Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylematzpierscionkiem

poradzcie co zrobic

Polecane posty

prosze o porade, od kilku lat mieszkam za granica, niedawno sie zareczylam i otrzymalam bardzo kosztowny pierscionek zareczynowy, wraz z narzeczonym wybieramy sie na swieta do kraju, ja nie mam problemu z zabraniem mojego piescionka, ale moj TZ twierdzi ze pierscionek jest zbyt kosztowny i powinnam go zostawic w domu, jako rozwiazanie problemu, zaproponowal mi, zrobienie kopii mojego pierscionka, w zlocie ale z cyrkoniami zamiast diamentow. co zrobic, poradzcie. tylko powazne wypowiedzi prosze

autorko masz dziwnego narzeczonego już tak mu pobyt za granicą przewrócił w głowie, że uważa rodzinę za złodziei? Moim zdaniem jest coś nie ta jest z nim.

E tam, może mu chodzi o to, ze po drodze gdzieś się zawieruszy... Aczkolwiek propozycja rzeczywiście dziwaczna :)

Gość Miss Cole
Dla mnie to troche smieszne, takie pseudo nowo-bogactwo. Albo ktos ma kase i kupuje super pierscionek (lub cokolwiek innego) zeby go nosic, albo udaje i kupil zeby powiedziec 'kupilem!!! A tak naprawde to nie stac mnie zeby go nosic. Sluchaj masz pierscionek i chyba go nosisz??? A moze Twoj narzeczony kupil Ci i odebral zaraz, zeby sie nie zniszczyl????

pierscionek jest bardzo drogi, i moj narzeczony nie jest polakiem, on sie obawia ze pierscionek sie zawieruszy lub zostanie skradziony w podrozy, nie przez moja rodzine oczywiscie. nasze ubezpieczenie nie pokrywa wywozu tego pierscionka za granice, wielu z naszyz znajomych ma tansze kopie pierscionkow i obraczek.

No ale jeśli pierścionek zostawicie w domu to równie dobrze ktoś może Was okraść podczas Waszej nieobecności...

Gość kurrrczaki
skoro nie jest Polakiem to wynika z tego,że Polaków uważa za złodziei...

ale przecież " drogie" pierścionki są ubezpieczone. wiem bo sama taki mam :P no chyba, ze Twój narzeczony wszystko wydał na pierścionek i zapomniał o ubezpieczeniu :P dziwne to wszystko...

O fuck! to ile kosztuje ten pierscionek mln $ ? ? Bo jak nawet 20 tys zl to dla obcokrajowca z zachodu nie jest to zawrotna kwota. Glupota z ta kopia pierscionka ... Gdzie ma sie niby zawieruszyc ? Masz go na placu i juz.

mamy ubezpiecznie ale nie okryw ono wyjazdu za granice, nie wiem ile ten pierscionek kosztuje ale raczej wiecej niz 20 tys, centraly kamien ma okolo 3 Karaty i jest otoczony innymi kamieniami, w calosic 4.5 karata, wiec jest sie o co bac

moj ukochany nie uwaza ze polacy to zlodzieje, choc podczas naszych ostatnich odwiedzin, zostalismy okradzeni na lotnisku, ktos wyjol z naszego bagazu perfumy i kosmetyki o wartosci okolo 1000zl, z tad tez jego obawy. dodam ze te kosmetyki zostaly wyjete juz po odprawie

Gość my bierzemy slub
kuzwa pierscionek masz miec na palcu to jak do cholery sie zawieruszy w podrozy a jak bedziesz u rodizny bedziesz chowala go na noc czy da kapieli w jakiejs kosmetyczce co ewnie w domu robisz wiec o co chodzi?/ wlanietego masz faceta naprawde

Gość my bierzemy slub
i jeszcze jedno smiesza mnie tez tacy "bogacze" kupuje drogi pierscionek ale w sumie to nie stac go zebys go nosila on jest od tego zebys go uzywala a nie wiecznie go pilnowala i sie nim przejmowala a jak jest biedny a szarpnal sie na taka drozyzne albo jest sknera to po cholere taki kupwal ?/ najlpeiej to zdeponuj go w bankowym sejfie i z glowy nie zginie

Gość szysznica
ja tez mam kopie mojego pierscionka i zrobilismy ja po tym jak pierscionek wpadl do wielkiego kubla na smieci:) u mnie podobnie, moj facet tez jest obcokrajowcem i tez dostalam bardzo drogi piersionek, ale przed tym incydentem nie myslalam nawet o kopii. i nie mam kopii tylko dlatego ze pierscionek jest drogi, ale dlatego, ze jest zareczynowy, byloby mi okronie przykro gdybym go zgubila. kopie nosze na codzien, bo jestem okropna lamaga i zwyczajnie gubie rzeczy a mam taki zwyczaj bawienia sie pierscionkiem gdy rozmawiam albo jestem zdenerwowana. orginal nosze na imprezach rodzinnych i innych wiekszych okazjach:) a wracajac do twojej sytuacji uwazam, ze powinnas wzasc orginal zeby wszystkim pokazac a potem dorobic sobie kopie:)

Gość Cięka
Gusik - dzięki :)

szysznica, dzieki! i tak zrobie!

Gość przyzwyczajona do pierscionka
pierścionek od mojego narzeczonego tez byl drogi (kosztowal 3 jego pensje) na poczatku balam sie go nosic, bo nigdy nie nosilam pierscionkow. ale moj narzeczony powiedzial, ze nie moge przesadzac i ze kupil mi tylko raz i jak zgubie, to nie bede miala. nosze go juz 1,5roku, teraz nawet nie mysle o tym ile PLN mam na palcu;)

dla mnie to po ierwsze dziwne a po drugie śmieszne, nie będziesz go wcale nosić? czy uważasz, że zgubić się może tylko w polsce? moim zdaniem to lekki przerost formy nad treścią

Gość ruanda
A co - wypożyczył pierścionek ze sklepu? po co masz nosić imitację? skoro pierścionek tak drogi, że się boi że zginie - to na plaster kupował coś tak ostentacyjnego? Bo cię w Polsce okradną?

;) dobre Mój narzeczony też mi kazał zostawić pierścionek jak wybieraliśmy się na woodstock...miał rację.

hahahaha, chyba zaraz padne. To takie nowobogackie, pewnie koleś się czuje jak wielki PAN jadacy do biednej, zacofanej i smierdzacej Polski. Jak to mawia moja babcia, chlop wyjdzie ze wsi ale wies z chłopa juz nie - idealnie pasuje do tej sytuacji. Pewnie na gwiazdke kupi jej torbe Hermes Birkin, a za mieisac podaruje podróbke, zeby tamtej nosila, bo ktoś moze zajebać, ale zawsze przed znajomymi się pochwali, ze ma taka droga torebke, bo jej facet jest taaaaaaaaaaaki bogaty :D :D :D BTW chyba jedna z lepszych prowokacji w ostatnim czasie :D

Gość eff.y
a ja mam pierscionek za 500 zł, i moj powiedział ze jak zgubie to mi kupi drugi.Jest piękny, i wcale nie uważam że mało warty.

Gość nie rozumiem więc po co
taki drogi pierścionek skoro nie możesz go nosić? to jak masz go nosić tylko na wielkie wyjścia a narzeczony chciał Ci dać coś drogiego to lepiej niech kupi Ci tani pierścionek ,,na co dzień" a do wyjścia coś innego z biżuterii, jakąś kolię, bransoletkę czy coś takiego, skoro już tak bardzo chce pokazać ile dla niego znaczysz. noszenie kopii jest bez sensu bo ten pierścionek to symbol narzeczeństwa, uczucia. chyba nie chciałabyś, żeby Wasze uczucie było tak samo prawdziwe jak kopia pierścionka na palcu?? dla mnie mój pierścionek jest ważny bo to ten, który dostałam w chwili zaręczyn a noszenie kopii jest bez sensu moim zdaniem. albo noś oryginał albo nie noś w ogóle.