Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alibbii

Pytanie do MAM: co kupić znajomym z okazji narodzin dziecka?

Polecane posty

Gość alibbii

Co, jako mamy uznałybyście za najlepszy prezent? Z czego byście się ucieszyły? Wiadomo, że chodzi o gadżet dla dziecka, ale w przypadku nooworodka i tak używać go będą rodzice, a chciałabym żeby coś, co kupię nie powędrowało zaraz po moim wyjściu do śmieci. :) Nie mam dużych finansów na prezent, max. 30 zł. Będę wdzięczna za podpowiedzi.

Gość dfnbbhgfd fnvbh
śpioszki, to teraz im najbardziej potrzebne. Wzrost : dla noworodka to jakieś 70 cm. Zawsze lepiej większe niż w sam raz. Mnie zawsze cieszyły takie prezenty.

O, i ja podłączam się pod to pytanie, jeśli można :-) Ostatnio pojawiło się kilkoro dzieciaczków u znajomych i wybieram się je poznać i własnie też zastanawiam się co kupić?

Gość dfnbbhgfd fnvbh
Nie kupujcie zabawek, bo to na razie zbędne. Zabawki potem.

Gość cos na potem
nic 0-3mc bo napewno maja na ten okres wszystko moze cos na 3-6mc i patrz jaka to bedzie pora roku zebys nie kupila sukieneczki na zime hehe

Gość kajajajaj
Mozesz kupic kosmetyki do pielęgnacji lub ręczniczek dla dziecka, lub wlasnie spioszki czy jakas czapeczke i grzechotke, śliniaczki, mysle ze rodzice to sie ze wszytskiego uciesza, bo wszytsko jest potrzebne w pierwszych tygodniach. Ja osobiscie najbardziej cieszylam sie wlasnie z kocykow, ręczniczkow i kosmetykow dla dziecka, bo tego nigdy za wiele

Gość alibbii
O, ile pomysłów :) Dziekuję :) Będę teraz nad nimi myśleć, mam jeszcze troszkę czasu do wizyty :) Ja sama myslałam o sliniaczkach takich mięciutkich na wiek 0-3 m-ce, ale teraz to już sama nie wiem... Może faktycznie juz mają.

Gość sabcia74
Ja ostatnio byłam u znajomej i kupiłam chusteczki nawilżające, balsam do kapieli i oliwkę. Była zadowolona. To napewno się przyda i potrzeba tego sporo a ubranka zazwyczaj każdy cos tam ma i czasem trudno trafic z rozmiarem.

Ja bym kupiła jakieś ubranko najlepiej na rozm 68 lub większy. np; http://allegro.pl/disney-wyprawka-kubus-puchatek-3-6-mies-68cm-i1250499214.html http://allegro.pl/body-spodenki-carter-s-carters-r-3m-9398-tanio-i1246805113.html http://allegro.pl/cudny-komplecik-spodnie-body-sliniak-68-i1254005426.html Sama kompletuję teraz wyprawkę i na 62 mam już sporawo rzeczy, praktycznie wszystko :)