet smalcem bym posmarowala to by pomoglo. Hehe. Mam dentoix, bobodent i babyorayel wszystko sie sprawdza bo wszystko dobre w smaku :D

hej kobietki - no i spacer do doopy :( zadna ale to zadna nie zglosila sie :( ja mam tylko nastepny tydzien wolny by sie spotkac bo potem wracam do pracy i tylko weekendy bede miala wolne (chyba, ze szef cos mi pokreci w grafiku) Proponuje poniedzialek na 13- ktora mama sie pisze?

Poniedziałek jestem w pracy cały dzień :( i wtorek też 😭

heja mamaAnia bo ja myslałam ze to propocycja ale patrzyłam ze nikt konkretnie nienapisał że tego otej i otej :(ale ze mnie ciapa a cały dzien po miescie sie krzatałam JA SIE PISZE NAPEWNO W PONIEDZIAŁEK O 13 TYLKO W NIEDZIELE NAPISZ CZY NAPEWNO BEDZIESZ

PASI mi :) oby pogoda byla gitara. Aha i ja mam takie pytanie bo to bedzie nasz najdluzszy pobyt poza domem jak z karmieniem??

dziewczyny no ja na 100% bede chyba ze bedzie padac a ja cycke wywale w parku jak cos :D nie no spoko- wezme deserek, chrupki i kromke chleba :D lapia na szczescie dopiero poczatek lata wiec na pewno jeszcze sie stykniemy :)

MamaAnia haha ja jakbym karmila cyckiem to bym sie nieprzejmowala, ale karmie butla :P A moze jak bedzie niepogoda to jakas mila kawiarnia?? Znacie jakies kaciki dla mam z maluchami??

nowaTu no nie bardzo ja sie znam na kawiarniach typowych dla mamusiek ale teraz niemal w kazdej jest zakaz palenia wiec niaml kazda dobra :D a jesli chodzi o Planty i jedzenie- to jak bylam tam na spacerze i zaszlysmy do kawiarni na plantach to pani podgrzala wode na mleko bez problemu :D

Hej dziewczyny! Bardzo chętnie bym Was poznała i spotkała się z Wami, ale niestety pracuję w tygodniu:( Więc u mnie albo późne popołudnie albo weekendy tylko wolne:( Ale będę trzymać kciuki, żeby pogoda Wam dopisała na tym poniedziałkowym spacerku:) U mnie maluszek fika już porządnie w brzuszku:) Potrafię czasem nawet pół godziny gapić się jak mi brzuch sie rusza:) Teraz naprawdę się cieszę z tego małego ludka co mi rośnie w brzuchu! Zdrowie też dopisuje, choć ostatnie dni mam kłucie jakieś dziwne i często napina mi się macica i twardnieje. Brałam Nospe i już dziś lepiej. chyba to po prostu maluszek rośnie.. Do lekarza mam dopiero za 3 tygodnie. Dziś tez byłam w pracy, a potem w domu urządziłam wielkie pranie. Mój M w delegacji cały ten tydzień i wraca w poniedziałek dopiero, więc sama spędzam weekend. Za 2 tygodnie mamy rocznicę ślubu i mój M z tej okazji zabiera mnie za tydzień na romantyczny weekend poza miasto:)) Odpoczniemy sobie i nadrobimy tą rozłąkę;) Oby tylko pogoda była:)

Gość bielszczanka 88
sierpniowa mama zaczekaj parę tygodni a wtedy przekonasz się jak mały zacznie buszować , jak zacznie się wypinać w każdą stronę, nie wiem czy ona tam tańczy remontuje czy sprząta:-) jak urodzę , to będzie mi brakowało tego buszowania w brzuchu i kopniaków:-)

na razie zdaje sie, ze nie bedzie padac :) a jak troche popada to gdzies pojdziemy a jak bedzie ulewa to chyba odlozymy spotkanie :)

Hejka. Wlasnie pisalam sms. Troszke wietrznie dzisiaj. Chyba ze odrazu sie umowimy w jakiejs spokojnej kawiarence.

rajka, Nowatu dzieki za dzisiejsze spotkanie- bylo super. sadzilam, ze po godzinie sie rozejdziemy a tu 3,5 godz! i jeszcze sie nie nagadalam :) oby do nastepnego spotkania i to w wiekszym gronie :)

Wzajemnie!!! Patryska teraz spi. Ledwo ja ululalam taka zmeczona wycieczka byla :D

Witajcie! Dziewczyny, to jak wy się umawiałyście? Bo ja naprawdę czytałam, czytałam i nie doczytałam. Ani godziny, ani miejsca. Planty to pojęcie bardzo szerokie. Przesłałyście sobie numery tel.? Nowa jak było z karmieniem? No i chyba zimnawo było nie?

Zazdroszczę Wam tego spotkania. Mam nadzieję, że jeszcze jakoś i mi kiedyś uda się dotrzeć na któreś ;] A my po weselu. Piotrek został z teściami a my do Białowieży w tańce, oj działo się. Trzeźwiałam całą niedzielę i dziś do 16. Ale warto było ;] wytańcowałam się jak nigdy, tak mi tego brakowało, że z parkietu to schodziłam tylko na kielicha :D

Nie bylo tak zle. Umowilysmy sie telefonicznie. Nr tel podalysmy sobie przez NK. Posiedzialysmy troche na laweczce potem do parkowej przy parasolach. Tam ciepla herbatka. Dla Patyski pani kelnerka nagrzala zupke w mikrofali i zjadlysmy tam :) Oj nagadac sie niemoglysmy. Wszystkie 3 niezle gaduly hehe sie trafily. Lapia jeszcze sie spotkamy niema bata :)

było rewelacyjne dziewczyny sąwspaniałe i te małe i te duże :P hihihih mamaAnia ja tez tak myślałam a mi mało czułam sie jakbym was znała uuu a moze dłużej teraz zapraszam do mnie dzieciaki na podłone na kocyku sie posadzi niech sie pobawią my sobie gadu gadu a później spacerek .Im wiecej tym lepiej dziewczyna z nadzieją z karmieniem niebyło źle tak jak nowa napisała pani kelnerka + mikrofalówka lub termos+woda mineralna i mleczko lub pierś do koloru do wyboru lapia ja mam 2 wesela w listopadzie i doczekac sie niemogę ale sukienki niemam :( a co do spotkania pewnie ze sie uda Nowa ja bym mogła gadac i gadac i czuje ze tematy jak narazie by sie nam nieskonczyły.

dziewczyna no kiedys wymienilsymy sie nazwiskami by odszukac sie na Nk i tam teraz podalysmy nr tel.. ale nie martw sie- przed porodem pewnie siejeszcze spotkamy :) lapia- jak ja Ci zazdroszcze takich tancow :) uwielbiam wesela. Moj bratanek zeni sie za miesiac ale mnie zaprosil z mezem tylko na slub. to odwet za to ze ja go na swoj (2 slub) nie zaprosilam ale ja zapraszalam tylko braci z zonami i przyjaciol u ktorych i ja bylam na weselu. z reszta chlopak ma 29 lat a zachowal sie jak szczeniak- jeszcze na dodatek zaprosil mego syna na wesele- wyobrazacie sobie? burak i juz. a moj syn na tym ucierpi bo go na wesele nie puszcze- NIKT mi rodziny dzielic nie bedzie!!! Ilonka byla dzis w zlobku mimo kataru ale jutro znowu zostanie w domu. bylysmy na usg bioderek i wszystko oki :) rajka to kiedy na muffinki zapraszasz? ja do wtorku wlacznie mam czas a potem moze byc gorzej :) (przynajmniej przez pierwsze dni jak wroce do pracy)

mama ania ja dzisiaj kwiatki przesadzałam mufinki w nastepnym tyg ale na kawke zapraszam bez mufinek :) ale przy doborowym towarzystwie jak bedziecie z mała w białym pisz dzwon wpadaj

ja bardzo chetnie ale maz dzis ma auto a ja 103- ka do bialego nie pojade z mala :( moze do mnie dzis przyjaciolka z roczna Nadja przyjedzie to sobie pojdziemy na spacer w Choro. jutro ponoc ma padac ale jesli nie to jestem chetna na spacer po bialym

nowa daj mi swój nr na nk ja czekam az mi mama przywiezie małego bo wczoraj go na spontanie zawieźkliśmy i zabalowaliśmy troszke aż głowa boli hihihihi i ja bym chetnie poszła na spacer ale niewiem do której mama bedzie u mnie (wiecie jak to jest) ale jutro mamaAnia o 13 az sie ciesze